Aastapäeva kontsert
Aastapäeva kontsert
Vanal Perekooli ajal arutati ikka läbi, mida see või teine asi sümboliseeris seal kontserdil. Tunnen sellest täitsa puudust.
Mulle meeldib, et seekord pole seal ülearu sünget musta muret.
Mulle meeldib, et seekord pole seal ülearu sünget musta muret.
-
Külaline
Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik. 
-
Külaline
Ja väga tore, ongi aeg see itk ja katkuhala lõpetada.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 19:07 Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik.![]()
-
Külaline
Ei tea, kus ja mis maal nii vanasti öeldi, pakun, et mitte Eestis, kui, siis ehk Ida- või Kagu-Eestis. Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 19:07 Selle kohta, mis sealt praegu tuleb, öeldi vanasti kapustnik.![]()
Kontsert meeldis hästi, ühtset lugu minu peas ei tekkinud, kuid igas loos oli omaette iva ja omaette muigamiskoht. Tore!
-
Külaline
https://www.ohtuleht.ee/861275/hardi-vo ... kharvesterKülaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 19:52 Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.
-
Külaline
Googeldada oskan ma ise ka, tänan. Aga vanasti selle kohta meie kandis siiski kapustnik ei öeldud. Seda soovisingi öelda.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:07https://www.ohtuleht.ee/861275/hardi-vo ... kharvesterKülaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 19:52 Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.
Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
-
Külaline
Mõtlesin, et ju on jälle tume nutt ja hala, et ei vaatagi. Aga tekitasite huvi.
-
Külaline
Mis need teravamad vihjed olid?iiR kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:40 Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
-
Külaline
Järelikult ei osanud guugeldada, kui kirjutasid, et sinu jaoks ei ütle see väljend midagi. Kui oleksid guugeldanud, oleksid ju teadnud.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:21Googeldada oskan ma ise ka, tänan. Aga vanasti selle kohta meie kandis siiski kapustnik ei öeldud. Seda soovisingi öelda.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:07https://www.ohtuleht.ee/861275/hardi-vo ... kharvesterKülaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 19:52 Minu jaoks ei ütle see väljend midagi.
-
Külaline
Kraakleks vähem, mis arvad? Nagu president kõneski soovitas. Ettepanek kehtib kogu foorumileKülaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:55Järelikult ei osanud guugeldada, kui kirjutasid, et sinu jaoks ei ütle see väljend midagi. Kui oleksid guugeldanud, oleksid ju teadnud.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:21Googeldada oskan ma ise ka, tänan. Aga vanasti selle kohta meie kandis siiski kapustnik ei öeldud. Seda soovisingi öelda.
Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:46Mis need teravamad vihjed olid?iiR kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:40 Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
-
Külaline
Mulle jäi avaloos silma, et näitlejad laulsid, laulja (Kasar) tantsis, näitlejad pühkisid põrandaid ning kultuur tõmbas end koomale ("hoidis kokku"). Korralik korrapäratu kaos, ühesõnaga. Aga saun lõi pildi selgeks, jõuti juurte juurde, natuke küll vaieldi ja koostants ei tulnud välja, sest üks tantsis valssi ja teine reilendrit. Aga tore oli ikka ja minu arust oli hea meeleolu.iiR kirjutas: ↑24 Veebr 2025 21:18Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:46Mis need teravamad vihjed olid?iiR kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:40 Väga tore kontsert oli, aga mulle on tegelikult enamikul aastatest meeldinud. Nõustun, et sel korral oli märksa optimistlikum ja rõõmsama tooniga kontsert kui enamasti, samas oli ka lihtsaminihoomatav ja heas mõttes rahvalikum, mõned terav(meelsem)ad vihjed päästsid liiga trillaalaa-trullallaaks muutumast.
-
Külaline
Kas alguses see harjadega koori kokkupoole nügimine oli vihje sellele, et ukrainlased ja teised sisserännanud võtavad eestlastelt üha enam ruumi ära?
-
Külaline
Kindlasti ei olnud. Nüganen pole mingi labane vend.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 22:13 Kas alguses see harjadega koori kokkupoole nügimine oli vihje sellele, et ukrainlased ja teised sisserännanud võtavad eestlastelt üha enam ruumi ära?
-
Külaline
Mulle jäi avaloos silma, et näitlejad laulsid, laulja (Kasar) tantsis, näitlejad pühkisid põrandaid ning kultuur tõmbas end koomale ("hoidis kokku"). Korralik korrapäratu kaos, ühesõnaga. Aga saun lõi pildi selgeks, jõuti juurte juurde, natuke küll vaieldi ja koostants ei tulnud välja, sest üks tantsis valssi ja teine reilendrit. Aga tore oli ikka ja minu arust oli hea meeleolu.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 22:02 Ei pidanud silmas teravat kui kriitiliselt torkavat, vaid pigem kui teravmeelset, nutikat. Väikese rõõmsa ahhaa-taipamise tekitasid minul näiteks see, millise terviku moodustasid kontserdi algus- ja lõpuloo (mitte Mesipuu, vaid nö ametlik lõpulugu) sõnad (kas meil on veel usku/lootust - kas on siis? - ja et ainult seesama usk/lootus saabki ikkagi meid päästa); siis viide, eriti raamatuaasta kontestis, Vargamäe Indrekule (kui kujundile, mitte konkreetsele tegelasele); aga ka kultuurikandjate allutamine olmelisusele, platsi puhtaks pühkimise kujund (eriti kultuurivaldkonna kärbete taustal). Neid oli veel, aga ei viitsi praegu kohe üle vaadata. Ja nutikas "taaskasutus" põlvkondade järjepidevuse markeerimiseks oli nüüdsete ja kunagiste laste koos püünelepanek.
[/quote]Aa ja siis loomulikult see viiuldaja, kellel katkes viiulil 2 keelt ning poognal vähemalt üks jõhv, aga lugu kõlas edasi ja pold häda midagi. Natuke sakutas ...
-
Külaline
Väga hea kontsert oli. Nüganen ja Kaljuste tegid head tööd. Oli huvitav vaadata.
-
Külaline
Korralikult rahvalik kontsert kõige paremas mõttes, vahelduseks kõrgele kaamoslikule kunstile. Viimane helgem kontsert oli ka Nüganeni tehtud, kahju, et Pantalone ise sõna ei saanud eriti. Sümboolika oli arusaadav ka laiemale publikule, saunas saavad paljud asjad selgemaks. Vihalehtedega alasti tüüpe polegi veel olnud EV aastapäevakontserdi laval (ma alguses mõtlesingi, et miks kooril on hommikumantlid seljas?!)...
-
Külaline
Kontsert väga meeldis. Pantalone kaasamine meenutas veidi Mr Bean'i osalemist Londoni olümpiamängude avatseremoonial. Huumorit ongi liiga vähe!
Kuidas roosasid saapaid baleriini jalas tõlgendate? Julgus eristuda? Miks Pantalone ühe baleriini jalast varvaskinga ära sikutas? Iga hinna eest enda tahtmise saavutamine?
Kuidas roosasid saapaid baleriini jalas tõlgendate? Julgus eristuda? Miks Pantalone ühe baleriini jalast varvaskinga ära sikutas? Iga hinna eest enda tahtmise saavutamine?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor, SeaTongue ja 9 külalist