On ju vastuolus, kui sa väidad, et ta on valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:33See pole vastuolus minu poolt öelduga.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:06Ei ole valesti õppinud. https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21
Jah, sa oled valesti õppinud.
Öeldakse "käib kolmandat kümmet"
Rumalad küsimused
-
Külaline
-
Külaline
Jah, ja suurtes kogustes teeb suhteliselt ülbeks ja sõnakaks, mille tulemusena võib kergesti peksa saada ja see on ka üsna karastav kogemus.
-
Külaline
Kasutada VÕIB kõike ja kõikjal, kuid reaalselt EI KASUTATA. Selles oli mu jutu mõte. Sa väidad, et ütled sõbra kohta reaalses suhtlusolukorras "ta käib kolmekümnendaid" (olukord, kus sa meelega peenelt räägid, ei loe)??? Ma ei usu sind.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:37Vabalt võib nii öelda ja öeldakse ka. Ja ka kirjandusteosed kasutavad kõnekeelt. Pole olemas mingeid eraldi väljendeid kirjanduse tarvis. Lugemine laiendab sõnavara ja silmaringi lihtsalt.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:14Muidugi on. Väljend, mida kasutatakse kirjanduses. Erineb kõnekeelsest väljendist. See, et sina "ei tea kedagi, kes nii ütleks" tähendabki, et sa räägid kõnekeelest, mitte sellest keelest, mida kasutatakse raamatutes. Kõnekeeles muidugi keegi nii ei ütle.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 13:40
See pole mingi ilukirjanduslk väljend, targutad täiesti asjatult.
-
Külaline
Ei ütle nii, sest see on vale. Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal. Iga eestlane saab sellest aru, et kell on kusagil viie ja kuue vahel.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:10Kasutada VÕIB kõike ja kõikjal, kuid reaalselt EI KASUTATA. Selles oli mu jutu mõte. Sa väidad, et ütled sõbra kohta reaalses suhtlusolukorras "ta käib kolmekümnendaid" (olukord, kus sa meelega peenelt räägid, ei loe)??? Ma ei usu sind.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:37Vabalt võib nii öelda ja öeldakse ka. Ja ka kirjandusteosed kasutavad kõnekeelt. Pole olemas mingeid eraldi väljendeid kirjanduse tarvis. Lugemine laiendab sõnavara ja silmaringi lihtsalt.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:14 Muidugi on. Väljend, mida kasutatakse kirjanduses. Erineb kõnekeelsest väljendist. See, et sina "ei tea kedagi, kes nii ütleks" tähendabki, et sa räägid kõnekeelest, mitte sellest keelest, mida kasutatakse raamatutes. Kõnekeeles muidugi keegi nii ei ütle.
Inimene, kes on kakskümmend üks ei käi kindlasti "kolmekümnendaid" . See on vigane.
Ta käib kolmandat kümmet ja on kahekümnendates.
-
Külaline
Kas sa ei oska iseseisvalt sellele lingile vajutada, mis eespool toodi? Või pole Eesti Keele Instituut sinu arust piisavalt pädev, sina tead paremini? Kopeerin siis ise sellelt lingilt sulle EKI vastuse küsimusele: "29-aastane käib kolmekümnendaid, aga on kahekümnendates, 42-aastane käib viiekümnendaid, ent on neljakümnendates." Kui julged, vajuta ikka ise ka linki, saad oma silmaga seda ilmaimet näha https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:19Ei ütle nii, sest see on vale. Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal. Iga eestlane saab sellest aru, et kell on kusagil viie ja kuue vahel.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:10Kasutada VÕIB kõike ja kõikjal, kuid reaalselt EI KASUTATA. Selles oli mu jutu mõte. Sa väidad, et ütled sõbra kohta reaalses suhtlusolukorras "ta käib kolmekümnendaid" (olukord, kus sa meelega peenelt räägid, ei loe)??? Ma ei usu sind.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:37
Vabalt võib nii öelda ja öeldakse ka. Ja ka kirjandusteosed kasutavad kõnekeelt. Pole olemas mingeid eraldi väljendeid kirjanduse tarvis. Lugemine laiendab sõnavara ja silmaringi lihtsalt.
Inimene, kes on kakskümmend üks ei käi kindlasti "kolmekümnendaid" . See on vigane.
-
Külaline
Jah, see on ekslik.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:53Kas sa ei oska iseseisvalt sellele lingile vajutada, mis eespool toodi? Või pole Eesti Keele Instituut sinu arust piisavalt pädev, sina tead paremini? Kopeerin siis ise sellelt lingilt sulle EKI vastuse küsimusele: "29-aastane käib kolmekümnendaid, aga on kahekümnendates, 42-aastane käib viiekümnendaid, ent on neljakümnendates." Kui julged, vajuta ikka ise ka linki, saad oma silmaga seda ilmaimet näha https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:19Ei ütle nii, sest see on vale. Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal. Iga eestlane saab sellest aru, et kell on kusagil viie ja kuue vahel.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:10 Kasutada VÕIB kõike ja kõikjal, kuid reaalselt EI KASUTATA. Selles oli mu jutu mõte. Sa väidad, et ütled sõbra kohta reaalses suhtlusolukorras "ta käib kolmekümnendaid" (olukord, kus sa meelega peenelt räägid, ei loe)??? Ma ei usu sind.
< ja > märgid saab selle järgi meelde jätta, kellel muidu segi lähevad, et nokk on alati suurema poole lahti. Ehk siis 4 < 8; 5 > 3 jne.
Seega kaal alla 65 kilo oleks väljendatav
kaal < 65
kus tehtes kaal on väiksem liige (0-64,9kg) ja 65 on suurem liige, mille poole on nokk lahti.
Seega kaal alla 65 kilo oleks väljendatav
kaal < 65
kus tehtes kaal on väiksem liige (0-64,9kg) ja 65 on suurem liige, mille poole on nokk lahti.
-
Külaline
Et sina tead paremini kui Eesti Keele Instituut? Siis ei ole muidugi mõtet sinuga pikemalt teema üle arutleda ...Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:07Jah, see on ekslik.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:53Kas sa ei oska iseseisvalt sellele lingile vajutada, mis eespool toodi? Või pole Eesti Keele Instituut sinu arust piisavalt pädev, sina tead paremini? Kopeerin siis ise sellelt lingilt sulle EKI vastuse küsimusele: "29-aastane käib kolmekümnendaid, aga on kahekümnendates, 42-aastane käib viiekümnendaid, ent on neljakümnendates." Kui julged, vajuta ikka ise ka linki, saad oma silmaga seda ilmaimet näha https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 15:19
Ei ütle nii, sest see on vale. Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal. Iga eestlane saab sellest aru, et kell on kusagil viie ja kuue vahel.
-
Külaline
Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
-
Külaline
"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:57Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
Vale see muidugi pole, aga minu meelest ka natuke veider. Mu vanavanemad vahel ütlesid aega nii, aga mul oli siis alati lühis, et kas see tähendab, et kell on viis minutit 6 läbi või viie minuti pärast 6 või hoopis viis minutit peale viit? Mu meelest keskealised ja nooremad kasutavad seda moodust kellaaja ütlemiseks väga harva ja tõenäoliselt on siin ka mingid piirkondlikud murdeerinevused.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 17:05"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:57Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
-
Külaline
Nii rääkisid inimesed, kes oleksid praegu 100-aastased. Isegi 80-90 ei räägi enam nii, ammugi keskealised.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 17:05"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:57Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
-
Külaline
Ma pole öelnudki, et "viis minutit kuue peal" kohutavalt imelik oleks (kuigi vanamoodne), aga kell käib kuuendat tundi või et ta käib kolmandat kümmet on igatahes väga imelikud. Ma ei tea ühtki inimest, kes reaalelus nii räägiks. Mingid vanamoodsad raamatud ei puutu asjasse, kuigi mina pole ka seal kohanud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 17:05"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:57Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
-
Külaline
⠀⃝ ⠀⃝ ⠀⃝ ⠀⃝
Audi kohta on ütlus, et neli nulli ees, viies rooli taga.
BMW kohta olen kuulnud nalja: "Mis on vahet tol ja BMW-l?". "BMW-l on lima seespool".
-
Külaline
*teolKülaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 22:12⠀⃝ ⠀⃝ ⠀⃝ ⠀⃝
Audi kohta on ütlus, et neli nulli ees, viies rooli taga.
BMW kohta olen kuulnud nalja: "Mis on vahet tol ja BMW-l?". "BMW-l on lima seespool".
-
Külaline
Miks Opeli omanikud kunagi ei tereta?
Sest nad hommikul teeninduses juba kohtusid.
Sest nad hommikul teeninduses juba kohtusid.
-
Külaline
Halloo! See ei olnud rumalate naljade, vaid rumalate küsimuste teema!
-
Külaline
Suures pildis pole ju vahet, kas rumal nali või rumal küsimus. Mina sõidaks enne tegelikult Opeliga ja ei häbeneks silmi peast. Naine l_ts on minu silmis ikka palju hullem asi. Aga mis ma ikka targutan.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 23:14 Halloo! See ei olnud rumalate naljade, vaid rumalate küsimuste teema!
-
Külaline
Miks rändlinnud võtavad ette nii pika ja raske teekonna, mitte ei pesitse seal soojal maal?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist