Kaua on aega võtnud, et suhtest üle saada?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 00:01 P S Õudne, kui segaselt ja laialivalguvalt võib end väljendada. Perekoolis oli keegi selline, kes tihti kummalist juttu kirjutas.
Millest sa siis aru ei saa?
Ja millist teksti tsiteerid?
Ilukirjandust ootad siin?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:34
Tolmukübe kirjutas: 20 Apr 2025 14:45 Ikka aastaid? Oskate analüüsida, miks nii kaua?
Kuidas sul endal on ülesaamisega?
Erinev. Oli kehvaks läinud suhe, niikui see lõppes, oligi hea meel, et lahti sai. Olingi üle saanud. Kui on tunded, siis läheb raskemini see ülesaamine. Mida rohkem tundeid, seda kauem aega võtab. Nüüd olen vanemaks ja rahulikumaks muutunud, nüüd enam nii suuri tundeid ei tule. Kui nüüd peaks mingi suhe juhtuma, siis ülesaamine pole eriti raske, või pole üldse raske. Kui tundeid on vähem, siis mõistus töötab paremini, mõtled, et mis seal siis ikka, ja ongi suhe lõpetatud (üle saadud). Mis seal ikka kaua põdeda, asjad on, nagu on.
Külaline

Kui on näha ja tunda et asi läheb lörri, siis osaled protsessis ja koged. Läheb rutem.
Vahel on aga teade, et tunded on kadunud teisel, väga ootamatu. Või on ta varjanud, et tal on teine. Lõpuks ütleb. See tuleb kui välk selgest taevast. See võtab kauem aega. Päevapealt sai suhe läbi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Apr 2025 08:31
Tolmukübe kirjutas: 20 Apr 2025 14:45 Ikka aastaid? Oskate analüüsida, miks nii kaua?
Nüüd olen vanemaks ja rahulikumaks muutunud, nüüd enam nii suuri tundeid ei tule. Kui nüüd peaks mingi suhe juhtuma, siis ülesaamine pole eriti raske, või pole üldse raske.
Mina selles nii kindel ei oleks, et suuri tundeid enam ei tule.
Külaline

Erinev. Oli kehvaks läinud suhe, niikui see lõppes, oligi hea meel, et lahti sai. Olingi üle saanud. Kui on tunded, siis läheb raskemini see ülesaamine. Mida rohkem tundeid, seda kauem aega võtab. Nüüd olen vanemaks ja rahulikumaks muutunud, nüüd enam nii suuri tundeid ei tule. Kui nüüd peaks mingi suhe juhtuma, siis ülesaamine pole eriti raske, või pole üldse raske. Kui tundeid on vähem, siis mõistus töötab paremini, mõtled, et mis seal siis ikka, ja ongi suhe lõpetatud (üle saadud). Mis seal ikka kaua põdeda, asjad on, nagu on.
Kehvaks läinud suhte jätsid ise ja tunnetega suhte jättis tema? Need ongi erinevad ülesaamised, kas pole? Esimese puhul "said lahti", teise puhul "saadi lahti".
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 08:49
Kehvaks läinud suhte jätsid ise ja tunnetega suhte jättis tema? Need ongi erinevad ülesaamised, kas pole? Esimese puhul "said lahti", teise puhul "saadi lahti".
Kui teine oli olemas, siis esimest polnudki enam vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 00:01
Kas sa oled Tolmukübe?

P S Õudne, kui segaselt ja laialivalguvalt võib end väljendada. Perekoolis oli keegi selline, kes tihti kummalist juttu kirjutas.
Antud juhul on küll probleem sinupoolses otsas.

Erapooletu vaade
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 08:49
Jah, näed, pole ise selle peale tulnud, et erinevad ülesaamised. Aga on küll. Just, kui ei sobinud enam, siis läksin minema, aga kui olid tunded ja midagi ei järgnenud, siis oli ettekujutlus, et vaat' kui hea asi oleks võinud tulla. Nii et ülesaamine on ikkagi ülesaamine oma ettekujutlusest. Ettekujutlus toidab tundeid, või vastupidi, aga nad on igatahes seotud. Noh, nüüd olen sellest tunnete puntrast ka üle saanud. Võttis aega, mis võttis, lõpuks näed, et teist ju kuskil pole ja siis jõuab ka kohale, et ei tunnegi ju teda. Armusid mingisse osasse temast, aga mis vead jms tal on, nendest ei tea ju midagi. Seega, armumine on valikuline. Peab lihtsalt laiemat pilti nägema, ja kohe tõmbab armumisega nö tagasi. Ja mida vähem armumist, seda vähem aega ülesaamisele.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Apr 2025 10:28 Võttis aega, mis võttis, lõpuks näed, et teist ju kuskil pole ja siis jõuab ka kohale, et ei tunnegi ju teda.
Kaua siis ajaliselt läks?
Kas uuesti tahad armuda?
Tolmukübe
Kontakt:

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 10:41
Tolmukübe kirjutas: 22 Apr 2025 10:28 Võttis aega, mis võttis, lõpuks näed, et teist ju kuskil pole ja siis jõuab ka kohale, et ei tunnegi ju teda.
Kas uuesti tahad armuda?
Ei julge öeldagi, kaua ajaliselt läks, ikka mitmeid aastaid. Tunded olid vastastikused, eks seepärast läkski nii kaua. Aga lõpuks jõuab kohale, et olid küll, aga reaalsuses ju suhtlust pole. Noh, järelikult siis pole. Seda küll enam ei taha, mis temaga oli. Kas see armumine oligi, see vist oli hoopistükkis kirg isiklikult. Ei taha. Kindlat jalgealust pole, sellist jama pole enam vaja. Üks tuttav mees, intelligentne inimene, ütles kord, et mis see armastus siis on. Seega, mis see armumine siis on. Kui selline suhtlus, kus alguses on tutvus, siis sõprus ja siis armumine/armastus, ega selle vastu ei ole. Ja aeglane liikumine peab olema, mitte et täna saime tuttavaks ja kahe nädala pärast on juba pulmad. Ei ole vaja igasuguseid probleeme mulle. Aga sellist asja, et langeb sulle üleöö karmauhti mingi asi kaela, enese peremees sa enam pole, stabiilsust pole - no milleks see jama? Eks on muidugi hea, et ma olen neid tundeid kogenud, aga ei enam. Enam neid ei tule, olen tasakaalukamaks muutunud, kogemusest õppinud, jne.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Apr 2025 15:46
Kas uuesti tahad armuda?
Ei julge öeldagi, kaua ajaliselt läks, ikka mitmeid aastaid. Tunded olid vastastikused, eks seepärast läkski nii kaua. Aga lõpuks jõuab kohale, et olid küll, aga reaalsuses ju suhtlust pole. Noh, järelikult siis pole. Seda küll enam ei taha, mis temaga oli. Kas see armumine oligi, see vist oli hoopistükkis kirg isiklikult. Ei taha. Kindlat jalgealust pole, sellist jama pole enam vaja. Üks tuttav mees, intelligentne inimene, ütles kord, et mis see armastus siis on. Seega, mis see armumine siis on. Kui selline suhtlus, kus alguses on tutvus, siis sõprus ja siis armumine/armastus, ega selle vastu ei ole. Ja aeglane liikumine peab olema, mitte et täna saime tuttavaks ja kahe nädala pärast on juba pulmad. Ei ole vaja igasuguseid probleeme mulle. Aga sellist asja, et langeb sulle üleöö karmauhti mingi asi kaela, enese peremees sa enam pole, stabiilsust pole - no milleks see jama? Eks on muidugi hea, et ma olen neid tundeid kogenud, aga ei enam. Enam neid ei tule, olen tasakaalukamaks muutunud, kogemusest õppinud, jne.
See oli see abielumees või? Temaga olid sul need vastastikused tunded ju rohkem nagu sinu peas.
Külaline

Kui suhe kestab maksimaalsel 3 kuud ja sa ei lase tal endale hinge pugeda siis on asi lihtne. Oled hoolitsenud, et jöägmine võtta siis asi väga lihtne. Soovud edu, palud lahkuda, kustutad, blokeerid suhtluskanalid ja unustatud ta ongi.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 16:09
Kas uuesti tahad armuda?
See oli see abielumees või? Temaga olid sul need vastastikused tunded ju rohkem nagu sinu peas.
See oli see abielumees jah. Ega sellist asja rohkem ei taha. Aga hea, et oli, olen nüüd ka väga tugevad tunded ära kogenud. Aga rohkem ei taha mingi hinna eest. Stabiilne, rahulik, mugav suhe, selge aruga, reaalsuses olemasolev - palun. Aga kirge - ei, tänan. Draamad ja läbielamised ja kättesaamatud kangelased mulle ka ei meeldi. Ikka reaalne inimene kõigi oma heade ja veadega. Tavaline inimene, mõtlen. Et armumine, mis see siis ka iganes ei tähendaks, oleks tavaline asi.
Külaline

Tundide, päeva või max nädalaga saab esimesest šokist üle ja jõuab kohale, et suhe on lõplikult läbi. Edasine on taastumine, sest harjumuslik emotsionaalne ühendus, nostalgia ja nn suhte "fantoomjäse" on alles, aga neid ei tasu segamini ajada armastusega.

Suhe lõppemisel oli põhjus. Teine pool ei tahtnud sind, teine pool tegi midagi valesti. Teed omad järeldused, õpid ja püüad samu vigu vältida. Kui ise midagi valesti tegid, siis püüad paremaks inimeseks saada. Aitab ka uute inimestega kohtumine. Minu puhul max 3 kuud suhtest üle saamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 18:12 Tundide, päeva või max nädalaga saab esimesest šokist üle ja jõuab kohale, et suhe on lõplikult läbi. Edasine on taastumine, sest harjumuslik emotsionaalne ühendus, nostalgia ja nn suhte "fantoomjäse" on alles, aga neid ei tasu segamini ajada armastusega.

Suhe lõppemisel oli põhjus. Teine pool ei tahtnud sind, teine pool tegi midagi valesti. Teed omad järeldused, õpid ja püüad samu vigu vältida. Kui ise midagi valesti tegid, siis püüad paremaks inimeseks saada. Aitab ka uute inimestega kohtumine. Minu puhul max 3 kuud suhtest üle saamiseks.
ikka niii uhhhuuuu jutt kui olla annab. Sa pole kindlasti kedagi 100% armastanud. Sinu juttu lugedes olen 100% kindel. Kas sa tead, et kui inimene on elanud koos 10 ja pluss aastat siis äkiline lahkuminek on hullem kui lähedase surm. Sest surm on lõplik ja inimene on läinud. Lahutuse puhul on lein, aga leinatav on elus. Loodan, et saad kõike seda tunda.
Külaline

Kas uuesti tahad armuda?
Seda küll enam ei taha, mis temaga oli.
Ei taha. Kindlat jalgealust pole, sellist jama pole enam vaja.
Ei ole vaja igasuguseid probleeme mulle.
enese peremees sa enam pole, stabiilsust pole - no milleks see jama?

Eks on muidugi hea, et ma olen neid tundeid kogenud, aga ei enam.
Enam neid ei tule, olen tasakaalukamaks muutunud, kogemusest õppinud, jne.
Ma muidu nõustun sinu sõnadega. Mul samamoodi.
Aga mul küll ei ole hea meel, et ma olen neid tundeid kogenud.
Ja ma ei tea mida on nendest kogemustest õppida. Teada saada, et enam ei taha neid tundeid? Et armumine on paha asi mis tuleb lihtsalt ära kannatada.
Et ilma armastuse tunneteta on elu palju stabiilsem.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 08:30
Ja ma ei tea mida on nendest kogemustest õppida. Teada saada, et enam ei taha neid tundeid? Et armumine on paha asi mis tuleb lihtsalt ära kannatada.
Ma pakun, et oled õppinud, et oled võimeline armuma. Ja ise oled ju ka korduvalt öelnud, et tegelikult tahaksid sellist tunnet vastastikuselt. Nii et arenguruumi siiski veel on sammuke või paar. Tuleb lihtsalt leida see vääriline partner, kellega oleks kas või mingi šanss vastastikustele tunnetele ning kes ühtlasi oleks muus osas sobiv. Partner. Mitte subjekt.
Tolmukübe
Kontakt:

Kas uuesti tahad armuda?

Mul on hea meel, et olen tundnud nagu armastust. Selles mõttes, et mõni ei tunnegi terve elu jooksul. Kogemusest olen õppinud selles mõttes, et olen muutunud. Enam sellist tunnete palangut ei tule. Aga seda ütled õigesti, et armumine on paha asi, mis tuleb ära kannatada. Kui ta on ühepoolne ja tugev, siis nii ongi. Olen muutunud nii palju rahulikumaks ja analüüsinud oma situatsiooni, et enam sellist asja ei tule. Kui peaks midagi sarnast sigima, siis vaatan kohe, et ahhaa, see ju see, viimati oli, midagi ei tulnud, rohkem seda jama pole vaja. Et tunded üleüldiselt on muutunud väikeseks, rahulikuks, ja seega suurt armumist ei tule ju, pole tundeid, mis selle taga oleksid. On hoopis kaine mõistus. Kui on tugevad armastuse tunded, siis vist jah, elu stabiilne ei ole, ja mulle selline asi ei meeldi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 23 Apr 2025 10:33

Mul on hea meel, et olen tundnud nagu armastust. Selles mõttes, et mõni ei tunnegi terve elu jooksul. Kogemusest olen õppinud selles mõttes, et olen muutunud. Enam sellist tunnete palangut ei tule. Aga seda ütled õigesti, et armumine on paha asi, mis tuleb ära kannatada. Kui ta on ühepoolne ja tugev, siis nii ongi. Olen muutunud nii palju rahulikumaks ja analüüsinud oma situatsiooni, et enam sellist asja ei tule. Kui peaks midagi sarnast sigima, siis vaatan kohe, et ahhaa, see ju see, viimati oli, midagi ei tulnud, rohkem seda jama pole vaja. Et tunded üleüldiselt on muutunud väikeseks, rahulikuks, ja seega suurt armumist ei tule ju, pole tundeid, mis selle taga oleksid. On hoopis kaine mõistus. Kui on tugevad armastuse tunded, siis vist jah, elu stabiilne ei ole, ja mulle selline asi ei meeldi.
Armastus tegelt on stabiilne ja rahulik.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 21:05
Armastus tegelt on stabiilne ja rahulik.
Just. Ning soe ja nauditav, kerge ja hooliv.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline