Tervisemüüte

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 15:33
Mida selle "oma peaga mõtlejad" argumendiga üldse öelda tahate iga teema all? Kas seda, et ise ei tohi mõelda? Või tahad hoopis seda, et "mõtlemine" on reserveeritud vaid siis, kui see sobitub teatud raamidesse?
Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Mina ilmselt olen see “oma peaga” mõtleja. Poliitikast hoian eemale. Ka ei käi hääletamas - kui valik katku või koolera vahet. Kaks parimat sõpra homod mis homod. Aga see selleks.
Mis puudutab vaktsiine, siis olen mh tutvunud kliinilise katsetuste dokumentidega. Kuidas nende Katsed olid ülesehitatud. Muuhulgas nt ei testitud vaktsiini toimet transmissiooni vastu/suhtes, ehk igasugune teaduslik alus öelda et kaitseb teiste nakatamise vastu, ei olnud õigustatud. “Teed seda teistele.” Võin selliseid SISULISI näiteid veel tuua. Ja siis läheb huvitavaks - diskussiooni pole võimalik pidada. Siis tuleb a la silt et ekrelane, Putinist jne… nõutuks võtab.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 17:21
Mida selle "oma peaga mõtlejad" argumendiga üldse öelda tahate iga teema all? Kas seda, et ise ei tohi mõelda? Või tahad hoopis seda, et "mõtlemine" on reserveeritud vaid siis, kui see sobitub teatud raamidesse?
Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Mina ilmselt olen see “oma peaga” mõtleja. Poliitikast hoian eemale. Ka ei käi hääletamas - kui valik katku või koolera vahet. Kaks parimat sõpra homod mis homod. Aga see selleks.
Mis puudutab vaktsiine, siis olen mh tutvunud kliinilise katsetuste dokumentidega. Kuidas nende Katsed olid ülesehitatud. Muuhulgas nt ei testitud vaktsiini toimet transmissiooni vastu/suhtes, ehk igasugune teaduslik alus öelda et kaitseb teiste nakatamise vastu, ei olnud õigustatud. “Teed seda teistele.” Võin selliseid SISULISI näiteid veel tuua. Ja siis läheb huvitavaks - diskussiooni pole võimalik pidada. Siis tuleb a la silt et ekrelane, Putinist jne… nõutuks võtab.
Valimata jätmine on kõige halvem asi üldse. Ah et kohe nii kole elu siin, et ei kõlba kedagi validagi? Ennast pead sa muidugi kõigist targematest, eks :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 16:24
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 15:33 Oma peaga mõtlemine oleks igati teretulnud, kui selle lausega ei vehiks need, kelle infoväli piirneb mingite uute uudiste, vandenõuteooriate ja muu jampsiga. Päris kindlasti on need muidugi ekre pooldajad ka veel. Aga kogu see seltskond oleks nagu kuskilt vabrikust tulnud: sama ettelauldud sõnavara, samad teemad, sama aktiveerumine mingite teatud asjade peale. Vaksimine, homod, feminatsid, see on selle seltskonna sõnavara. Ja mingist oma peaga mõtlemisest pole siin tegelikult juttugi, seltskonda ühendab vaid see, et usutakse igasugu uhhuuteooriaid, kõik on peas segi nagu puder ja kapsad, aga täpselt sama sõnadega korratakse järgi täpselt samu mõtteid, mida loetakse lihtsalt mingitest omapärastest allikatest.
Väga irooniline, sest kõik need, kes näevad igas asjas vaid EKREt ja uhhuu kolli, on ise täpselt sellised kitsa silmaringiga kinnises inforuumis elav vabrikutoode, milles teisi alati süüdistavad. Aga äkki hoopis sina eksid, kõiges - kas selline variant on kunagi peast läbi käinud?
Mingi ajani võibki raske olla aru saada, kas inimene on nö. keskmisest inimesest arukam või siis mitte.

Poliitiline eelistus. Ok, poliitikute vahel valimine ongi tihti nagu katku ja koolera vahel valimine. Mõistame.
Ei pooldanud Covid vaktsineerimist. Ok, vaktsiin ju tõhusamate vaktsiinide ligi ei küündinud. Mõistame.
Pahaloomulist kasvajat pole vaja ravida, see läheb ise ära. Eeeeee...
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 17:51

Valimata jätmine on kõige halvem asi üldse. Ah et kohe nii kole elu siin, et ei kõlba kedagi validagi? Ennast pead sa muidugi kõigist targematest, eks :lol:
Ei kõigist ikka ei pea. Aga mitte ainsagi poliitilise partei põhimõtted või käitumine lihtsalt ei ole aktsepteeritav. Seega ei toeta mina neist mitte ühtegi. On kole elu tõesti. Sellepärast kolisingi tegelikult ära.
Külaline

Aga äkki hoopis sina eksid, kõiges - kas selline variant on kunagi peast läbi käinud?
No vot, selliste inimeste probleem ongi see, et nende maailmapilt on mustvalge, ehk et nad soovivad asju, millest nad aru ei saa, lihtsustada. Kuidas ma saan eksida kõiges, see on väga tugev üldistus. Mitte keegi ei eksi kõiges, ka mitte need vandenõuteoreetikud. Kas mõni ekrepooldaja saab aru sellest, et kui ekre ei meeldi, siis see ei tähenda seda, et reform meeldib. Selliste inimeste jaoks pole sellist varianti olemas. Kui Uued Uudised ei meeldi, järelikult meeldib Delfi. Kõik lüüakse kaheks. Mina suudan tunnistada, et ma kõike ei tea ja võin ka eksida, aga need inimesed mitte iialgi. Siis pannakse kõik ühte patta, nii koroonavaktsiinid kui kõik muud vaktsiinid, mis on ju täiesti vale. Vaktsineerimine on ülihea leiutis, mis on päästnud miljoneid ja miljoneid elusid. Isegi koroonavaktsiin on ilmselt teinud rohkem head kui halba. Et nende vaktsiinidega kõik ideaalselt ei õnnestunud, ei tee kogu inimkonna meditsiinisaavutusi nulliks. Aga sinusugstel on kõik kas nii või naa, mingeid vahepealseid variante ei ole. Mul on üks selline tuttav, keda eelpool kirjeldasin, see räägib, et WHO leiutas selle vaktsiini, et inimesed maha tappa. Mis eesmärgil, ta ei oska päris adekvaatselt vastata, aga selliseid teooriaid on tal palju. Kuna sellised inimesed on enamasti väga madala haridustasemega, siis nad ei oska analüüsida, ei oska põhjendada, mis asjad nende teoorias on loogilised ja mis mitte.
Külaline

Samas, on ka selliseid teistmoodi arvamusega inimesi, keda olen jälginud ja kes ennast piinlike väidetega sisse kukutanud ei ole. Neil pole üldiselt ka kombeks põhjenduseks öelda, et no kuulge, ma ju mõtlen oma peaga (ja siis suure hurraaga tüüpteooriad edasi levitada). Vaid selgitavad, kuidas nad mingi arusaamiseni jõudsid jne.

Milles neil õigus oli ja milles mitte, näitab muidugi kõige paremini aeg. Kui tegu on keerukate teemadega, siis igaüks, ka arukam, võib milleski eksida. Aga nende puhul arvan, et nad on keskmisest terasemad inimesed.
Külaline

Näiteks Madis Veskimägi on minu meelest asjalik arst.

Tal on oma arvamused, suund ja siht, ta vastandub Eesti meditsiinisüsteemile mõnedes asjades, aga mitte halvas (uhhuu) mõttes.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 18:36 Näiteks Madis Veskimägi on minu meelest asjalik arst.

Tal on oma arvamused, suund ja siht, ta vastandub Eesti meditsiinisüsteemile mõnedes asjades, aga mitte halvas (uhhuu) mõttes.
Sellised "oma peaga mõtlejad", kes oma arvamust ka põhjendavad ja see on loogiline, arutlev, meeldivad mulle väga. Seda ka siis, kui ma nende mõttekäiguga ehk isegi ei nõustu. Aga suurem osa nendest oma peaga mõtlemisest rääkijaid seda ju absoluutselt ei tee. Taovad oma klišeesid ja stampsõnu, mida leivaisad ees lasevad, mingist oma peaga mõtlemisest ei ole haisugi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 18:15
Aga äkki hoopis sina eksid, kõiges - kas selline variant on kunagi peast läbi käinud?
No vot, selliste inimeste probleem ongi see, et nende maailmapilt on mustvalge, ehk et nad soovivad asju, millest nad aru ei saa, lihtsustada. Kuidas ma saan eksida kõiges, see on väga tugev üldistus. Mitte keegi ei eksi kõiges, ka mitte need vandenõuteoreetikud. Kas mõni ekrepooldaja saab aru sellest, et kui ekre ei meeldi, siis see ei tähenda seda, et reform meeldib. Selliste inimeste jaoks pole sellist varianti olemas. Kui Uued Uudised ei meeldi, järelikult meeldib Delfi. Kõik lüüakse kaheks. Mina suudan tunnistada, et ma kõike ei tea ja võin ka eksida, aga need inimesed mitte iialgi. Siis pannakse kõik ühte patta, nii koroonavaktsiinid kui kõik muud vaktsiinid, mis on ju täiesti vale. Vaktsineerimine on ülihea leiutis, mis on päästnud miljoneid ja miljoneid elusid. Isegi koroonavaktsiin on ilmselt teinud rohkem head kui halba. Et nende vaktsiinidega kõik ideaalselt ei õnnestunud, ei tee kogu inimkonna meditsiinisaavutusi nulliks. Aga sinusugstel on kõik kas nii või naa, mingeid vahepealseid variante ei ole. Mul on üks selline tuttav, keda eelpool kirjeldasin, see räägib, et WHO leiutas selle vaktsiini, et inimesed maha tappa. Mis eesmärgil, ta ei oska päris adekvaatselt vastata, aga selliseid teooriaid on tal palju. Kuna sellised inimesed on enamasti väga madala haridustasemega, siis nad ei oska analüüsida, ei oska põhjendada, mis asjad nende teoorias on loogilised ja mis mitte.
Ühte patta panemisega tegeled ju ise - kui kuuled sõna "ajupesu" läheb automaatselt võrdusmärk selle ja sinu WHO-vaktsiini-leiutaja-tuttava vahele. Kõik vähegi peavoolu teadmistega vastuollu minev on naeruväärne. Ise lood omale konteksti ja leiutad kolle. "Kõige" all pidasin silmas seda, et sul (üldsusel) võib olla täiesti tagurpidised teadmised ükskõik millest, kui tahes elementaarne tõde ei tundub. Kasvõi see sama sport on tervis ajupesu. Põhjenda loogiliselt, milles seisneb sportimise "kasulikkus"?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2025 21:07Põhjenda loogiliselt, milles seisneb sportimise "kasulikkus"?
No kui keegi endiselt aru ei saa, et see inimene troll on, siis ma ei tea...
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 21:26
Külaline kirjutas: 15 Mai 2025 21:07Põhjenda loogiliselt, milles seisneb sportimise "kasulikkus"?
No kui keegi endiselt aru ei saa, et see inimene troll on, siis ma ei tea...
Niipalju siis analüütilisest mõtlemisest.. ratsionaalsest teaduslikust teemakäsitlusest.. faktidepõhisest lähenemisest.. loogilisest järeldustest..
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 21:07 Kasvõi see sama sport on tervis ajupesu. Põhjenda loogiliselt, milles seisneb sportimise "kasulikkus"?
Defineeri "sport", siis saame arutleda.
Külaline

kurari kirjutas: 15 Mai 2025 21:56
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 21:07 Kasvõi see sama sport on tervis ajupesu. Põhjenda loogiliselt, milles seisneb sportimise "kasulikkus"?
Igasugune füüsiline koormus laiemalt.

Või näiteks konreetselt jooksmine, poolmaraton.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 18:11
Guest kirjutas: 15 Mai 2025 17:51

Ei kõigist ikka ei pea. Aga mitte ainsagi poliitilise partei põhimõtted või käitumine lihtsalt ei ole aktsepteeritav. Seega ei toeta mina neist mitte ühtegi. On kole elu tõesti. Sellepärast kolisingi tegelikult ära.
Vaat, kui erinevad me oleme. Minu elu Eestis on ilus, ma ei koliks siit mitte kuhugi. Kui sinu elu oli nii kole, oled selles ainult ise süüdi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 18:15 No vot, selliste inimeste probleem ongi see, et nende maailmapilt on mustvalge, ehk et nad soovivad asju, millest nad aru ei saa, lihtsustada. Kuidas ma saan eksida kõiges, see on väga tugev üldistus. Mitte keegi ei eksi kõiges, ka mitte need vandenõuteoreetikud. Kas mõni ekrepooldaja saab aru sellest, et kui ekre ei meeldi, siis see ei tähenda seda, et reform meeldib. Selliste inimeste jaoks pole sellist varianti olemas. Kui Uued Uudised ei meeldi, järelikult meeldib Delfi. Kõik lüüakse kaheks. Mina suudan tunnistada, et ma kõike ei tea ja võin ka eksida, aga need inimesed mitte iialgi. Siis pannakse kõik ühte patta, nii koroonavaktsiinid kui kõik muud vaktsiinid, mis on ju täiesti vale. Vaktsineerimine on ülihea leiutis, mis on päästnud miljoneid ja miljoneid elusid. Isegi koroonavaktsiin on ilmselt teinud rohkem head kui halba. Et nende vaktsiinidega kõik ideaalselt ei õnnestunud, ei tee kogu inimkonna meditsiinisaavutusi nulliks. Aga sinusugstel on kõik kas nii või naa, mingeid vahepealseid variante ei ole. Mul on üks selline tuttav, keda eelpool kirjeldasin, see räägib, et WHO leiutas selle vaktsiini, et inimesed maha tappa. Mis eesmärgil, ta ei oska päris adekvaatselt vastata, aga selliseid teooriaid on tal palju. Kuna sellised inimesed on enamasti väga madala haridustasemega, siis nad ei oska analüüsida, ei oska põhjendada, mis asjad nende teoorias on loogilised ja mis mitte.
Keegi, kes tegi koroonasüsti, ei saa end pidada targaks. Lollid ja harimatud võisid ju igasugust jama kokku rääkida ja sellesse uskuda, aga kui tänu sellele jäi neil süst saamata, on nad looduse silmis justkui 'võitjad'. Ellujäämisinstinkt kaalub üles hariduse. Looduses võidutseb ikkagi Darwin, mitte Einstein.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2025 22:46Keegi, kes tegi koroonasüsti, ei saa end pidada targaks.
Ei pea end eriliselt targaks. Aga haigestusin koroonasse esimest korda 2024. aasta sügisel, kui see viirus oli juba väga nõrgaks muteerunud.
Mida ka viroloogid ennustasid kohe alguses - viirused on väga targad ja teavad, mida neil ellujäämiseks vaja on. Peremeesorganisme maha tappa pole mõttekas, seega kulub paar-kolm aastat, et nad nõrgeneksid inimesele suht ohutuks. Nii läkski. Praegu levivad tüved erinevad kardinaalselt nendest, mis levisid 2020 - 2021.
Vaktsineerisin end ja ei haigestunud nendesse raskematesse tüvedesse. Ei olnud kindel muidugi, aga läkski hästi. Mu ümber haigestus raskelt ikka palju vaktsineerimata inimesi. Õnneks keegi ei surnud, aga haiglas olid mõned väga pikalt. Nende jutte kuulata on päris õudne.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mai 2025 01:29
Külaline kirjutas: 15 Mai 2025 22:46Keegi, kes tegi koroonasüsti, ei saa end pidada targaks.
Ei pea end eriliselt targaks. Aga haigestusin koroonasse esimest korda 2024. aasta sügisel, kui see viirus oli juba väga nõrgaks muteerunud.
Mida ka viroloogid ennustasid kohe alguses - viirused on väga targad ja teavad, mida neil ellujäämiseks vaja on. Peremeesorganisme maha tappa pole mõttekas, seega kulub paar-kolm aastat, et nad nõrgeneksid inimesele suht ohutuks. Nii läkski. Praegu levivad tüved erinevad kardinaalselt nendest, mis levisid 2020 - 2021.
Vaktsineerisin end ja ei haigestunud nendesse raskematesse tüvedesse. Ei olnud kindel muidugi, aga läkski hästi. Mu ümber haigestus raskelt ikka palju vaktsineerimata inimesi. Õnneks keegi ei surnud, aga haiglas olid mõned väga pikalt. Nende jutte kuulata on päris õudne.
Need koroonavaktsiini vihkajad võrdlevad võrreldamatut. Mis olukord oli siis ja mis on praegu. Haigus on väga palju muutunud. Kuigi ka praegu suri näiteks üks minu naabrinaine koroonasse ära.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mai 2025 06:55
Need koroonavaktsiini vihkajad võrdlevad võrreldamatut. Mis olukord oli siis ja mis on praegu. Haigus on väga palju muutunud. Kuigi ka praegu suri näiteks üks minu naabrinaine koroonasse ära.
Terve, mitte ülekaalus, keskealine sportlik naine? Ja oluline on teha vahet kas suri koroonasse või koroonaga.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mai 2025 09:09
Guest kirjutas: 16 Mai 2025 06:55

Terve, mitte ülekaalus, keskealine sportlik naine? Ja oluline on teha vahet kas suri koroonasse või koroonaga.
Nii palju vast suudab ka oma peaga mõelda, et riskigrupp oli ja ongi igasuguste viirushaiguste puhul nõrgema immuunsüsteemiga inimesed (vanemaealised, rasedad, lapsed, kroonilisi haigusi põdevad jne).
Enda lähedane, kes ei saanud tervislikel põhjustel vaktsineerida, nakatus ja tüsistused on siiamaani mitu aastat hiljem.
Olen nõus, et koroona osutus mitte nii tõsiseks viirushaiguseks aga tegutseti sellel hetkel olnud info põhjal ning kindlasti tõi vaktsineerimine rohkem kasu kui kahju. Riski-kasu suhtest tulekski lähtuda sellistest küsimustest seega ma ei leia, et midagi oleks valesti tehtud.
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Guest kirjutas: 15 Mai 2025 22:05
kurari kirjutas: 15 Mai 2025 21:56
Igasugune füüsiline koormus laiemalt.

Või näiteks konreetselt jooksmine, poolmaraton.
Tegelesin pikamaajooksuga aastaid ega pole ausalt öeldes märganud, et keegi kuskil väga seda promoks selles suhtes, et jookske nüüd kõik maratone, jube tervislik on. Minu meelest see pole tervisesport ja ma ei teinud seda üldse selle eesmärgiga.

Füüsilise koormuse kasutegur aga võib näiteks olla ju selles, et kui see tekitab inimesel head enesetunnet (kõigil ei tekita), siis ongi ju kasulik, inimene tunneb end hästi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist