Millised tegevused teid liikluses kõige rohkem ärritavad?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 15:10
Külaline kirjutas: 05 Juun 2025 14:16Mul on bussijuhtidega alati Murphy seadus. Kui ma jään seisma aegsasti ja lasen bussil taskust väljuda, siis jääb buss alati jokutama(kuigi suund on sees)
Kusjuures olen minagi seda täheldanud, et mingid bussijuhid panevad suuna sisse, aga liikuma hakkavad ca 8 sekundit hiljem. Kui jääd seisma, et neile teed anda, siis passid nagu tola. Mingi neli autot võiks vabalt bussist mööda jõuda sel ajal.
Mina ka olen sama märganud! Just Rahumäe teel vandusin paar päeva tagasi. Iga viisakus saab karistatud bussijuhi poolt! Ole ebaviisakas, riku reegleid - oled omadega mäel.
Külaline

Kui on Pärnu mnt. pikalt olnud möödasõidu keeld ja kui see lõpeb, siis on vaja just ühel rekal teisest rekast mööda sõita. Endal kiirendust pole ja nii nad sõidavad kogu selle möödasõidu tee kõrvuti. Raisk, kiru ja vannu seal taga, aga tilbendad jälle 100 alas 85-ga nende rekate taga.
(Nii tahaks kirjutada rekka, aga näe vale on :) )
saarmas
Kontakt:

Postitus Postitas saarmas »

Autot ei ole nii et autoliikluse kohta ei oska arvata, aga veidi häirivad inimesed kes lehvitavad autojuhile üle ülekäiguraja kõndides, sest pole eriti aru saada miks, äkki tunnevad vahel kellegi tuttava ära, äkki lihtsalt ekstraverdid. Eriti ei häiri, aga ise iial ei teeks vist nii
Külaline

Osadel autodel on suunatuled vist ikka veel lisavarustuses ja ei raatsitud osta. A noh, see on juba igivana asi. Tegelikult läheb asi tasapisi ikka paremaks, nt tänamise komme tuleb juurde (ohutuledega vilgutamine) jms, inimesi lastakse üle tee kiiremini (seda enam on nõme hängida seal ülekäiguraja ääres ja lehvitada igale peatuvale autole- krt, kui sa ei taha üle minna, leia jõlkumiseks teine koht!)
Külaline

mind ärritavad kõige rohkem need, kes 40-alas 55-ga sõidavad.
Ristmikule sõitjad kui on näha, et ees on tropp tekkinud ja niikuinii ei mahu.
Süstijad - no püsi ühes reas, pole vaja sagida!
Külaline

saarmas kirjutas: 05 Juun 2025 23:55 aga veidi häirivad inimesed kes lehvitavad autojuhile üle ülekäiguraja kõndides, sest pole eriti aru saada miks, äkki tunnevad vahel kellegi tuttava ära
Miks see peaks sind kui võõrast inimest häirima? Ma ka vahel jalakäijana tänan kerge käeviipega autojuhti, kes ülekäiguraja ees seisma jäi. Autoroolis olles tänan suunatulede vilgutamise ja käeviipega teisi autojuhte. Näiteks kes mind vahele lasevad, kui ma kõrvalteelt peateele soovin sõita (ummikuolukorras).
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juun 2025 08:57mind ärritavad kõige rohkem need, kes 40-alas 55-ga sõidavad.
Miks? Hommikul Tallinnas Liivalaia tänavas sõidab 99% autojuhte kiiremini kui seal lubatud 40. Liiklusvoog on lihtsalt selline, harju sellega.
Külaline

saarmas kirjutas: 05 Juun 2025 23:55 Autot ei ole nii et autoliikluse kohta ei oska arvata, aga veidi häirivad inimesed kes lehvitavad autojuhile üle ülekäiguraja kõndides, sest pole eriti aru saada miks, äkki tunnevad vahel kellegi tuttava ära, äkki lihtsalt ekstraverdid. Eriti ei häiri, aga ise iial ei teeks vist nii
See on tänu, et üle lastakse. See komme on vist Soomest pärit. Siin iga teine viskab käppa, kui auto üle laseb. See on tänamine.
Külaline

Ma suhtun siira põlgusega inimestesse, kes ei näita suunatuld. No nagu mida kuradit sa ei viitsi, sõrmekest liigutada, ennem kui rida vahetad või keerad? Nagu ausalt - keri minema roolist!
Külaline

Mulle ei meeldi autose suunatuled mis liiguvad nagu jooksvat tuled.
Suunatuli peab vilkuma mitte jooksma.

Ei meeldi kui ei osata hoida rada pööramisel kui on rohkem kui üks rada. Ikka lõigatakse.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 11:45
Guest kirjutas: 04 Juun 2025 23:15 ei ärrita eriti keegi, aga vahel saab veidi nalja nende tegelastega, kes lähevad lõppevasse ritta rallima. sportlikust hasardist vajutan sportmode sisse ja rallimees jääb täpiks seljataha :)
Milleks mingi sportnuppu vajutada? Need nupuga autod, kus saab erinevaid sõidureziime valida, need on nõrkadele. Osta Porsche 911 ja sa ei pea mingit nuppu vajutama, lihtsalt vajutad gaasipedaali ja voilaaa
hea mõte - võtan plaani :D
Külaline

Autojuhid, kes tuutuvad teisele autole. Sel teisel on juhil nagunii savi, aga jalakäijad kõik hüppavad selle vastiku signaali peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 18:09 Autojuhid, kes tuutuvad teisele autole. Sel teisel on juhil nagunii savi, aga jalakäijad kõik hüppavad selle vastiku signaali peale.
Ei ole teisel juhil ka savi. Kurat, nii ära ehmatab see tuut, et lase või täis ennast. Siis ropendad seal rooli taga ja käed värisevad, et mida sa raisk tuututad seal, rahune maha. Vahest ei teagi, mille eest sulle signaali anti. Värised mitu kilomeetrit veel takka perra :)
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Ma nägin paar päeva tagasi iga lapsevanema ja meediku õudusunenägu.
NELI poissi vanuses 10-14 olid ühe elektritõuksi peal. Nagu kilud karbis, ilma kiivriteta ja plätudes, tuiskasid selja tagant mööda. Ma olin lapsekäruga jalutamas. Päris õudu tekitas. See oli veel enda isiklik, mitte renditav tõuks. Need renditavad on veidi suuremad kui need isiklikud.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Juun 2025 20:11 nende rekate taga.
(Nii tahaks kirjutada rekka, aga näe vale on :) )
Õige on rekade. :)

Sõna "reka" käändub nagu sõna "pere".
Külaline

Mis ärritab?

See, kui kaasliiklejatega ei osata arvestada:
  • Lühike tsükkel, tuli läheb roheliseks, ees olev auto auto ei tee midagi, seejärel hakkab vist mõtlema, mida tegema peaks ja siis alles hakkab sõitma. Selle ajaga oleks mitu autot üle jõudnud.
  • Tihe liiklus ja sinu ees olev auto uimab kõigist teistest tunduvalt aeglasemalt, jättes enda ette mitme auto laiuselt tee vabaks. Mööda ka sõita ei saa, sest kõrvalrida on autosid tihedalt täis.
  • Suuna mitte näitamine ja suvalt keeramine siia ja sinna, üle mitme rea, reeglina viimasel hetkel.
  • Lubatud kirusest tunduvalt aeglasemad autod su ees ja sinust vasakul sõidavad nagu malelaud. Täpselt ühesuguse aeglase kiirusega. Keegi mööda ei saa. Kas inimesed peeglisse tänapäeval üldse vaatavad, et mis seisus liiklus on, kas keegi tahab mööduda vmt? Ilmselt mitte.
Külaline

Miski ei ärrita. Mõtlen nii, et ilmselt teen ma ka liikluses asju, mis on olnud ohtlikud või reeglite vastu ja seetõttu ma ei ärritu ka millegi peale ise, kui teised eksivad millegi vastu.
Nt mul on kodu juures juba aastaid üks liikluskorralduse muutus. Tean juba ette, et seal võib juhtuda et mõni märke ei loe. Ma juba ennetan ise seda et tean, et mul on eesõigus. Vähemalt viiel korral oleks ma saanud seal avarii teha, kui ma poleks olnud avariivalmis.
Külaline

Mind ärritab ülbus ja ettevaatamatus. Sõidan Kopli kandis ja siin neid ülbikuid ikka leidub, sest siin on palju slaavi päritolu inimesi. Eile siis nägingi ka avariid, kaubik keeras ette ja teine ka ei olnud piisavalt tähelepanelik, tuligi avarii. Aga süüdi oli see venelasest ülbe kaubikujuht, keda nägin juba varem väga ülbe sõidustiiliga sõitmas. Siin on palju teeremonte, peab olema tähelepanelik, aga mõni ülbik ei võta kuskil hoogu maha, sõidab ülbelt mööda väikeseid tänavaid, midagi ei vaata.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juun 2025 10:50
saarmas kirjutas: 05 Juun 2025 23:55 Autot ei ole nii et autoliikluse kohta ei oska arvata, aga veidi häirivad inimesed kes lehvitavad autojuhile üle ülekäiguraja kõndides, sest pole eriti aru saada miks, äkki tunnevad vahel kellegi tuttava ära, äkki lihtsalt ekstraverdid. Eriti ei häiri, aga ise iial ei teeks vist nii
See on tänu, et üle lastakse. See komme on vist Soomest pärit. Siin iga teine viskab käppa, kui auto üle laseb. See on tänamine.
Olen introvert, aga teen ka nii. Elan Prantsusmaal, meil on nii kombeks, ja aastas kuu aega Eestis puhates ei suuda ära harjuda, et ülekäigurajal peatunud juhile ei viibata tänuks, vaid põrnitsetakse, et lifti või poodi astudes ei tervitata, vaid põrnitsetakse. Tänaval tuleb naabrilaps vastu, ja selle asemel, et juba kaugelt rõõmsalt hõigata, "Tere, proua", ta lihsalt põrnitseb. Jne.

See ei tähenda, et prantslased oleksid paremad inimesed, kui eestlased, inimesed on ikka inimesed. Iga teine sõna nn. lihtsal inimesel on m...de, p..t, s...op, pluss jube klats. Aga teatud kommetest peetakse siiski kinni.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2025 12:33
Guest kirjutas: 06 Juun 2025 10:50
Olen introvert, aga teen ka nii. Elan Prantsusmaal, meil on nii kombeks, ja aastas kuu aega Eestis puhates ei suuda ära harjuda, et ülekäigurajal peatunud juhile ei viibata tänuks, vaid põrnitsetakse, et lifti või poodi astudes ei tervitata, vaid põrnitsetakse. Tänaval tuleb naabrilaps vastu, ja selle asemel, et juba kaugelt rõõmsalt hõigata, "Tere, proua", ta lihsalt põrnitseb. Jne.

See ei tähenda, et prantslased oleksid paremad inimesed, kui eestlased, inimesed on ikka inimesed. Iga teine sõna nn. lihtsal inimesel on m...de, p..t, s...op, pluss jube klats. Aga teatud kommetest peetakse siiski kinni.

Sama. Soomes on komme, et kui liiga kaua otsa vaatama jäädakse, öeldakse viisakusest tere. Ka võõrale. Osad muidu ka põrnitsevad. Soomlased jagunevad kaheks. Ülisõbralikud ja siis igati vältivad või lausa ebaviisakad. Õnneks neid sõbralike on rohkem.
Vahel kui ma lapsega õues jalutan, siis väikesed lapsed juba kaugelt naeratavad ja ütlevad rõõmsalt tere. See on nii tore ja teeb päeva kohe paremaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy, kaegu, Krissse, Piusa, taivopalm ja 9 külalist