Sest sa jätad ebameeldiva mulje ja ei teki tahtmist sinuga arutellu laskuda.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Miks rünnata mind lambist
Ozempic
-
Külaline
-
Külaline
Ja sul ei hakanud aju enne tööle, kui 32KMI peale end sõid?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
Milline on sinu enda kaloraaž päevas?
Kui kaua sa oled pidanud toituma 1200 kcal päevas?
-
Külaline
Ma saan rääkida vaid enda eest.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 08:19 Mis siis 50a juhtub, et see on ainus võimalus? Ei suuda end ise enam üldse piirata?
Mina olen 54. Ma ei ole ülekaaluline. Olen keskmine, aga selleks, et olla keskmine pean meeletult vaeva nägema. Neli korda nädalas väga intensiivset trenni. Intervalltoitumine. Jälgin söömist. Nädalavahetusel luban endale pisut. Aga kaal vaikselt muudkui kasvab.
Nelja lapse ema. Terve lapsepõlv ja nooruspõlv olen olnud sale. Mõni aasta tagasi kaalusin oma 170 cm juures 54 kilo. Aga, kuidas ma selle saavutasin? Põhimõtteliselt nälgimisega. Minu kaal langeb, kui söön 600-800 kcal. Ja seisab, kui söön alla 1000 kcal. Niimoodi toitusin aastaid. Ja suutsin oma kaalu hoida. Aga ilmselgelt ei ole võimalik terve elu niimoodi toituda. Kui hakkasin normaalselt sööma, viskas kaalu pauguga 15 kg juurde. Praegu ei julge kaalule minna. Lihtsalt loodan, et see jääb alla 70 kg.
Nii et, paluks mind küll mitte laiskuses süüdistada. Jumal taevas teab, et olen meeletult vaeva näinud, et mu kaal ei kasvaks. Aga seda see teeb siiski. Sellepärast jälgin ka käesolevat teemat, sest mul on tunne, et varsti võin olla ka sihtgrupp.
Mul on ka kilpnäärme alatalitlus kombineeritud veel ühe keerulise kilpnäärme haigusega.
-
Külaline
Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
Eelmine kommentaar on ka minu kirjutatud. Ma suutsin tohutu enesepiinamise tulemusel hoida oma kehakaalu 52-57 juures ca 10 aastat. Aga lõputult ei jaksa.
Tänu oma kaaluprobleemile tean ma õigest toitumisest kõike. Seega, ei tasu hakata ka ajama seda, et kui teed õigeid valikuid, siis ei saa kõht tühi olla. Jah, saab küll! Saab!
-
Külaline
Sellise KMiga inimene ei peaks nüüd küll teistele moraali lugema ja end kohusetundlikkuse ning tubliduse etaloniks pidama.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
Kui sul see kohusetunne oleks olemas, siis poleks su KMI kunagi 32-ni jõudnud.
Ja lisaks, arvan, et siinkohal oleks paslik vanasõna: Ära hõiska enne õhtut!
-
Külaline
Ma olen 58 ja kaalun 95 kilo oma 175 cm pikkuse juures. Ja kui ma olen täiesti aus, siis ma ei tea, kas ma võtaksin alla, kui sööksin 1400 kalorit päevas, sest tegelikult ma söön alati rohkem. Mul on toitumiskava, mille järgi oma toidud teen, aga pole ühtki päeva, kui suhu ei läheks mõni komm, juustutükk või muu amps. Samuti ei oska ma praadida teelusikatäie õliga, ikka siit-sealt tuleb midagi juurde. Vahel mõni õun, mandariin, isegi banaan. Ehk siis tegelikult söön ma ilmselt päevas mingi 1700-2000 kalorit, no muidugi mu kaal ei lange. Samas Ozempicu ora otsa ma ka siiski istuda ei kavatse, minu jaoks see ei ole lahendus.
-
Külaline
Ma istuks kohe selle Ozempicu otsa, kui teaks,et kaotatud kaal tagasi ei tule. Aga tuleb niikui ravimi ära jätad. Tundes ennast, siis tean, et mingit toidukaalujat minust pole. Olen nagu olen siis edasi. Mul kmi 28. Vanus ka juba 56, elan üle oma ülekilod.
-
Külaline
Pole küll tsiteeritu aga tahtsin siia kirjutada, et pidev täiskõhu tunne ei olegi normaalne ja seda ei peagi olema. Mul ei ole kmi mitte kunagi olnud tavaolekus üle 20 (2 rasedust välja arvata) ja ma ei tea, palju päevas kcal tarbin aga täiskõhu tunnet mul kindlasti koguaeg ei ole, pigem isegi on harva väga täis kõhu tunne aga ma ei pea seda küll kuidagi enesepiinamiseks või ebanormaalseks.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
Eelmine kommentaar on ka minu kirjutatud. Ma suutsin tohutu enesepiinamise tulemusel hoida oma kehakaalu 52-57 juures ca 10 aastat. Aga lõputult ei jaksa.
Tänu oma kaaluprobleemile tean ma õigest toitumisest kõike. Seega, ei tasu hakata ka ajama seda, et kui teed õigeid valikuid, siis ei saa kõht tühi olla. Jah, saab küll! Saab!
-
Külaline
Ma ei pea täiskõhutunde all silmas seda tunnet, mis on vahetult pärast söömist või ehk koguni ägisemiseni ülesöömist, vaid normaalset enesetunnet, kus sa tunned, et kõik isud ja meeled on rahuldatud. Ja see peaks nüüd küll olema elementaarne enesetunne selleks, et inimene hästi ja mugavalt tunneks.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 22:58Pole küll tsiteeritu aga tahtsin siia kirjutada, et pidev täiskõhu tunne ei olegi normaalne ja seda ei peagi olema. Mul ei ole kmi mitte kunagi olnud tavaolekus üle 20 (2 rasedust välja arvata) ja ma ei tea, palju päevas kcal tarbin aga täiskõhu tunnet mul kindlasti koguaeg ei ole, pigem isegi on harva väga täis kõhu tunne aga ma ei pea seda küll kuidagi enesepiinamiseks või ebanormaalseks.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05
Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?
Iga inimese organism on erinev. Ma tunnen ka paljusid inimesi, kes ei pea söömist üldse kuidagi oluliseks. Ka foorumis on päris palju inimesi, kes on öelnud, et nad söövad vaid selleks, et elusolemiseks on see lihtsalt vajalik. Aga mingit erilist naudingut sellest ei saa.
-
Külaline
Ma naudin küll söömist aga sellist tunnet ma küll taga ei aja, et kõik meeled ja isud on rahuldatud ja ma ei arva, et selline tunne koguaeg olema peaks või et see peaks olema normaalne, enamgi veel, elementaarne hästi tundmiseks. Muidugi tuleb asja mõistusega suhtuda, ei saa süüa ainult isude järgi ja küllastumiseni aga see ei ole mitte enesepiinamine, vaid normaalne enesedistsipliin.
-
Külaline
Aga seda oled sa ju ometi kuulnud, et iga keha, iga organism on erinev. Inimeste hormonaaltase on erinev jne.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 23:43 Ma naudin küll söömist aga sellist tunnet ma küll taga ei aja, et kõik meeled ja isud on rahuldatud ja ma ei arva, et selline tunne koguaeg olema peaks või et see peaks olema normaalne, enamgi veel, elementaarne hästi tundmiseks. Muidugi tuleb asja mõistusega suhtuda, ei saa süüa ainult isude järgi ja küllastumiseni aga see ei ole mitte enesepiinamine, vaid normaalne enesedistsipliin.
Minul näiteks puudub peas see hormoon, mis ütleb kehale, et nüüd on kõht täis. Tegelikult, ma võingi kõhu täis süüa, aga koguaeg on ikka tunne, et midagi on puudu. Ja see on piinav ja häiriv tunne. Mõnikord lausa nii, et ei lase enam muule keskenduda.
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/8 ... on-leptiin
-
Külaline
Jah, loomulikult, mitte ainult kuulnud aga ka tundnud.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 23:48Aga seda oled sa ju ometi kuulnud, et iga keha, iga organism on erinev. Inimeste hormonaaltase on erinev jne.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 23:43 Ma naudin küll söömist aga sellist tunnet ma küll taga ei aja, et kõik meeled ja isud on rahuldatud ja ma ei arva, et selline tunne koguaeg olema peaks või et see peaks olema normaalne, enamgi veel, elementaarne hästi tundmiseks. Muidugi tuleb asja mõistusega suhtuda, ei saa süüa ainult isude järgi ja küllastumiseni aga see ei ole mitte enesepiinamine, vaid normaalne enesedistsipliin.
Minul näiteks puudub peas see hormoon, mis ütleb kehale, et nüüd on kõht täis. Tegelikult, ma võingi kõhu täis süüa, aga koguaeg on ikka tunne, et midagi on puudu. Ja see on piinav ja häiriv tunne. Mõnikord lausa nii, et ei lase enam muule keskenduda.
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/8 ... on-leptiin
-
Külaline
Milline inimene soovib end piitsutada, et olla alakaaluline? Uskumatu. Ole normaalkaalus, mida sa normaalsde toitumisega oledki.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
-
Külaline
Kui sa sööd alla 1200 kcal, ongi alati kõht tühi. Alla 1200 pole normaalne süüa, kõik su organid kannatavad.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 15:53
-
Külaline
Ozempic on laiskadele, kes ei viitsi midagi teha ega vaeva näha. Lihtsam on tõesti mingi ravimi järgi haarata, kui natuke oma toitumist jälgida ja diivanilt püsti tõusta.
-
Külaline
Ja siis?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 17:22Ozempic on laiskadele, kes ei viitsi midagi teha ega vaeva näha. Lihtsam on tõesti mingi ravimi järgi haarata, kui natuke oma toitumist jälgida ja diivanilt püsti tõusta.
-
Külaline
Noh, et põhimõtteliselt on see nagu spordis dopingu kasutamine. Ebaausal teel kilod kaotatud, samas kui teised on näinud vaeva.
-
Külaline
Mingi võistlus käib? Kus saab registreeruda?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 18:57Noh, et põhimõtteliselt on see nagu spordis dopingu kasutamine. Ebaausal teel kilod kaotatud, samas kui teised on näinud vaeva.
-
Külaline
Tead, ma pean kurvastama, et kaalulangetusravimitega peab ka vaeva nägema. šokolaadi ja sularasva süües ei võta ka ravimiga alla. See lihtsalt aitab täiskõhutundel lihtsamini tulla (Inimestel, kel seda tunnet muidu ei pruugi tulla. Aitab söömissööstud kontrolli alla saada.).Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 18:57Noh, et põhimõtteliselt on see nagu spordis dopingu kasutamine. Ebaausal teel kilod kaotatud, samas kui teised on näinud vaeva.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist