Aastapäeva kontsert

vana hea klassika
Unustaja
Kontakt:

Aastapäeva kontsert

Postitus Postitas Unustaja »

Vanal Perekooli ajal arutati ikka läbi, mida see või teine asi sümboliseeris seal kontserdil. Tunnen sellest täitsa puudust.
Mulle meeldib, et seekord pole seal ülearu sünget musta muret.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik. :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 19:07 Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik. :lol:
Ja väga tore, ongi aeg see itk ja katkuhala lõpetada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 19:07 Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik. :lol:
Ei tea, kus ja mis maal nii vanasti öeldi, pakun, et mitte Eestis, kui, siis ehk Ida- või Kagu-Eestis. Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.
Kontsert meeldis hästi, ühtset lugu minu peas ei tekkinud, kuid igas loos oli omaette iva ja omaette muigamiskoht. Tore!
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 19:52 Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.
https://www.ohtuleht.ee/861275/hardi-vo ... kharvester
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:07
Googeldada oskan ma ise ka, tänan. Aga vanasti selle kohta meie kandis siiski kapustnik ei öeldud. Seda soovisingi öelda.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
Külaline

Mõtlesin, et ju on jälle tume nutt ja hala, et ei vaatagi. Aga tekitasite huvi.
Külaline

iiR kirjutas: 24 Veebr 2025 20:40 Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
Mis need teravamad vihjed olid?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:21
Googeldada oskan ma ise ka, tänan. Aga vanasti selle kohta meie kandis siiski kapustnik ei öeldud. Seda soovisingi öelda.
Järelikult ei osanud guugeldada, kui kirjutasid, et sinu jaoks ei ütle see väljend midagi. Kui oleksid guugeldanud, oleksid ju teadnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:55
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:21
Järelikult ei osanud guugeldada, kui kirjutasid, et sinu jaoks ei ütle see väljend midagi. Kui oleksid guugeldanud, oleksid ju teadnud.
Kraakleks vähem, mis arvad? Nagu president kõneski soovitas. Ettepanek kehtib kogu foorumile :).
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:46
iiR kirjutas: 24 Veebr 2025 20:40 Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.
Külaline

iiR kirjutas: 24 Veebr 2025 21:18
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 20:46
Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.
Mulle jäi avaloos silma, et näitlejad laulsid, laulja (Kasar) tantsis, näitlejad pühkisid põrandaid ning kultuur tõmbas end koomale ("hoidis kokku"). Korralik korrapäratu kaos, ühesõnaga. Aga saun lõi pildi selgeks, jõuti juurte juurde, natuke küll vaieldi ja koostants ei tulnud välja, sest üks tantsis valssi ja teine reilendrit. Aga tore oli ikka ja minu arust oli hea meeleolu.
Külaline

Kas alguses see harjadega koori kokkupoole nügimine oli vihje sellele, et ukrainlased ja teised sisserännanud võtavad eestlastelt üha enam ruumi ära?
Külaline

See noor viiuldaja on küll täiesti fenomenaalne!
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 22:13 Kas alguses see harjadega koori kokkupoole nügimine oli vihje sellele, et ukrainlased ja teised sisserännanud võtavad eestlastelt üha enam ruumi ära?
Kindlasti ei olnud. Nüganen pole mingi labane vend.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 22:02 Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.
Mulle jäi avaloos silma, et näitlejad laulsid, laulja (Kasar) tantsis, näitlejad pühkisid põrandaid ning kultuur tõmbas end koomale ("hoidis kokku"). Korralik korrapäratu kaos, ühesõnaga. Aga saun lõi pildi selgeks, jõuti juurte juurde, natuke küll vaieldi ja koostants ei tulnud välja, sest üks tantsis valssi ja teine reilendrit. Aga tore oli ikka ja minu arust oli hea meeleolu.
[/quote]Aa ja siis loomulikult see viiuldaja, kellel katkes viiulil 2 keelt ning poognal vähemalt üks jõhv, aga lugu kõlas edasi ja pold häda midagi. Natuke sakutas ...
Külaline

Väga hea kontsert oli. Nüganen ja Kaljuste tegid head tööd. Oli huvitav vaadata.
Külaline

Korralikult rahvalik kontsert kõige paremas mõttes, vahelduseks kõrgele kaamoslikule kunstile. Viimane helgem kontsert oli ka Nüganeni tehtud, kahju, et Pantalone ise sõna ei saanud eriti. Sümboolika oli arusaadav ka laiemale publikule, saunas saavad paljud asjad selgemaks. Vihalehtedega alasti tüüpe polegi veel olnud EV aastapäevakontserdi laval (ma alguses mõtlesingi, et miks kooril on hommikumantlid seljas?!)...
Külaline

Kontsert väga meeldis. Pantalone kaasamine meenutas veidi Mr Bean'i osalemist Londoni olümpiamängude avatseremoonial. Huumorit ongi liiga vähe!

Kuidas roosasid saapaid baleriini jalas tõlgendate? Julgus eristuda? Miks Pantalone ühe baleriini jalast varvaskinga ära sikutas? Iga hinna eest enda tahtmise saavutamine?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Tigger ja 5 külalist