Järjekorras selga ujujad

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Juun 2025 18:28 Ainult Lidli iseteen kassad mulle ei meeldi.
Just, Lidl on ainus pood, kus eelistan tavakassat. Käin seal korea nädalas ja ostan poolteist-kaks suurt kotitäit asju. Neid ei viitsi ma ise ükshaaval läbi piiksutama hakata, tavakassas saab kiiremini ja mugavamalt. Oleks puldivõimalus, siis eelistaks seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2025 20:06
Külaline kirjutas: 14 Juun 2025 18:28 Ainult Lidli iseteen kassad mulle ei meeldi.
Just, Lidl on ainus pood, kus eelistan tavakassat. Käin seal korea nädalas ja ostan poolteist-kaks suurt kotitäit asju. Neid ei viitsi ma ise ükshaaval läbi piiksutama hakata, tavakassas saab kiiremini ja mugavamalt. Oleks puldivõimalus, siis eelistaks seda.
Hea näha, et ma ainus pidžin siin pole.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 16:49
Guest kirjutas: 14 Juun 2025 16:40 Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
Minu arust on mingi liik inimesi, kes ei suuda uuendusi vastu võtta. Ja siis on mingi liik, kes põhimõtteliselt ei kasuta iseteeninduskassat, sest esiteks on tema klient - miks ta peaks poemüüja tööd tegema ja ise piiksutama. Ja teiseks on mingi põhjendamatu hirm, et kui iseteeninduskassat kasutada, siis jäävad müüjad tööst ilma.

Eriti kohtan seda maapoodides. Mul siin oma külapoodi pandi iseteeninduskassa ca pool aastat tagasi. Tavakassa järjekord on üüratu. Ja iseteeninduskassa on täiesti tühi. Lihtsalt vaatan ja ei mõista - miks inimesed niimoodi teevad?
Sest neile meeldib?
Külaline

Lidlis ei saa kassapidajadki kaubale pihta. Mul paki peal Petersell ja tšekil koriander.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2025 20:23
Guest kirjutas: 14 Juun 2025 16:49
Guest kirjutas: 14 Juun 2025 16:40 Mina pole ka ammu järjekorras seisnud, sest kasutan iseteenindust. Seal tavakassas ongi vaid mingi imelik seltskond.
Minu arust on mingi liik inimesi, kes ei suuda uuendusi vastu võtta. Ja siis on mingi liik, kes põhimõtteliselt ei kasuta iseteeninduskassat, sest esiteks on tema klient - miks ta peaks poemüüja tööd tegema ja ise piiksutama. Ja teiseks on mingi põhjendamatu hirm, et kui iseteeninduskassat kasutada, siis jäävad müüjad tööst ilma.

Eriti kohtan seda maapoodides. Mul siin oma külapoodi pandi iseteeninduskassa ca pool aastat tagasi. Tavakassa järjekord on üüratu. Ja iseteeninduskassa on täiesti tühi. Lihtsalt vaatan ja ei mõista - miks inimesed niimoodi teevad?
Sest neile meeldib?
No, kellele ikka meeldib tükk aega kassasabas seista, selle asemel, et iseteenindusest minutiga läbi minna?

Mulle tundub, et seal kassasabades vist seisavad inimesed, kelle jaoks on aeg igas mõttes seisma jäänud. Maksavad sularahas, sest pangakaarti ei tunnistata. Või on pangakonto koguni blokis ja siis arveldavad ainult sulas.

Inimestel on kaardiga maksmise osas ka igasugu kiikse. On näiteks tegelasi, kes ütlevad, et kui nad tasuvad sularahas, siis nad "näevad", kuhu nende raha läheb. Perekoolis oli näiteks üks tegelane, kes raius, et kaardiga tasujad maksavad täpselt sama toidukorvi eest rohkem kui sularahas tasujad, sest kaardimaksega pidi mingi müstiline summa iga kauba pealt juurde lisanduma.
Külaline

Need harvad korrad, kus ma kassasabasse lähen, ma saan peaaegu alati negatiivse kogemuse. Kes on midagi kaalumata jätnud, kes mingit hinda valesti vaadanud ja kes kobab oma sada taskust läbi, et sularaha leida. See teenus nagu olekski mõeldud juhmakatele.
Külaline

Miks ma kasutan rohkem tavalist kassajärjekorda, põhjus on see, et ma ostan tihtipeale allahinnatud tooteid ja lotot. Neid iseteeninduses osta ei saa, kus mina elan(Soome).
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2025 12:39Miks ma kasutan rohkem tavalist kassajärjekorda, põhjus on see, et ma ostan tihtipeale allahinnatud tooteid ja lotot. Neid iseteeninduses osta ei saa, kus mina elan(Soome).
Eestis saab küll allahinnatuid ka ise skaneerida, aga lotole ma küll raha ei raiska.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juun 2025 12:39 Miks ma kasutan rohkem tavalist kassajärjekorda, põhjus on see, et ma ostan tihtipeale allahinnatud tooteid ja lotot. Neid iseteeninduses osta ei saa, kus mina elan(Soome).
Täitsa teemast mööda, aga mina avastasin enda suureks üllatuseks, et lotot ei saagi enam Eestis nii lihtsalt osta. Ma ei ole ilmselt aastaid lotopileteid ostnud. Sünnipäeva puhul mõtlesin, et võtan. Käisin mitu poodi läbi. Ja kuskil ei müüdud. Selgub, et need ongi nüüd netti kolinud või saab neid suuremate poodide infolauast osta.

Aga allahinnatuid toodeid saab Eestis skaneerida. Vaid Maximal oli vanasti mingi jama nendega. Toode oli allahinnatud, aga läbi läks täishind.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2025 13:45 Selgub, et need ongi nüüd netti kolinud või saab neid suuremate poodide infolauast osta.
Kust neid varem peale neti ja infolaua on osta saanud? Ok, R-kioskist ka sai, neid ja ju mõni veel alles.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juun 2025 14:03
Külaline kirjutas: 15 Juun 2025 13:45 Selgub, et need ongi nüüd netti kolinud või saab neid suuremate poodide infolauast osta.
Kust neid varem peale neti ja infolaua on osta saanud? Ok, R-kioskist ka sai, neid ja ju mõni veel alles.
Toidupoe kassas olid ju mingi plekskuubiku sees. Need hõõrutavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juun 2025 14:05
Guest kirjutas: 15 Juun 2025 14:03
Toidupoe kassas olid ju mingi plekskuubiku sees. Need hõõrutavad.
Kunagi sai isegi Statoilist.
Pärlipüüdja
Kontakt:

Postitus Postitas Pärlipüüdja »

Ma panen tavaliselt kas ostukorvi või -käru endale sedasi selja taha, et keegi mulle lähedale ronida ei saaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tigger ja 5 külalist