Kiusamine lasteaias

1-6 aastased
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Dets 2024 15:07
Külaline kirjutas: 07 Dets 2024 08:47
Külaline kirjutas: 07 Dets 2024 07:06 Viimasele STOPP! Ei ole alati nii, et kasvatajatest mitte mitte kui midagi ei sõltu. Kasvataja on nende lastega koos olnud kolm aastat, 8h tööpäevadest. See on pikk ja mõjuv aeg paraku. Ja kuidas on seletatav, et teiste laste klohmimine ja kiusamine toimub enamasti ühe kasvataja päevadel? Kui on teine kasvataja, on olukord rohkem kontrolli all. Meie pere tabas selle ära ja oleme leidnud võimaluse last viia valitud päevadel. Üldse tundub, et ka teiste vanemateni on jõudnud rühma kehv õhkkond teatud päevadel ja lastele antakse tihti vabu päevi. Makstakse tühja ja koolieelse rühma laste päevaõpe kannatab. Nad täidavad ka lasteaias töölehti, -vihikut.
Vanematepoolse tagasiside ja õigustatud küsimuste peale hüppab kasvataja turja. Laste jutt on, et neid õueaegadel ei jälgita, kasvatajad ajavad omavahel juttu.

Ja tõesti, ainuüksi meie rühmast liigub edasi kooli viis vägivaldset poissi. Ju siis hakatakse kaasa lohistama nagu siin üks eelkõneleja kirjutas. Selged probleemid paistavad vaid ühe poisi peres, lastekaitse jälgimisel. Teiste kohta ei tea.
See teema oli siin laiemalt käsitletud, kui Teie pere juhtum ja keegi ei olegi väitnud, et lasteaias ei või olla ebapädevaid töötajaid, nii nagu seda võib olla kõikidel erialadel. Küll aga ma näen, et ka vanemate poolelt on siin probleemilahendus puudulik nii oma laste kui ka õpetaja/lasteaia suunal.
Ei ole see, kellele vastad, aga näen, kuidas üritad alati ja igal juhul süüdistada üksnes lapsevanemaid. Samas jätad mugavalt mainimata, et mida need lapsevanemad antud olukorras siis teha saaksid, kui oma laste viimine rühma valitud päevadel, kui tööl on pädev õpetaja, sulle ei meeldi?
Ei maksa nii resoluutne olla. Ma olen igas oma vastuses ära märkinud, et loomulikult võib olla viga ka õpetajas aga see on pigem erand, kui reegel. Lapsevanemana, kui mul oleks kahtlus õpetaja pädevuses, alustaks ehk õppeasutuse juhtkonnast.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Dets 2024 19:31
Külaline kirjutas: 07 Dets 2024 08:47

See teema oli siin laiemalt käsitletud, kui Teie pere juhtum ja keegi ei olegi väitnud, et lasteaias ei või olla ebapädevaid töötajaid, nii nagu seda võib olla kõikidel erialadel. Küll aga ma näen, et ka vanemate poolelt on siin probleemilahendus puudulik nii oma laste kui ka õpetaja/lasteaia suunal.
Ei ole see, kellele vastad, aga näen, kuidas üritad alati ja igal juhul süüdistada üksnes lapsevanemaid. Samas jätad mugavalt mainimata, et mida need lapsevanemad antud olukorras siis teha saaksid, kui oma laste viimine rühma valitud päevadel, kui tööl on pädev õpetaja, sulle ei meeldi?
Ei maksa nii resoluutne olla. Ma olen igas oma vastuses ära märkinud, et loomulikult võib olla viga ka õpetajas aga see on pigem erand, kui reegel. Lapsevanemana, kui mul oleks kahtlus õpetaja pädevuses, alustaks ehk õppeasutuse juhtkonnast.
Sa tahad väita, et tavaliselt on alati viga rumalates lapsevanemates, ainult erandlikul juhul võib ehk äkki viga olla ka õpetajas. Selle väitega ma küll nõus ei ole. Õpetajad on täpselt samasugused inimesed nagu lapsevanemadki ja ei maksa eeldada, et "enamasti" on viga alati (v.a vähesed erandid) ühepoolne ehk siis emade-isade poolne. Hea õpetaja peaks oskama rühma ühtseks kollektiiviks liita ja leida üles õiged "nupud", millega probleemseid lapsi taltsutada või mida nendega ette võtta.

Soovitus pöörduda juhtkonna poole on enamasti juba ammu ära proovitud - ja tulemust pole. Sest juhtkond kaitseb alati oma töötajaid ja sellest ringkaitsest mingid kõrvalised isikud (ehk antud juhul lapsevanemad) naljalt läbi ei murra.

Nii jääbki lõpuks sõelale lihtne ellujäämisvõte, ehk eemaldada oma laps lasteaiast nendel päevadel, mil seal on tööl õpetaja, kes ei suuda agressiivseid lapsi ohjeldada.
Külaline

Et väljaspool lasteaeda on lapsed eeskujuliku käitumisega ja siis aias ainult selle ühe õpetajaga loomastuvad? Väga kahtlen selles.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2024 10:08

Sa tahad väita, et tavaliselt on alati viga rumalates lapsevanemates, ainult erandlikul juhul võib ehk äkki viga olla ka õpetajas. Selle väitega ma küll nõus ei ole. Õpetajad on täpselt samasugused inimesed nagu lapsevanemadki ja ei maksa eeldada, et "enamasti" on viga alati (v.a vähesed erandid) ühepoolne ehk siis emade-isade poolne. Hea õpetaja peaks oskama rühma ühtseks kollektiiviks liita ja leida üles õiged "nupud", millega probleemseid lapsi taltsutada või mida nendega ette võtta.

Soovitus pöörduda juhtkonna poole on enamasti juba ammu ära proovitud - ja tulemust pole. Sest juhtkond kaitseb alati oma töötajaid ja sellest ringkaitsest mingid kõrvalised isikud (ehk antud juhul lapsevanemad) naljalt läbi ei murra.

Nii jääbki lõpuks sõelale lihtne ellujäämisvõte, ehk eemaldada oma laps lasteaiast nendel päevadel, mil seal on tööl õpetaja, kes ei suuda agressiivseid lapsi ohjeldada.
Ma tahan väita, et igale probleemile on lahendus- nii probleemsete laste kui ka õpetaja korral. Iseasi on see kui paljudel on seda initsiatiivi lahendust päriselt otsida ja seda läbi suruda. Muidugi on lihtsam foorumis kaevelda aga siis ei maksa ka imestada kui tegelikult midagi ei muutu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2024 14:31

Ma tahan väita, et igale probleemile on lahendus- nii probleemsete laste kui ka õpetaja korral. Iseasi on see kui paljudel on seda initsiatiivi lahendust päriselt otsida ja seda läbi suruda. Muidugi on lihtsam foorumis kaevelda aga siis ei maksa ka imestada kui tegelikult midagi ei muutu.
Ma näen, et sa oskad targutada, kuid päriselt lahendusi välja pakkuda ei oska. Jah, igale probleemile on lahendus, ka probleemse õpetaja korral - ja antud juhul on selleks laste eemaldamine lasteaiast (kel selline võimalus) ebapädeva õpetaja tööpäeval. Sellise lahenduseni jõutakse tavaliselt alles siis, kui muud on läbi proovitud ja juhatajaga suhelda üritamisest pole mingit kasu olnud. Foorumis kaeblemiseks tituleerid sa olukorra, kuna sulle ei sobi, et niisugusest probleemist üldse räägitakse. Aga rääkida tuleb - võib-olla siis juhtub millalgi ühiskondlikus mõtlemises muutus ja ringkaitse hakkab ehk murenema.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2024 22:37

Ma näen, et sa oskad targutada, kuid päriselt lahendusi välja pakkuda ei oska. Jah, igale probleemile on lahendus, ka probleemse õpetaja korral - ja antud juhul on selleks laste eemaldamine lasteaiast (kel selline võimalus) ebapädeva õpetaja tööpäeval. Sellise lahenduseni jõutakse tavaliselt alles siis, kui muud on läbi proovitud ja juhatajaga suhelda üritamisest pole mingit kasu olnud. Foorumis kaeblemiseks tituleerid sa olukorra, kuna sulle ei sobi, et niisugusest probleemist üldse räägitakse. Aga rääkida tuleb - võib-olla siis juhtub millalgi ühiskondlikus mõtlemises muutus ja ringkaitse hakkab ehk murenema.
Probleemidest loomulikult tuleb rääkida aga ainult rääkimine probleemi ilmselgelt ei lahenda. Kas ma saan muidu aru, et sina eemaldad oma lapse aiast, kuna antud õpetaja ei ole tema jaoks piisavalt autoriteetne ja tema on üks nendest probleemsetest lastest? Sellisel juhul tuleb sul lapsevanemana oma last ohjama õppida.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 07:55

Probleemidest loomulikult tuleb rääkida aga ainult rääkimine probleemi ilmselgelt ei lahenda. Kas ma saan muidu aru, et sina eemaldad oma lapse aiast, kuna antud õpetaja ei ole tema jaoks piisavalt autoriteetne ja tema on üks nendest probleemsetest lastest? Sellisel juhul tuleb sul lapsevanemana oma last ohjama õppida.
Ma pole see, kellel sa vastad, aga no päriselt: “No shit, Sherlock!”. See on küll sajandi avastus, et vanusega õpivad lapsed oma emotsioone paremini kontrolli all hoidma a la “vanem õpib ohjama”.
Kui vanemaks saab siis probleem suure tõenäosusega kaobki, aga kuidas see lapsevanem sinu meelest lasteaias olevat viieaastast ohjama peaks.. sellepärast spetsialist peakski spetsialist olema, et ta saab hakkama ka teistsuguste lastega kui illikukud tüdrukud (nagu muide oli minu oma..).
Külaline

Vanem ei saagi lasteaias olevat last ohjata, küll aga saab vanem KODUS tegeleda oma lapsega ning õpetada oma last enda emotsioonidega toime tulema, et lapsel oleks lasteaias lihtsam kollektiivis toime tulla. 5-aastane ei ole mingisugune beebi, kes asjadest midagi ei jaga, lisaks on laps ise väga õnnetu kui oma emotsioonidega toime ei tule. Kui vanemad ei suuda seda kodus teha oma ühe lapsega, siis kuidas peaks sellega toime tulema lasteaias õpetaja, limiteeritud ajaga, rühmatäie lastega, kus on veel lisaks terve päev teisi tegevusi vaja ära teha? Ausalt ma ei imesta, et õpetajatest selline puudus on. Mul on kahju nendest inimestest, kes sellise eriala valinud on. Lisaks lastele peavad nad toime tulema õhku täis vanematega, kes ise oma lastega hakkama ei saa aga ootavad õpetajatelt mingisuguseid imetegusid. Tänapäeval on ju reaalselt raamatupoed pilgeni täis abistavatest raamatutest, lisaks igasugused online-koolitused jm, mida ka mina läbinud olen vanemana. Annaks ise ka vähemalt oma väikesegi panuse, aga ei, kiunuda on lihtsam.
Külaline

Ei, mina ei ole see vastaja, kes oma lapse lasteaiast neil päevil eemaldas, kui seal oli tööl ebapädev pedagoog, kes ei tulnud rühma paari kraadega toime. Kuid ajal, mil mu enda lapsed veel väikesed olid ja aias käisid, olid niisugused probleemid meile vägagi tuttavad. Kusjuures ei - minul olid tütred, kes pälvisid kõikidelt kasvatajatelt üksnes kiidusõnu. Seega sinu isiklikud, oletustel põhinevad rünnakud minu pihta siin avalikus foorumis on arusaamatud ja kohatud. Saad aru - minu kui ema jaoks, kelle pisikest kasvu tütar sattus lasteaias ühe endast peajagu suurema poisi peksu ohvriks, ei ole küsimus mitte selles, et "õpetaja ei olevat minu lapse silmis piisavalt autoriteetne" vm sama jaburat nagu sina, kulla pedagoog, kirjutad. Vaid minu jaoks on probleem selles, et mul on veel liigagi värskelt meeles see hirm, kui ma õhtul oma vaikse iseloomuga tüdrukule järele läksin ja kunagi ei teadnud, kas saan ta jälle kätte plaasterdatuna, kulm rulli löödud, või vedas sel päeval. Juhatajat oli loomulikult teavitatud, ent too ainult laiutas ükskõikselt käsi ega vaevunud üldse kaasa mõtlema. Ma tegelikult olen päris kindel, et hea tahtmise korral oleks saanud lasteaia mikrokliimat parandada küll, nii et kõik seal käivad lapsed tunneksid ennast lasteaias viibides turvaliselt. Aga kuna seda tahtmist polnud (ilmselt puudus piisav motivatsioon), siis jäi kõik nii nagu oli. Sellises olukorras ei jäägi rahulike laste vanematel üle muud, kui jätta oma laps koju nendel päevadel, mil seal on tööl õpetaja, kes lasteaias turvalise keskkonna tagamisega toime ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 10:04

Ei, mina ei ole see vastaja, kes oma lapse lasteaiast neil päevil eemaldas, kui seal oli tööl ebapädev pedagoog, kes ei tulnud rühma paari kraadega toime. Kuid ajal, mil mu enda lapsed veel väikesed olid ja aias käisid, olid niisugused probleemid meile vägagi tuttavad. Kusjuures ei - minul olid tütred, kes pälvisid kõikidelt kasvatajatelt üksnes kiidusõnu. Seega sinu isiklikud, oletustel põhinevad rünnakud minu pihta siin avalikus foorumis on arusaamatud ja kohatud. Saad aru - minu kui ema jaoks, kelle pisikest kasvu tütar sattus lasteaias ühe endast peajagu suurema poisi peksu ohvriks, ei ole küsimus mitte selles, et "õpetaja ei olevat minu lapse silmis piisavalt autoriteetne" vm sama jaburat nagu sina, kulla pedagoog, kirjutad. Vaid minu jaoks on probleem selles, et mul on veel liigagi värskelt meeles see hirm, kui ma õhtul oma vaikse iseloomuga tüdrukule järele läksin ja kunagi ei teadnud, kas saan ta jälle kätte plaasterdatuna, kulm rulli löödud, või vedas sel päeval. Juhatajat oli loomulikult teavitatud, ent too ainult laiutas ükskõikselt käsi ega vaevunud üldse kaasa mõtlema. Ma tegelikult olen päris kindel, et hea tahtmise korral oleks saanud lasteaia mikrokliimat parandada küll, nii et kõik seal käivad lapsed tunneksid ennast lasteaias viibides turvaliselt. Aga kuna seda tahtmist polnud (ilmselt puudus piisav motivatsioon), siis jäi kõik nii nagu oli. Sellises olukorras ei jäägi rahulike laste vanematel üle muud, kui jätta oma laps koju nendel päevadel, mil seal on tööl õpetaja, kes lasteaias turvalise keskkonna tagamisega toime ei tule.
Ma ei ole pedagoog aga alushariduse on läbinud minu kõik 3 last ning seeläbi olen ma kokku puutunud paljude erinevate õpetajate ja ka lastevanematega, sest täiesti probleemivabu rühmasi ei eksisteeri. Ühe lapsega oli sarnane probleem nagu sinu loos- ka teda kiusati füüsiliselt kahe poisi poolt ning minul oli vanemana samasugune hirm. Esialgu oli ka minul kahtlus õpetajas, sest see ongi tõenäoliselt kõige esmane ja loogilisem reageering mures lapsevanema poolt aga lastevanemate koosolekul selgus see tegelik põhjus väga kiiresti, kui vanemad oma suud lahti tegid. Rühm oli uus aga probleemsete laste vanemaid ei pidanud kaua nuputama. Nagu ma ka enne kirjutasin, siis absoluutselt igal probleemil on lahendus ning oma lapse heaolu huvides võiks anda endast maksimumi, et jõuda probleemi tuumani ja ka lahenduseni, ja jah, ka siis, kui probleemiks juhtub olema õpetaja. Kui sina oled valinud probleemi lahendamiseks enda lapse eemaldamise ning oled seejuures 100% kindel, et oled andnud endast maksimumi, siis ei tohiks siin olla ju kohta vaidlemiseks. Selge on see, et inimesena on raske tunnistada, et võibolla ei ole mingit probleemi lahendatud piisavalt jõuliselt ning ei ole suudetud seista iga ihurakuga oma lapse heaolu eest aga teinekord panebki ebamugav tõde mägesid liigutama, seega soovin jõudu ja edu!
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 10:21
Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 10:04

Ma ei ole pedagoog aga alushariduse on läbinud minu kõik 3 last ning seeläbi olen ma kokku puutunud paljude erinevate õpetajate ja ka lastevanematega, sest täiesti probleemivabu rühmasi ei eksisteeri. Ühe lapsega oli sarnane probleem nagu sinu loos- ka teda kiusati füüsiliselt kahe poisi poolt ning minul oli vanemana samasugune hirm. Esialgu oli ka minul kahtlus õpetajas, sest see ongi tõenäoliselt kõige esmane ja loogilisem reageering mures lapsevanema poolt aga lastevanemate koosolekul selgus see tegelik põhjus väga kiiresti, kui vanemad oma suud lahti tegid. Rühm oli uus aga probleemsete laste vanemaid ei pidanud kaua nuputama. Nagu ma ka enne kirjutasin, siis absoluutselt igal probleemil on lahendus ning oma lapse heaolu huvides võiks anda endast maksimumi, et jõuda probleemi tuumani ja ka lahenduseni, ja jah, ka siis, kui probleemiks juhtub olema õpetaja. Kui sina oled valinud probleemi lahendamiseks enda lapse eemaldamise ning oled seejuures 100% kindel, et oled andnud endast maksimumi, siis ei tohiks siin olla ju kohta vaidlemiseks. Selge on see, et inimesena on raske tunnistada, et võibolla ei ole mingit probleemi lahendatud piisavalt jõuliselt ning ei ole suudetud seista iga ihurakuga oma lapse heaolu eest aga teinekord panebki ebamugav tõde mägesid liigutama, seega soovin jõudu ja edu!
Ei saanud jätta uuesti kirjutamata, kuna sinu jutt on liialt sildistav, demagoogiline ja üleolev.

Esiteks ei ole kolme lapse lasteaiaeast väljakasvatamine iseenesest mingi ülim saavutus, mida eriliselt esile tuua. Ka minul on päris mitu last alushariduse juba omandanud ja seeläbi olen samuti kokku puutunud paljude erinevate õpetajatega ja ka lapsevanematega. Teiseks - nii palju kui on erinevaid lapsevanemaid, nii on ka erinevaid õpetajaid. Kolmandaks - kui sinu kolme lapse rühmadesse on sattunud kokku asjaosalised, kellega on võimalik rääkida, siis ütleks - teil on lihtsalt vedanud! Aga alati ei vea.

Samuti häirib mind, kuidas sa kasutad järjekindlalt väljendit "lapse lasteaiast eemaldamine". See väljend kõlab tigedalt ja halvustavalt. Ometi soovitavad tänapäeval reeglina isegi spetsialistid eemalduda konflikte tõotavatest situatsioonidest, eemalduda kollektiivist, kus sul ei ole hea ega turvaline olla. Mina (ja nagu siinsest teemast näha, siis mitmed teisedki lapsevanemad) võimaldasin oma lapsele lasteaiavaba päeva neil päevadel, mil seal töötas õpetaja, kes kraadedega toime ei tulnud. See oli tõesti meile lahendus. Tänu sellele jäi mu laps enam-vähem ellu ja terveks ja see oligi oma lapse eest seismine.
Samas need vanemad, kes rusikatega vehkides läksid Haridusministeeriumini välja, söödi hiljem lasteaiatöötajate poolt minema. Õigemini, nende lapsi hakati rühmas töötaja poolt tõrjuma ja isegi kiusama, tehes seda nii peenelt, et midagi tõestada polnud võimalik, kuid lapsed enam ei tahtnud lasteaias käia ja kartsid paaniliselt neid päevi, mil seal oli tööl too töötaja. Neil lastel on tänaseni vaimse tervise probleemid, ravivad kiusu tagajärjel tekkinud traumasid.
Külaline

Enda laste haridustee sai mainitud mitte põhjusel, et kolme lapse kasvatamine oleks ülim saavutus, vaid seetõttu, et eelmises vastuses viitasid infantiilselt mulle kui "kulla pedagoogile", saamata aru, et lasteasutuste, laste ja nende vanematega on võimalik puutuda ka muudmoodi kokku kui pedagoogina töötades.
Sinu jutust järeldan, et kõik rühma lapsed siis antud õpetaja järelvalve all konfliktsed ei olnud, sh. sinu laps ehk siis käitumisprobleemid esinesid osadel lastel, millest omakorda võib järeldada, et käitumisprobleemid ei olnud tingitud otseselt õpetajast, vaid muudest teguritest. Kui agressiivne käitumine oleks õpetaja põhjustatud, siis oleksid ka ülejäänud rühma lapsed sarnaselt käitunud teiste probleemsete lastega.
Kui sa paneks sama auru, mis sa siin kulutad täiesti suvaliste inimestega vaidlemise peale, probleemi lahendamise alla, siis võibolla ei oleks sul asjad nii nutused. Valikute küsimus.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 14:16 Enda laste haridustee sai mainitud mitte põhjusel, et kolme lapse kasvatamine oleks ülim saavutus, vaid seetõttu, et eelmises vastuses viitasid infantiilselt mulle kui "kulla pedagoogile", saamata aru, et lasteasutuste, laste ja nende vanematega on võimalik puutuda ka muudmoodi kokku kui pedagoogina töötades.
Sinu jutust järeldan, et kõik rühma lapsed siis antud õpetaja järelvalve all konfliktsed ei olnud, sh. sinu laps ehk siis käitumisprobleemid esinesid osadel lastel, millest omakorda võib järeldada, et käitumisprobleemid ei olnud tingitud otseselt õpetajast, vaid muudest teguritest. Kui agressiivne käitumine oleks õpetaja põhjustatud, siis oleksid ka ülejäänud rühma lapsed sarnaselt käitunud teiste probleemsete lastega.
Kui sa paneks sama auru, mis sa siin kulutad täiesti suvaliste inimestega vaidlemise peale, probleemi lahendamise alla, siis võibolla ei oleks sul asjad nii nutused. Valikute küsimus.

Täiesti asjassepuutumatu ja ainult huvi pärast lugeva isikuna tahan kommenteerida, et vastikult patroniseeriv jutt. Päris ebameeldiv lugemine. Kusjuures endal on kõige asjatundmatum teemakäsitlus võrreldes kõige teiste vastajatega..
Külaline

Kas õpetaja kasvatab üles konfliktseid lapsi või tulevad kiusajad valdavalt probleemsetest peredest?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Dets 2024 14:16 Enda laste haridustee sai mainitud mitte põhjusel, et kolme lapse kasvatamine oleks ülim saavutus, vaid seetõttu, et eelmises vastuses viitasid infantiilselt mulle kui "kulla pedagoogile", saamata aru, et lasteasutuste, laste ja nende vanematega on võimalik puutuda ka muudmoodi kokku kui pedagoogina töötades.

Kõik rühma lapsed ei ole probleemsed, seda pole mitte keegi kusagil väitnudki. Kuid rühmas on paar sellist last, kes on konfliktsed, kui tingimused neil seda olla võimaldavad. Kuidas siis ikkagi on nii, et üks õpetaja suudab luua rühmas positiivse õhkkonna ja tekitada ühtsustunde, ent teine õpetaja seda ei oska? Kõik need korrad, mil mu laps tuli lasteaiast koju vigastuste ja sinikatega, oli tööl see teine õpetaja, mitte kunagi esimene.

Jah, ma võtsin ühendust lasteaia juhatajaga, seejärel lastekaitseametnikuga, seejärel noorsoopolitseiga. Kasu null. Vahepeal vaatasin ka teisi lasteaedu. Aga lõpuks valisin erinevate lahenduste seast välja selle, kus ma tolle teise õpetaja töötamise päevadel oma last lasteaeda lihtsalt ei viinud. See lahendus töötas igati hästi. Seega ei saa ma nüüd päris aru, miks sa siin võhivõõraid inimesi halvustad ja sõimad ning valetad, justkui oleks minul "asjad nutused". Ei ole ju! Mu laps lõpetas kenasti lasteaia ja käib ammugi koolis. Nutusena mõjud pigem sina...
Külaline

Jagan siin teemas samuti oma üleüldist pettumust piirkonna riiklikus lasteaias. Meie rühmast liigub edasi kooli paraku 21 last, kellest 90% on oma käitumiselt allpool igasugust arvestust. Vaesed tulevased õpetajad. Rühmas kiusatakse, narritakse, solvatakse, lüüakse. Jah ka osad poisid löövad tüdrukuid. Oma laps käib osaajaga. Häid lapsi on kogu pundi peale kokku viis ehk ühe käe sõrmede jagu.
Kui küsin lapselt, mis kasvatajad ometi teevad seda aegu, saan vastuseks, et ajavad omavahel juttu või ei pane lihtsalt tähele.
Kasvatajatele tagasisidet anda ei saa, üks hoolekogu emake koogutab kõik kaasa allpool igasugust taset, pensionieelikutest kasvatajatele.
Ja siis me imestame, miks Eesti inimesed on nagu nad on. Kasvatamatu pande lasteaedadest saati. Tädidel läheb aur palga juurde nõudmisele.
Külaline

Ma arvan, et sa oled liiga kanaema. Lastel käibki üks trall ja kiskumine kuni teismeeani välja. See on tavaline. Pakun, et sul endal väga rahulik laps. Tavaliselt ikka 90% rühmast on ok ja ülejäänud sellised röövlimad. Mõni laps täiesti ülekätte ka läinud. Aga et rühmast 90% oleks käitumisraskustega, seda on raske uskuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2025 21:36 Ma arvan, et sa oled liiga kanaema. Lastel käibki üks trall ja kiskumine kuni teismeeani välja. See on tavaline. Pakun, et sul endal väga rahulik laps. Tavaliselt ikka 90% rühmast on ok ja ülejäänud sellised röövlimad. Mõni laps täiesti ülekätte ka läinud. Aga et rühmast 90% oleks käitumisraskustega, seda on raske uskuda.
“Jõudu!” Just selliste arvajate pärast on asjad Eestis nagu on, piisab teise Eesti tasemest ja üks pläsa ning macchiato kõik.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2025 21:39
Külaline kirjutas: 17 Veebr 2025 21:36 Ma arvan, et sa oled liiga kanaema. Lastel käibki üks trall ja kiskumine kuni teismeeani välja. See on tavaline. Pakun, et sul endal väga rahulik laps. Tavaliselt ikka 90% rühmast on ok ja ülejäänud sellised röövlimad. Mõni laps täiesti ülekätte ka läinud. Aga et rühmast 90% oleks käitumisraskustega, seda on raske uskuda.
“Jõudu!” Just selliste arvajate pärast on asjad Eestis nagu on, piisab teise Eesti tasemest ja üks pläsa ning macchiato kõik.
Täpselt nii ja sellised tormavavad Kaja Kallast valima, et jumala pärast seee õdne EKRE ei saaks häält. Kuna Kajat pole siis nad on segaduses
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2025 23:38Täpselt nii ja sellised tormavavad Kaja Kallast valima, et jumala pärast seee õdne EKRE ei saaks häält. Kuna Kajat pole siis nad on segaduses
Kuule, tõmba oma Delfisse tagasi kommenteerima. Ei viitsi su vastikuid kraaksatusi siin lugeda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline