Täiesti jabur suhtumine. Kõik on siin anonüümsed, seda esiteks. Teiseks ei käi need asjad päris nii, et inimesega käitutakse sitasti ja ta ei või selle kohta suudki paotada, sest tegemist on vanematega. Vanemad ei ole mingid puutumatud pühad lehmad ega eksimatud. Mõni keerab oma lapse terveks ülejäänud eluks tuksi, nii et ta ei tulegi sealt hammasrataste vahelt enam välja. Mina õnneks pole oma isaga palju kokku puutunud, aga ma näen oma õdede-vendade pealt, mis jälje see nendesse on jätnud. Vendadega (30. eluaastates) on kahjuks täiesti läinud lugu, seni veel imestan, et nad üldse elus on.
Kolimine linnast maale
-
Külaline
-
Külaline
hoiad kõik endale, pole siis imestada, et vähki nii palju haigestutakse.Külaline kirjutas: ↑06 Mai 2025 18:36Vaevalt küll, sesr mina oma vanemaid kuskil selja taga ei kiru. Aga teie omad kunagi kirjutavad teie kohta küll.
Minu poolest kirjutatagu, eriti veel anonüümses foorumis.
-
Külaline
Loomulikult mitte. Kuid iga inimene võiks mõelda selle peale, et see inimene, keda ta vihkab, on talle ka midagi head teinud. Tänu talle ta saab oma kodus elada, tal on mingi vara, tänu millele ta saab praegu üldse arutleda, kas minna kuskile mujale või mitte. Saan aru, et inimene ise pole suutnud oma elus midagi saavutada, ei korterit osta ega karjääri teha. Kui praegu tuleb vaevu ots-otsaga kokku, toitugi ei saa endale lubada, siis võiks mõelda, mis olukord oleks siis, kui peaks korterit üürima ja mingit turvatunnet ei oleks, iga kell võidaks öelda, et koli mujale. Võiks näha oma elus ka häid asju, mitte ainult halbu. See tuleks endale kasuks ja võimaldaks ehk seda vihkamist vähendada, mis teeb kahju peamiselt inimesele endale.
-
Külaline
Peamine tänu peaks kuuluma ikka parteile ja valitsusele ja isiklikult Leonid Ilich Brezhnevile, kes selle Annelinna omal ajal lasi ehitada!Külaline kirjutas: ↑06 Mai 2025 19:38Loomulikult mitte. Kuid iga inimene võiks mõelda selle peale, et see inimene, keda ta vihkab, on talle ka midagi head teinud. Tänu talle ta saab oma kodus elada, tal on mingi vara, tänu millele ta saab praegu üldse arutleda, kas minna kuskile mujale või mitte. Saan aru, et inimene ise pole suutnud oma elus midagi saavutada, ei korterit osta ega karjääri teha. Kui praegu tuleb vaevu ots-otsaga kokku, toitugi ei saa endale lubada, siis võiks mõelda, mis olukord oleks siis, kui peaks korterit üürima ja mingit turvatunnet ei oleks, iga kell võidaks öelda, et koli mujale. Võiks näha oma elus ka häid asju, mitte ainult halbu. See tuleks endale kasuks ja võimaldaks ehk seda vihkamist vähendada, mis teeb kahju peamiselt inimesele endale.
-
Külaline
Oh sa oled väga eluvõõras kahjuks.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 19:38Loomulikult mitte. Kuid iga inimene võiks mõelda selle peale, et see inimene, keda ta vihkab, on talle ka midagi head teinud. Tänu talle ta saab oma kodus elada, tal on mingi vara, tänu millele ta saab praegu üldse arutleda, kas minna kuskile mujale või mitte. Saan aru, et inimene ise pole suutnud oma elus midagi saavutada, ei korterit osta ega karjääri teha. Kui praegu tuleb vaevu ots-otsaga kokku, toitugi ei saa endale lubada, siis võiks mõelda, mis olukord oleks siis, kui peaks korterit üürima ja mingit turvatunnet ei oleks, iga kell võidaks öelda, et koli mujale. Võiks näha oma elus ka häid asju, mitte ainult halbu. See tuleks endale kasuks ja võimaldaks ehk seda vihkamist vähendada, mis teeb kahju peamiselt inimesele endale.
Kui sa nagu vähekenegi süvened teemasse, siis sa saaks aru, et sellise ema kõrvalt ei saa ju toimida nagi normaalne täiskasvanu. Ta on oma kogu elu ema tujude järgi elanud
-
Külaline
Eluvõõras oled sa ise. Inimene on täiskasvanu ja võiks võtta enda eest vastutuse, mitte kogu oma metsaläinud elus ema süüdistada.Oh sa oled väga eluvõõras kahjuks.
Kui sa nagu vähekenegi süvened teemasse, siis sa saaks aru, et sellise ema kõrvalt ei saa ju toimida nagi normaalne täiskasvanu. Ta on oma kogu elu ema tujude järgi elanud
-
Külaline
Ilmselt ei ole ka mehele saanud. Oleks noorest peast osanud mehele minna, siis ei peaks täna Maximast allahinnatud toitu ostma ning kolhoosikeskusesse kolima.Külaline kirjutas: ↑06 Mai 2025 19:38 Saan aru, et inimene ise pole suutnud oma elus midagi saavutada, ei korterit osta ega karjääri teha.
-
Külaline
Kõik õnnetukesed leidsid võimaluse oma masendust TA peale välja valada. Haledad olete!
-
Külaline
Aga mis siis teisiti oleks olnud, kui ema oleks käitunud nagu normaalne vanem ja oma lapsega häid suhteid hoidnud? Kuidagi jube kergesti käib see asi, et lükkame aga kõik halva kõrvale. Suvaline näide nüüd meediast, aga see on umbes sama, et S. Henno on küll alaealisi seksuaalselt ära kasutanud, aga kammoon, ta on ju ikkagi naistevastase vägivalla eest võidelnud ja korgijoogi suhtes suurel määral ühiskonna teadlikkust tõstnud. Nagu jah, aga see ei tee olematuks tema halbu tegusid, et oleme nüüd kõik kenasti tänulikud ja keskendume sellele, mida head on ta korda saatnud.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 19:38Loomulikult mitte. Kuid iga inimene võiks mõelda selle peale, et see inimene, keda ta vihkab, on talle ka midagi head teinud. Tänu talle ta saab oma kodus elada, tal on mingi vara, tänu millele ta saab praegu üldse arutleda, kas minna kuskile mujale või mitte. Saan aru, et inimene ise pole suutnud oma elus midagi saavutada, ei korterit osta ega karjääri teha. Kui praegu tuleb vaevu ots-otsaga kokku, toitugi ei saa endale lubada, siis võiks mõelda, mis olukord oleks siis, kui peaks korterit üürima ja mingit turvatunnet ei oleks, iga kell võidaks öelda, et koli mujale. Võiks näha oma elus ka häid asju, mitte ainult halbu. See tuleks endale kasuks ja võimaldaks ehk seda vihkamist vähendada, mis teeb kahju peamiselt inimesele endale.
-
Külaline
Inimene küsis ja talle anti nõu. Mis välja valamisest me räägime.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 22:20 Kõik õnnetukesed leidsid võimaluse oma masendust TA peale välja valada. Haledad olete!
-
Külaline
Üks võimalus on veel, ela nagu mina. Anna oma raamatukogu+mööbliga korter üürile ja ise hakka ka üürikorteris elama.
-
Külaline
Soovitus mõelda töövõimetusele oli ikka sellepärast, et TA ütles, et tal on raske viiendale korrusele minna. Ja et terviseprobleemid süvenevad. Sellest oletasin, et tal on midagi tõsisemat.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 12:58Muidu poes töötamine võibki olla stressirikas paljude inimeste jaoks, et ei suudaks täiskohaga pikalt seda tööd teha, isegi kui erilisi terviseprobleeme pole. Vähemalt ma ei suudaks. (pole teemaalgataja) Kas siis võib töövõimetust taotleda? Ei tea ..Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 07:16
Peaksid endale siiski töövõimetust taotlema. Ega see päris tavaline ju ei ole, et täiesti terve ja ilma igasuguse koduse koormuseta inimene (perekondlikke kohustustusi ju ei ole) käib tööl vaid osalise koormusega. See peab üsna tõsine tervise asi olema, mis ei lase 40-aastasel, kes peaks olema täies elujõus ning kel vaba aega tegelikult küll ja veel, täiskohaga tööd teha ja natukene elamisväärsemat palka teenida.
Töövõimetus hüvitis ei ole küll suur, aga mõnisada eurot tuleb ikka juurde.
Äkki teemaalgatajal selgem olukord muidugi.
Lihtsalt sellepärast, et poes ei meeldi töötada, ei ole loomulikult mingi põhjus, et töövõimetust taotleda.
-
Külaline
Kui ta on suur raamatuhuviline, siis ehk sobiks töötada raamatukogus, kus on vaikne ja rahulik. Ilmselt mingit stressi ega suurt koormust ei ole. Palgad on seal muidugi väiksed, aga seal ehk suudaks täiskohaga töötada ja vaevalt, et sel juhul palk poemüüja omast väiksem oleks.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 13:15ma arvan et ta ei pea, see on ikkagi oma valik. Kui lihtsam on suures linnas vireleda kui pingutada parema teenistuse nimel, siis nii ongi ja ilmselt pole häda väga suur. Ja paljudel ongi tõesti see stressitaluvuse tase nii madal, et paljas mõte kuhugile kandideerida tundub õudne. Rohkem palka = rohkem kohustusi ja vastutust. Kõigile ei sobi.Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 12:38 Tegelikult on kurb, et haritud inimene peab töötama alal, mis ei nõua spetsiifilisi oskusi ja palk võimaldab osta ainult odavat toitu ja maksta kommunaale.
-
Külaline
Mis mõttes? See, et teema on saanud väga elavat vastukaja ja et siin on palju erinevaid soovitusi, on TA peale enda välja elamine? Minu arust on just mõistlik teema ja nii palju on siin igasugu huvitavaid mõtteid ja häid soovitusi. Kus see "välja valamine" siin on?Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 22:20 Kõik õnnetukesed leidsid võimaluse oma masendust TA peale välja valada. Haledad olete!
Või see, et enamus meist püüab TA-d ümber veenda - et ta ei koliks maale, on TA solvamine? Mhh! Arusaamatu!
-
Külaline
Eks loe sellel lehel olevaid, või sa ei saa isegi aru, et need on solvavad?
-
Külaline
Kui oled kerge solvuja, ära tee avalikku foorumisse teemat.Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 01:10 Eks loe sellel lehel olevaid, või sa ei saa isegi aru, et need on solvavad?
-
Külaline
See, et paar inimest siin maakohti s..auguks peavad, ei ole ju mingi teemaalgataja solvamine. Või see, et paar tükki kukkusid võidu omaenda ema halvustama on TA solvamine? Kuidas?Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 01:10 Eks loe sellel lehel olevaid, või sa ei saa isegi aru, et need on solvavad?
-
Külaline
Tood siis äkki konkreetselt "sellel lehel" olevad näited välja, mis on solvangud?Guest kirjutas: ↑07 Mai 2025 01:10 Eks loe sellel lehel olevaid, või sa ei saa isegi aru, et need on solvavad?
Pikim jutt mida TA suhetest emaga kirjutas oli see. Solvang oli äkki see, et jõuti arutledes sinnamaani nagu TA süüdistaks kogu oma metsaläind elus ema. (Äkki ta enda meelest polegi ta elu nii 100% halb üldsegi. JA ei jää muljet et ta ka oma ema kindlasti vihkab, äkki lihtsalt ei taha koos elada sest suhted halvad.)Guest kirjutas: ↑06 Mai 2025 01:50 Ma ei taha emaga niipea kokku kolida. Elasime koos kuni minu 30. eluaastani, kui tekkis soodne võimalus lahku kolida ja see oli ainuõige otsus, sest me oleks muidu teineteise ära söönud. Mina jäin elama meie endisesse kodusse ja siin meenutab kõik seda endist elu, minu olematut lapsepõlve, kus ma pidin oma ema kõigiti teenima, et see ongi vast peapõhjus, miks tahan siit minema. Aga kuna me oleme teineteise jaoks ainsad lähedased sugulased, siis ma väga kaugele ei tahaks temast minna. Muidugi ma adun, et see aeg võib jõuda kätte kiiremini kui ta enam üldse endaga hakkama ei saa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Roosad tulbid ja 6 külalist