Kui elekter ära läheb, siis hotellid viskavad kliendid välja?Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:11Tea kas Tallinnas mõni hotell on elektrist sõltumatu küttega?
Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?
-
Külaline
-
Külaline
Aga ei ole ju mingit garantiid, kui ühel hetkel öeldakse ups. Kui oleks kuskil kirjas, et ärge oma kodutehnikat välja tõmmake võrgust, sest mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida. Ja kui juhtub, maksame kinni. Aga seda kuskil pole öeldud. Ära eemalda tarbeelektroonikat jms seadmeid vooluvõrgust ega lülita neid välja. Protsess on ohutu.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:19Selliseks patriotismiks peaks olema ka riiklik garantii kui inimeste varanatuke prsse läheb. Kindlustus ütleb-oma süü, oli ju teada, miks riskisid. Juhul kui üldse omavastutusest ületabki.
Miks siis ei võiks rahvale öelda, et seadmete katkimineku korral, maksame need kinni.
-
Külaline
Ei maksa sul keegi midagi kinni! Ei imesta üldse, kui kindlustused ütlevad, et aga sellest ju räägiti eelnevalt juba pikka aega, ise süüdi, et ei reageerinud. Või kui on mõni vanem seade, siis öeldakse, et läks niisama vanadusest õhtale, siin pole voolu kõikumisega midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:38
Aga ei ole ju mingit garantiid, kui ühel hetkel öeldakse ups. Kui oleks kuskil kirjas, et ärge oma kodutehnikat välja tõmmake võrgust, sest mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida. Ja kui juhtub, maksame kinni. Aga seda kuskil pole öeldud. Ära eemalda tarbeelektroonikat jms seadmeid vooluvõrgust ega lülita neid välja. Protsess on ohutu.
Miks siis ei võiks rahvale öelda, et seadmete katkimineku korral, maksame need kinni.
-
Külaline
Teie alaldiga adapterid arvutile ja muudele seadmetele töötavad 100- 240 voldiga. Neil suva see kõikumine.
Kui miskit on, siis 3 päevaga ei remondi sa mingit alajaama ära.
Kui te kõik võtate asjad vooluvõrgust ära mingi kellaaeg ja pärast kõik tagasi panete üheskoos, siis just kõikumine toimubki. Siis võivad alajaamad otsad anda.
Ma ise mõtlen, et kui edasi on leedu ja poola vahel 1 ühendus, et kui see vastu ei pea, siis mis siis????
Tuleb ise hakkama saada.
Puutin lennutab drooni, ei mitte venemaalt, vaid keegi siit. Kõik on võimalik.
Aga ma panen puusalt.
Kui miskit on, siis 3 päevaga ei remondi sa mingit alajaama ära.
Kui te kõik võtate asjad vooluvõrgust ära mingi kellaaeg ja pärast kõik tagasi panete üheskoos, siis just kõikumine toimubki. Siis võivad alajaamad otsad anda.
Ma ise mõtlen, et kui edasi on leedu ja poola vahel 1 ühendus, et kui see vastu ei pea, siis mis siis????
Tuleb ise hakkama saada.
Puutin lennutab drooni, ei mitte venemaalt, vaid keegi siit. Kõik on võimalik.
Aga ma panen puusalt.
-
Külaline
Äiksega läheb siis, kui äike lööb kuhugi alajaama või lõhub liine. See ju teine olukord.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:33 Plahvatama loomulikult mitte, aga äiksega on ju tehnikat läbi läinud.
-
Külaline
Aitäh, tean ja on telk käeulatuses, ka talvised magamiskotid, akupangad, soojendusega madrats (toide akupangalt, mida määramatuses selleks puhuks pigem ei kasutaks), padjad käte soojendamiseks (käivad tegelikult kinnastesse) jne. Võiksin oma varustusega rahumeeli päevi tuisus matkata. Aga kogemusest tean, et ega meiesuguseid just ülemäära palju pole.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:22Kui matkatarkused on olemas siis loe nt hädaolukorraks valmistumise juhisest ka seda kohta, et kortermajas sooja hoidmiseks võib tuppa telgi üles panna. Telgi suudab inimene oma kehasoojusega soojaks kütta. Või kui telki pole siis takid üle söögilaua ning sinna alla tekib "telk" ja jälle soe koht olemas. Kuna KUI tatkestus peakski tulema siis mitte üle 72h ja need paar ööd saab niimoodi edukalt hakkama.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:49Mina toimin arvestusega, et toimuvad elektrikatkestused. Matkapliit on olemas, jama on hoopis siis, kui korteris külmaks läheb - seda juba matkapliidiga ei lahenda. Matkanud olen piisavalt, oskan ellu jääda, paanikat ei ole. Kallima tehnikaga ei riski, kuid elektrit tarbin ikkagi.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34
Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.
Kuidas siis toimida lõpuks?
Samuti arvestan, et sellistest katkestustest saab edaspidi tavaline argipäev, kuni tuumajaam valmis saab ja töösse hakkab (lootuses, et seda välisfirmadele maha ei parseldata).
Lisaks tasub paak silmini tankida ja kaardistada valvetanklad, mis töötavad ka elektrikatkestuste korral.
-
Külaline
Elasin tudengipõlves eramaja toas, mida küttis ainult pliidi truup. Mingist ajast hakkas see suitsu sisse ajama ja siis tuld pliidi alla enam ei tehtudki. Suurt üle nulli mul toas ei olnud, aga polnud väga hullu, tekid ja mantel voodis peal. Ja siis olid tõelised talved.
-
Külaline
Aga kui sul oleks väikesed lapsed ja imik ka olnud, kuidas siis? Tõmbad neile tekid peale ja kõik või? Nagu papakoile linnupuuris, et vait oleks.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 21:09 Elasin tudengipõlves eramaja toas, mida küttis ainult pliidi truup. Mingist ajast hakkas see suitsu sisse ajama ja siis tuld pliidi alla enam ei tehtudki. Suurt üle nulli mul toas ei olnud, aga polnud väga hullu, tekid ja mantel voodis peal. Ja siis olid tõelised talved.
-
Külaline
Papakoile?!?!Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 21:15
Aga kui sul oleks väikesed lapsed ja imik ka olnud, kuidas siis? Tõmbad neile tekid peale ja kõik või? Nagu papakoile linnupuuris, et vait oleks.
-
Külaline
Beebid ju magavad õues, kärus ka.
-
Külaline
Arvan ka, et muretsemiseks pole põhjust, aga ise ma tõmbaks küll tundlikumad seadmed (teler, laptop, külmik) seinast välja. Olen korra elektrikõikumise tõttu arvutist ilma jäänud ja rohkem ei taha.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:24Telekas ja arvuti tuleb välja võtta. Pinge kõigub.
Pigem on suurim mure elektri hinna tõus. Kardetavasti see tuleb ja ilmselt mitte väike.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 22:33Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:24Telekas ja arvuti tuleb välja võtta. Pinge kõigub.
Pigem on suurim mure elektri hinna tõus. Kardetavasti see tuleb ja ilmselt mitte väike.
-
Külaline
Loe midagi muud ka peale lobafoorumite, siis saad teada.
-
Külaline
Kuule lollpea, Eesti ei osta Venemaalt elektrit juba aastaid. Mingi marginaalne võrgutasu muutus pole oluline.
-
Külaline
Telkus öeldi, et mingeid alajaamu valvatakse jaanuari kuust.
Nad ei saa valvata seal sagedust. Nad peavad valvama väliste tegurite eest. Niisama pulli pärast nad seda ei tee.
Kui üldse elekter ära läheb, siis diversiooni aktide pärast.
Ma muidugi panen puusalt.
Nad ei saa valvata seal sagedust. Nad peavad valvama väliste tegurite eest. Niisama pulli pärast nad seda ei tee.
Kui üldse elekter ära läheb, siis diversiooni aktide pärast.
Ma muidugi panen puusalt.
-
Külaline
Mitu päeva järjest muudkui magavad seal? Pole vaja pesta ega riideid vahetada ega liikuda lubada?Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 21:49 Beebid ju magavad õues, kärus ka.
Totter kommentaar.
-
Külaline
-
Külaline
Arvad, et nad soovivad, et kõik sugulased ja tuttavad end nende poole pressivad ja nõuavad toitlustust, vett ja sooja tuba?
-
Külaline
No mis selle telgiga jurada. Sojad magamiskotid on tänapäeval olemas. Saad täitsa omas voodis magada ja muul ajal tugitoolis istuda.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 20:22Kui matkatarkused on olemas siis loe nt hädaolukorraks valmistumise juhisest ka seda kohta, et kortermajas sooja hoidmiseks võib tuppa telgi üles panna. Telgi suudab inimene oma kehasoojusega soojaks kütta. Või kui telki pole siis takid üle söögilaua ning sinna alla tekib "telk" ja jälle soe koht olemas. Kuna KUI tatkestus peakski tulema siis mitte üle 72h ja need paar ööd saab niimoodi edukalt hakkama.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:49Mina toimin arvestusega, et toimuvad elektrikatkestused. Matkapliit on olemas, jama on hoopis siis, kui korteris külmaks läheb - seda juba matkapliidiga ei lahenda. Matkanud olen piisavalt, oskan ellu jääda, paanikat ei ole. Kallima tehnikaga ei riski, kuid elektrit tarbin ikkagi.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34
Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.
Samuti arvestan, et sellistest katkestustest saab edaspidi tavaline argipäev, kuni tuumajaam valmis saab ja töösse hakkab (lootuses, et seda välisfirmadele maha ei parseldata).
-
Külaline
Vaata sina armetu lakei kes arvab, et on kuidagi teistest parem. Hinba tõusuks leiab alati põhjuse. Mul on sinu tekste lugedes juba kerge iiveldus sees. Mingi lollakalt optimistlik limukas kes räögib musta valgeks siit veel puudus.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 23:12Kuule lollpea, Eesti ei osta Venemaalt elektrit juba aastaid. Mingi marginaalne võrgutasu muutus pole oluline.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 6 külalist