Investeerimisega alustamine kui vaba raha on ja tuleb juurde

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 16:31Need maatükid, kus lageraie on tehtud, on isegi täitsa kättesaadavad. Metsaga koos on küll kallis.
Päris alguses protsessi kiiruse huvides natuke suunaks, et mida sinna kasvama jätta, et sinu eluajal ainult paju-või sarapuuvõsa platsi üle ei võtaks, võibolla istutaks mingeid liike juurde. Aga siis võib lasta loodusel edasi toimetada.
Külaline

jah, ma olen ka metsa peale mõelnud. aga meie maamaja ümbruses on kõik RMK maa ja metsad ja lageraiesmikud, aga nad ei müü neid.
Külaline

Mets läheb põlema või varastatakse ära kui juba palgid on.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 00:41Kas keegi oskaks mulle nõu anda? Mul on suhteliselt suur palk ja väikesed kulud ning veel väiksemad vajadused. Seni olen kogu ülejäänud raha pannud alati kinnisvarasse, aga neid kortereid koguneb juba omajagu. Tahaks veidi hajutada riski.
Osta Porsche 911, keremudel 964. Soovitav mõni kobedama mootoriga isend (loe suurema võimsusega auto) See hoiab väga hästi oma hinda ja 10 aastat hiljem on su auto kaks korda kallim. Boonuseks saad Audru ringil kihutamas käia. See on hoopis teine tunne kui seifist kullakamakas välja võtta ja siis seda tuima näoga jõllitada. Porsche vedamiseks Audru ringile on vaja osta veel treiler ja mõni kobedam maastur mis seda veab.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 22:06
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 00:41Kas keegi oskaks mulle nõu anda? Mul on suhteliselt suur palk ja väikesed kulud ning veel väiksemad vajadused. Seni olen kogu ülejäänud raha pannud alati kinnisvarasse, aga neid kortereid koguneb juba omajagu. Tahaks veidi hajutada riski.
Osta Porsche 911, keremudel 964. Soovitav mõni kobedama mootoriga isend (loe suurema võimsusega auto) See hoiab väga hästi oma hinda ja 10 aastat hiljem on su auto kaks korda kallim. Boonuseks saad Audru ringil kihutamas käia. See on hoopis teine tunne kui seifist kullakamakas välja võtta ja siis seda tuima näoga jõllitada. Porsche vedamiseks Audru ringile on vaja osta veel treiler ja mõni kobedam maastur mis seda veab.
Aitäh idee eest! Aga vot see on küll asi, mis mind absoluutselt ei huvita. Kuld, mets, korterid, aktsiad - kõik on minu silmis sada korda põnevamad teemad kui auto.
Külaline

Kõigepealt oli TA-l jutt, et neid kinnisvarasid koguneb liiga palju, seejärel oli jutt paarist kinnisvaratehingust. Imelik.
30000 € vaba raha pole miski summa, mille pärast muretseda. Võib panka 2,75 peale panna ja rahu majas.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 15:59 Kõigepealt oli TA-l jutt, et neid kinnisvarasid koguneb liiga palju, seejärel oli jutt paarist kinnisvaratehingust. Imelik.
30000 € vaba raha pole miski summa, mille pärast muretseda. Võib panka 2,75 peale panna ja rahu majas.
TA pole mitte midagi 30 000-st rääkinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 15:59 Kõigepealt oli TA-l jutt, et neid kinnisvarasid koguneb liiga palju, seejärel oli jutt paarist kinnisvaratehingust. Imelik.
Sa ajad inimesed segi. Mina pole 30 tuhandest midagi rääkinud. Minu küsimus oli see, et kui igas kuus jääb üle paartuhat eurot - umbes 2-5 täpsemalt, oleneb kuuust - siis kuidas alustada aktsiate ja/ või fondidega. Või kas on mingi muu soovitus, kuidas seda investeerida.
Kv jutu tõin ma sisse, sest ma tean, et tuleks soovitus osta hoopis laenuga kinnisvara. Aga seda ma ei taha teha praegu enam.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 15:17
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 15:14
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 15:05aga mul on filgraansed valge ja kullaga ehted, lihtsalt kane nagu ei taha.
Ehted ei ole kulda investeerimiseks hea viis. Neil on lisaks madalale kullasisaldusele ka käibemaks juures, erinevalt investeerimiskullast. Samuti kulla müümisel ei maksa sa riigile tulumaksu. Hõbe on tegelik tulevikumetall, tehnoloogiasektor ja päiksepaneelid kasutavad seda rohkelt.
Eriti mitte, uus päikesepaneel on räni baasil ja hõbedat pole vaja. See praegune päikesepaneeli tehnoloogia on vananenud ja ei ole tulevikuteema, liiga suur ja raske, liiga kulukas, paindumatu.
Rohepöördega on varsti finitto. Ttump lõpetab selle lolluse USA-s. Euroopa on varsti pankrotis ja lõpetab raha häda tõttu. Ainuke kes jätkab in Eesti, sest siinsed maailmatargad on maailmas teenäitajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 21:13
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 00:41 Kas keegi oskaks mulle nõu anda? Mul on suhteliselt suur palk ja väikesed kulud ning veel väiksemad vajadused. Seni olen kogu ülejäänud raha pannud alati kinnisvarasse, aga neid kortereid koguneb juba omajagu. Tahaks veidi hajutada riski.
Ja mõtlen nüüd aktsiaid, fonde jms.
Aga ma ei tea sellest maailmast eriti midagi. Kuidas peaks alustama? Investeerida saaks umbes paartuhat eurot kuus. See on minu jaoks suur raha, nii et tahaks stabiilset turvalist kasvu. Ei pea buustima. Mida soovitaksite?
Postitus on kustutatud
Küll see kadedus on ikka kole asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 00:41 Kas keegi oskaks mulle nõu anda? Mul on suhteliselt suur palk ja väikesed kulud ning veel väiksemad vajadused. Seni olen kogu ülejäänud raha pannud alati kinnisvarasse, aga neid kortereid koguneb juba omajagu. Tahaks veidi hajutada riski.
Ja mõtlen nüüd aktsiaid, fonde jms.
Aga ma ei tea sellest maailmast eriti midagi. Kuidas peaks alustama? Investeerida saaks umbes paartuhat eurot kuus. See on minu jaoks suur raha, nii et tahaks stabiilset turvalist kasvu. Ei pea buustima. Mida soovitaksite?
Postitus on kustutatud
Tore, aga mis sellel investeerimisega pistmist on?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 21:39
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 21:37

Postitus on kustutatud
Tore, aga mis sellel investeerimisega pistmist on?
Postitus on kustutatud
Ei ole. Mul on mitu last ja 20+ aastat olnud üks ja sama mees. Esimeseks eestiks ma ennast ka ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 22:36
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 22:31
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 21:41

Ei ole. Mul on mitu last ja 20+ aastat olnud üks ja sama mees. Esimeseks eestiks ma ennast ka ei pea.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Millisesse eestisse sina kuulud? Kas oled tubli ja hästiteeniv?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 22:37 Postitus on kustutatud
Õige soovitus!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 23:03
Õige soovitus!
Veame kihla, et enamus ei suuda selle soovituse järgi käituda.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 23:04
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 23:03
Õige soovitus!
Veame kihla, et enamus ei suuda selle soovituse järgi käituda.
Enamasti suudab, aga krt vahel tekib ikka tahtmine ennast või naissugu kaitsta. Krdi loll tahtmine selles kontekstis. Muidugi ei oleks vaja üldse tähelepanu pöörata.
Aga kui igaüks vahel ei suuda ka, siis ongi piisavalt alati, kes vastavad. No nii tahaks seda külaliste blokkimise võimalust.
Külaline

Aga võtke ennast kokku ja ärge vastake. Kaua ta ikka üksi mökitada viitsib.
Külaline

Ja mitte keegi "tarkadest investoritest" ei oska TAle mitte ühtki tarka soovitust anda. Ainult tänitada oskavad 😃
Nii palju siis rahatarkadest, kes foorumis pidevalt oma edu reklaamivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 23:35 Ja mitte keegi "tarkadest investoritest" ei oska TAle mitte ühtki tarka soovitust anda. Ainult tänitada oskavad 😃
Öeldi juba ära, et kõigepealt tuleb III sammas täis toppida, see on kõige kasulikum-500 eurot kuus sinna.
Edasi õppida väärtpaberitesse investeerimist. Lihtne on osta dividendiaktsiad, keskmiselt 5% tootlust aastas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Jaan 2025 10:11
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 23:35 Ja mitte keegi "tarkadest investoritest" ei oska TAle mitte ühtki tarka soovitust anda. Ainult tänitada oskavad 😃
Öeldi juba ära, et kõigepealt tuleb III sammas täis toppida, see on kõige kasulikum-500 eurot kuus sinna.
Edasi õppida väärtpaberitesse investeerimist. Lihtne on osta dividendiaktsiad, keskmiselt 5% tootlust aastas.
Mina näiteks ei usalda üldse neid riigi poolt soositud sambaid. Jah, promo on kõva, aga kõigel, millel on riigi promo taga, ongi kohe selline kahtlane maik man.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist