Juudas küll, seepärast kirjutasingi "või muust tegevusest, mida ta paralleelselt lapse kantseldamisega tegi" - mina ise näiteks OLIN sellesama kommentaari kirjutamise ajal lapse kõrval ninapidi telefonis, see polnud mingi etteheide teistele vanematele, vaid reaalsusest johtuv tõdemus, et me vanematena teemegi sageli mitut asja korraga ja vahel on üks neist asjadest ka ninapidi raamatus, telefonis või arvutis olemine ja jumala eest, mina pole see, kes sellele hinnangut annaks, sest ma ise ka teen seda kõike ja võib-olla kohati rohkem, kui peaks.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 17:52 Muidu tore jutt ja lapsevanemana tean väga hästi, mida mõtled. Aga see lõputu jaur "nutitelefonist" tüütab pikapeale uba ära. Ei istu kõik vanemad päevad läbi nutitelefonides. Mina näiteks pesen nõusid ja samal ajal hõikan üle õla lapsele, et pane ennast riidesse, ma viin sind arsti juurde. See on normaalne elu. Lasteaias ehk on kasvatajal võimalik tegeleda üksnes laste kasvatamisega - nõudepesuks, koristamiseks, vahendite valmispanemiseks ja kõigeks muuks on seal õpetaja abi. Ent koduses keskkonnas päris nii ikka alati ka ei saa, et ainult seisad lapse kõrval ja käiad talle, et pangu riidesse. Üsna tihti seisan tõepoolest lapse kõrval ja korrutan talle üht ja sama lauset, aga mõnikord pole see lihtsalt võimalik, eriti kui peres on teisi väikseid lapsi veel.
Ka päriselus (nt tööl) ei ole ülemusel aega seista sinu kõrval ja korrutada, ise pingsalt silmsidet hoides, et tee nüüd see töö ära. Vaid ta nimetab ülesande ja läheb minema ning eeldab, et töö saab tehtud. Ja kui ei saa, siis leitakse sinu asemele teine inimene.
Point on selles, et kui viitsida alguses mõned korrad reaalselt kohal olla last korrigeerides või juhendades, siis pole pärast enam vaja 30 korda öelda ja kättpidi vedada, vaid siis ta juba teab, et ema sõnal on kaal, kui ma ei liiguta, siis ta teeb nii, et ma hakkaks liigutama, seega laps reageerib kohe või peaaegu kohe ja jääb kogu see ebameeldiv üle toa kraaksumine ja lõpuks plahvatamine ära. Ja mida rohkem lapsi peres on, kes ka tegelemist vajavad, seda vajalikum see on nii lastele kui vanemale endale, et tema sõnadel OLEKS kaalu.