Menopaus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:53
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:48

Mul on neli last, neist kaks veel kodus, koer, mees, vanemad veel elus, mis üksindus... Kui oled oma elu elanud nii, et 50+ sind keegi enam tunda ei taha, no siis jah jääb nii nagu sina ütlesid. Kaastunne muidugi nii viletsalt elatud elu korral sulle.
Su vanemad surevad varsti ja lapsed kolivad välja. Vahitegi vanamehega päevast päeva üksteisele otsa ja ootate, millal keegi lastest läbi viitsib tulla.
Nii see elu käibki. Vanemad, kes on vanad, surevad. Ja lapsed kolivad ära. Nii see läheb enamusel. Kuigi mõni laps jääb ka pikalt koju elama. Aga mida sa siis soovitad, või milline on täisväärtuslik elu, kui lapsed on suured ja oma elu peal?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 17:12
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 16:32
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:56

Ja kui veel töö peaks kaotama, ei tea kas uut leiabki või pead minema garderoobitädiks. Plusspoole pealt on see, et kui sul on veel mees ja sellel mehel veel seisab, siis seks on pingevaba, ei jää rasedaks. Muidugi kui sul veel seksiisu on säilinud, paljud naised 50+ vanuses üritav seksist ära viilida.
Selles eas on elu piisavalt kindlustatud, töökaotuse korral tööle minema ei pea.
Seks on olnud alati pingevaba, tänapäeval on rasedusvastased vahendid.
Kuidas see elu sul kindlustatud on, räägi meile ka!
Nagu ikka-on ostetud kinnisvara, mis toob stabiilset üüritulu. Tänapäeval väga tavaline.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 09:57
Külaline kirjutas: 26 Mär 2025 23:48 Mida sa ei usu? Et mehed võivad menopausis naisesse või emakata naisesse põlglikult suhtuda? Miks? Sinu mees ei ole selline, aga leidub mehi, kes on.

Mul mehe sõbra naisel oli raske sünnitus ning edasised rasedused teatud põhjusel keelatud. Küsiti, et kas mõlemad - naine kui ka mees on nõus, et keisrilõike ajal naine steriliseeritakse. Mõlemad olid nõus.

Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
Oli sul alles "tore" mees ja mehe sõpruskond! Ise sa ei saa aru, kui väärastunud nende inimeste maailmavaade oli või? Miks seda siin laiutada ja paljundada. Ise sa olid ka nõus pikka aega sellise mehega koos olema, kes naist mingiks lihakehaks peab- kui mõni tükk on puudu, pole enam "täisväärtuslik" komplekt. Öökima ajav ju. Ja normaalne mees, kes suhtub inimese toimimisse normaalselt ja räägib asjadest nii nagu on ja teab naistest (ka omajagu naisega vast koos elanud ja teb üht-teist, mis naisega toimub), tekitab sinus millegipärast võõristust. See su uus sõber on normaalne mees, viimane aeg vast lollide osside seltskonnast ja maailmavaatest sul ka välja kasvada.
Ära mine nii isiklikuks ja ära hakka mind solvama. See teema on algatatud lihtsalt aruteluks, laiemas plaanis, mitte analüüsimaks konkreetselt minu kooselu või tutvusringkonda. Ammugi paluks mulle mitte omistada mõtteviisi, nagu pooldaksin, et oma mehele ei tohi selliseid asju rääkida. Või et pean normaalseks, et mehi peletab selline asi eemale. Mul on natukene selline tunne, et mõned siinsed vastajad saavad asjast aru nii, et need on minu enda seisukohad. Ei ole! Arvan, et on igati normaalne oma mehele selliseid asju rääkida. Lihtsalt, päriselu kipub kohati olema natukene teistsugune.

Minu mees ei oleks mind maha jätnud menopausi pärast. Vastupidi – teda naise kehaga toimuvad muutused üldse ei häirinud. Ta osales kõigi mu nelja lapse sünnitusel ning on näinud mind nii verisena, oksesena, pissisena jne. See ei ole tema seksuaalsust minu suhtes edaspidiselt mõjutanud. Küll aga ei saanud ma teda usaldada enda intiimsete teemadega seoses, sest ta kippus oma sõpradega arutama neid asju. Mis oli nii häiriv, et mingil momendil ei rääkinud ma enam sõnagi sellest, mis minuga toimub.

Minul on kooselus väga oluline see tunne, et me oleme „meie“. Et ma saan oma meest kõiges jäägitult usaldada.

Aga ärme aruta minu teemal. Nagu öeldud, tahtsin laiemalt asjast rääkida – kuidas mehed üldiselt sellesse suhtuvad? Kas ja kui palju teie oma meestele räägite? Paar foorumi meest on siin oma arvamust väljendanud.

Lisaks menopausi teemale on veel ju palju mehi, kes keelduvad osalemast oma lapse sünni juures. Seda just samal põhjusel, et see võib hävitada nende seksuaalsuse oma naise suhtes.

See ossiks sõimamine ja minu tutvusringkonna mõnitamine on mõistetamatu. Usu, ka sinu enda tutvusringkonnas on sellise mõtteviisiga mehi. Sa lihtsalt ei tea nende mõtteid.

Ja sinu kommentaar: "Ja normaalne mees, kes suhtub inimese toimimisse normaalselt ja räägib asjadest nii nagu on ja teab naistest (ka omajagu naisega vast koos elanud ja teb üht-teist, mis naisega toimub), tekitab sinus millegipärast võõristust." Kuidas sa ometi midagi sellist minu teemaalgatusest välja lugesid? Väga kahju, et mu teemaalgatuse mõtet on täiesti valesti tõlgendatud!
Külaline

Minu arvates väga hea teema.
Kui mul algasid menopausi nähud, siis neid ei tahtnud küll oma kaaslasega jagada. Ta muidugi on minust paarkümmend aastat noorem kah ja vbl oleks päris ära ehmunud. Õnneks mul midagi hullu polnud. Ja mehed paljusid asju naiste juures ei märkagi.
Ja osadele meestele tõesti tundub, et kui naisel päevi enam pole, siis on juba vana ja kasutu.
Lihtsalt meestel puudub igasugune teadmine naise menopausist, kuna see on meie ühiskonnas tabu.
Ja isegi päris paljud naised enne menopausi ei tea sellest suurt midagi, olen ka selliseid naisi kohanud. Üks töökaaslane näiteks higistas tööl hullult, tegi omale tuult ja muudkui nõudis, et me paneks konditsioneeri väiksema soojuse peale. Tegelikult oli ruumi temperatuur täiesti normaalne kõigile. Kui tegin töökaaslasega ääri-veeri juttu sellest, et tal on menopaus, oli ta üsna üllatunud. Peale seda enam ei nõudnud ruumi temperatuuri langetamist, vaid läks koridori ennast jahutama kui tal kuumahoog peale tuli. Ja vastuseks ette juba ilkujatele, et...temast ei saanud minu vihavaenlast, vaid oli mulle tänulik, kuna kogu kontor ju sai aru, et tal on menopausi nähud, ainult ta ise ei saanud aru, mis toimub. :)
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 09:57
Külaline kirjutas: 26 Mär 2025 23:48 Mida sa ei usu? Et mehed võivad menopausis naisesse või emakata naisesse põlglikult suhtuda? Miks? Sinu mees ei ole selline, aga leidub mehi, kes on.

Mul mehe sõbra naisel oli raske sünnitus ning edasised rasedused teatud põhjusel keelatud. Küsiti, et kas mõlemad - naine kui ka mees on nõus, et keisrilõike ajal naine steriliseeritakse. Mõlemad olid nõus.

Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
Oli sul alles "tore" mees ja mehe sõpruskond! Ise sa ei saa aru, kui väärastunud nende inimeste maailmavaade oli või? Miks seda siin laiutada ja paljundada. Ise sa olid ka nõus pikka aega sellise mehega koos olema, kes naist mingiks lihakehaks peab- kui mõni tükk on puudu, pole enam "täisväärtuslik" komplekt. Öökima ajav ju. Ja normaalne mees, kes suhtub inimese toimimisse normaalselt ja räägib asjadest nii nagu on ja teab naistest (ka omajagu naisega vast koos elanud ja teb üht-teist, mis naisega toimub), tekitab sinus millegipärast võõristust. See su uus sõber on normaalne mees, viimane aeg vast lollide osside seltskonnast ja maailmavaatest sul ka välja kasvada.
Väga paljud lugupeetud ja ühiskondlikult kõrgel positsioonil mehed vahetavad endaealise naise endast võimalikult palju noorema naise vastu välja. Minu arust on see väga kõnekas! Miks vahetavad? Arvata võib, et selle taga on just seesama põlgus naise vananemise ja tema välimuse kadumise vastu. Kas need mehed on ossid?

Paluks minu kommentaarist mitte välja lugeda, et ma pean seda normaalseks või meeldivaks nähtuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 18:57
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:51 Ja mida tolvanid teevad- surfavad Tinderis oma meeletu sarmiga? Nemad isegi ei koo :lol: :lol: Mittetolvanid saavad aru, et paarisuhe on väärtus, püsiväärtus, eriti vanemas eas.
Aga miks on Tinder jms täis neljaviiekümbised mamsleid? Kas nemad ei teadnud, et pikk suhe vanurina on väärtus? Vastus. Teadsid küll, aga kui veri vemmeldab ja sugutung viib mõistuse siis algab innaeg. Lõhutakse kõik. Nagu kasiinosõltlased.
Oota, just kirjutasid ju, et nelja-viiekümbistel sugutung ju puudub? Katsu nüüd siis ära otsustada, kas need "kümbised" on frigiidsed või on innaajast segased!
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 08:26
Ilmselgelt see mees naist ei armastanud ja see fertiilsuse jama oli vaid ettekääne. Mahajätmine oleks toimunud nagunii. Ja et selline mees oli muidu tore ja hooliv, seda ka kohe üldse ei usu. Parem ongi sellisest lahti saada võimalikult kiiresti. 40 aastane on veel noor naine ja leiab uue hea mehe, milleks raisata oma elu ebameeldiva mehe peale.
Ei olnud ta tõesti hea mees. Päris palju vigu on sel mehel.

Olen sama meelt, et ei tasu oma elu kehva mehe peale raisata. Aga see naine oli ikka õnnetu, et mees ta maha jättis. Ja uut meest ta ei ole endale enam ... ei teagi, kas ei ole leidnud või ei ole ise soovinud. Lahkuminekust oma 20 aastat möödas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 21:14 Minu arust on see väga kõnekas! Miks vahetavad? Arvata võib, et selle taga on just seesama põlgus naise vananemise ja tema välimuse kadumise vastu. Kas need mehed on ossid?
Kas sinu meelest on need väga väärtuslikud mehed või siiski iseenda vananemist edasi lükata püüdvad keskeakriisis olevused? Pole ossid? Pole pealiskaudsed?
Külaline

Kõihgil naistel ei ole menopausiga mingeid hulle vaevusi ja polegi midagi rääkida. Ma ka mehele ei kella iga kord, kas mul on päevad või ei ole enam, eksole. "Vana" naise väljavahetamine ei pruugi üldse olla seotud naise tervisega või "puuduvate juppidega", see võib täitsa olla kõrvaltvaataja meelevaldne järeldus ja põhjused hoopis mujal.
Lenaa
Kontakt:

Postitus Postitas Lenaa »

Igasuguseid mehi "on", on sobivaid ja sobimatuid. Mees, kes naise füsioloogiaga hakkama ei saa, on sobimatu. Minule. Õnneks mul pole sellist meest. Ja ma ei pea tegelema sonbimatute meeste sobimatute arvamustega ega neid südamesse võtma. Soovitan sama sullegi! Menopaus pole naiste seas mingi tabuteema ammu, aga mehed ei teagi terviseasjadest enamasti halligi, isegi enda omadest- et ca 7a pärast erektsioonihäirete tekkimist ootab tõenäoliselt ees südameinfarkt näiteks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2025 11:01
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 21:14 Minu arust on see väga kõnekas! Miks vahetavad? Arvata võib, et selle taga on just seesama põlgus naise vananemise ja tema välimuse kadumise vastu. Kas need mehed on ossid?
Kas sinu meelest on need väga väärtuslikud mehed või siiski iseenda vananemist edasi lükata püüdvad keskeakriisis olevused? Pole ossid? Pole pealiskaudsed?
Minu arust on! Aga see ei tähenda, et nad oleks need tüübid, keda sina silmas pidasid - need poetagused Bocki-joojad.

Tegelikult, küsimus ei ole üldse selles, kas nad on ossid või ei. Kahjuks fakt on see, et väga paljud, liiga paljud mehed, on just täpselt sellise mõtteviisiga.

Ja need mehed ei vaheta oma naisi nooremate vastu välja sellepärast, et vana vastu sai armastus juhuslikult läbi, vaid sellepärast, et vana keha ei vasta enam ootustele.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 14:46
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 14:26
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 14:17 Saad ise 50, siis tuleta meelde. Nii mõnus ju.
50a naisel miks ei peaks mõnus elu olema- lapsed on suured, kui mees on kõrval püsinud, ju siis on hea mees. Tolvanitest on lahti saadud ja võimalus uus mees leida, seegi asi pakub põnevust. Tervis on veel hea, mingist tsellust ja maksalaikudest teab ainult tolvan rääkida, küllap pole 50a naist näinudki, sest kirjeldab mingit 75aastast. 50a naised reisivad, teevad sporti, lõbutsevad sõbrannadega, kel mehi parasjagu pole. Kui sa pole elada osanud, et rahul oleks, see pole naiste süü.
Ma olengi naine ja päris selle kirjeldusega küll ei nõustu. Kui vana ise oled? Sinu kirjeldus on küll naisteajakirjast pärit.
Olen 54, terviseprobleeme pole, naudin elu täiega.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:45
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 15:07
Ma pole see, kes selle kirjutas, kui olen antud kirjeldusega absoluutselt nõus. Lisan veel mõnusad tunnid lastelastega, piisavalt raha, et teha midaiganes, mure-ja pingevaba elu.
Alles hiljaaegu oli mingi soomlaste uuring, et alates 50+ tunnevad inimesed üksindust ja kannatavad depressiooni all. Mina olen jälle sellega nõus. Lapsed kodust läinud, kuumi tundeid mehe vastu enam pole, karjääri enam ei tee, eriti kuskile ega kellelegi sind otseselt vaja ei ole - tiksudki vabal ajal kudumisringis või esperanto keele kursusel, et päev õhtusse saada. See on imelik tunne, kui sa äkki polegi enam asendamatu ja vajalik, pead otsima omale tegevust. Ja üsna häiriv, kui see kestab pikemat aega.
Olen 54, lapsed on gümnasistid. Minu ameti esindajad otsitakse tikutulega taga, pean ülekoormusega töötama. Vabal ajal harrastan peotantsu ja matkamist.
Tõsi küll, mõtlen vananemisest ja surmast iga päev. Hirmuga. Selelgipoolest tunnen iga päev elust rõõmu.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2025 19:12 Kahjuks fakt on see, et väga paljud, liiga paljud mehed, on just täpselt sellise mõtteviisiga.

Ja need mehed ei vaheta oma naisi nooremate vastu välja sellepärast, et vana vastu sai armastus juhuslikult läbi, vaid sellepärast, et vana keha ei vasta enam ootustele.
Minu jaoks pole see mingi fakt, ära esita oma ja oma väärastunud tuttavate maailmanägemust fakti pähe. Vana inimene võiks aru saada vahest fakti ja oma isikliku arvamuse vahel. Ja sina ei tea, mispärast keegi maha jäeti, loomulikult sai armastus otsa, kui vana naise keha enam ei kõlba. Armsa inimese juures armastad tema kortse ka ja oled valmis teda hooldama, kui ta on haige ja hädine. Ja julged talle kõigest rääkida. Kahjuks TA arvab, et "paljud, liiga paljud" mehed on sellised nagu tema eks ja muud imelikud. Ei ole. Tõsi, mehed ei talu põdejaid, neist pole erilisi põetajaid ega hooldajaid isegi oma vanematele ja näiteks raske haiguse ilmnedes jätavad mehed oma haige naise 6x tõenäolisemalt lihtsalt maha kui vastupidi. Mitte sellepärast, et naise keha lihtsalt vananeb, nemad vananevad ka, tahavad nad seda tunnistada või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2025 11:01
Ei, minu arust ei ole need mehed väärtuslikud - hoopis vastupidi - väga nõme on see nähtus.

Ma lihtsalt ei saanud aru, miks sa nimetasid, et minu eksmees ja minu tutvusringkond sellised on? Tegelikult on selliseid mehi terve ilm täis. Selliseid on sinu enda tutvusringkonnas ka! Ja selliseid mehi on väga palju tuntud ja tunnustatud inimeste seas.
Miks sa omistad seda joont vaid mingile kitsale meestegrupile, kes on lumpen ja keda sina küll ei tunne?

Täpsuse huvides olgu veel see nimetatud, et minu eksmees ei vahetanud mind noorema vastu välja. Ja ei nilli siiani verinoori naisi. Kui sa oleksid teemaalgatust mõttega lugenud, siis oleksid seda märganud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 09:03
Külaline kirjutas: 28 Mär 2025 19:12 Kahjuks fakt on see, et väga paljud, liiga paljud mehed, on just täpselt sellise mõtteviisiga.

Minu jaoks pole see mingi fakt, ära esita oma ja oma väärastunud tuttavate maailmanägemust fakti pähe. Vana inimene võiks aru saada vahest fakti ja oma isikliku arvamuse vahel. Ja sina ei tea, mispärast keegi maha jäeti, loomulikult sai armastus otsa, kui vana naise keha enam ei kõlba. Armsa inimese juures armastad tema kortse ka ja oled valmis teda hooldama, kui ta on haige ja hädine. Ja julged talle kõigest rääkida. Kahjuks TA arvab, et "paljud, liiga paljud" mehed on sellised nagu tema eks ja muud imelikud. Ei ole. Tõsi, mehed ei talu põdejaid, neist pole erilisi põetajaid ega hooldajaid isegi oma vanematele ja näiteks raske haiguse ilmnedes jätavad mehed oma haige naise 6x tõenäolisemalt lihtsalt maha kui vastupidi. Mitte sellepärast, et naise keha lihtsalt vananeb, nemad vananevad ka, tahavad nad seda tunnistada või mitte.
Naise väärtus mehe jaoks on tema välimuses. Vana mutt on nagu kesksooline, ei eruta kedagi
Külaline

Naise väärtus mehe jaoks on tema välimuses. Vana mutt on nagu kesksooline, ei eruta kedagi
Ega sinusugune vanamees ju ka kedagi ei eruta, seega mis sa nende muttide pärast muretsed. Neil on vähemalt elus muudki kui suguelu, aga sinul mitte. Kellele siin siis rohkem peaks kaasa tundma.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mär 2025 11:26 Kõihgil naistel ei ole menopausiga mingeid hulle vaevusi ja polegi midagi rääkida. Ma ka mehele ei kella iga kord, kas mul on päevad või ei ole enam, eksole. "Vana" naise väljavahetamine ei pruugi üldse olla seotud naise tervisega või "puuduvate juppidega", see võib täitsa olla kõrvaltvaataja meelevaldne järeldus ja põhjused hoopis mujal.
Kui endaealine naine vahetatakse välja 20-30-aastat noorema vastu, siis tehakse seda täiesti kindlasti ihalusest nooruse ja noore naise keha järgi, mitte ei ole seal taga see, et pärast 30-40 kooselatud aastat mees avastas järsku oma naisel mingi hirmsa iseloomu vea. Naise tervis ei puutu niivõrd asjasse kui välimuse (välimuse kadumine).
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 09:59
Ega sinusugune vanamees ju ka kedagi ei eruta, seega mis sa nende muttide pärast muretsed. Neil on vähemalt elus muudki kui suguelu, aga sinul mitte. Kellele siin siis rohkem peaks kaasa tundma.
Vanadel meestel on ka muid väärtusi peale välimuse. Paljude naiste jaoks ongi muud asjad olulisemad.
Oleme ausad, nii lihtsalt on. Mehi erutab visuaal
Külaline

Vanadel meestel on ka muid väärtusi peale välimuse.
Ei tea milliseid väärtusi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], YaCy [Bot] ja 3 külalist