Kolimine linnast maale

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Mai 2025 10:06
Guest kirjutas: 08 Mai 2025 08:07
Külaline kirjutas: 07 Mai 2025 21:19
Tallinna maja ja mitmed korterid, auto, kunst, erinevad investeeringud, oma ettevõte-see on ikka kõvasti üle keskmise inimese.
Anonüümselt võib igaüks miljonär olla. Jutt on usutav ainult siis, kui nimi on taga, sest inimesele kuuluva ettevõtte või ettevõtete majandusnäitajaid on nagunii avalikud.
Mis puudutab teemaalgatust, siis nõu on palju antud ja tema otsustada, kas ja kuhu korteri ostab.
Arvad päriselt, et keegi hakkab sellist asja valetama? :lol: Mis sul viga on? On see sulle kombeks?
Ei usu. Küllap kõik on puhas tõde.
Mina näiteks olen multimiljardär, kahe Nobeli preemia omanik, Eesti meister kõrgushüppes, allvee ujumises ja distantskaratees ning luurealliansi Five eyes resident.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 10:30
Anonüümselt võib igaüks miljonär olla. Jutt on usutav ainult siis, kui nimi on taga, sest inimesele kuuluva ettevõtte või ettevõtete majandusnäitajaid on nagunii avalikud.
Mis puudutab teemaalgatust, siis nõu on palju antud ja tema otsustada, kas ja kuhu korteri ostab.
Arvad päriselt, et keegi hakkab sellist asja valetama? :lol: Mis sul viga on? On see sulle kombeks?
Mina näiteks olen multimiljardär, kahe Nobeli preemia omanik, Eesti meister kõrgushüppes, allvee ujumises ja distantskaratees ning luurealliansi Five eyes resident.
Psühhopaat.
Külaline

Palju raha vahele paned, et see nii on?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2025 14:03
Ma usun küll, et ega inimene valetama küll ei hakka sellist asja.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 14:05
Järelikult siis ikkagi psühhopaat. Normaalne ja terve inimene nii ei tee. See on haigus. Patoloogiline valetamine.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 14:37
Järelikult siis ikkagi psühhopaat. Normaalne ja terve inimene nii ei tee. See on haigus. Patoloogiline valetamine.
Sulle on ikka lusikaga antud ja kulbiga võetud, mitte millestki ei saa aru.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 14:48
Guest kirjutas: 08 Mai 2025 14:37

Sulle on ikka lusikaga antud ja kulbiga võetud, mitte millestki ei saa aru.
Ma olen normaalne inimene, erinevalt kellestki irvhambast, kes valetab ja arvab, et see on meganaljakas. Haige inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2025 15:34Ma olen normaalne inimene, erinevalt kellestki irvhambast, kes valetab ja arvab, et see on meganaljakas. Haige inimene.
Kuidas normintellektia on? Jagub ikka?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 15:37
Külaline kirjutas: 08 Mai 2025 15:34Ma olen normaalne inimene, erinevalt kellestki irvhambast, kes valetab ja arvab, et see on meganaljakas. Haige inimene.
IQ on keskmisest kõrgem.
Kas sa oled see lammas, kelle arvates inimesed valetavad ja siis tegid omast arust huumorit? Inimene seisku oma sõnade taga, nii elatakse, mitte ei valetata ja ei eeldata seda ka teistelt. Kui sa elada ei oska, siis mine vaata peeglisse, mis sul elus valesti on.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2025 15:40
IQ on keskmisest kõrgem.
Kas sa oled see lammas, kelle arvates inimesed valetavad ja siis tegid omast arust huumorit? Inimene seisku oma sõnade taga, nii elatakse, mitte ei valetata ja ei eeldata seda ka teistelt. Kui sa elada ei oska, siis mine vaata peeglisse, mis sul elus valesti on.
Ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 15:40
IQ on keskmisest kõrgem.
Kui sa ei kahtle selles ka mitte, mida sa internetist loed, siis on sinuga küll nutused lood.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2025 17:09
Guest kirjutas: 08 Mai 2025 15:40

IQ on keskmisest kõrgem.
Kui sa ei kahtle selles ka mitte, mida sa internetist loed, siis on sinuga küll nutused lood.
Miks ma peaksin enda kirjutatus kahtlema? Ma ju tean, et see on tõsi, aga kohe hüppab paar tükki välja, et muinasjutt ja fantaasia. Nendel hüppajatel on tõsised enesehinnangu probleemid, see pole kuskilt otsast ok eeldada, et keegi ei saa elada paremini, kui sa ise.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 01:50

Tabivere tundub selline hea koht, mis oleks piisava suurusega, arenenud infraga ja sobivas kauguses. Kui tekib tahtmine minna Tallinna ennast tuulutama, lähen rongiga ja kui on vaja Tartusse minna, eelistan bussi, mis on siiski rongist odavam. Ma olen eluaeg ühistranspordis loksunud, isegi Tartus ma väga jala ei liikle, seega saaksin hakkama selle bussitülpimusega.
Nüüd aga vaatan, et isegi kui ostaksin kuskile korteri, siis maakohtades on kommunaalarved palju suuremad kui mul siin Tartus. Renoveeritud maja oleks etem, kuigi seal peaks taguma veel aastaid laenu kinni, rahaline kasu tekib ju pärast laenu kustutamist. Renoveerimata majades on küttekulud 2x kõrgemad kui Tartus. Praegu maksan kommunaalarveid 150 kanti, Tabiveres peaksin maksma 300. Märjal pakutakse korterit, mis elektriküttel - 350 oleks elektrikulu ja maja muud kulud 100. Pole üldse kindel, kas suudaksin seda kõike üldse endale lubada. Aga väiksemat pinda kui praegu ka ei tahaks, mul on siiski 6000-köiteline kaasavara.
Milleks piirata oma valik Tartu lähikonnaga, kui leidub ometi nii palju häid kohti kus elada.
Olen vaadanud kaugemale, täna vaatasin juba Valgamaad - Otepää, Puka, Rõngu, Keeni... järjest odavamaks korterid lähevad ja need on täiesti ilusad, renoveeritud kodud, tihtipeale kohe-kohe renoveerimisele minevates hoonetes. Mõnel kohal pole Tartuga mingit bussiühendust, kuid on rongiühendus, sõbrants ütles seepeale, et need on juhilubadega ja kodus töötava inimese jaoks.

Pakutud kohtadest tundub mulle kõige parem Märja. Sealt ma viitsiks tõesti iga päev käia. Märja on ju praktiliselt Tartu eeslinn ehk siis Märja on praktilselt Tartu, mis seal üldse mõeldagi on! Samas on seal oma uus suur toidupood, nii et kui vabal päeval Tartusse ei viitsi minna, saab sealt toidu kätte. Elektrkütte asemel tuleks paigaldada soojupump. Tean inimesi, kes ka väikeasula paneelmajas aastaid tagusid kinni kallist elektrikütet, nüüd soojuspump ja nad on rahul.

Tabivere tundub ka igapäevase töölkäimise jaoks päris hea. Suur pluss, et seda läbib elava liiklusega raudtee. Kui juba Jõgevalt tööle käia on suht ok (rong paneb selle vahemaa üsna kiiresti), siis Tabiverest on ju vahemaa mõttes veel parem. Ka ei tekiks üldse mingit probleemi sellega, et ega mul ühistranspordiga käimine tüütus läheks. Kindlasti suudaks käia.

Rõngu - Otepää kant nö. aura poolest hirmus armas kant, Lõuna-Eesti selle sõna parimas mõttes. Pukat ja Keenit ei julgeks autota inimesele soovitada. Need asuvad peateedest kõrval. Enne siis Rõngu (see on vähemalt suurte maanteede ristumiskohas) või Otepää. Ainult et see vahemaa.... Päris iga päev Otepäält Tartusse kärutada ei viitsiks. Jah, kui linnakodu on Tartus ja maakodu Otepääl, siis 1x nädalas käiks rõõmsalt, aga iga päev... Muidugi on inimesi, kes nii käivad või vastupidi. Näiteks oli kunagi telekas saade ühest õpetajast, kes käis iga päev Tartust Otepää gümnaasiumi tööle, bussiga. Võimalik on kindlasti. Samas sellise vahemaa puhul ma juba kardaks, et see hommikuti varem ärkamine ja iga päev kärutamine läheks tüütuks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist