Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 20:44
Inimese seedetrakt on muideks nende kahe võrdluses keskmise pikkusega, karnivooridest pikem ja herbivooridest lühem. Omnivoorid söövad ka loomset, seega sapipõis on omal kohal. Taimedest ei ole võimalik saada ainult B12 vitamiini seega teinekord tee väike faktikontroll enne kui suu avad. Karnivoorlus ei ole täna inimesele omane, fakt. Kunagi oli tõesti meie eellaste toidulaual ilmselt liha rohkem esindatud aga evolutsiooni käigus on ka meie organism muutunud. Loodus töötab nii, et liik kohaneb, sh ka toiduga ja anatoomiliselt. Edu su neerudele, kui ainult lihast toitud, väga vastutustundetu oma keha suhtes.
Veel ei ole võimalik saada vitamiine A, B6, D, F ja K2, kolesterooli, kreatiini, heemset rauda, küllastunud rasva ega palju muud.
Mul on kahju, et sa ei ole kuulnud hernestest, kartulitest, bataatidest, seentest, apelsinidest, porgandist, brokkolist, läätsedest jne.
Aga kui nüüd täpsem olla, siis mis ainest sinu loetelust võiks puudust olla omnivooril?
Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 20:44
Inimese seedetrakt on muideks nende kahe võrdluses keskmise pikkusega, karnivooridest pikem ja herbivooridest lühem. Omnivoorid söövad ka loomset, seega sapipõis on omal kohal. Taimedest ei ole võimalik saada ainult B12 vitamiini seega teinekord tee väike faktikontroll enne kui suu avad. Karnivoorlus ei ole täna inimesele omane, fakt. Kunagi oli tõesti meie eellaste toidulaual ilmselt liha rohkem esindatud aga evolutsiooni käigus on ka meie organism muutunud. Loodus töötab nii, et liik kohaneb, sh ka toiduga ja anatoomiliselt. Edu su neerudele, kui ainult lihast toitud, väga vastutustundetu oma keha suhtes.
Veel ei ole võimalik saada vitamiine A, B6, D, F ja K2, kolesterooli, kreatiini, heemset rauda, küllastunud rasva ega palju muud.
Mul on kahju, et sa ei ole kuulnud hernestest, kartulitest, bataatidest, seentest, apelsinidest, porgandist, brokkolist, läätsedest jne.
Aga kui nüüd täpsem olla, siis mis ainest sinu loetelust võiks puudust olla omnivooril?
Mul on kahju, et sa ei tee vahet A vitamiinil ja beetakaroteenil, D2 ja D3, K1 ja K2 ega teistel vitamiinide taimsetel versioonidel. Need ei ole biosaadavad, seda esiteks. Teiseks, nad asuvad kiudaine sees, mis ei ole seeditav ja kust ei saa su keha neid nagunii kätte. Ning kolmandaks, taimedes olevad antitoitained takistavad nende imendumist, kaasaarvatud nende, mida saad koos taimedega söödavast lihast. Nn omnivooridel on samadel põhjustel kõikidest nendest toitainetest puudus, seda on väga selgesti näha tänapeäva inimeste välimusest.
Mul on kahju, et sa ei tee vahet A vitamiinil ja beetakaroteenil, D2 ja D3, K1 ja K2 ega teistel vitamiinide taimsetel versioonidel. Need ei ole biosaadavad, seda esiteks. Teiseks, nad asuvad kiudaine sees, mis ei ole seeditav ja kust ei saa su keha neid nagunii kätte. Ning kolmandaks, taimedes olevad antitoitained takistavad nende imendumist, kaasaarvatud nende, mida saad koos taimedega söödavast lihast. Nn omnivooridel on samadel põhjustel kõikidest nendest toitainetest puudus, seda on väga selgesti näha tänapeäva inimeste välimusest.
Ausalt, kao kooli tagasi, ei viitsi isegi vaielda rohkem. Mine uuri kuidas keha sünteesib soolestikus provitamiinidest vitamiini ning kuidas toimub nahas D vitamiini süntees. Inimene on liigina olnud omnivoor selle tekkimise algusest ehk siis miljoneid aastaid. Kui selline toitumisviis ei oleks meile liigiomane ja meie organismile kahjulik, siis me täna siin ei istuks.
Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:12Ei kaota igapäevaselt trennis 2 nädalaga 7700 kcal või miks kaks imelikku seda miinustas?
Sest uuringutega on ammu kindlaks tehtud, et trenni tegemine ei aita kaalukaotusele grammigagi kaasa.
Kas keegi võiks selgitada, kuidas see võimalik on? Kaalulangetuse põhimõte on ju kulutada rohkem kaloreid kui tarbitakse. Trenn kulutab ju kaloreid. Ei?
Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:12Ei kaota igapäevaselt trennis 2 nädalaga 7700 kcal või miks kaks imelikku seda miinustas?
Sest uuringutega on ammu kindlaks tehtud, et trenni tegemine ei aita kaalukaotusele grammigagi kaasa.
Kas keegi võiks selgitada, kuidas see võimalik on? Kaalulangetuse põhimõte on ju kulutada rohkem kaloreid kui tarbitakse. Trenn kulutab ju kaloreid. Ei?
Alateadvus. Arvatakse, et trenniga kulus oluliselt rohkem kaloreid kui tegelikult kulutati. Lubatakse endale rohkem söögipoolist, sest "ma ju tegin trenni".
Aga on jah võrreldud täpselt sama toitumiskavaga rühmasid, kus esimene rühm tegi lisaks trenni ja teine mitte. Ja trennitegijad ei kaotanud rohkem kaalu.
Loomulikult kulutab trenn kaloreid, nagu muugi füüsiline aktiivsus. Las paneb lingi, kus on kirjas uuringud, mis näitavad, et trenn kaloreid ei kuluta.
Alateadvus. Arvatakse, et trenniga kulus oluliselt rohkem kaloreid kui tegelikult kulutati. Lubatakse endale rohkem söögipoolist, sest "ma ju tegin trenni".
Aga on jah võrreldud täpselt sama toitumiskavaga rühmasid, kus esimene rühm tegi lisaks trenni ja teine mitte. Ja trennitegijad ei kaotanud rohkem kaalu.
Mis alateadvus? Inimestel on tänapäeval kellad, kus kalorikulu peal. Mingit söögipoolisst rohkem ei luba, täpselt sama kaloraaz, mis trennivabal päeval. Loomulikult teeb kiiremini saledamaks, pole juttugi.
Äkki siis kui kaalu langetamise eesmärgil teha trenni, jääb kaal samaks selle arvel, et lihasmass kasvab aga peki kaal langeb. Kaalu vaadates on ikka number sama. Aga ennast vaadates peaks ikka midagi näha olema. Nt seda, et kus enne oli pekki, on seda vähem?
Süsivesikud on muuhulgas ka ajutööks vajalikud. Soovitaks neid rohkem tarbida, kui esineb tõrkeid selle organi töös, mis antud juhul nii olla võibki.
Aju töötab kõige paremini rasva peal. Vajamineva suhkru tootab keha ise, täpselt nii palju kui vaja.
Diabeetik vajab ka süsivesikuid. Mitte jaa koguaeg neid suhkurt täis, ehk neid "halbu" ja tühjasid.
Aga süstiv diabeetik on koguaeg hüpos(sa ikka tead mis see on eks!?) Kui ei saa piisavalt süsivesikuid.
Halooo, diabeetikult ei tooda keha ise suhkrut.
Oi ma lähen jälle närvi ära Kuidas saab nii uhuu olla. Ära palun võta sõna, kui sa ei tea sellest haigusest mitte midagi. Diabeetiku keha, kes saab insuliini asendusravi toimib absoluutselt teistmoodi kui mittediabeetiku keha.
Jõudes keskikka aeglustus mu ainevahetus nii drastiliselt, et essul käisin max 2x nädalas. Sõltumata tervislikest eluviisidest, sõltumata trennist 3-4× nädalas.
Ka lihas hakkas kaduma, kaal aga tõusma.
Olin täitsa ahastuses... Praeguseks on olukord stabiilne, kaalu pole juurde tulnud, kõht on hakanud kaduma.
Leidsin sellised võluvitsad: Magneesium, mida võtan üle normi, et seedimine töös hoida. Üleliigne mg teeb kõhu lahti.
Raske lihastrenn, et lihased ei kaoks.
Suhkru täielik vältimine.
Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2025 21:53
Jõudes keskikka aeglustus mu ainevahetus nii drastiliselt, et essul käisin max 2x nädalas. Sõltumata tervislikest eluviisidest, sõltumata trennist 3-4× nädalas.
Olin täitsa ahastuses... Praeguseks on olukord stabiilne, kaalu pole juurde tulnud, kõht on hakanud kaduma.
Leidsin sellised võluvitsad: Magneesium, mida võtan üle normi, et seedimine töös hoida. Üleliigne mg teeb kõhu lahti.
Kui vanalt sul see keskiga muidu hakkas? Me siin 50 ja pluus ning tutvusringkonnas midagi sellist veel pole.
Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2025 21:53
Kui vanalt sul see keskiga muidu hakkas? Me siin 50 ja pluus ning tutvusringkonnas midagi sellist veel pole.
Kaal hakkas kogunema väga järsku, 45-selt. Ikka vähemalt kilo kuus. Erinevaid haigusi kahtlustasin, kilpnääret, diabeeti jne. Aga eks see ikka menopausiga seotud on, muud tunnused ju ka.
Ja see pekk kogunes minuga konsulteerimata just kõhule, nagu oleks rasedusega vähemalt poole peal.
Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 16:04
Muidu tore jutt aga nende tiktoki tarkuste peal kaugele ei suusata oma uue toitumisvooluga. Üheltmaalt hakkab organism märku andma nagunii, nii "karnivooridel" kui ka veganitel. Kuigi oleme ausad, veganid oma mõttemaailmaga on vähemalt rohkem kahe jalaga maa peal ning saavad aru, et nende soolestik on suuteline seedima nii loomset kui ka taimset ning nendest ühtlasi ka toitaineid saama, eelistus on rohkem eetiline ja tervislikel põhjusel.
Inimene on justnimelt omnivoor ning selleks arenenud liigina. Sa ei ole mingisugune ülim kiskja kui hommikul endale muna keedad ja õhtuks steiki praed, unusta ära. Sõid lapsena ja noorena segatoitu ja sööd peale oma hullust vanema ja targemana edasi.
Nüüd sa küll projekteerid, kui inimese anatoomiat tiktok tarkuseks pead. Bioloogiliselt oleme loodud just nimelt lihast ja rasvast toituma. Inimestel on lühike soolestik ja väga tugev maohape (tugevam kui hundil), meil on rasva seedimiseks lausa spetsiaalne organ - sapipõis. Keha normaalseks toimimiseks hädavajalikke rasvlahustuvaid vitamiine ja aminohappeid ei ole võimalik ühestki taimest saada. Taimed seevastu ei sisalda ühtegi hädavajalikku toitainet, ega ka mitte midagi sellist, mida ei oleks lihas meile palju biosaadavamal kujul juba olemas.
Kui miski on facebookiteadus, siis pigem just tasakaalustatud toitumise ja roheliste salatite maania. Punase liha, rasva ja kolesterooli demoniseerimine sai alguse alles eelmise sajandi keskpaigas Nestlé ja Coca-Cola suure lobitöö ja kinnimakstud uuringute tulemusel. Tänaseks on ammu selge tehtud, et need ei vasta tõele, liha ei ole kahjulik ega pole kunagi olnud. Salati võrdsustamine tervisliku eluviisiga on veel hilisem nähtus. Ma imestan, et Eestis nii palju inimesi, kes ikka veel kinnisilmi selle ajutise jamaga kaasa jooksevad.
See on nii nõme. Tahad leida anonüümse kogukonna kus koos muljetada kaalu langusest jne. Ja leiad ideaalse teema selleks, aga siis maandub kamp ininesi ja lihtsalt hakkavad teemat solkima ja nõmetsema siin. Tehke omale teema ja vaielge ja solvake seal nii palju kui torust tuleb.
Ausalt, kao kooli tagasi, ei viitsi isegi vaielda rohkem. Mine uuri kuidas keha sünteesib soolestikus provitamiinidest vitamiini ning kuidas toimub nahas D vitamiini süntees. Inimene on liigina olnud omnivoor selle tekkimise algusest ehk siis miljoneid aastaid. Kui selline toitumisviis ei oleks meile liigiomane ja meie organismile kahjulik, siis me täna siin ei istuks.
Orja mentaliteet. Ise ei tohi kogetu ega faktide põhjal loogilisi järeldusi teha, tuleb religioosselt autoriteedi esitatud "tõde" uskuda.
Külaline kirjutas: ↑19 Jaan 2025 21:00
See on nii nõme. Tahad leida anonüümse kogukonna kus koos muljetada kaalu langusest jne. Ja leiad ideaalse teema selleks, aga siis maandub kamp ininesi ja lihtsalt hakkavad teemat solkima ja nõmetsema siin. Tehke omale teema ja vaielge ja solvake seal nii palju kui torust tuleb.
See läheb vägagi teemasse. Kaalust alla võtmiseks on oluline kõigepealt selgeks teha mida tervislik toitumine üldse tähendab, aga sa otsid vist ebamugava tõe asemel rohkem tugigruppi?