OMG, see teine uus foorum...

vana hea klassika
Mts

Postitus Postitas Mts »

Minu meelest tehti siinse foorumiga see asi kohe õigesti, et rubriigid on samad mis perekoolis. Seal teises on kuidagi segane kogu see lugu, terve eraldi alafoorum kujutava kunsti jaoks näiteks? Samas pole hobinurka, lasteteemad kõik koos ühes alafoorumis (loogiline oleks ikka vanuse järgi eraldi) ja samuti ühes teemas koos nt rasestumine ja imetamine? Tundub väga suvaline ja juhuslik.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei tea, kas see õde petnud mehe teemaga kägu tuli siia või kadunud igaveseks. See pakkus mulle rohkem närvikõdi kui BSH või Padarite skandaalid.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 12:36 Mina kolisin ka siia üle, sest see Perekooli moderaatorite käitumine ei meeldi. Viimasel päeval inimeste blokeerimine, konkurentsi hävitamine, viimasel päeval veel teemade sulgemine ja kustamine, kus Perekooli sulgemise üle arutleti, milleks selline käitumine.
Samad mõtted. Alguses tundus see hea algatusena, aga nüüd vaatan, et sinna ma küll oma jalga ei tõsta.
Loodan, et siinsel foorumil läheb hästi ja kasutajad jäävad üksteise vastu viisakaks. 🙂
Külaline

Tutiga Täi kirjutas: 02 Juun 2024 18:19
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 12:36 Mina kolisin ka siia üle, sest see Perekooli moderaatorite käitumine ei meeldi. Viimasel päeval inimeste blokeerimine, konkurentsi hävitamine, viimasel päeval veel teemade sulgemine ja kustamine, kus Perekooli sulgemise üle arutleti, milleks selline käitumine.
Samad mõtted. Alguses tundus see hea algatusena, aga nüüd vaatan, et sinna ma küll oma jalga ei tõsta.
Loodan, et siinsel foorumil läheb hästi ja kasutajad jäävad üksteise vastu viisakaks. 🙂
Sama siin. Kasutajat pole veel teinud, aga jätkan siin lugemist ja vastamist, kui reklaamiga üle ei pingutata (küll seegi tuleb). Perekooli "adminnid" keerasid lõpuks ikka päris ära, see ei kutsu ka nende uude foorumisse, usaldust pole. Isiklikud kompleksid käivad ilmselt sealgi üle.
Perekooli kasutaja 2007-2024
Coral
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Coral »

See foorum meeldib tunduvalt rohkem, teine pole üldse minu maitsele😏

Aga tegelikult on veidi kahju, et kõik vanad perekooli teemad ka ära kadusid. Oi kui tihti ma perekooli teemadest oma küsimustele vastuseid leidsin☹️
Nõmmelill
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nõmmelill »

Ma hommikul guugeldasin üht lastega seotud teemat ja suur oli pettumus, kui selgus, et tõesti ongi kõik läinud :cry: Näitas ainult linki, aga teemat ennast enam polnud.
kolja

Postitus Postitas kolja »

Upitis kirjutas: 01 Juun 2024 23:45 Sellega seoses oleks huvitav teada, kuidas perekool poolitus, kui palju tuli siia ja kui palju läks sinna.
Mina oleks jäänud mõlemasase käima, kui elufoorumi tegelaste käitumine poleks nii üle mõistuse debiilne olnud. Mitte ainult see, mis nad oma foorumis teevad, vaid ka see, kuidas nad Perekooli foorumi rakendasid enda foorumi promomiseks ja teise foorumi tõrjumiseks, väärkasutades selleks foorumi administraatori privileege- need privileegid olid neil tegelikult ju foorumi korrashoidmiseks ja sellega nad hakkama ei saanud, oma tööd ei teinud ning väidetavalt just see viis Perekooli sulgemiseni- ja siis järsku konkurendi viidete kustutamisel ja suvaliste kommentaatorite bännimisel lihtsalt konkurendi mainimise eest said eriti hästi oma "tööga" hakkama! Minu silmis on see konkreetselt pettus, sigadus ja tõpra käitumine ja ma ei kavatse sellist "ärikultuuri" toetada- ehk siis ma ei lähe isegi vaatama sinna, et neile mitte klikke anda. Minu meelest peaks Ämmaemandate Ühing neile kahjunõude esitama, kuid olgu, eks nad teavad ise, mis teevad.
Külaline

Vainukägu kirjutas: 02 Juun 2024 00:32 Lugesin ka nende seletusi ja üsna arusaadav ning loogiline jutt oli, kuigi foorumi sulgemise teostus oli tõesti veider, samuti see arutle.ee asendamine.
Sõnad ei tähenda tegude kõrval midagi. Fakt on, et selle uue foorumi algus oli kõige nõmedam kick-off, mis ma oma elus näinud olen ja selliste tegelaste ettevõtmisi ei peaks toetama.
Külaline

Nõmmelill kirjutas: 03 Juun 2024 10:15 Ma hommikul guugeldasin üht lastega seotud teemat ja suur oli pettumus, kui selgus, et tõesti ongi kõik läinud :cry: Näitas ainult linki, aga teemat ennast enam polnud.
Kas keegi teab, et kui mul oleks see PK leht endale arvutisse laetud, siis ega ma vist ei tohiks seda jagada? Kasutada enda tarbeks?
Marukaru

Postitus Postitas Marukaru »

Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 15:59
Perkele kirjutas: 02 Juun 2024 02:02 Kui te lähete teise foorumisse ainult selleks, et seal oma foorumit massiliselt reklaamida ja teha teist foorumit maha, siis nii agressiivset reklaami pole seal tõesti mõtet hoida. Miks peaks teine foorum teie foorumile reklaampinnaks olema? Kuidas teile meeldiks, kui ma tuleks ja siin ka samamoodi igas teemas kaagutaks: “siit te vastuseid ei saa, minge parem elufoorum.com”?
Mõistlik on inimestel lasta arutleda mida nad soovivad, sest paari kuupärast on kõik nagunii unustatud. 'Tundub, et elufoorum tegi väga halva avangu, sest pakuvad ainult tehnilist lahendust, aga mitte sisu ja kokkuhoidu. Esimesed 3 kuud pole mõtet midagi modereerida, las olla nagu on.
Iga uue tootega turule tulles tuleb elada üle kasutajate negatiivsed arvamused. Pk lõpp oligi kummaline, kõik need inimesed kes seal olid, sellele lehele arvamustega klikikasumit tootsid, neid ei peetud enam millegiks, bänniti ja kustutati teemasid kuigi tänaseks on kogu foorum maas, kustutatud. Kui elufoorum samuti postitusi kustutab, siis milleks seal olla?
See ülemodereerimine ja redditist? võetud karma peletasid ka eemale. Miks ma peaks tahtma olla nagu mingi järelvalve all :)
Vaadake mis juhtus yhe uudistevaljaande kommentaariumiga kui anonyymsus kadus. Ja ma ei tea, kirjakasutus hakkas ka vastu, hyyumarke palju ja nii moistev mulje proovitakse jaeta, aga no seda pk modereerimise mineviku halb maik minujaoks kyljes. Ja mingi kujutav kunst ja mittekujutav liikuv v.a mitteliikuv kunst :D :D nagu misasja.
Marukaru

Postitus Postitas Marukaru »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 11:09
Nõmmelill kirjutas: 03 Juun 2024 10:15 Ma hommikul guugeldasin üht lastega seotud teemat ja suur oli pettumus, kui selgus, et tõesti ongi kõik läinud :cry: Näitas ainult linki, aga teemat ennast enam polnud.
Kas keegi teab, et kui mul oleks see PK leht endale arvutisse laetud, siis ega ma vist ei tohiks seda jagada? Kasutada enda tarbeks?
Kas mitte waybackmachine leht ei ole moeldud selle jaoks, arhiveerimiseks. Muidugi kui sul selline leht mingi nipiga on, siis mind huvitaksid kyll vanad teemad
Külaline

Marukaru kirjutas: 03 Juun 2024 11:11 Vaadake mis juhtus yhe uudistevaljaande kommentaariumiga kui anonyymsus kadus.
Eraldi tähelepanuväärne on, et lisaks PM kommentaariumi väljasuremisele ei läinud sealsete postituste kvaliteet mitte paremaks, vaid vastupidi, halvemaks. Nüüd jäid sinna peamiselt inimesed, kes on omadega niivõrd sassis, et neil ei ole piinlik oma nime alt lollusi kirjutada ja kainet juttu on seal nüüd üliharva. Ma tean ainult ühte inimest, kes on väitnud, et kommentaarium läks selle sammuga paremaks, Ahto Lobjakas, ning ma usun, et ka tema ütles seda vaid jonni pärast (kuna ta on suuremaidki lollusi väitnud lihtsalt vastandumiseks).
Marge

Postitus Postitas Marge »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 13:07
Marukaru kirjutas: 03 Juun 2024 11:11 Vaadake mis juhtus yhe uudistevaljaande kommentaariumiga kui anonyymsus kadus.
Eraldi tähelepanuväärne on, et lisaks PM kommentaariumi väljasuremisele ei läinud sealsete postituste kvaliteet mitte paremaks, vaid vastupidi, halvemaks. Nüüd jäid sinna peamiselt inimesed, kes on omadega niivõrd sassis, et neil ei ole piinlik oma nime alt lollusi kirjutada ja kainet juttu on seal nüüd üliharva. Ma tean ainult ühte inimest, kes on väitnud, et kommentaarium läks selle sammuga paremaks, Ahto Lobjakas, ning ma usun, et ka tema ütles seda vaid jonni pärast (kuna ta on suuremaidki lollusi väitnud lihtsalt vastandumiseks).
Loen delfit just kommentaaride pärast, tahan teada suurema ringi vox populi arvamust
Külaline

Marukaru kirjutas: 03 Juun 2024 11:12
Kas mitte waybackmachine leht ei ole moeldud selle jaoks, arhiveerimiseks. Muidugi kui sul selline leht mingi nipiga on, siis mind huvitaksid kyll vanad teemad
Ühe nipiga on mul see asi tegelikult olemas. Ma enne ei jaga seda, kui pole kindel, et võib jagada.
Külaline

Tegelikult on see väga huvitav näide täielikust turunduse läbikukkumisest. Olgem ausad, sel teisel foorumil olid kõik eelised arutle.ee ees: aega foorum korralikult ette valmistada, täiesti ametlik link perekoolis päevade (nädalate?) kaupa üleval, kogu statistika kasutajate käitumise kohta jms..
Ja nad panid sellest hoolimata ikka sajaga puusse. Ülbe ja halvustav suhtumine oma potentsiaalsetesse kasutajatesse ei ole hea turundusstrateegia. See on nagu.. marketingi ABC :)
Praeguseks mul on neist isegi natuke kahju. Võib-olla on nad nii rumalad ja ülbed, et ei saa ise aru ka, kuidas nad täitsa ise oma võimaluse maha mängisid. Aga võib-olla nad ei ole nii rumalad.. ja saavad nüüd aru, et "uups, ma polnudki jumal".

No paar näidet ka:
"Ise igapäevaselt perekooli foorumiga tegeledes tekkis siiski ka mingi sümpaatia nii foorumi kui ka selle mõistlikemate kasutajate vastu," - "siiski ka mingi sümpaatia"? Kui suuremeelne teist..
"Õnneks tundub, et nagu öeldud siis need õelamad kasutajad ongi valinud teise suuna ning eesmärk olekski siin kasvatada kunagine perekooli toetav ja ühtehoidev kliima." - nojah.. väga kutsuv minule kui potentsiaalsele kasutajale: "õnneks sina siin ei ole, õel inimene". Ma olen nõus: tõesti õnneks ma seal ei ole :) Aga hea, et teil neid headusest nõretavaid kasutajaid seal nii palju on..

Ja siia kõrvale veel eriti nõme käitumine ja iseenda vooruslikkusest ja viisakusest jahumine - mis ei lähe päris käitumisega üldse kokku. Ehk, teisisõnu: räme silmakirjalikkus, virtue signaling. Otsige lolli oma foorumisse, ausalt..
Ja pean ka tunnistama, alguses ma suhtusin neisse täiesti neutraalselt. Oleksin ilmselt ka vähemalt mõneks ajaks jäänud kahe foorumi vahele tilbendama. Aga jah, paraku nad ise mängisid selle maha.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:27
Marukaru kirjutas: 03 Juun 2024 11:12
Ühe nipiga on mul see asi tegelikult olemas. Ma enne ei jaga seda, kui pole kindel, et võib jagada.
Kuule, paku seda arutle.ee meeskonnale. (Ausalt, mina ise pole nendega kuidagi seotud).
Muidugi peab juriidilise poole üle kontrollima, aga kui see ongi vox populi ja ei kuulu ametlikult perekoolile, siis saaks äkki selle arutle.ee'l avalikuks teha. Sellel on ikka megasuur väärtus tegelikult: eestikeelne ja nii palju rahva kogemust kirjas..
kats

Postitus Postitas kats »

kui sa tead täpselt, mida otsid, siis peaks archive.org lehe kaudu ühtteist leidma.
nt siitkaudu minnes: https://web.archive.org/web/20160419082 ... rekool.ee/
Myu

Postitus Postitas Myu »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:44 Tegelikult on see väga huvitav näide täielikust turunduse läbikukkumisest. Olgem ausad, sel teisel foorumil olid kõik eelised arutle.ee ees: aega foorum korralikult ette valmistada, täiesti ametlik link perekoolis päevade (nädalate?) kaupa üleval, kogu statistika kasutajate käitumise kohta jms..
Ja nad panid sellest hoolimata ikka sajaga puusse. Ülbe ja halvustav suhtumine oma potentsiaalsetesse kasutajatesse ei ole hea turundusstrateegia. See on nagu.. marketingi ABC :)
Praeguseks mul on neist isegi natuke kahju. Võib-olla on nad nii rumalad ja ülbed, et ei saa ise aru ka, kuidas nad täitsa ise oma võimaluse maha mängisid. Aga võib-olla nad ei ole nii rumalad.. ja saavad nüüd aru, et "uups, ma polnudki jumal".

No paar näidet ka:
"Ise igapäevaselt perekooli foorumiga tegeledes tekkis siiski ka mingi sümpaatia nii foorumi kui ka selle mõistlikemate kasutajate vastu," - "siiski ka mingi sümpaatia"? Kui suuremeelne teist..
"Õnneks tundub, et nagu öeldud siis need õelamad kasutajad ongi valinud teise suuna ning eesmärk olekski siin kasvatada kunagine perekooli toetav ja ühtehoidev kliima." - nojah.. väga kutsuv minule kui potentsiaalsele kasutajale: "õnneks sina siin ei ole, õel inimene". Ma olen nõus: tõesti õnneks ma seal ei ole :) Aga hea, et teil neid headusest nõretavaid kasutajaid seal nii palju on..

Ja siia kõrvale veel eriti nõme käitumine ja iseenda vooruslikkusest ja viisakusest jahumine - mis ei lähe päris käitumisega üldse kokku. Ehk, teisisõnu: räme silmakirjalikkus, virtue signaling. Otsige lolli oma foorumisse, ausalt..
Ja pean ka tunnistama, alguses ma suhtusin neisse täiesti neutraalselt. Oleksin ilmselt ka vähemalt mõneks ajaks jäänud kahe foorumi vahele tilbendama. Aga jah, paraku nad ise mängisid selle maha.
"mitteanonüümne postitamine, aktiivne modereerimine ning kaasaegsed automaatfiltrid ning tulevikus ka AI lahendused aitavad uue foorumi hoida puhta ja viisakana." kui anonyymseid postitajaid poleks, haabuvad foorumid ysna ruttu. Mitteanonyymsena postitades saab suht ruttu erinevate teemade kasutajad meeldejätta, et oh kasutaja siiludus123 kirjutas seal sellest ja siin sellest, see ju kõlab nagu mu naabrinaine Malle! Ilma anonüümsuseta, kui vahegi isiklikemaid detaile jagatakse, saab need koik yhe kasutajaga siduda

"Õnneks tundub, et nagu öeldud siis need õelamad kasutajad ongi valinud teise suuna" :o :lol: see suhtlusmaneer hakkas mulle niiii vastu, sa enamvahem juba votsid oma kommentaariga koik kokku, aga nii kuidagi kõrk ja yleolev (NB MINU ARVATES)
kats

Postitus Postitas kats »

täiendan
eelmine link on 2016 seisuga.
uusim variant , mille praegu leidsin, on 2021 seisuga:
https://web.archive.org/web/20210430121 ... rekool.ee/
Viimaseid aastaid archive.org lehel pole
Külaline

https://web.archive.org/web/20240000000 ... rekool.ee/

vali aasta ja päev
Suletud