Kuld või kuldne

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 13:32 Igapäevaselt kannan kullast ja damaskuseterasest abielusõrmust. Aga muud ehted on eranditult hõbedast. Otseselt ei välista ta muid hõbedast tooni väärismetalle, aga kollane/punane kuld ei meeldi.
Päris odavaid ehteid vist midagi on vanast ajast alles, aga ega ma neid ei kanna. Peamises kasutuses on autoriehted (kannan tänaseks üsna harva, siis pole lihtsust ja praktilisust vaja nii väga taga ajada). Mul on juba üsna palju ehteid (eriti arvestades, et ma neid ei kanna) ja pisut on see juba lihtsalt väärismetalli kollektsioon raha hoiustamiseks. Ehk on tütrel kunagi tore sealt midagi endale saada.
Hõbeehteid küll raha hoiustamiseks pole mõtet hoida. Hõbe on nii odav, et saad oma kollektsiooni eest max 100 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 14:23
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 13:32 Igapäevaselt kannan kullast ja damaskuseterasest abielusõrmust. Aga muud ehted on eranditult hõbedast. Otseselt ei välista ta muid hõbedast tooni väärismetalle, aga kollane/punane kuld ei meeldi.
Päris odavaid ehteid vist midagi on vanast ajast alles, aga ega ma neid ei kanna. Peamises kasutuses on autoriehted (kannan tänaseks üsna harva, siis pole lihtsust ja praktilisust vaja nii väga taga ajada). Mul on juba üsna palju ehteid (eriti arvestades, et ma neid ei kanna) ja pisut on see juba lihtsalt väärismetalli kollektsioon raha hoiustamiseks. Ehk on tütrel kunagi tore sealt midagi endale saada.
Hõbeehteid küll raha hoiustamiseks pole mõtet hoida. Hõbe on nii odav, et saad oma kollektsiooni eest max 100 eurot.
Just vaatasin, et 925 hõbeda gramm maksab 0,64 €. See kollektsioon peaks ikka üüratu olema, et seda sadat eurotki kätte saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 15:00
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 14:23
Just vaatasin, et 925 hõbeda gramm maksab 0,64 €. See kollektsioon peaks ikka üüratu olema, et seda sadat eurotki kätte saada.
Pisut ehk kehvasti sõnastasin. Kui ma otse väärismetalli vormis tahaksin oma raha hoiustada, siis ostaksin tõesti lihtsalt kullakangi. Pigem näen seda väärtust materjali ja vormi koostöös - sisuliselt kunst, mis vähemalt teoreetiliselt saavutab aja möödudes ja autori siit ilmast lahkudes suurema väärtuse (ilmselgelt mitte kõik ja seal veel tuhat nüanssi...). Aga kuna ma juba päris pikalt pole neist midagi ka kandnud, siis pole neil ju oma funktsiooni osas ka just kõige suuremat mõtet (aga ikka olen rõõmus kui abikaasa kingib ma ei tea mitmenda paari kõrvarõngaid).
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Pole iial ainsatki kuldehet kandnud, samuti ei osta iialgi kotte/jalatseid/vms asju, millel on kullavärvi metallist detailid. Tohutu vastumeelsus selle vastu.

Ehetest kannan hõbedat ja kirurgiterast - ja jah, ka odavaid H&M ehteid. Mulle on oluline, et ehe mulle meeldib, mitte see, kui palju see maksis. Ka on mul paljude poolt vihatud ja jälestatud venitatud kõrvalestad, nendesse ostan tunneleid ja pluge lausa Aliexpressist :D
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

"mulle kuld ei meeldi" ja seetõttu kannan hõbedast ehteid. Sellist väidet kasutatakse ka ilmselt siis kui rahakott kulda osta ei kannata. Hõbedast ehted on ikkagi odav kraam.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

taivopalm kirjutas: 27 Juun 2024 11:22 "mulle kuld ei meeldi" ja seetõttu kannan hõbedast ehteid. Sellist väidet kasutatakse ka ilmselt siis kui rahakott kulda osta ei kannata. Hõbedast ehted on ikkagi odav kraam.
Julgen vastu vaielda, mul kodus ehtekarp kuldehteid täis, kingituseks saadud, vanavanemate omad jne. Ei kanna sealt ühtegi, sest minu meelest on kuld maitselage ja vanemate inimeste jaoks. Hõbedasi ehteid kannan küll ja palju.
Külaline

taivopalm kirjutas: 27 Juun 2024 11:22 "mulle kuld ei meeldi" ja seetõttu kannan hõbedast ehteid. Sellist väidet kasutatakse ka ilmselt siis kui rahakott kulda osta ei kannata. Hõbedast ehted on ikkagi odav kraam.
Ma pakuks, et kui teemapüstitus on, et kas kuld/kuldne või hõbe/hõbedane, siis on ikka küsimus, et kas inimene eelistab punast/kollast kuldset tooni või hõbedast tooni (mis võib lisaks hõbedale olla ka valge kuld, pallaadium, plaatina). Põhimõtteliselt sama kui küsida, et kas toa seinad peaksid olema kollased või rohelised - maitse asi ja pole isegi seotud rahakoti paksusega.

Aga tegelikult oli teemapüstitus hoopis sellest, et kas vastajad kannavad odavaid (kullatud/hõbetatud) ehteid või eelistavad nii öelda päris väärismetallist (kullast/hõbedast) ehteid.
Külaline

Ütlen ausalt, see on ainus koht, kus ma olen konservatiiv-kuldehted olen saanud kas päranduseks või on mehed kinkinud. Hõbeehted kah. Ise ei osta. Kuidagi hale on. Või tegelt ei peakski juurde ostma, nii palju on ja kõik on ilusad.
Jah, korteri Tallinna kesklinna ja auto otsin ise oma raha eest.
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 13:06

Aga tegelikult oli teemapüstitus hoopis sellest, et kas vastajad kannavad odavaid (kullatud/hõbetatud) ehteid või eelistavad nii öelda päris väärismetallist (kullast/hõbedast) ehteid.
Mul kusjuures pole mingit vahet, kas ehe on päris hõbedast või hõbedane odav. Mulle on oluline, milline see välja näeb (disain), mitte materjal, millest see tehtud on.
Külaline

Kullaimitatsiooniga ehted ei meeldi samuti, nende hinnad poes 2-10 eurot, rahakott kannatab osta aga ei taha. Kuld sobib minu arvamuse kohaselt soojade alatoonidega, päevitunud või tõmmule nahale.
Heledamale roosa alatooniga nahale sobib hõbe, valge kuld ja hõbeda tooni väärismetallid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 13:03 Kuld sobib minu arvamuse kohaselt soojade alatoonidega, päevitunud või tõmmule nahale.
Heledamale roosa alatooniga nahale sobib hõbe, valge kuld ja hõbeda tooni väärismetallid.
Mul ongi külma alatooniga nahk, seega kullatooniga ehted lihtsalt ei istu minu jumega. Ei meeldi ka, seega pole küsimustki, ikka hõbedane (aga hõbetatud ei kasutata vist enam ammu, sest hõbe ise on niivõürd odav, ütleme siis hõbedavärvi)
Külaline

Arvan sama. Kui kullavärv nii vastumeelne oleks, siis saaks ju valget kulda kanda. Tegelikult on need hõbedakandjad lihtsalt vaesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 12:23
Arvan sama. Kui kullavärv nii vastumeelne oleks, siis saaks ju valget kulda kanda. Tegelikult on need hõbedakandjad lihtsalt vaesed.
Vaene pole, ei hooli sellest lihtsalt. Ei kanna palju ehteid, mõned kullast ja valgest kullast ehted on ka. Mul on raha paadi jaoks, aga ma ei taha osta. See sul pole seda, järelikult oled sa vaene on nagu esimese klassi lapse järeldus kuna klassikaaslasel pole nike tosse.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 12:39
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 12:23
Vaene pole, ei hooli sellest lihtsalt. Ei kanna palju ehteid, mõned kullast ja valgest kullast ehted on ka. Mul on raha paadi jaoks, aga ma ei taha osta. See sul pole seda, järelikult oled sa vaene on nagu esimese klassi lapse järeldus kuna klassikaaslasel pole nike tosse.
Mul samamoodi, ei hooli kallitest ehetest. Täiesti ükskõik, mis ehe maksab, peaasi, et pole kullavärvi. Hõbedat on ajaga samamoodi kogunenud ja seda kannan meelsasti.
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 25 Juun 2024 22:07 Püsigem teemas. Juttu on ehetest. Tänud ette :)
Me püsimegi teemas. Sa ära nii palju hüsteeritse. Tänud ette :)
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 16:05
TurvaSiil kirjutas: 25 Juun 2024 22:07 Püsigem teemas. Juttu on ehetest. Tänud ette :)
Me püsimegi teemas. Sa ära nii palju hüsteeritse. Tänud ette :)
Unustasin mainida, et enne tsiteeritud postituse tegemist, kustutasin terve portsu teemavälised postitusi. Sellest ka minu korralekutsuv postitus. Palun vabandust ebaselguse pärast.
Palun sul siiski jääda viisakaks.
Külaline

Turvasiil teeb siinse laamendaja ohjeldamisel tubli tööd! Tunnustan!
Teemasse ka - kannan erinevaid, aga kollast kulda mitte. Roosat harva ja valget enamasti. Olen ka roosakama nahaga ja kollane kuidagi lihtsalt ei meeldi ning jääb ka kingituna karpi seisma. Maitse disaini osas on ajas muutunud, aga mingi vastumeelsus kollase kulla vastu on säilinud. Hõbedat ei kanna enam ammu, see läheb nii ruttu käest ära ja ei viitsi puhastamisega mässata. Kui mõni ülekullatud disainerehe meeldib, siis olen ostnud, aga alati paari kuu pärast pettunud. Väga ruttu lähevad koledaks ja kuld kulub maha, kui igapäevaselt kanda, pesus ja ujumas käia. Lisaks ajavad sügelema (olen allergik). Ilusaid on küll, aga enam ei osta.
Külaline

Ma olen just kulla suhtes allergiline. Samas igasugu jama võin kanda kõrvas ja kus iganes, kuid läbi naha torgatud kulla ümbert paistetab kähku üles.
Külaline

Kuskohast osta valgest kullast ja plaatinast ehteid?
Tuntumate ehetemüüjatel väga väike valik…
Ülekaalua kuldehted ja hõbeehted. Ilusaid valgest kullast ja plaatinast, praktiliselt polegi!
Külaline

Igapäevaselt väikseid pärliga kuldkõrvarõngaid. Aga kui tahan pidulikum (või lihtsalt ägedam) välja näha, siis selleks on värvilised käsitööehted - puidust, keraamilised, mingist savimoodi materjalist jne. Ja on ka silmatorkavaid ehteid Zarast, Mangost ning HM-ist. 50+ olen.
Sõrmused on väärismaterjalist, aga neid kannan üsna harva.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist