Suhlus sugulastega ja suguvõsa kokkutulekud

seks, suhted ja pereteemad
Kiisumiisu123
Kontakt:

Postitus Postitas Kiisumiisu123 »

Mul ka ikka neid sugulasi on aga noo kas pelgalt suguluse pärast peaks suhtlema. Ma usun päris paljud ei viitsigi lambi kokkutulekutel käia, see selline kokkutulek kus vist räägitakse mis keegi oma eluga saavutanud on ja siis jälle 10 aastat ei suhelda. Päriselt kh targemat teha inimestel oma ajaga pole. Aga mul tekkis küsimus, et kui te neid kokkutulekuid teete, kes selle jama kinni plekib.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kiisumiisu123 kirjutas: 17 Mär 2025 00:12 Mul ka ikka neid sugulasi on aga noo kas pelgalt suguluse pärast peaks suhtlema. Ma usun päris paljud ei viitsigi lambi kokkutulekutel käia, see selline kokkutulek kus vist räägitakse mis keegi oma eluga saavutanud on ja siis jälle 10 aastat ei suhelda. Päriselt kh targemat teha inimestel oma ajaga pole. Aga mul tekkis küsimus, et kui te neid kokkutulekuid teete, kes selle jama kinni plekib.
Nii on kõigi suhetega - kui väga harva suheldakse, siis kokkusaamisel räägitakse, mida keegi oma eluga vahepeal saavutanud on. Sellised aruandlused on lihtsalt ebameeldivad. Parem igapäevane vestlus hea töökaaslasega kui üliharvad kohtumised sugulasega.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Kiisumiisu123 kirjutas: 17 Mär 2025 00:12 Mul ka ikka neid sugulasi on aga noo kas pelgalt suguluse pärast peaks suhtlema. Ma usun päris paljud ei viitsigi lambi kokkutulekutel käia, see selline kokkutulek kus vist räägitakse mis keegi oma eluga saavutanud on ja siis jälle 10 aastat ei suhelda. Päriselt kh targemat teha inimestel oma ajaga pole. Aga mul tekkis küsimus, et kui te neid kokkutulekuid teete, kes selle jama kinni plekib.
Kui meil sugulased kokku saavad, siis endast väga palju ei räägitagi. No üldjoontes muidugi, et kes mida teeb, näe poeg läks ülikooli õppima vms. Aga väga suur osa jututeemadest on suguvõsaga seotud asjad nagu näiteks, et mu vanaisal oli suur talu jõe ääres, me lapsena veetsime seal lastepundiga kõik suved, imekaunis loodus oli ja vanaisa püüdis kala. Ja siis keegi teine täiendab, et jaa, minu ema oli ka üks sellest pundist, ja tema rääkis, et vanaema ohkas tihti, et miks ta mees kogu aeg kalal käib, kui talutööd vajavad ka tegemist. Siis keegi kolmas täiendab veel seda lugu ja viskab mõne killugi.

Mõni mõtleb, et igavad ja tavalised lood. Samas, tõtt-öelda, kui kõrvutada neid lugusid tänapäevaste suunamudijate poolt toodetud lugudega, ega siis viimasedki midagi erilist ju pole, kirjeldavad, kuidas nad kuskil sünnipäeval käisid või postitavad pilte oma kassist. Oma suguvõsa tundmine, lugude kuulamine ja teadvustamine, missugune oli minu ema, isa vanaema, vanaisa lapsepõlv ja elu, aitab meil natuke mõista ka iseendid, miks meid kasvatati just nii ja mitte teisiti, kust me oleme saanud külge selle joone või teise ütluse või kombe.
Külaline

Kiisumiisu123 kirjutas: 17 Mär 2025 00:12 Mul ka ikka neid sugulasi on aga noo kas pelgalt suguluse pärast peaks suhtlema. Ma usun päris paljud ei viitsigi lambi kokkutulekutel käia, see selline kokkutulek kus vist räägitakse mis keegi oma eluga saavutanud on ja siis jälle 10 aastat ei suhelda. Päriselt kh targemat teha inimestel oma ajaga pole. Aga mul tekkis küsimus, et kui te neid kokkutulekuid teete,
kes selle jama kinni plekib.
No kui juba kokkusaamisi korraldama hakata, siis peaks see toimuma kord aastas vähemalt.
kes selle jama kinni plekib.
Igaüks võtab midagi toidupoolist kaasa ja kulu on tegelikult väike.
Külaline

Kiisumiisu123 kirjutas: 17 Mär 2025 00:12Aga mul tekkis küsimus, et kui te neid kokkutulekuid teete, kes selle jama kinni plekib.
Kui mu isa ja ema veel elasid, siis korraldasid nad selle oma maakodus, aasta oli miski 1995-1998 kanti. Ise kutsusid inimesed kohale, tuli vast mingi 20-30 inimest ma arvan, ma ise ei käinud. Kuidas söögiga oli, seda ma ei tea. Võimalik on tõesti variant, et lepitakse kokku, et igaüks võtab midagi kaasa. Suurt napsitamist polnud, päevane üritus, keegi ööseks ei jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 10:17No kui juba kokkusaamisi korraldama hakata, siis peaks see toimuma kord aastas vähemalt.
Liiga tihti ma arvan, Kui just keegi eriline entusiast neid pidevalt korraldada viitsib. Meil kolme aasta tagant ja täitsa ok. Kohal nii 70 inimest. Söögid endal kaasas, mängud, lobisemine, tutvustamine. Väga äge.
Külaline

Ei arva, et vähemalt kord aastas tuleks suguvõsa kokkusaamisi korraldada, milleks? Siis oleks see pigem juba sõpruskonna kokkusaamine - käib ainult käputäis ehk üks kindel seltskond, kes alati kohal on, teised sugulased ei jõua, ei viitsi jne.
Suguvõsa kokkutulek 5 aasta takka on täiesti piisav.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2025 20:30
Külaline kirjutas: 16 Mär 2025 19:59
Külaline kirjutas: 16 Mär 2025 14:29

Sul paarituvad sugulased omavahel?
Miks nad omavahel paarituma peavad? Sinu sugulased on nad ju igal juhul, mis siis, et saavad järglasi kellegagi, kes ei ole sinu suguvõsa liinist.

Aga ma isegi mõistan, miks sa nendega ei suhtle - oled ise ka ebameeldiva suhtlusstiiliga inimene. Ja, kui kõik sugulased on samasugused, siis ei imestagi, et omavahel ei suhelda.
Geneetika on küll tume maa sul nagu nähtavasti ka lugemine ja teksti mõistmine. Ei ole kuskil öelnud, et ma oma sugulastega ei suhtle, vastupidi. Enamus pole siin ühelgi sugulaste kokkutulekul käinud aga teoorias on hästi huvitatud oma sugulastest ja nendega suhtlemisest. Äkki on hoopis neil miskit viga, et ühelgi kokkutulekul osalenud ei ole ja suhted nii kehvad, et peab genist uurima reaalse näost-näkku suhtlemise asemel.
Ma olen käinud mitmel suguvõsa kokkutulekul, kuigi olen üsna noor ning suhtlen oma lähedaste sugulastega igapäevaselt. Kui ma olen seetõttu ebameeldiv inimene, et mu esimeseks eelistuseks ei ole vanatädi poja kolmanda naisega vestluse pidamine teemal kuidas muru jubedalt kuivab, sest juba 10 päeva ei ole sadanud, siis olgu nii 😀 Mulle lähevad korda lähedased sugulussuhted ja sügavamad arutelud intiimsemas ja väiksemas seltskonnas, mitte 100 inimesega turismitalus päeva veetmine.
Kuidas selle geneetikaga on siis? Et, kui su sugulased on paaritunud (sinu sõnad!), kellegagi, kes ei ole sinu sugulased, siis su sugulased ja nende lapsed ei ole enam sinu sugulased?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist