Hormoonspiraali kõrvaltoimed päris naistel

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 11:42
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 11:30
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 11:04

Viril naisterahvas ei jõua ära oodata, millal tal ometi päevad lõppevad. Oma teadmatusest ja vähesest informeeritusest eelistab igakuisele veritsemisele kuumahooge, libiido langust, kaalutõusu, depressiooni, unetust, närvilisust, liivapaberit seal all, kiiret vananemise algust... Ta ei saa aru, et ühe ebamugavuse lõppemisel tuleb tal kümme märksa vastikumat ebamugavust asemele.

Kas said menopausist trauma või niisama lahmid? Räägi asjast, mida kogenud oled.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mu meelest on nukker, et kui naised menopausi teemal, sh kaasuvatest ebamugavustest ja hirmudest, ausalt räägivad, siis see on hala ja vingumine ja närvihaigus ja mõelge kui hirmus oli naistel 100 või 300 aastat tagasi.
Minu meelest on küll menstruatsioon üks tüütu värk ja menopaus samuti.
Ehkki kõigil naistel ei ole suurt verejooksu, kõhuvalusid, tujukõikumisi, nahaprobleeme jne, siis paljudel on. Ehkki kõigil naistel ei ole kuumahooge, tujukõikumisi, uneprobleeme, halvavat energiapuudust ja libiidolangust, siis paljudel on. Ja kuigi nii päevade kui menopausi ebamugavate külgede leevendamiseks on tehtud väikesi jõupingutusi ning on mingeid võimalikke ravivariante, siis on neist peaaegu kõigil "agad" küljes. See on küll väärt rääkimist ja sellest rääkimine ei ole vingumine! See puudutab enamvähem poolt maailma elanikkonnast!
Ma olen ülimalt tänulik, et ma pole naine 100 või 300 aastat tagasi, aga see ei tähenda, nagu poleks menstruatsiooni ja menopausiga seotud probleemid, mis tänapäeva naistel on, pärisprobleemid.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 09:45 Aga on ju täiesti üldteada ja tuntud tõsiasi, et reaalselt väga paljud naised siiski kurdavad just nende kahe kõrvaltoime üle - kehakaalutõus ja libiido langus. Selliseid on minu enda tuttavate seas hulgi. Samuti oleme me siin sellest korduvalt ka nii perekoolist kui siinsest foorumist lugenud.
Libiido langusega olen nõus, aga kehakaalu tõusu osas mitte. Kehakaal tõuseb inimesel siiski seepärast, et ta sööb rohkem kui vaja ja kogu lugu. Hormoonspiraal mõjutab küll organismi veidi vett koguma, aga see üle 1 kg küll ei mõjuta. Ülejäänud kaalutõus on sellest, et naised ei jälgi, mida söövad ja hormoonid tõstavad isu. See pole mingi kõrvaltoime.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 08:30
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 06:33
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 01:41No ja kui tal, oletame 55-selt päevad edasi käiksid (on sellisied naisi, see on erandlik, aga mitte päris võimatu) - kas siis saaks kilgata, et olen noor neiu ja ei mingit vananemist? Ei saa ju, keskealine on ikkagi.
Olen täitsa teine kägu.
Küsimus ei ole ainult vanusenumbris. Menstrueerival naisel on östrogeeni tase kõrgem kui menopausis naisel ja östrogeen hoiab südame-versoonkonna haiguste (infarkt, insult) eest, hoiab luude tiheduse normis ja naha-juuksed nooematena. Seetõttu ei ole oluline vaid vanus, vaid just ka menopausi aeg - mida kauem naine menstrueerib, seda nooruslikum ta neis valdkondades on. Uni, meeleolu jne veel lisaks - suuremad muutused naise kehas hakkavad pihta östrogeenitaseme langedes.
https://novaator.err.ee/249051/sudameha ... e-menopaus
Eelnevalt juba pandi see link, südame-veresoonkonna haigustega seost ei ole.

Johns Hopkinsi ülikooli teadlaste uuring näitab, et eakamate naiste suremuse tõusu soodustab organismi vananemine, mitte menopausist tingitud hormonaalne mõju. Uurijad tõestasid vastupidist levinud arvamusele, et kliimaksisse jõudes tõuseb naistel märgatavalt risk haigestuda südameveresoonkonna haigustesse. Selgus, et südamehaiguste suremuse näitajad kasvavad ühtlaselt korrelatsioonis naise vananemisega.
Aasta 2011 oli ikka päris ammu. Ei ole sellest uurimusest mingit pöördelist uut teadmist tekkinud, hilisemad uurimused siiski kinnitavad seost viljaka ea lõppemise ning kardiovaskulaarsete haiguste riski suurenemise vahel. Siin uurimuses võib olla sõnademäng - jah, tõesti, menopaus ei tekita lisariske naisele südamehaiguste tekkeks, VAID võtab ära lisakaitse, mida on hormoonid seniajani pakkunud (näiteks võrrelduna meestega). Kaitsemehhanism enam ei toimi, seega tõesti, vananebki naine nüüd võrdselt mehega.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2025 19:51
Külaline kirjutas: 06 Apr 2025 19:24
Külaline kirjutas: 06 Apr 2025 19:15

Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.

See on tõesti asi, mida igatseda! Ja ainult sellepärast, et neid "tüütuid päevi" enam ei oleks.
Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.
Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.
Tablettidega... mis suurendavad trombiohtu (mh. infarkt, insult).

Nii palju kui olen foorumeid lugenud, spiraali puhul piirduvad kõrvaltoimed "päris naistel" iivelduse, sassis seedimise või/ja peavaluga, mis ilmselt lausa ohtlikud ei ole, aga mõnel teevad igapäevase enesetunde nii talumatuks, et ei saa kasutada (laseb välja võtta).

Ülejäänud (kellel enesetunne norm) on spiraaliga reeglina rahul ja lasevad neid järjest panna.
Katjusa12
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katjusa12 »

Räägin ausalt oma loo - võib minna ka nii:

Mina lasin endale panna hormoonspiraali esimest korda elus 40aastaselt.

Lapsi enam ei soovinud ja muud vahendid ei sobinud. Vist oli see Kyleena, arst veel lasi valida, kas see või Mirena. Ütles, et TEIE VANUSES ma soovitan Kyleena, et vanus ka juba 40.

Tulemus oli see, et sai see olla sees max pool aastat, päevad käisid edasi jne, kui äkitselt tundsin kodus meeletut valu sees. Oksendasin vetsupotti, keha oli shokis, tegin valu vastu instinktiivselt liigutusi, mida varem olin teinud oma kolmel sünnitusel. Äkki oli valu kadunud, võtsin valuvaigistit ja arvasin, et mingi mürgitus vms.

Edasi kiirgas aga mingi valu õlga ja magada ei saanud, võtsin aga valuvaigistit. Järgmine päev oli esmaspäev ja kurtsin ühele oma tuttavale meedikule, mis minuga juhtus kodus. See helistas mulle mingi aja pärast tagasi ja ütles, et marss haiglasse, et see on emakaväline rasedus. Naersin, et misasja, mul on hormoonspiraal.

Olin vahepeal lahku läinud ja -10kg võtnud alla ja polnud kusagilt midagi aru saada, pidasin stressi süüks kõike. Päevad käisid ju ikka.

Ostsin poest kähku odavaima testi ja selgus, et kaks kriipsu. Taksoga haiglasse ja selgus, et mul oli munajuha sees lõhkenud, juba oli kõhuõõs seda verd (eemaldati 0,5 l seda) ja lootetükke täis, olin enda teadmata olnud rase u 3 kuud vähemalt (2 kuud oli ilma seksita olnud, selleks tean). Vasak munajuha opereeriti ära ja peale seda elan (õnneks elan!) ühe munajuhaga.

Nii palju sellest, et kindel vahend. Mis mul kasu sellest, et 1 sajast või tuhandest jääb, kui mina see katsejänes olin. Kusjuures selle spiraali pidin laskma hiljem ka narkoosi all eemaldada, oli sisse kasvanud. Peale seda shokki läks kilpnääre paigast ja tegelen viimased 2 aastat nende terviseprobleemide ja hormoonide paika saamisega.

Kusjuures mul sõbranna on ka jäänud spiraaliga rasedaks, tal kinnitus loode puhta emakasse. Nii kindel vahend ikka.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 13:03
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 09:45 Aga on ju täiesti üldteada ja tuntud tõsiasi, et reaalselt väga paljud naised siiski kurdavad just nende kahe kõrvaltoime üle - kehakaalutõus ja libiido langus. Selliseid on minu enda tuttavate seas hulgi. Samuti oleme me siin sellest korduvalt ka nii perekoolist kui siinsest foorumist lugenud.
Libiido langusega olen nõus, aga kehakaalu tõusu osas mitte. Kehakaal tõuseb inimesel siiski seepärast, et ta sööb rohkem kui vaja ja kogu lugu. Hormoonspiraal mõjutab küll organismi veidi vett koguma, aga see üle 1 kg küll ei mõjuta. Ülejäänud kaalutõus on sellest, et naised ei jälgi, mida söövad ja hormoonid tõstavad isu. See pole mingi kõrvaltoime.
See ei puutu üldse asjasse, millega sina oled nõus, millega mitte. Hormonaalsed vahendid (s h hormoonspiraal) võivad tõsta kehakaalu.

Loomulikult tõuseb kehakaal siis, kui süüakse rohkem kui kulutatakse, aga vähegi tervise teemadel haritud inimene teab, et hormoonid on need, mis meie keha isusid mõjutavad. Mõjutab nii söögiisu, seksiisu, tuju jne jne. Ja sageli mõjutab söögiisu nii, et endal, kas kaob kontroll - lihtsalt ei märka või nii, et märkad, aga lihtsalt ei suuda söögiisu pidurdada.

Toon näite enda pealt, mis on väga äärmuslik.

Mulle kirjutati 30ndates teatud põhjusel ravimit nimega Duphaston. See ei ole rasestumisvastane vahend, kuid ka ravim, mis sisaldab hormoone.
Selle tarvitamise ajal sai minust, 52 kilo kaaluvast naisest, vaid kolme kuuga ligi 70 kilo kaaluv naine. Algul ma lihtsalt ei märganud. Ei saanud isegi sellest aru, et söögiisu oleks kuidagi tõusnud. Aga mütaki! järsku oli enam kui 15 kilo kaelas. Kui taipasin ja oskasin seda ravimiga seostada, tundsin, et ma lihtsalt ei jaksa dieeti pidada, sest keha hormonaalne tasakaal on nii sassis, et ei suuda mitte kuidagi isusid taltsutada. Lisaks suurenenud söögiisule tekkis mul järsku nii tugev libiidotõus, et ma vajasin seksi vähemalt 3 korda päevas ja siis oli ikka vähe. Kuna mul olid lapsed ja mul ei olnud võimalik seksida nii palju, kui keha nõudis, siis olin närviline ja kippusin seda asja tehes ka riske võtma - jäädes isegi kord oma lastele vahele. Sest isu oli selline, et asi ei olnud eriti mõistusega kontrolli all.

Muidu olen küll üsna suure seksuaalsusega, aga mitte sellise pidurdamatu seksuaalsusega, et vajaksin päeva jooksul korduvalt seksi.

Lõpetasin ravimiga. Õnneks umbes sama kiiresti, kui kilod tulid, need ka kadusid. Sa tahad väita, et ma muutusin kolmeks kuuks kogemata laisaks, lohakaks, lodevaks, rumalaks mutiks, kes ei osanud ega viitsinud oma söögiisu taltsutada? Ei! Sellise olukorra minu kehas tekitas võõrhormoon. Ja täpselt sama kehtib ka hormonaalsete rasestumisvastaste kohta. Need võivad mõjutada kehakaalu.

Ma muide ei ole mingi ras vastaste vahendite vastane. Ei, ma arvan, et naisele on nii vaimselt kui ka füüsiliselt alati parem kasutada vahendeid kui teha aborti. Pigem võitlen ma praegu lolluse vastu, kus inimesed ei suuda mõista, et söögiisu kui ka kõiki teisi isusid meie kehas mõjutavad hormoonid. Ja mõni inimene on lihtsalt hormoontundlikumad kui teised.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:27
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 13:03
See ei puutu üldse asjasse, millega sina oled nõus, millega mitte. Hormonaalsed vahendid (s h hormoonspiraal) võivad tõsta kehakaalu.

Loomulikult tõuseb kehakaal siis, kui süüakse rohkem kui kulutatakse, aga vähegi tervise teemadel haritud inimene teab, et hormoonid on need, mis meie keha isusid mõjutavad. Mõjutab nii söögiisu, seksiisu, tuju jne jne. Ja sageli mõjutab söögiisu nii, et endal, kas kaob kontroll - lihtsalt ei märka või nii, et märkad, aga lihtsalt ei suuda söögiisu pidurdada.

Mulle kirjutati 30ndates teatud põhjusel ravimit nimega Duphaston. See ei ole rasestumisvastane vahend, kuid ka ravim, mis sisaldab hormoone.
Selle tarvitamise ajal sai minust, 52 kilo kaaluvast naisest, vaid kolme kuuga ligi 70 kilo kaaluv naine. Algul ma lihtsalt ei märganud. Ei saanud isegi sellest aru, et söögiisu oleks kuidagi tõusnud. Aga mütaki! järsku oli enam kui 15 kilo kaelas. Kui taipasin ja oskasin seda ravimiga seostada, tundsin, et ma lihtsalt ei jaksa dieeti pidada, sest keha hormonaalne tasakaal on nii sassis, et ei suuda mitte kuidagi isusid taltsutada. Lisaks suurenenud söögiisule tekkis mul järsku nii tugev libiidotõus, et ma vajasin seksi vähemalt 3 korda päevas ja siis oli ikka vähe. Kuna mul olid lapsed ja mul ei olnud võimalik seksida nii palju, kui keha nõudis, siis olin närviline ja kippusin seda asja tehes ka riske võtma - jäädes isegi kord oma lastele vahele. Sest isu oli selline, et asi ei olnud eriti mõistusega kontrolli all.

Muidu olen küll üsna suure seksuaalsusega, aga mitte sellise pidurdamatu seksuaalsusega, et vajaksin päeva jooksul korduvalt seksi.

Lõpetasin ravimiga. Õnneks umbes sama kiiresti, kui kilod tulid, need ka kadusid. Sa tahad väita, et ma muutusin kolmeks kuuks kogemata laisaks, lohakaks, lodevaks, rumalaks mutiks, kes ei osanud ega viitsinud oma söögiisu taltsutada? Ei! Sellise olukorra minu kehas tekitas võõrhormoon. Ja täpselt sama kehtib ka hormonaalsete rasestumisvastaste kohta. Need võivad mõjutada kehakaalu.

Ma muide ei ole mingi ras vastaste vahendite vastane. Ei, ma arvan, et naisele on nii vaimselt kui ka füüsiliselt alati parem kasutada vahendeid kui teha aborti. Pigem võitlen ma praegu lolluse vastu, kus inimesed ei suuda mõista, et söögiisu kui ka kõiki teisi isusid meie kehas mõjutavad hormoonid. Ja mõni inimene on lihtsalt hormoontundlikumad kui teised.
Loomulikult on olemas ravimeid, mis kehakaalu tõstavad. Hormoonspiraal nende hulka ei kuulu. Duphastonist võid jõuluvanale teinekord rääkida.
Sinu loogikaga tõstab aiatöö ka kehakaalu. Pärast on kõht tühi ja sööd rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 12:07
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 10:42
Külaline kirjutas: 06 Apr 2025 23:55 Ja see tähendab, et luud pole sul hõrenema hakanud ega muud muutused toimuma? Looduse ime! 😀
:lol: :lol: :lol: Nagu ta näeks enda sisse, mis tal seal luude või veresoonkonnaga toimub.

Mäletan vanast foorumist ka selliseid tegelasi, kes ütlevad, et nemad ei vanane ja oleksid tahtmise korral ka 50-aastaselt veel rasestumisvõimelised, kuna nemad on saledad, ilusad, hoolitsetud, tervisliku eluviisiga.... :lol: Mõni inimene ei saa aru, või õigemini ei suuda leppida sellega, et vaatamata sellele, et nad on peeglist vastuvaatava tegelasega rahul, tunnevad end hästi ja tervena, ei mõista, et bioloogiline vananemine toimub igal ühel ja eranditult kõikidel inimestel. See, et sa oled hoolitsetud ja elurõõmus ning endaga rahul, ja päevad ka veel käivad, ei tähenda, et sa oled oma eakaaslastest bioloogilises/anatoomilises mõttes noorem või et oled rasestumisvõimeline. Ei ole! Sa oled lihtsalt tubli, et oled valinud õige viisi vananemiseks - oled elurõõmus ja hoolitsed oma välimuse ja tervise eest.
Inimene vananeb, kogu lugu, see on paratamatus. Sul on nagu mingi hirm või probleem? On naisi, kes menopausi ei karda ja siis sinusugused närvihaiged. Mis ei tähenda, et need närvihaiged kuidagi tervemad oleks, oh ei, ikka haigemad. :D
Mina räägin faktist. Ja ei mõista inimest, kes ei tea, et ühe ebamugavuse (menstruatsiooni) kadumisega, tekib tal asemele üsna tõenäoliselt mitu palju suuremat ebamugavust. Ja need ebamugavused ei külasta sind üks kord kuus, vaid iga päev. Väga viril naine, kes peab menstruatsiooni meeletuks eluraskuseks, kogeb tõenäoliselt sama tugevalt ka menopausi ebameelduvusi.

See, et see tulevik tundub ebameeldiv ja et me ei taha sellele mõelda või selle saabumist tunnistada, ei tee mind närvihaigeks. Samuti ei tee olematuks fakti, et see aeg jõuab meile kunagi kätte. Kindlasti on ka naisi, kes läbivad selle perioodi suuremate kõrvalmõjudeta. Aga kindlasti ei ole nende seas see naine, kes on menstruatsiooni suhtes nii ülitundlik nagu too eelkõneleja.

Ma saan aru, et sind ajab vihaseks, et keegi julgeb tõde öelda.
Külaline

Katjusa12 kirjutas: 08 Apr 2025 14:46 Räägin ausalt oma loo - võib minna ka nii:

Mina lasin endale panna hormoonspiraali esimest korda elus 40aastaselt.

Lapsi enam ei soovinud ja muud vahendid ei sobinud. Vist oli see Kyleena, arst veel lasi valida, kas see või Mirena. Ütles, et TEIE VANUSES ma soovitan Kyleena, et vanus ka juba 40.

Tulemus oli see, et sai see olla sees max pool aastat, päevad käisid edasi jne, kui äkitselt tundsin kodus meeletut valu sees. Oksendasin vetsupotti, keha oli shokis, tegin valu vastu instinktiivselt liigutusi, mida varem olin teinud oma kolmel sünnitusel. Äkki oli valu kadunud, võtsin valuvaigistit ja arvasin, et mingi mürgitus vms.

Edasi kiirgas aga mingi valu õlga ja magada ei saanud, võtsin aga valuvaigistit. Järgmine päev oli esmaspäev ja kurtsin ühele oma tuttavale meedikule, mis minuga juhtus kodus. See helistas mulle mingi aja pärast tagasi ja ütles, et marss haiglasse, et see on emakaväline rasedus. Naersin, et misasja, mul on hormoonspiraal.

Olin vahepeal lahku läinud ja -10kg võtnud alla ja polnud kusagilt midagi aru saada, pidasin stressi süüks kõike. Päevad käisid ju ikka.

Ostsin poest kähku odavaima testi ja selgus, et kaks kriipsu. Taksoga haiglasse ja selgus, et mul oli munajuha sees lõhkenud, juba oli kõhuõõs seda verd (eemaldati 0,5 l seda) ja lootetükke täis, olin enda teadmata olnud rase u 3 kuud vähemalt (2 kuud oli ilma seksita olnud, selleks tean). Vasak munajuha opereeriti ära ja peale seda elan (õnneks elan!) ühe munajuhaga.

Nii palju sellest, et kindel vahend. Mis mul kasu sellest, et 1 sajast või tuhandest jääb, kui mina see katsejänes olin. Kusjuures selle spiraali pidin laskma hiljem ka narkoosi all eemaldada, oli sisse kasvanud. Peale seda shokki läks kilpnääre paigast ja tegelen viimased 2 aastat nende terviseprobleemide ja hormoonide paika saamisega.

Kusjuures mul sõbranna on ka jäänud spiraaliga rasedaks, tal kinnitus loode puhta emakasse. Nii kindel vahend ikka.
Minul on ka spiraal narkoosis välja võetud. Muul moel ei saadud kätte.

Aga see on uudis, et ras vastastest hormoonidest võib keha nii šokki minna, et kilpnäärme hormoonid lähevad sassi. Ka minul on kilpnäärme haigus. Äkki on tõesti võõrhormoonidest?

Seda mäletan küll, et hormonaalse rasestumisvastase vahendi tarvitamisel kasvas kehakaal mühinal ja kasutamise esimesed kolm kuud oli nii metsikult paha olla nagu olnuksin rase. Hiljem iiveldus kadus, kuid tekkisid muud kõrvalnähud. Näiteks, näole tekkisid pruunid pigmendilaigud. Juuksed langesid. Seksiisu loomulikult ei olnud....
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:33
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 13:03 Libiido langusega olen nõus, aga kehakaalu tõusu osas mitte. Kehakaal tõuseb inimesel siiski seepärast, et ta sööb rohkem kui vaja ja kogu lugu. Hormoonspiraal mõjutab küll organismi veidi vett koguma, aga see üle 1 kg küll ei mõjuta. Ülejäänud kaalutõus on sellest, et naised ei jälgi, mida söövad ja hormoonid tõstavad isu. See pole mingi kõrvaltoime.

Loomulikult on olemas ravimeid, mis kehakaalu tõstavad. Hormoonspiraal nende hulka ei kuulu. Duphastonist võid jõuluvanale teinekord rääkida.
Oh seda rumalust ja laiskust! Sulle pandi eespool isegi Mirena infolehe link, kus on ühe kõrvatoimena on selgelt kirjas:

Sageli esinevad kõrvaltoimed:
• kehakaalu tõus.

Ja sa ikka vaidled? Sina pole nõus? :lol: Ära ole siis! Kes käsib! Aga ära rohkem vaidle!

Piinlik!
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:48Aga see on uudis, et ras vastastest hormoonidest võib keha nii šokki minna, et kilpnäärme hormoonid lähevad sassi. Ka minul on kilpnäärme haigus. Äkki on tõesti võõrhormoonidest?
Igasugune hormonaalne muutus kehas võib mõjutada kilpnääret. Paljudel naistel on peale sünnitust kilpnäärme töö häiritud, sest rasedus on väga suur hormonaalne muutus kehas. Täitsa oma keha hormoonide.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:41
Külaline kirjutas: 07 Apr 2025 10:42

:lol: :lol: :lol: Nagu ta näeks enda sisse, mis tal seal luude või veresoonkonnaga toimub.

Mäletan vanast foorumist ka selliseid tegelasi, kes ütlevad, et nemad ei vanane ja oleksid tahtmise korral ka 50-aastaselt veel rasestumisvõimelised, kuna nemad on saledad, ilusad, hoolitsetud, tervisliku eluviisiga.... :lol: Mõni inimene ei saa aru, või õigemini ei suuda leppida sellega, et vaatamata sellele, et nad on peeglist vastuvaatava tegelasega rahul, tunnevad end hästi ja tervena, ei mõista, et bioloogiline vananemine toimub igal ühel ja eranditult kõikidel inimestel. See, et sa oled hoolitsetud ja elurõõmus ning endaga rahul, ja päevad ka veel käivad, ei tähenda, et sa oled oma eakaaslastest bioloogilises/anatoomilises mõttes noorem või et oled rasestumisvõimeline. Ei ole! Sa oled lihtsalt tubli, et oled valinud õige viisi vananemiseks - oled elurõõmus ja hoolitsed oma välimuse ja tervise eest.
Inimene vananeb, kogu lugu, see on paratamatus. Sul on nagu mingi hirm või probleem? On naisi, kes menopausi ei karda ja siis sinusugused närvihaiged. Mis ei tähenda, et need närvihaiged kuidagi tervemad oleks, oh ei, ikka haigemad. :D
Mina räägin faktist. Ja ei mõista inimest, kes ei tea, et ühe ebamugavuse (menstruatsiooni) kadumisega, tekib tal asemele üsna tõenäoliselt mitu palju suuremat ebamugavust. Ja need ebamugavused ei külasta sind üks kord kuus, vaid iga päev. Väga viril naine, kes peab menstruatsiooni meeletuks eluraskuseks, kogeb tõenäoliselt sama tugevalt ka menopausi ebameelduvusi.

See, et see tulevik tundub ebameeldiv ja et me ei taha sellele mõelda või selle saabumist tunnistada, ei tee mind närvihaigeks. Samuti ei tee olematuks fakti, et see aeg jõuab meile kunagi kätte. Kindlasti on ka naisi, kes läbivad selle perioodi suuremate kõrvalmõjudeta. Aga kindlasti ei ole nende seas see naine, kes on menstruatsiooni suhtes nii ülitundlik nagu too eelkõneleja.

Mind ei aja mitte midagi vihaseks. Menopaus saabus tükk aega tagasi ja mingitest muutustest pole haisugi. Elu on sama hea, kui varasemalt. Seega ei mõista, mis tõde sa kuulutad ning milleks on see vajalik? Selle üle, et me jääme vanemaks, ei vaidle keegi.
Kui vaatad Anu Saagimit (62) või Kardashianide klanni emmet (69), siis näed suurt erinevust? Ei, nad näevad paremad välja, kui enamik naisi, kes pole veel menopausi jõudnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 20:04

Mind ei aja mitte midagi vihaseks. Menopaus saabus tükk aega tagasi ja mingitest muutustest pole haisugi. Elu on sama hea, kui varasemalt. Seega ei mõista, mis tõde sa kuulutad ning milleks on see vajalik? Selle üle, et me jääme vanemaks, ei vaidle keegi.
Kui vaatad Anu Saagimit (62) või Kardashianide klanni emmet (69), siis näed suurt erinevust? Ei, nad näevad paremad välja, kui enamik naisi, kes pole veel menopausi jõudnud.
Et, kui sul ei ole ühtegi kõrvalmõju, siis ei saa mitte kellelgi olla? :lol: :lol: :lol: Sa oled seesama, kes siin väidab, et hormonaalsed vahendid ei saa mõjutada kehakaalu ja libiidot?

Mina usun, et sinul läks nii ühe kui ka teisega kergelt. Aga seda ei usu, et sa oled teiste naiste nahas elanud ning tead täpselt, et menopausi vaevused ja hormonaalse rasestumisvastased vahendid ei saa naise elule mingit mõju avaldada.

Saagim ja Kardasjan (meelega kirjutan nii) ei puutu asjasse. On igati loomulik enda eest hoolitseda igas vanuses ja elada maksimaalselt täisväärtuslikku elu ka menopausi saabudes. Aga ei saa väita, et menopausi saabudes ei saa mitte kellelgi mingeid vaevusi tekkida, on lihtsal rumal!
Külaline

Oi, ja kui palju nad ennast lõiganud on!? Jah, näen küll suurt erinevust võrreldes keskmise Eesti naisega - olgu nad siis juba menopausis või mitte. Keskmine Eesti naine ilmselt ei ole nii jõukas, et lubada endale nende tasemel ilulõikusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 20:37

Oi, ja kui palju nad ennast lõiganud on!? Jah, näen küll suurt erinevust võrreldes keskmise Eesti naisega - olgu nad siis juba menopausis või mitte. Keskmine Eesti naine ilmselt ei ole nii jõukas, et lubada endale nende tasemel ilulõikusi.
Soovitan sul parem töö leida, saad ka ilusaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:55
Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:33

Oh seda rumalust ja laiskust! Sulle pandi eespool isegi Mirena infolehe link, kus on ühe kõrvatoimena on selgelt kirjas:

• kehakaalu tõus.

Ja sa ikka vaidled? Sina pole nõus? :lol: Ära ole siis! Kes käsib! Aga ära rohkem vaidle!

Piinlik!
Oh seda piinlikkust ja laiskust, oh seda pidu ja põlve! Ma võin samuti siia tuua linke, kus naistearstid kinnitavad, et Mirena EI tõsta kehakaalu.
https://www.kliinik.ee/naistehaigused/i ... tion=99810 (eestikeelsetest piisab ühest)
https://www.singlecare.com/blog/iud-weight-gain/
https://www.healthline.com/health/birth ... -questions
jne. Oh seda piinlikkust, kas pole? Saad aru, et sinu sõbrannade kogemuste rääkimine pole päris sama, mis tõestatud mõju kehakaalule? Mis põhjusel on ühes ravimi infolehes kirjas ühte- ja teises teistmoodi, seda ma tõesti selgitada ei oska, aga samamoodi ei oska ka sina, eks ole.

Kui sa süvenenult lugesid, mida eespool selle selgituseks kirjutasin, siis said ka aru, miks midagi sellist väita ei saa, et Mirena tekitab kaalutõusu. Aiatöö tekitab ka! Eriti labidas! Ärme ostame labidaid, neid kasutades läheb kõht tühjaks ja söögiisu tõuseb ja kaalu tuleb juurde! Ja lusikad! Need on täiesti kehakaalu hirm, üks sõbranna ostis lusika ja sõi seepeale moosipurgi tühjaks ning läks paksuks. Neetud lusikas!
Täitsa tore on sinuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 21:12
Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 20:37

Soovitan sul parem töö leida, saad ka ilusaks.
Minul on töö olemas ja teenin üle Eesti keskmise palga. Aga, ma räägin Eesti keskmisest palgast ja Eesti keskmisest naisest. Miks sa selliseid inimesi halvustad?

Pealegi, kuidas see puutub konkreetselt teemasse? Usud, et kui oled rikas, siis sind hormonaalsed vahendid ei saa kuidagi mõjutada? Oled kuidagi teistest üle ja parem?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 21:29
Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:55
Külaline kirjutas: 08 Apr 2025 19:33 Loomulikult on olemas ravimeid, mis kehakaalu tõstavad. Hormoonspiraal nende hulka ei kuulu. Duphastonist võid jõuluvanale teinekord rääkida.

• kehakaalu tõus.

Piinlik!
Oh seda piinlikkust ja laiskust, oh seda pidu ja põlve! Ma võin samuti siia tuua linke, kus naistearstid kinnitavad, et Mirena EI tõsta kehakaalu.
https://www.kliinik.ee/naistehaigused/i ... tion=99810 (eestikeelsetest piisab ühest)
https://www.singlecare.com/blog/iud-weight-gain/
https://www.healthline.com/health/birth ... -questions
jne. Oh seda piinlikkust, kas pole? Saad aru, et sinu sõbrannade kogemuste rääkimine pole päris sama, mis tõestatud mõju kehakaalule? Mis põhjusel on ühes ravimi infolehes kirjas ühte- ja teises teistmoodi, seda ma tõesti selgitada ei oska, aga samamoodi ei oska ka sina, eks ole.

Kui sa süvenenult lugesid, mida eespool selle selgituseks kirjutasin, siis said ka aru, miks midagi sellist väita ei saa, et Mirena tekitab kaalutõusu. Aiatöö tekitab ka! Eriti labidas! Ärme ostame labidaid, neid kasutades läheb kõht tühjaks ja söögiisu tõuseb ja kaalu tuleb juurde! Ja lusikad! Need on täiesti kehakaalu hirm, üks sõbranna ostis lusika ja sõi seepeale moosipurgi tühjaks ning läks paksuks. Neetud lusikas!
Täitsa tore on sinuga.
Ju siis Mirena infolehe koostajad on peast lollakad. :lol: Lihtsalt panid infolehele enda toote halvustamiseks, et see võib tõsta kehakaalu.

Minuga ei pea sul tore olema! Ma ei kasuta mitte ühtegi hormonaalset vahendit. Ja kehakaal on mul täiesti korras (170/57). Samas, mul on oma elust varasemalt kahekordne isiklik kogemus hormonaalsete vahenditega (kord ras vastase vahendiga) ja kord Duphastoniga, mille kohta saan väita, et inimene ise ei saa ise väga palju kaasa rääkida, kui mingi kehaväline hormoon hakkab tema isusid (söök, suguiha, suhted teiste inimestega(loe: tujud)) dikteerima ja oma elu elama.
Külaline

No on selliseid meie ümber küll ja veel, kes näikse arvavat, et kui NENDEL sellist kogemust pole, siis pole seda olemas. Praegu, muide, dikteerib kommenteerijate peades (ka minu peas) käike dopamiin ;)

Kui naistearstid ütleksid, et Mirena tõstab tõenäoliselt kaalu, ei paneks seda ükski naine, arvan ma. Infoleht ei valeta. Mu õde paisus sellega ümmarguseks, kuigi toitus vägagi teadlikult.
Ma ise lõpetasin hiljuti ühe ravimi võtmise, millega 7 kg poole aastaga juurde võtsin. Sõltumata trennist ja toitumisest. Nüüd läheb sama mühinal alla, kuigi söön hooletumalt. Ma isegi ei kahtlustanud seda ravimit, arvasin, et on vaja veel rohkem trenni ja veel vähem süüa. Kui googeldasin toimeainet, sai pilt selgeks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline