Arvestus käib riigis elavate inimeste järgi. Kuna Kajal oli vaja koht saada siis eesti tegi absoluutse maailmarekordi panustades ligi kaks korda rohkem inimese kohta kui teised riigid. Elagu Kaja . slava ukraine . Nüüd oleme suunanäitajjad euroopae roheenrgiaga. kes vastu hakkab on uhuuu ja putinist. faktikontrollid on juba käima tõmmatudKülaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 11:25Arvad, et tänu eestile?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 09:29 Ei ole nii. Tänu neile ei saa EKRE valitsusse. Tänu neile oleme kaitstud. Tänu neile võidab Ukraina. Tänu neile on Venemaa nõrk. Tänu neile oleme ainukese riigina Euroopas rohelised ja oleme Euroopas teenäitajad. Tänu neile elame Eesti nii hästi. Alternatiive pole.
Teised riigid keegi ei tee nii.
Eesti üldsumma sinna on ju eriti väike.
Tuludeklaratsioon 2025
-
Külaline
-
Külaline
Ma ei mäletagi kui mitu korda reffid lubasid, et maksuvaba tulu on kõigile võrdselt, aga ei ole nii teinud.
Seda tuli ka ainult huultelt lugeda. Punkt.
-
Külaline
On ju järgmisest aastast. Pidi olema sellest, lükati edasi. Vahet pole.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 23:34 Ma ei mäletagi kui mitu korda reffid lubasid, et maksuvaba tulu on kõigile võrdselt, aga ei ole nii teinud.
-
Külaline
Pidi. Sa usud ka? Lugesid huultelt?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 23:40 On ju järgmisest aastast. Pidi olema sellest, lükati edasi.
-
Külaline
just. mingi preili otsustab , et ei saa isegi lapsi ja makse ka ei maksa eriti. aga nõuab ikka oma õigusi
-
Külaline
Üsna ükskõik, see ju nii väike summa.
-
Külaline
654 eurost 22% on 143,88 euri iga kuu.
1726 aastas.
Kas annan pangakonto numbri, kannad selle väikese summa mulle ära? Teed püsikorralduse. Siis ei pea enam meelde tuletama.
Mulle sobivad ka väikesed summad.
-
Külaline
Vastupidi. Sotsialism on see, kui süsteem on võrdne ehk kõik maksavad sama summa, olenemata sissetuleku suurusest.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 20:34See on sotsialism. Kommunism. Paraku olid ka seal võrdsematest võrdsemad. Mõni ei viitsi õppida ja tööl käia. Maksab seetõttu vähe makse. Aga teenuseid saab samapalju kui tubli inimene. Kes on harinud ennast. Teeb tööd. Ja saab korraliku palka. Nii ebaõiglane mu meelest.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 19:20 Maksusüsteem ei pea olema mitte võrdne, vaid õiglane. Ja õiglane on see, kui kõik maksavad ühesuguse protsendi oma sissetulekust.
* Võrdse summa maksmise on ebaõiglane vaesemate suhtes, sest nad annavad ära suurema osa oma sissetulekust kui rikkad.
* Astmeline tulumaks (rikkam maksab suurema protsendi) on ebaõiglane rikkamate suhtes, sest riik justkui karistaks inimest selle eest, et ta nägi aastaid vaeva, õppis, töötas end üles ja hakkas lõpuks head palka saama. Ja mida rohkem saab, seda rohkem teda karistatakse.
Seepärast kordan: õiglane on see, kui kõik maksavad sama protsendi, olenemata sissetuleku suurusest. Nii ei tunne vaesem, et temalt võetakse rohkem kui rikkalt ja rikas ei tunne, et teda karistatakse tema rikkuse pärast.
-
Külaline
See on tõesti tragikoomiline. Nõukaajal sõimati vastaseid kapitalistideks, suure kommunistliku partei mõtteid pidi alati kaasa kiitma. Nüüd on vahendid teised, aga sisu ikka sama. Kohe tuleb vihakõneseadus, mis tähendab, et tuulikute vastased ja võimukirujad saavad kohtus sugeda.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 23:21Nüüd oleme suunanäitajjad euroopae roheenrgiaga. kes vastu hakkab on uhuuu ja putinist. faktikontrollid on juba käima tõmmatud
See, et mega rasvaste dotatsioonidega (meie taskust, loomulikult) tuulikuäri paari lobistaja kätte mängiti, see vaikitakse mugavalt maha.
-
Külaline
Ja see on jube suur summa? Praegusel ajal? Käisime just poes ja ostsime lõunaseks grilliks materjali, 50 eurot kahele. Mis raha see 143 on? Ma ei saa korra isegi juuksuris käia selle eest, jääb puudu. 2 maniküüri ja 1 pediküüri raha.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 09:47654 eurost 22% on 143,88 euri iga kuu.
1726 aastas.
Kas annan pangakonto numbri, kannad selle väikese summa mulle ära? Teed püsikorralduse. Siis ei pea enam meelde tuletama.
Mulle sobivad ka väikesed summad.
-
Külaline
Kui see on jube väike summa, siis miks ei tehtud seda tulumaksuvabastust kohe see aasta siis.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 13:18 Ja see on jube suur summa?
Kui summad on väikesed, siis millels oli vaja teha automaksu. Need ka ju jube väikesed.
Sa ära võrdle ainult endaga.
Pakun, et su grilli eest ei maksnud sina.
-
Külaline
Huvitav, kes mu grilli eest siis maksis? Mul on igakuised jooksvad kulud 2000, hoolimata sellest, et kodu ja auto on laenu-ja liisinguvabad. Maamaks tõuseb nüüd 200 euro võrra, automaks 200. Tõesti, see 143 eurot ei tundu suur raha.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 14:08Kui see on jube väike summa, siis miks ei tehtud seda tulumaksuvabastust kohe see aasta siis.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 13:18 Ja see on jube suur summa?
Kui summad on väikesed, siis millels oli vaja teha automaksu. Need ka ju jube väikesed.
Sa ära võrdle ainult endaga.
Pakun, et su grilli eest ei maksnud sina.
-
Külaline
Ei pruugi üldkokkuvõttes suur summa olla, aga mina saan selle raha eest kuu aega lõunatada.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 15:47 Tõesti, see 143 eurot ei tundu suur raha.
Miks ma peaks sellest rahast ilma olema.
Annaksid oma raha ära?
Sul mingi äri on? See kinnisvara?
Küsi vähem üüri, selle summa osas. See ju olematu raha?
-
Külaline
Ma maksan igal aastal 15 000-20 000 tulumaksu. Üldse ei huvita, et teine ei maksa midagi. Tulumaks on tulude järgi, aus.
-
Külaline
Küsingi vähem üüri, mitmete korterite osas kokku umbes 3 korda suuremas vääringus. Hindan oma lojaalseid, pikaajalisi ning hea maksekäitumisega üürnikke. Tõstan järgmistele.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:07Ei pruugi üldkokkuvõttes suur summa olla, aga mina saan selle raha eest kuu aega lõunatada.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 15:47 Tõesti, see 143 eurot ei tundu suur raha.
Miks ma peaks sellest rahast ilma olema.
Annaksid oma raha ära?
Sul mingi äri on? See kinnisvara?
Küsi vähem üüri, selle summa osas. See ju olematu raha?
-
Külaline
Mul on küll hea meel, et sa tulumaksu maksad.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:13Ma maksan igal aastal 15 000-20 000 tulumaksu. Üldse ei huvita, et teine ei maksa midagi. Tulumaks on tulude järgi, aus.
Aga mis oleks kui loodaks sulle võimalus poes maksta allahindluse asemel ülehindlus. Saaksid rohkem panustada.
Vajutaksid kassas sellist nuppu. Oleks ju tore.
-
Külaline
Tubli. Aga miks sa järgmistel tõstma pead?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:15 Küsingi vähem üüri, mitmete korterite osas kokku umbes 3 korda suuremas vääringus. Hindan oma lojaalseid, pikaajalisi ning hea maksekäitumisega üürnikke. Tõstan järgmistele.
Ei tule omadega välja?
-
Külaline
Muidugi tuleb, alati tuleb. Ma pole MTÜ ega sotsiaalhoolekanne. Iga ettevõtte ainus eesmärk on kasumit teenida.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:26Tubli. Aga miks sa järgmistel tõstma pead?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:15 Küsingi vähem üüri, mitmete korterite osas kokku umbes 3 korda suuremas vääringus. Hindan oma lojaalseid, pikaajalisi ning hea maksekäitumisega üürnikke. Tõstan järgmistele.
Ei tule omadega välja?
-
Külaline
Äkki tood viite sellele, et järgmisest aastast.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 23:40On ju järgmisest aastast. Pidi olema sellest, lükati edasi. Vahet pole.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2025 23:34 Ma ei mäletagi kui mitu korda reffid lubasid, et maksuvaba tulu on kõigile võrdselt, aga ei ole nii teinud.
-
Külaline
Seda minagi, et kasumit teenida.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:31Muidugi tuleb, alati tuleb. Ma pole MTÜ ega sotsiaalhoolekanne. Iga ettevõtte ainus eesmärk on kasumit teenida.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:26Tubli. Aga miks sa järgmistel tõstma pead?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:15 Küsingi vähem üüri, mitmete korterite osas kokku umbes 3 korda suuremas vääringus. Hindan oma lojaalseid, pikaajalisi ning hea maksekäitumisega üürnikke. Tõstan järgmistele.
Ei tule omadega välja?
On sul ettevõttes töötajaid? Maksad sa neile ikka head raha?
Kas ka neile on 143 eurot väike raha?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist