Internetis toiduabi küsijad ja kraaksatavad kommenteerijad “pettus”

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 18:48
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 17:44
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 17:36 See on kogu ühiskonna asi, sest sellised "palun aidake mul osta süüa. aga ma tahan ainult avokaadosid" tekitavad inimestes vastumeelsust aitamise kui sellise vastu.
Jah, ainuke asi, et neid kõige odavamaid asju - jahu, odavad makaronid, kartulid jne- ostavad nad niigi ise kogu aeg, sest seda nad JAKSAVAD osta. Mõnikord tahaks igaüks midagi paremat, sellest saab ka aru, aga seda nad osta just ei jõua. Kuigi niisugune abiküsimine meenutab tõesti tänamatust või petturlust.
Siis esitagugi seda nii: kogun raha, et osta peenemat kraami, mida ma ei saa endale ise lubada.mitte ärgu palugu “toiduabi”. Avokaadod ja kallid juustud pole küll mingi hädavajadus.
Samuti pole spetsiifilised kassitoidud mingi hädavajadus. Vanasti elasid kõik kassid-koerad inimeste toidujääkidest. Nüüd toidetakse neid annetajate raha eest eriliste hõrgutistega - see pole hädavajadus.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 11:13
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 18:48
Jah, ainuke asi, et neid kõige odavamaid asju - jahu, odavad makaronid, kartulid jne- ostavad nad niigi ise kogu aeg, sest seda nad JAKSAVAD osta. Mõnikord tahaks igaüks midagi paremat, sellest saab ka aru, aga seda nad osta just ei jõua. Kuigi niisugune abiküsimine meenutab tõesti tänamatust või petturlust.
Siis esitagugi seda nii: kogun raha, et osta peenemat kraami, mida ma ei saa endale ise lubada.mitte ärgu palugu “toiduabi”. Avokaadod ja kallid juustud pole küll mingi hädavajadus.
Samuti pole spetsiifilised kassitoidud mingi hädavajadus. Vanasti elasid kõik kassid-koerad inimeste toidujääkidest. Nüüd toidetakse neid annetajate raha eest eriliste hõrgutistega - see pole hädavajadus.
Tegelikult kassid ja koerad on ka üsna maitsvad ja proteiinirikkad!
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Mär 2025 21:17
Külaline kirjutas: 18 Mär 2025 21:02 Iga kord on mingid kõigist suuremad heategijad, kes hakkavad toidu asemel ikka raha ka saatma (mõnikord ka päti enda soovitusel) ja ongi pätil selleks korraks jälle palk käes. Paar päeva tagasi oli üks selline juhtum just fb-s. Pikk ja põhjalik hala mitmetes gruppides korraga ja kõik ikka kohe kiirelt raha saatma … kui ülekanne juba tehtud mingile suvalise nimega inimesele, siis said ise ka aru, et kahtlane asi. Ja siis irvitatakse, et kes see loll neid Nigeeria printsi kirju usub. Vot sellised inimesed usuvadki.
Teemaalgataja siin. Me ilmselt mõtleme sama juhtumit, see ajendaski mind teemat tegema. Selles postituses raha küll ei küsitud. Oli üksikema, kes kolis uude linna perevägivalla eest ja polnud veel tööd leidnud ning sotsiaaltoetustest ei tulnud omadega välja. Küsis toitu ja ütles veel, et linna piires tuleb ise järgi. Kus siin pettus olema peaks? Võib-olla muidugi ei mõtle me sama postitust.
Perevägivald aitab argumendiks alati
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:18
Külaline kirjutas: 18 Mär 2025 21:02 Iga kord on mingid kõigist suuremad heategijad, kes hakkavad toidu asemel ikka raha ka saatma (mõnikord ka päti enda soovitusel) ja ongi pätil selleks korraks jälle palk käes. Paar päeva tagasi oli üks selline juhtum just fb-s. Pikk ja põhjalik hala mitmetes gruppides korraga ja kõik ikka kohe kiirelt raha saatma … kui ülekanne juba tehtud mingile suvalise nimega inimesele, siis said ise ka aru, et kahtlane asi. Ja siis irvitatakse, et kes see loll neid Nigeeria printsi kirju usub. Vot sellised inimesed usuvadki.
Teemaalgataja siin. Me ilmselt mõtleme sama juhtumit, see ajendaski mind teemat tegema. Selles postituses raha küll ei küsitud. Oli üksikema, kes kolis uude linna perevägivalla eest ja polnud veel tööd leidnud ning sotsiaaltoetustest ei tulnud omadega välja. Küsis toitu ja ütles veel, et linna piires tuleb ise järgi. Kus siin pettus olema peaks? Võib-olla muidugi ei mõtle me sama postitust.
Õudselt kurb, kui seetõttu mõni päriselt vägivalla all kannatanud naine oma lastega abita jääb.
Külaline

Kui poleks mainitud, et tal on laps, poleks teda keegi aidanud. Võlusõna on lapsed. Üksikut ilma lasteta naist ei aita keegi, mingeid rahaülekandeid eales ei tehta, kui pole võlusõna.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:24

Kui poleks mainitud, et tal on laps, poleks teda keegi aidanud. Võlusõna on lapsed. Üksikut ilma lasteta naist ei aita keegi, mingeid rahaülekandeid eales ei tehta, kui pole võlusõna.
Kassipojad ja lapsed on need, mis avavad kõik rahakotirauad - iga petis teab!
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 09:24
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 17:36 See on kogu ühiskonna asi, sest sellised "palun aidake mul osta süüa. aga ma tahan ainult avokaadosid" tekitavad inimestes vastumeelsust aitamise kui sellise vastu.
Mina ise ka ei jaksa osta endale ega oma perele avokaadosid, sinki ega kalleid juuste. Noh, vahel saab endale lubada, kui mul on olnud palgapäev või õnnestunud midagi maha müüa, kuid tavapärane toit see minu peres küll ei ole. Kusjuures jah, ma tean hästi, et sink ja avokaado on tervislikumad kui lastevorst. Aga midagi pole teha, kehtib vanarahva ütlus: sea suu sekki mööda ja nii ongi.

Abi, eriti "toiduabi" nime all, tuleks küsida siiski ikkagi siis, kui tegemist on päriselt näljaga, st ei jaksata osta ka kartulit mitte. Vastasel juhul võib ju küsida "toiduabi", sest "aga mina tahan ka vahel kaaviari!" See ei ole enam toiduabi, vaid midagi muud. Kusjuures, olen märganud, et tihtipeale annetavad toiduabi ja aitavad just need, kel endal raske. Ehk siis, abistaja ise ei saa endale ega oma lastele sinki võimaldada, aga annab võõrale toiduabi, kuna usub, et too ongi päriselt näljas. Sel juhul on priiskamine tolle võõra poolt puhas petmine.
Kanafilee ja lastevorst on sarnase kilohinnaga, 6 eur/kg. Selveris.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:44
Mina ise ka ei jaksa osta endale ega oma perele avokaadosid, sinki ega kalleid juuste. Noh, vahel saab endale lubada, kui mul on olnud palgapäev või õnnestunud midagi maha müüa, kuid tavapärane toit see minu peres küll ei ole. Kusjuures jah, ma tean hästi, et sink ja avokaado on tervislikumad kui lastevorst. Aga midagi pole teha, kehtib vanarahva ütlus: sea suu sekki mööda ja nii ongi.

Abi, eriti "toiduabi" nime all, tuleks küsida siiski ikkagi siis, kui tegemist on päriselt näljaga, st ei jaksata osta ka kartulit mitte. Vastasel juhul võib ju küsida "toiduabi", sest "aga mina tahan ka vahel kaaviari!" See ei ole enam toiduabi, vaid midagi muud. Kusjuures, olen märganud, et tihtipeale annetavad toiduabi ja aitavad just need, kel endal raske. Ehk siis, abistaja ise ei saa endale ega oma lastele sinki võimaldada, aga annab võõrale toiduabi, kuna usub, et too ongi päriselt näljas. Sel juhul on priiskamine tolle võõra poolt puhas petmine.
Vaestel küll ei peaks Selverisse asja olema. käigu Grossis.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:49
Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:44

Vaestel küll ei peaks Selverisse asja olema. käigu Grossis.
Gross pole enam ammu mingi odavpood.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 11:11
Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 10:57
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 18:51Mul on üsna sarnane kogemus. Pärast seda olen annetanud ainult loomade abistamiseks ja lastefondile.
Ega loomad ja lapsed ise fonde juhi, fondijuhid on ikka inimesed ja võivad samamoodi su annetust mittesihipäraselt kasutada.
Need igasugused fondid tagavad mõnusa elu fondijuhtidele.
Tartu lastefond on aidanud paljusid lapsi. Isegi mina ise tean paari juhtumit. Jah, alati võib juhtuda, et juhiks satub petis, nii et osa rahast läheb vasakule. See on tõesti risk. Aga facebooki avokaadokerjusele annetades pole isegi riski. On täiesti kindel, et kogu su raha läheb mingile munesügavale ossile.
Nii et pole eriti keeruline valik, kummale annetada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Kui mina sain eelmise aasta aprilli lõpus ootamatult üksikisaks, siis kerjasin ka FB-s, lasteasju. Iseenesest oleks ju saanud ka osta kõik vajamineva, aga see oleks nõudnud just teadmisi, aga ka aega. Ja mind aidati, sain palju lasteasju, peaaegu kõik mis vaja, ostma pidin vaid sokke, kindaid, suvemütsi ja sandaalid. Ja kusjuures anti väga häid asju. Keegi pakkus ka raha, kuid temale ütlesin ma ära.
Tänan abistajaid.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Kus nüüd Maxima kassapidajad ja täiskohaga emmed kujutavad ette, et nad on tähtsad prouad, kelle annetusi kõik ootavad, käsi pikal.

Ei usu, et te kunagi elus kellegi ega millegi heaks annetanud olete. Ja pole vajagi, vast saadakse ka ilma teieta hakkama. Annetamine pole kohustuslik, ja ei jää ka päriselt abivajajad abita. Need annetajad ja aitajad on lihtsalt hoopis teistsugused inimesed kui teie.

Kui mõni vaene inimene paluks mul endale avokaado või lemmikloomatoitu osta, siis ma ostaks ka, ega hakkaks jahu ega makarone pressima. Milleks?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 14:15 Kus nüüd Maxima kassapidajad ja täiskohaga emmed kujutavad ette, et nad on tähtsad prouad, kelle annetusi kõik ootavad, käsi pikal.

Sa arvad, et siin on selliseid?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 14:15 Kus nüüd Maxima kassapidajad ja täiskohaga emmed kujutavad ette, et nad on tähtsad prouad, kelle annetusi kõik ootavad, käsi pikal.

Ei usu, et te kunagi elus kellegi ega millegi heaks annetanud olete. Ja pole vajagi, vast saadakse ka ilma teieta hakkama. Annetamine pole kohustuslik, ja ei jää ka päriselt abivajajad abita. Need annetajad ja aitajad on lihtsalt hoopis teistsugused inimesed kui teie.

Kui mõni vaene inimene paluks mul endale avokaado või lemmikloomatoitu osta, siis ma ostaks ka, ega hakkaks jahu ega makarone pressima. Milleks?
Ootavadki ju. Milleks muidu need facebooki haledad jutukesed. Kellelt nad sinu meelest seda ootavad siis? Kuningalt?
Ja tasuta asjade grupp on midagi hoopis muud kui “toiduabi”.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 14:39
Tõutäkk kirjutas: 20 Mär 2025 14:05 Kui mina sain eelmise aasta aprilli lõpus ootamatult üksikisaks, siis kerjasin ka FB-s, lasteasju. Iseenesest oleks ju saanud ka osta kõik vajamineva, aga see oleks nõudnud just teadmisi, aga ka aega. Ja mind aidati, sain palju lasteasju, peaaegu kõik mis vaja, ostma pidin vaid sokke, kindaid, suvemütsi ja sandaalid. Ja kusjuures anti väga häid asju. Keegi pakkus ka raha, kuid temale ütlesin ma ära.
Tänan abistajaid.
Postitus on kustutatud
Kui labane!
Külaline

Ma ei tea jah. Kui inimene minu postituse all facebookis ütleb, et ta tahaks toiduabi, siis ma natuke nagu eeldan jaa, et ta minuga räägib.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 12:34
Kassipojad ja lapsed on need, mis avavad kõik rahakotirauad - iga petis teab!
Rõhutakse just jaa lastele. Ja eriti "haigetele" lastele. Lapsed jälle haiged bla bla bla.

Mul endal on ka väga raksed ajad hetkel aga ma ennem nälgin ise ja annan normaalsema toidu lastele. Ja kui juba nii raske on, et lastele ka anda pole, vast siis küsiks.
Õnneks päris nii hullu olukorda veel olnud pole.
Niiöekda rahapäeval ma ikka varun kuivaineid ja mõne lihalise sügavkülma. Ja puuviljad ja muu parema kraami saavad ikka lapsed.
Ma olen isegi hakkliha kassidele säästnud, kui muud neile anda pole(on pirtsutajad kahjuks) ja ise paljast makaroni närinud.
Näljaga(päris näljaga) on ka see hea toit.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 15:17
Ma olen isegi hakkliha kassidele säästnud, kui muud neile anda pole(on pirtsutajad kahjuks) ja ise paljast makaroni närinud.
Näljaga(päris näljaga) on ka see hea toit.
On muidugi, eriti, kui natukegi leidlikkust endal on. Praed makaronid vähese võiga krõbedaks ja juba on maitsev. Kui kodus leidub, võib praadides lisada külmutatud kööivilju või muna või sibulat või juustu. Kui ei leidu, siis ketšupit või hapukurki kõrvale ja ongi kõht täis. Kartuliga täpselt sama: praed ära ja isegi kui pole midagi muud kõrvale võtta, saab kõhu korralikult täis. Mina oma nõukaaja lapsepõlves kogu aeg nii sõingi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 14:45

Ma ei tea jah. Kui inimene minu postituse all facebookis ütleb, et ta tahaks toiduabi, siis ma natuke nagu eeldan jaa, et ta minuga räägib.

Mina olen vaene inimene. Palun osta mulle sinki ja avokaadot. Ja kassiliiva. Kas sa saaks ise ära ka tuua?
Külaline

Mitte võlusõna, vaid enamus lastega inimesi teavad, et lapse kõrvalt ei ole võimalus igal ajal minna lisatööd tegema, et rasketest olukordadest kiiremini välja tulla. Vahel ei ole laste kõrvalt võimalik isegi tavatööd teha etteantud mahus, kui lapsed on näiteks haiged. Ma olen olnud ajutiselt rahaliselt kehvemas seisus nii üksiku naisterahvana ülikooli ajal kui ka üksikemana, kui laps oli väga tihti haige. Üksikuna on oluliselt lihtsam sellest olukorrast välja rabeleda, lisaks enda tühja kõhu elad üle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor ja 7 külalist