Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 21:09See on Tartu oma? 2300 eurot kuus täissumma? Ma rääkisin kogusummast, nüüd KOV midagi toetab jaa, 700 vms.
Ei tea 2300st midagi.
Meil on Eluringis 1300.- täissumma. KOV toetabki 700 euroga, ise peab maksma 600.-. Ja see tuleb praegu vanaema pensionist. Kui ta midagi vajab, siis muidugi ostame. Riideid, maiustusi, mõnd maitseainet toidule, viime juuksurisse, kui talle hooldekodu juuksur ei sobi vahel.
Tema on küll väga rahul kõigega. Palju üritusi igal nädalal, hea hooldus, sõbralikud töötajad. Kui tahab, nokitseb aias, kui tahab, käib küpsetamas. Mängib bingot, käib võimlemas, kuulab kontserte või jutlust. Telekast ja igapäevasest klatšist rääkimata
Mis tähendab, et ei tea? Ostsite teenuse, ise ei tea, mis maksab? On see üldse see? Vaevalt, see maksab kokku 2300.-
Maksin 20 aastat tagasi ise 1000 eurot, ei maksnud keegi sealt sentigi kinni, tänapäeval ikka suht lebo.
Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 22:03Mis tähendab, et ei tea? Ostsite teenuse, ise ei tea, mis maksab? On see üldse see? Vaevalt, see maksab kokku 2300.-
Loomulikult teame, et maksab 1300.-.
Keegi siin kirjutas, et kas 2300 € on kokku Eluringis.
Selle kohta kirjutasingi, et sellisest summast ei tea me midagi, meil on kokku 1300.- ja 700.- sellest kompenseeritakse.
Mis arusaamatuks jäi?
Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 19:29
Mul on ka 200 tagasi saada, aga ma ei lähe selle peale leili, tuleb millal tuleb, mis seal vahet on.
Tore, et keegi vahelduseks tuludeklaratsioonist ka räägib.
Tuludeklaratsioonist tänapäeval polegi midagi tavalistel inimestel enam midagi rääkida.
Tagastus vaid 3. sambalt ja annetustelt/koolitustelt. Mis sellest ikka tuututada.
Tegime ära, tagastatava summa jätsime auto- ja maamaksu katteks.
Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 22:03Mis tähendab, et ei tea? Ostsite teenuse, ise ei tea, mis maksab? On see üldse see? Vaevalt, see maksab kokku 2300.-
Selle kohta kirjutasingi, et sellisest summast ei tea me midagi, meil on kokku 1300.- ja 700.- sellest kompenseeritakse.
Mis arusaamatuks jäi?
Sa ei oska lugeda ega vastata? Vaevalt sa midagi üldse maksad. Kaagutad niisama. On sama koht või ei, sa tarkpea?
Mis arusaamatuks jäi?
Sa ei oska lugeda ega vastata? Vaevalt sa midagi üldse maksad. Kaagutad niisama. On sama koht või ei, sa tarkpea?
Jep, nii on, kui sa praegu oma vanuri sinna tahad viia. Meil juba vanem leping ja teistsugune hinnakiri. Eelmise aasta lõpul saime uue pakkumise just 1300.- peale.
Kõik ei käi nii, nagu netis kirjas.
Ära nüüd tigetse nii väga, kui sul endal reaalset kogemust pole.
Külaline kirjutas: ↑04 Mär 2025 10:08Suurperede toetusi ei peaks saama kärgpered, sest iibesse pole sellega enamalt jaolt midagi panustatud
Kuidas siis ei ole?
Lapsed ju sünnivad. Kas kärgperesse sündinud laps ei lähe statistikasse või sündinid lapsena(iive) kirja ?
Mul on varasemast abielust 2 last, uuel kaaslasel 2 last. Kokku suurpere, eksole, ikkagi neli last ja puha. Märkimata jääb, et nii minu kui kaaslase endiste abikaasade juures elab 0 last.
Ehk kokkuvõttes on igal kärjes oleval lapsevanemal 1 laps. Üks. See ei tõsta iivet, mõistad? Seepärast on aus maksta IGA lapse pealt, mitte grupeeringute.
Hea elu neil seal maksuametis, ootasin veerand tundi telefoni ostas ja siis 16.30 vastatakse, et ei, täna keegi enam otsuseid ei te, tööpäev läbi ju juba.
Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2025 16:33
Hea elu neil seal maksuametis, ootasin veerand tundi telefoni ostas ja siis 16.30 vastatakse, et ei, täna keegi enam otsuseid ei te, tööpäev läbi ju juba.
Mis seal siis nii kummalist on? Mul on ka 16.30 tööpäev läbi. Pean hakkama ületunnitööd sinu pärast või mis sa tahad öelda?
Mis seal siis nii kummalist on? Mul on ka 16.30 tööpäev läbi. Pean hakkama ületunnitööd sinu pärast või mis sa tahad öelda?
Ma ei saa aru, miks neile üldse vaja helistada on? Kui deklaris vead, küll ühendust võetakse.
Riigiasutus ja palk tuleb maksumaksjatelt?
Ja siis peab töötama, kuni sinusugused lollakad soovivad või? Mis vahet seal on, kes palka maksab?
Riigiasutus ja palk tuleb maksumaksjatelt?
Kas siis peab töötama peale tööpäeva ka? Lisaks pole sul ju mingi kiire asi. Võid helistada ka mõni teine päev. Ma töötan ka riigiasutuses ja lähen ära siis, kui minu tööpäev lõppeb. Vahel teen küll ka kiireid asju väljaspool tööaega, aga kodaniku kõne selleks kiireks asjaks ei ole. Alati võib olla keegi, kes tahab helistada suvalisel ajal.
Juba hommikul oli tagastuse raha ettemaksukontol, kui kiiresti nad raha pangakontole saadavad? (Jah, olen vaene ja täna lähen lapsega uusi prille ostma, on jah mulle eluliselt vajalik see tagastus.)