Leevike kirjutas: ↑03 Juun 2024 14:24
Tööl ei käi, olen ühtpidi kodune, samas läksin ka tagasi magistrantuuri. Mees kannab igakuiselt 1500 või 2000 (kui mingid suuremad kulutused ees) euri toidu, riiete jms lastele vajaliku eest, kust nt kommunaalmakse ei maksa, aga maksan oma ülikooli tasu sealt ka.
Mõnikord, piinlik küll, olen kuu lõpus ikka miinuses, kuigi eriline shoppaja pole. Toidupoes otseselt hindu ei vaata, samas ostan tihti soodustooteid ja sööme lihtsaid koduseid toite. Kui kuu lõpus vaatan kui palju toidupoes raha läks siis tekib kerge masendus ja mõtlen nt üksikemadele peale kelle neto sissetulek poole väiksem.
Eurot, mitte euri.
Ma arvan, et üksikemal on sinu postitust ka masendav lugeda. Nii mõnigi neist töötab, kasvatab last/lapsi ja õpib samal ajal (siis küll tasuta riiklikul kohal).
Tööl ei käi, olen ühtpidi kodune, samas läksin ka tagasi magistrantuuri. Mees kannab igakuiselt 1500 või 2000 (kui mingid suuremad kulutused ees) euri toidu, riiete jms lastele vajaliku eest, kust nt kommunaalmakse ei maksa, aga maksan oma ülikooli tasu sealt ka.
Mõnikord, piinlik küll, olen kuu lõpus ikka miinuses, kuigi eriline shoppaja pole. Toidupoes otseselt hindu ei vaata, samas ostan tihti soodustooteid ja sööme lihtsaid koduseid toite. Kui kuu lõpus vaatan kui palju toidupoes raha läks siis tekib kerge masendus ja mõtlen nt üksikemadele peale kelle neto sissetulek poole väiksem.
Eurot, mitte euri.
Ma arvan, et üksikemal on sinu postitust ka masendav lugeda. Nii mõnigi neist töötab, kasvatab last/lapsi ja õpib samal ajal (siis küll tasuta riiklikul kohal).
ma tean, et on eurot aga kirjutan ikka euri. Suupärasem.
Eurot, mitte euri.
Viimasel ajal on minu jaoks eriti oluliseks muutunud, kuidas inimesed räägivad ja kirjutavad. Kui varem lihtsalt häiris siis nüüd ütlen (kirjutaan). Oma töö tõttu. Näen nüüd kui oluline see tegelikult on. Varem ei osanudki seda nõnda näha.
Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 14:29
Eurot, mitte euri.
Viimasel ajal on minu jaoks eriti oluliseks muutunud, kuidas inimesed räägivad ja kirjutavad. Kui varem lihtsalt häiris siis nüüd ütlen (kirjutaan). Oma töö tõttu. Näen nüüd kui oluline see tegelikult on. Varem ei osanudki seda nõnda näha.
mind häirib ainult kui keegi kasutab -matta lõppe, kelleGIL ja ei tehta vahet enne ja ennem vahel. Sama ka vahel ja vahest. Euri meeldib öelda, ei vääna seda eurot omal suust välja
Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 23:37
Mina töötan ITs ja minu palk on umbes 6000 eurot.
Ma olen IT õpetaja ja ülikoolis õppejõud.
Kahest töökohast kokku saan peale viimast palgatõusu kuus vaid 2800 bruto.
Äkki peaks õpetamisest üldse loobuma ja päris it alale suunduma...
Ma olen üsna palju promonud tuttavate it inimeste hulgas - et proovige. Algus on hirmus ja esimesed intervjuud kindlasti ebaõnnestuvad, aga hiljem on sama töö ja 2-3x suurem palk. Aga mitte keegi pole vedu võtmud. Mitte ükski! Kardavad ja on konservatiivsed vist.
Eurot, mitte euri.
Hakkab pihta see negatiivsus. Pole vaja halvustada euri pärast - olen euri öelnud EURI tulekust saadik ja see ei ütle minu hariduse või harituse kohta midagi. Pole ka vaja proovida halba tunnet tekitada a la üksikemadel masendav lugeda. Ma võin ka rikkamat naabrit vaadata ja mõelda, et näed mul masendavam elu.
Lisaks - me ei ela Eestis, siin hinnatase veidi teine ja koduse staatus on olnud ka olude sunnil mõnes mõttes - läksin peale esimese lapse sündi tööle tagasi (40+ h nädalas) kui laps oli 6 kuud vana ja kogu töökohta sõitmise jms juures sain last näha kaks tundi päevas nt. Mees sai uue ja palju paremini tasustatava töökoha mis tähendas veel vähem kodus olemist. Teenisin 2 x rohkem enne ise. Mitte kedagi - pere, vanemaid polnud/pole kes lastega oleks aidanud.
Aga absoluutselt - töölkäivate ja õppivate emade ees müts maha.
Ma kulutaks ka maast leitud raha viimse sendini ära ja küsiks veel juurde ka. Kergelt tulnud, kergelt läinud. Selle jaoks on sul ikka plaan olemas, kui mees enam puuki toita ei viitsi ja ise hakkama pead saama?
Viimasel ajal on minu jaoks eriti oluliseks muutunud, kuidas inimesed räägivad ja kirjutavad. Kui varem lihtsalt häiris siis nüüd ütlen (kirjutan). Oma töö tõttu näen nüüd kui oluline see tegelikult on, varem ei tajunudki nii suure probleemina.
Leevike kirjutas: ↑03 Juun 2024 18:00
“Kui varem lihtsalt häiris, siis nüüd ütlen.”
“Siis” ees käib koma.
"kirjutaan" jätsid parandamata
Ja mulle võib vabalt öelda, meeldib kui ise õigesti ei tee, siis keegi parandab. Selle käigus ju õpib. On lohakusvead ja on vead oskamatusest aga sihilikult ma vigu ei tee, iseäranis kõnekeeles.
Täiskoormusega õpetaja, bruto 1820. Tegelikult tahaksin rahulikumat tööd. Kevadeks on vist kõik õpetajad suhtlemisest väga väsinud. Aga suvega kogun end jälle ja luban, et noh, see viimane aasta veel ja siis aitab...
Eraelus majandan kahe põhikooliealise lapsega üksi. Igakuised maksed (sh kodulaen 450) ampsavad palgast koheselt 1000, ülejäänud jääb toidupoodi. Reisinud pole väga ammu, raha pole.
Uut kaaslast ei otsi, sest mul poleks tema jaoks lihtsalt aega. Ehk kunagi, kui lapsed pesast läinud, kui siis veel tahtmist on.
Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 21:06
Täiskoormusega õpetaja, bruto 1820. Tegelikult tahaksin rahulikumat tööd. Kevadeks on vist kõik õpetajad suhtlemisest väga väsinud. Aga suvega kogun end jälle ja luban, et noh, see viimane aasta veel ja siis aitab...
Eraelus majandan kahe põhikooliealise lapsega üksi. Igakuised maksed (sh kodulaen 450) ampsavad palgast koheselt 1000, ülejäänud jääb toidupoodi. Reisinud pole väga ammu, raha pole.
Uut kaaslast ei otsi, sest mul poleks tema jaoks lihtsalt aega. Ehk kunagi, kui lapsed pesast läinud, kui siis veel tahtmist on.
Pole ime, et õpetajad protestivad. Alla 2200 eur palka ei ole sünnis maksta.
Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 21:06
Pole ime, et õpetajad protestivad. Alla 2200 eur palka ei ole sünnis maksta.
Peaaegu kõikidel õpetajatel on normkoormusega tööd tehes miinimum, ehk 1820€. Erandiks on erakoolide õpetajad ja mõned üksikud veel, kellele rohkem makstakse. Väga paljud teevad ületunnitööd, et pisutki rohkem palka saada. Tallinnas vist on ka palgad kõrgemad.
Mina töötan ITs ja minu palk on umbes 6000 eurot. Minu jaoks oli see alguses ulmesumma kuna olen enamuse elust üsna vaene olnud.
Praeguseks olen harjunud, aga enamus rahast jääb üle kuna kulud on väikesed. Ma ei tunne lihtsalt vajadust millegi järgi. Nõnda ta niisama vaikselt koguneb.
Mina töötan ITs ja minu palk on umbes 6000 eurot. Minu jaoks oli see alguses ulmesumma kuna olen enamuse elust üsna vaene olnud.
Praeguseks olen harjunud, aga enamus rahast jääb üle kuna kulud on väikesed. Ma ei tunne lihtsalt vajadust millegi järgi. Nõnda ta niisama vaikselt koguneb.
Aga reisimas ikka käid?
Praegu mitte. Ma reisisin kaks aastat täiega. Alles sügisel jõudsin Eestisse tagasi ja praegu ei taha küll kuhugi minna vähemalt paar aastat
IT, tiimijuht väiksemas ettevõttes. Bruto 3300, tööd on jube palju, tuleb koguaeg koju kaasa. Kaalun, et läheks tagasi koodi kirjutama, vähem stressi. Samas, tiim on tore, ei taha neid maha jätta.