Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Meil on suur rõdu, eks siis hakkame seal grillima ja ühtlasi ka külmiku asemel seal toitu hoidma.
Kui küte peaks ära kaduma, siis kolime ennast ühte tuppa ja paneme küülad põlema. Ma olen kunagi maal niimoodi teeküünaldega duširuumi soojaks kütnud. Ladusin küünlad aknalauale ja põrandale, kuhu andis. Poole tunniga sai jääkeldrist mõnus soe ruum. Ikka parem kui hambaid lagistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 18:18 Meil on suur rõdu, eks siis hakkame seal grillima ja ühtlasi ka külmiku asemel seal toitu hoidma.
Kui küte peaks ära kaduma, siis kolime ennast ühte tuppa ja paneme küülad põlema. Ma olen kunagi maal niimoodi teeküünaldega duširuumi soojaks kütnud. Ladusin küünlad aknalauale ja põrandale, kuhu andis. Poole tunniga sai jääkeldrist mõnus soe ruum. Ikka parem kui hambaid lagistada.
Sul on gaasigrill?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 18:24
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 18:18 Meil on suur rõdu, eks siis hakkame seal grillima ja ühtlasi ka külmiku asemel seal toitu hoidma.
Sul on gaasigrill?
Jah, väike matkagrill gaasiballooniga.
Külaline

Ma tean, et lagistatakse naeru, aga et hambaid... :?:
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:15
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:10 Meil hoiab küll kamin sooja. Paar tundi kütmist ja kodu temperatuur vähemalt 3 kraadi soojem, aga meil muidugi väiksemapoolne maja ka.

Andke parem ideid, mis söögipoolist varute. Mul endal on kindlasti võileivamaterjal, jogurt ja ilmselt teen mingi toidu valmis (nt riis ja karrikana vms), mida on normaalne ka külmalt tarbida. Pannkooke saaks teha.
Mis toidud on veel sellised, mis külmalt hamba all ei karju?
Soovitatakse varuda 7-ks päevaks. Kuidas sa pannkooke teed, grillil? Mul on ühe inimese kohta 7x3 purki erinevaid suppe/mulgikapsast, 5 kukesuppi, 10 talunikult ostetud lihakonservi, 20 l vett.
Tule taevas appi milline poetagune
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 19:225 kukesuppi
Kuidas sa kukesuppi teed, kui elektrit pole? Kas sul on puuküttega pliit?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 19:28
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 19:225 kukesuppi
Kuidas sa kukesuppi teed, kui elektrit pole? Kas sul on puuküttega pliit?
Mul on söegrill.
Külaline

Kas kortermaja elanikud panevad siis maja ette muruplatsile oma söegrillid? Ju vist. Eramajakatel on mõnusam oma õues privaatselt grillida ja kukesuppi keeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 16:58
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 14:36 Mina ei tee midagi teistmoodi. Midagi pistikust välja võtma ei hakka ja midagi varuma ka mitte. Laupäeva hommikul on plaanis magada, teha pannkooke ja vaadata lastega multikaid, nii nagu ikka.
Lapsevanema kohta veidi vastutustundetu. Varud ja teatud valmisolek elektri kadumiseks peab alati olema, mitte ainult selle nädalavahetusega seoses.
Ma tõesti ei ole inimtüübilt ülemõtleja ja ettemuretseja ja ei tundu usutav, et Tallinna kesklinnas järsku ebamõistlikult kaua elektrita oleme, näljas ja külmunud. Mingid elementaarsed varud on kodus nagunii olemas ja seda mitte elektrikatkestuse hirmus. Ei käi ju iga hommik ainult selleks päevaks süüa-majapidamistarbeid-hügieenivahendeid ostmas.
Külaline

Matka gaasi pliidiga peaks ju saama korteris vee soojaks ja pannil midagi teha.
https://handymann.ee/toode/matka-gaasi ... r-227g-a4/
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 20:05 Matka gaasi pliidiga peaks ju saama korteris vee soojaks ja pannil midagi teha.
https://handymann.ee/toode/matka-gaasi ... r-227g-a4/
Üldiselt on need kõik välitingimustes kasutamiseks. Võivad lekkida, olen ka ballooni plahvatamas näinud.
Külaline

Hirmus kui need grillijad ja soojendajad kortermaja põlema pistavad. Mõni teeb ehk bomsiku kombel põrandale lõkke.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 21:05 Hirmus kui need grillijad ja soojendajad kortermaja põlema pistavad. Mõni teeb ehk bomsiku kombel põrandale lõkke.
Meil kunagi pioneerilaagris tehti keset puitpõrandaga saali suurde metsllist pesukaussi lõke. Mitte, et ma seda kellelegi soovitaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 20:03Ma tõesti ei ole inimtüübilt ülemõtleja ja ettemuretseja ja ei tundu usutav, et Tallinna kesklinnas järsku ebamõistlikult kaua elektrita oleme, näljas ja külmunud.
Ei ole Tallinn sel juhul mingi eliit.
Külaline

Mul õnneks suht rahulik nende teemadega, sest on nii ahi kui puuküttega pliit, samuti kõikvõimalikku matkavarustust. Elementaarsed varud on niikuinii kogu aeg olemas. Kui nädalajagu ei peaks elektrit olema, oleks kõige suurem mure, kas ja kuidas töö ära teha, sest arvutitega väga pikka pidu poleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 19:22
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:15
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 17:10 Meil hoiab küll kamin sooja. Paar tundi kütmist ja kodu temperatuur vähemalt 3 kraadi soojem, aga meil muidugi väiksemapoolne maja ka.

Andke parem ideid, mis söögipoolist varute. Mul endal on kindlasti võileivamaterjal, jogurt ja ilmselt teen mingi toidu valmis (nt riis ja karrikana vms), mida on normaalne ka külmalt tarbida. Pannkooke saaks teha.
Mis toidud on veel sellised, mis külmalt hamba all ei karju?
Soovitatakse varuda 7-ks päevaks. Kuidas sa pannkooke teed, grillil? Mul on ühe inimese kohta 7x3 purki erinevaid suppe/mulgikapsast, 5 kukesuppi, 10 talunikult ostetud lihakonservi, 20 l vett.
Tule taevas appi milline poetagune
Kuidas, palun? Mis see nüüd pidi tähendama?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 21:23
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 20:03Ma tõesti ei ole inimtüübilt ülemõtleja ja ettemuretseja ja ei tundu usutav, et Tallinna kesklinnas järsku ebamõistlikult kaua elektrita oleme, näljas ja külmunud.
Ei ole Tallinn sel juhul mingi eliit.
Ei ole väitnudki, et Tallinn eliit oleks. Lihtsalt omast kogemusest nii suvituskorteri kui ka maakodu näol, elektrikatestused likvideeritakse nendes kahes oluliselt aeglasemalt, eriti viimases.
Külaline

Loen seda teemat ja imestan, et nagu maailmalõpuks valmistute siin. Tegelikult on ilmselt mingi pisike kõikumine ja halvimal juhul mõnetunnine katkestus. Seda nädalaks ajaks söögi ette tegemist ja rõdul grillimise soovitust on küll pisut naljakas lugeda. 😁
Külaline

Hoiatatakse nii 3 päevase kui nädalase katkestuse eest. Sa ei ole lugenud?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2025 22:52 Loen seda teemat ja imestan, et nagu maailmalõpuks valmistute siin. Tegelikult on ilmselt mingi pisike kõikumine ja halvimal juhul mõnetunnine katkestus. Seda nädalaks ajaks söögi ette tegemist ja rõdul grillimise soovitust on küll pisut naljakas lugeda. 😁
Loodame ju kõik, et katkestust poleks üldse või oleks see tõesti vaid paaritunnine, ükski elektrit tarvitav seade rikki ei läheks, mingit suuremat jama ei tekiks.
Aga et valmistumine kuidagi imelik või naljakas oleks? Kui on pere ja hooldust vajavad lapsed, siis on ikka hea, kui oskad toime tulla igas olukorras.
Tore, kui midagi ei juhtu just nendel paaril päeval. Aga mis edaspidi toimuda võib, ei tea meist keegi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist