Tartu pensionär kaotas kelmidele korteri ja säästud

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 20:01
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:59
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 19:15Oli ju Pealtnägijas saade kus isa kingis tütrele maja õigusega seal sees surmani elada, müüs tütar kohe maja maha ja põgenes Iirimaale, isa jäigi kodutuks.
Nii need kuulujutud tekivad.
Lihtsalt remargi korras: lugu oli Kuuuurijas ja isa ei jäänud kodutuks, jutt oli tema teisest kinnisvarast. Mitte, et too asi oleks õiglane olnud.
Ja mis siis sisuliselt muutus? Kanali erinevus ja isa jäi ju oma ehitatud majast ilma. Nii et ka sina kiidad sellise pettuse heaks. Aga kunagi petavad ka sinu lapsed sinult kõik välja kuna sa oled heauskne.
Äkki sa loeks inimese kommentaari lõpuni, enne kui vastama kukud.
Külaline

Tartlane läks Tallinna notarisse korterit müüma? Isegi teel sinna ei tulnud mõistus pähe?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:21 Tartlane läks Tallinna notarisse korterit müüma? Isegi teel sinna ei tulnud mõistus pähe?
Miks sa talle mõistust pähe ei pannud?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:55
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:43 Ikkagi midagi ei klapi siin loos, eelkõige korterimüügiga seoses. Notarid ja pangad ei lase nii lihtsalt suuri sularahatehinguid teha. Ja ostja pidi kuidagi ka loos sees olema. Kes see notari oli, kes selle tehingu läbi lasi? Tehingu andmetest pidi ju notar teadma, et vanur müüb kiirmüügihinnaga oma eluaset.
Ei kujuta ette, kuidas seda penskarile serveeriti, et müü suvalisele inimesele oma korter maha ja oled nüüd kaitstud. Ikka pidi ju "pangatöötajast" ostja olema.
Miks nad ei peaks laskma, iga tehingu pealt saab teenustasu. Notar ei ole mingi käehoidja, notar on tehingu vahendaja kui mõlemad pooled lepivad kokku, siis notar teeb tehingu ära.
Ei ole nii. Olen tõlgina paljudel tõestamistel kohal viibinud ja notar on küll tehingu ära jätnud, kui klient ei suuda tehingu sooritamisel adekvaatseid vastuseid anda.

Ja ei hakka ükski notar selle pisku teenustasu eest kahtlast tehingut tegema:

(https://www.notar.ee/et/teabekeskus/not ... uleerimine)
Näide:

Sõlmiti kinnistu ostu-müügileping, milles kinnistu hinnaks avaldati 50 000 eurot. Vastavalt notari tasu seaduses toodud tehinguväärtuste ja täistasude tabelile on 50 000 euro suuruse tehinguväärtuse puhul täistasuks 83,70 eurot ning kuna ostu-müügileping on kahepoolne tehing, on notaritasuks 2 x 83,70 = 167,40 eurot, millele lisandub käibemaks.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:32
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:55
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:43 Ikkagi midagi ei klapi siin loos, eelkõige korterimüügiga seoses. Notarid ja pangad ei lase nii lihtsalt suuri sularahatehinguid teha. Ja ostja pidi kuidagi ka loos sees olema. Kes see notari oli, kes selle tehingu läbi lasi? Tehingu andmetest pidi ju notar teadma, et vanur müüb kiirmüügihinnaga oma eluaset.
Ei kujuta ette, kuidas seda penskarile serveeriti, et müü suvalisele inimesele oma korter maha ja oled nüüd kaitstud. Ikka pidi ju "pangatöötajast" ostja olema.
Miks nad ei peaks laskma, iga tehingu pealt saab teenustasu. Notar ei ole mingi käehoidja, notar on tehingu vahendaja kui mõlemad pooled lepivad kokku, siis notar teeb tehingu ära.
Ei ole nii. Olen tõlgina paljudel tõestamistel kohal viibinud ja notar on küll tehingu ära jätnud, kui klient ei suuda tehingu sooritamisel adekvaatseid vastuseid anda.

Ja ei hakka ükski notar selle pisku teenustasu eest kahtlast tehingut tegema:

(https://www.notar.ee/et/teabekeskus/not ... uleerimine)
Näide:

Sõlmiti kinnistu ostu-müügileping, milles kinnistu hinnaks avaldati 50 000 eurot. Vastavalt notari tasu seaduses toodud tehinguväärtuste ja täistasude tabelile on 50 000 euro suuruse tehinguväärtuse puhul täistasuks 83,70 eurot ning kuna ostu-müügileping on kahepoolne tehing, on notaritasuks 2 x 83,70 = 167,40 eurot, millele lisandub käibemaks.
Ei vasta sinu kiidukõne tõele, sest ometi vanainimesed jäävad oma kinnisvaradest ilma. Kehvasti trollid
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 20:21 Tartlane läks Tallinna notarisse korterit müüma? Isegi teel sinna ei tulnud mõistus pähe?
Kui inimene on mingis dementsuse astmes, no kuidas siis see mõistus järsku pähe saaks tulla?
Mu lähedase vanema sugulase on mitmed telefonimüüjad ja ka ukselt müüjad täiesti ära tinistanud, täiesti nõmedaid asju on ostnud või teenust tellinud.
Nt Nublu esitlusest sai ta aru, et see on talle kohustuslik ja esitleja on Päästeametist, kelle peab sisse laskma. Suitsuandur väikeses korteris oli olemas ja õigesti paigaldatud, vanake polnud ka dementne, aga sai aru, et nüüd seadus nõuab. Niimoodi manipuleeriti.
Sellest teenusest saime õnneks kiirelt lahti. Õnneks ta ei osanud seda ise üles panna, kutsus poja appi, nii sai poeg teada.
Aga muud jama on ostnud ikka. Käisime teda iga nädal vaatamas, helistasime üle päeva, aga ega ta siis ei rääkinud ometi! Maksis oma arveid asjade eest, mida tal üldse vaja polnud ja ei kasutanud.
Ühel hetkel pakkus lapselapsele üüratus koguses mingeid vitamiine, mida ta ei tarvita, aga muudkui saadetakse ja maksab nende eest. Noh, "mõne tableti võtan vahel, hea ikka, kui olemas on".
Mingeid mälestusmünte on ostnud, hea investeering ju!
Ja tegelikult on ta täitsa mõistuse juures.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:54
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:30
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:16
Oleks ekre võitnud, ei maksaks sa 24% saiapätsist riigile eks, aga sa oled ka vähem võimekas naisterahvas. Sa ei saa maksudest ja poliitikast midagi aru.
Pole kahju maksta. Kobi tööle! Sotsiaaltoetustest on täiesti võimalik ära elada, kui jätad joomise ja suitsetamise maha. Proovi!
Aga sina maksad ikka piima ja saia eest 24% käibemaksu.
Mis siis? Üldse ei huvita. See ei anna kuskilt tundagi, palk ja tulud tõusevad kiiremini.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:05
Pole kahju maksta. Kobi tööle! Sotsiaaltoetustest on täiesti võimalik ära elada, kui jätad joomise ja suitsetamise maha. Proovi!
Mis siis? Üldse ei huvita. See ei anna kuskilt tundagi, palk ja tulud tõusevad kiiremini.
Nojah kui elad emme ja issi rahadel.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:06
Ei oska lugeda või?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:19
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 21:06
Ei oska lugeda või?
Ei mina sinu vanemate raha loe
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:42
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 20:21 Tartlane läks Tallinna notarisse korterit müüma? Isegi teel sinna ei tulnud mõistus pähe?
Kui inimene on mingis dementsuse astmes, no kuidas siis see mõistus järsku pähe saaks tulla?
Mu lähedase vanema sugulase on mitmed telefonimüüjad ja ka ukselt müüjad täiesti ära tinistanud, täiesti nõmedaid asju on ostnud või teenust tellinud.
Nt Nublu esitlusest sai ta aru, et see on talle kohustuslik ja esitleja on Päästeametist, kelle peab sisse laskma. Suitsuandur väikeses korteris oli olemas ja õigesti paigaldatud, vanake polnud ka dementne, aga sai aru, et nüüd seadus nõuab. Niimoodi manipuleeriti.
Sellest teenusest saime õnneks kiirelt lahti. Õnneks ta ei osanud seda ise üles panna, kutsus poja appi, nii sai poeg teada.
Aga muud jama on ostnud ikka. Käisime teda iga nädal vaatamas, helistasime üle päeva, aga ega ta siis ei rääkinud ometi! Maksis oma arveid asjade eest, mida tal üldse vaja polnud ja ei kasutanud.
Ühel hetkel pakkus lapselapsele üüratus koguses mingeid vitamiine, mida ta ei tarvita, aga muudkui saadetakse ja maksab nende eest. Noh, "mõne tableti võtan vahel, hea ikka, kui olemas on".
Kusjuures Nublu müüjad otseselt ei ütle, aga jätavad mulje, et ongi ametnikud ja nublut vja ja kohe, ning tinistavadki vanuri ära. Kallis ja mõtetu teenus
Külaline

Sinus mõõdutundetum praalija on ainult Jürgen Ligi
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 22:19
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:42
Kusjuures Nublu müüjad otseselt ei ütle, aga jätavad mulje, et ongi ametnikud ja nublut vja ja kohe, ning tinistavadki vanuri ära. Kallis ja mõtetu teenus
Paljud ei pane seda nublut isegi seinale, jääb karpi vedelema ja iga kuu maksavad, ära ka teenust lõpetada ei osata, sest see on hästi keeruliseks tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 20:42Mingeid mälestusmünte on ostnud, hea investeering ju!
See on Mündiäri. Ma nüüd lõpetasin nende meililistis olemise ära ja rohkem reklaami mulle ei tule, aga ükskord oli selline lugu. Pakkusid mulle ühte münti (äkki oli mingi Eesti uus 2 eurone erimünt?) tasuta, ainult postikulu mingi 3.99 vms. Mina siis helistasin neile, et kas selline asi ei ole võimalik, et ma elan ka Tallinnas ja tulen ise sellele mündile teie kontorisse järele, pole vaja mulle postiga saata. Annate mulle lihtsalt kontori uksel tasuta mündi ja läheme sõpradena lahku. Loomulikult selline asi neile ei sobinud, polevat võimalik. :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 22:19Kusjuures Nublu müüjad otseselt ei ütle, aga jätavad mulje, et ongi ametnikud ja nublut vja ja kohe, ning tinistavadki vanuri ära. Kallis ja mõtetu teenus
Just. Mul endalgi käis üks esindaja kodus. Ta ei rääkinud mitte midagi sellist, mis oleks lausvale, aga muudkui mainis Päästeametit, seadusi ja kontrollimist. Tõsi, suitsuandureid käiaksegi Päästeameti poolt kontrollimas, AK räägib ja puha. Vanem inimene ei pruugi vahet teha, mis ja kes.
Mulle koju tulnud tegelane alustas ka sellest, et lähme ja vaatame nüüd kohe kõik teie andurid üle ja teeme kindlaks, kas töötavad ja kui vanad on. No ei lasknud tuppa. Ütlesin, et jälgime seda ise ja kõik töötavad, nagu vaja.
Siis hakkas uurima, et kas nad ikka aitavad, kui tulekahju peaks puhkema, kui meid kodus pole. Küsisin, kuidas see Nublu meid täpsemalt peaks aitama - elame täiesti kõrvalises kohas palkmajas ja siia ei jõua ükski tuletõrje enne poolt tundi. Selle ajaga on maja nagunii lausleekides.
Oma andurid aitavad meid ennast majast välja, aga Nublu ei päästaks me maja mitte kuidagi.
Ütles, et jah, saab aru, aga ikka võiks ju osta!
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:09
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:04 Aga kus see pensionär nüüd elab, kui korteri maha müüs? Ja kas sellist kinnisvaratehingut ei saa tagasi pöörata? "Ostja" on ju teada.
Midagi ei saa tagasi keerata. Kui notar vormistas lepingu ära, siis ongi tehtud. Eestis on täiesti tavaline kui sugulasedki veavad dementseid vanainimesi notarisse kinkelepingut tegema ja siis visatakse vanainimene tänavale. Isegi see ei loe kui kinkelepingusse on kirjutatud punkt vanainimese surmani sees elamise õigusest. Kinnisvara müüakse kohe maha ja otsad vees. Kui vanainimesel vara pole, eks KOV majutab ta vanadekodu ja ongi tehtud. Kõik vanadekodud on meil reformierakondlaste käes ja süsteem nosib hästi leiba eks.
Kes vanadekodu eest maksab? Enamasti on need nii kallid, et pensionist ei jätku. Seaduse järgi peavad maksma lapsed ja lapselapsed, needsamad, kes kinnisvara maha müüsid. Kui neid pole, siis KOV ise.

Dementse majutamine on veel kallim, ja ta võib füüsiliselt terve kui purikas ning elada isegi halva kohtlemise korral veel pikki aastaid.

Kas see on ikka nii hea diil, kui esmapilgul tundub?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 23:31Tõsi, suitsuandureid käiaksegi Päästeameti poolt kontrollimas, AK räägib ja puha.
Kusjuures seda AKs ei räägita, et tegelikult me EI PEA päästeametnikke sisse laskma, kui nad tahavad vaid suitsuanduri olemasolu kontrollida. See oli 10-15 aastat tagasi Päästeseaduse järgi kohustuslik ja keeldumise korral trahvitav, aga Päästeseadust enam ei ole ja uued seadused ei räägi enam sõnagi suitsuanduri kontrollimisest. Päästeametnikel on seaduste järgi õigus eravaldusesse siseneda ilma loata vaid otsese päästetegevuse tarbeks või juhul, kui eravalduses on kõrgendatud ohu allikas (nt lõke elutoas ja suits käib aknast välja).
Külaline

Facebookis on üks noormees nimega Mark jaganud järgmist, tenale tehtud petukõnet:

"ŠOKK‼️Minu ema on murtud roiete ja lõhkise peaga Läti haiglas... 😭

*Kõne. Vastan.*

Mark: Hallo?

Ema (täielikus hüsteerias, nutab): Halloo? Pojakene, mina siin! Kuuled mind?

Mark: Kuulen.

Ema: Ma sattusin haiglasse. Kohutav õnnetus. Mul on kõik ribid katki ja pea katki ja...kõik on katki...

Mark: Mis siis juhtus?

Ema: Autoavarii. (Nutab ennastunustavalt)

Mark: Tohoh! Kes siis roolis oli?

Ema: Mina, mina olin roolis ja mina olen avariis süüdi.

Mark: Aga sul ei ole ju lube?

Ema (Pärast pisikest mõttepausi): Tead, ma kooli ajal õppisin sõitma. Pojakene, aita mind...Ma annan kohe toru arstile...

*lõpetasin kõne*

Lisaks sellele, et mu ema otsustas ühel neljapäeval lihtsalt niisama Lätti minna, seal auto ärandada ja sellega avarii teha, oli ta otsustanud ka, et mugavam on osta üks Läti sim-kaart ja helistada läbi selle mulle, mitte läbi oma telefoni. Kuna ma ei tahtnud kuulata mis need raviarved kõik maksma võivad minna ja palju ma nüüd sularaha peaksin välja kraapima, et kriminaalmenetlust ei alustataks, leidsin, et parem on kõne katki jätta. Mu ema on juba täiskasvanud naine, saagu ise hakkama.

Nali naljaks, aga tegelikult on asi kurb ja tõsine. Mina nägin selle labase petuskeemi läbi, kuid paljud ei näe, ning heauskselt võib mõni pensionär kogu oma sukasäästud lagedale laotada, et ometi "tütre","poja" või "lapselapsega" kõik hästi läheks.

Palun teavitage oma emasid/isasid ja vanaemasid/vanaisasid, et selline pettus liikvel on. Minule helistati hetkel Läti numbrilt, aga olen kuulnud, et helistatud on ka PERHi ametlikult lauatelefonilt... Mulle helistanud numbri kohta pole kuskil kunagi mingit jälge olnud. Lihtsalt üks kokkuklopsitud, mitte eksisteeriv number.

Petturid võivad ükskõik millise numbri ette manada ja ses osas au ja kiitus naisterahvale, kes minu ema kehastas. Hüsteerias nutmine tuli tal imeliselt välja. Näitlemise meistriklass!

Kui kellelegi selline kõne tuleb, siis katkestage kõne ja helistage oma lähedase numbrile. 99% juhtudest istub ta kodus, vaatab telekat ja ta roided on tervemad kui kunagi varem!"
Külaline

Ottotriin kirjutas: 25 Apr 2025 11:04
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 23:31Tõsi, suitsuandureid käiaksegi Päästeameti poolt kontrollimas, AK räägib ja puha.
Kusjuures seda AKs ei räägita, et tegelikult me EI PEA päästeametnikke sisse laskma, kui nad tahavad vaid suitsuanduri olemasolu kontrollida. See oli 10-15 aastat tagasi Päästeseaduse järgi kohustuslik ja keeldumise korral trahvitav, aga Päästeseadust enam ei ole ja uued seadused ei räägi enam sõnagi suitsuanduri kontrollimisest. Päästeametnikel on seaduste järgi õigus eravaldusesse siseneda ilma loata vaid otsese päästetegevuse tarbeks või juhul, kui eravalduses on kõrgendatud ohu allikas (nt lõke elutoas ja suits käib aknast välja).
Ära aja ila ottotriinuke. Päästeseadus ei puutu asjasse. See on tõsi. Seadusepügalad googelda ise välja. Tõsi on see, et ilma loata tohi. Kuid siis järgneb ettekurjutus ja näitad. Ja üldse. Miks sa suitsuanduri vastu võitled? Kloun selline
T123
Kontakt:

Postitus Postitas T123 »

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 20:34 Ei vasta sinu kiidukõne tõele, sest ometi vanainimesed jäävad oma kinnisvaradest ilma. Kehvasti trollid
Kui algpostituses viidatud artiklit lugeda, siis vanainimene jäi ju korterist ilma mitte notari tegevuse tulemusena vaid selle pärast, et ta ise loll oli. Mille alusel notar keeldub kui inimene soovib korterit müüa, saab selle eest justkui isegi raha ja kõik tundubki päris. Vanur andis ju pärast müüki ise kilekotis müügiraha ära!
Lisaks õpetatakse pättide poolt vanurile "õiged" laused selgeks või vanurid omast "tarkusest" räägivad kui väga nad tahavad müüa ja kuidas raha juba kätte saadud. Sellisel juhul ongi raske aru saada ja inimest aidata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 7 külalist