Kuidas kaalus alla võtta? See igavene küsimus.

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 20:00 Oh kui tubli TA!

Minul on nii hull magusasõltuvus , et ma enam ei teagi kuidas sellest lahti saada. Mida rohkem ma ennast korrale kutsuda üritan seda hullemad oma magusasöömise sööstud.

Kellel oma nippe jagada siis andke tuld!
Mul on mõned nipid, mis mul toimivad.
Nr 1. Ära osta magusat koju. Poes on palju lihtsam “ei” öelda kui kodus.
Nr 2. Söö kõht täis kui on söögiaeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 01:34
Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 20:00 Oh kui tubli TA!

Minul on nii hull magusasõltuvus , et ma enam ei teagi kuidas sellest lahti saada. Mida rohkem ma ennast korrale kutsuda üritan seda hullemad oma magusasöömise sööstud.

Kellel oma nippe jagada siis andke tuld!
Mul on mõned nipid, mis mul toimivad.
Nr 1. Ära osta magusat koju. Poes on palju lihtsam “ei” öelda kui kodus.
Nr 2. Söö kõht täis kui on söögiaeg.
See esimene ei toimi, kui kodus on lapsed ja/või magusaarmastajast elukaaslane näiteks. Aga jah üleüldine soovitus on hoida toitumine korras, sellisel juhul ei teki ka söömissööste ei magusa ega soolase toidu puhul. Magusa osas mul kadus see täiesti, kui pidasin ranget toitumispäevikut kaalulangetuse teekonna alguses, kus ma arvutasin ka välja nt magneesiumi, joodi, kroomi, soola, suhkru- jm päevased kogused, mitte ainult valgud-rasvad-süsivesikud ning vaatasin, et need oleksid igapäevaselt kaetud. Jah, oli nagu täiskohaga töö pea pool aastat aga selle ajaga kujunes välja üsna selge pilt mida, kuidas, kui palju ja millal sööma pean. Lisaks kadusid ära igasugused isud, sh magusaisu, sest keha vajadused olid rahuldatud. Sõin ka magusaid asju, sellesmõttes need menüüst ei kadunud aga see oli teadlik söömine. Saavutasin sellega oma ideaalkaalu, mida olen hoidnud 10+ aastat ning toitun endiselt teadlikult.
Külaline

Kalorite lugemine on kõige lollim asi üldse. Oluline on mida sööd, mitte kogus. Taimne toit tõstab insuliini. Insuliin stimuleerib kasvu. See tähendab et sul on biokeemiliselt võimatu kaalu kaotada. Sa ei saa ju samaaegselt rasva koguda (kasvada) ja rasva põletada. See tähendab ka seda, et isegi kaloridefitsiidis on võimalik juurde võtta.

Kui piisavalt kaua ennast näljutada ja trenniga piinata, siis muidugi, lõpuks hakkab kaalunumber langema, kuid see on väga aeglane protsess ja tuleb ennekõige tervise ja lihaste arvelt. Õige toitumisega seevastu võid vabalt kuni 1 kg päevas rasva põletada.

Mutikeste rahvatarkust ja suvalisi artikleid ei soovita tõsiselt võtta, tänu nendele ongi kaalukaotus igavene küsimus. Tegelikult on lihtne biokeemia.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 10 Juun 2024 11:13
Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 10:46
Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 22:46

Mina näiteks kasutan smuutides, kookides, isetehtud jäätises ja muudes magustoitudes. Fitlapis on palju retsepte.
Tegin aastaid fitlappi ja polnud kordagi suhkruasendajat vaja. Maitsemeelt tuleb muuta. Kohvi ja teed juua ilma mingi lisandita, ammugi ilma meeta. Smuuti magususe annab banaan või muu magusam mari.
Vaja ei ole, aga võib. Stevia kalorsus on null. Ilmaasjata oma elu kibedaks teha, kibeda kohvi ja tee näol, pole minu meelest mõtet.
Toksilist oamahla või lehesuppi pole minu meelest üldse mõtet tarbida.
Külaline

Aleksander Laane kirjutas: 14 Juun 2024 13:03 Uuringud näitasid, et Mounjaro ehk tirtsepatiid aitas rasvunutel 72 nädala jooksul kaotada 22,5% oma kehakaalust. Mounjaro ehk tirtsepatiid on juba teine ​​rasvumisvastane ravim, mis Inglismaal kasutusele võetakse. Neile, kelle KMI on 35 ja kellel on kaasuv haigus, võib Inglismaal peagi määrata tirtsepatiidi ja vastavad ametid väidavad, et see on isegi tõhusam kui Wegovy/Ozempic ehk semaglutiid. Täpsemalt siin: https://terviseleht.eu/
PRO
PA
GAN
DA
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 15:46Taimne toit tõstab insuliini.
See on nüüd küll valeväide.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 17:01
Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 15:46Taimne toit tõstab insuliini.
See on nüüd küll valeväide.
Palun täpsusta.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 15:46 Kalorite lugemine on kõige lollim asi üldse. Oluline on mida sööd, mitte kogus. Taimne toit tõstab insuliini. Insuliin stimuleerib kasvu. See tähendab et sul on biokeemiliselt võimatu kaalu kaotada. Sa ei saa ju samaaegselt rasva koguda (kasvada) ja rasva põletada. See tähendab ka seda, et isegi kaloridefitsiidis on võimalik juurde võtta.

Kui piisavalt kaua ennast näljutada ja trenniga piinata, siis muidugi, lõpuks hakkab kaalunumber langema, kuid see on väga aeglane protsess ja tuleb ennekõige tervise ja lihaste arvelt. Õige toitumisega seevastu võid vabalt kuni 1 kg päevas rasva põletada.

Mutikeste rahvatarkust ja suvalisi artikleid ei soovita tõsiselt võtta, tänu nendele ongi kaalukaotus igavene küsimus. Tegelikult on lihtne biokeemia.
Kalorite lugemine sai alguse 50ndatel Ameerikast. Naised hakkasid lugema kaloreid, tekitasid kaalulangetajate liikumised. Kalorite lugemine kindlasti viib sihile, sest see on puhas matemaatika.
Külaline

Kalorite lugemine on AINUS, mis minul on kaalu alandanud. Olen proovinud erinevaid dieete - vahelduvpaastust lchf-ni.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:37 Kalorite lugemine on AINUS, mis minul on kaalu alandanud. Olen proovinud erinevaid dieete - vahelduvpaastust lchf-ni.
Täitsa kahju kohe, et enam kaalujälgijaid ei ole. Kas kellelgi on need materjalid alles?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:38Täitsa kahju kohe, et enam kaalujälgijaid ei ole. Kas kellelgi on need materjalid alles?
Mul on vist mingid kiirstardi materjalid olemas sellest ajast, kui seal punkte loeti (no mingi selline, kus kuskil 70-75 kilosed tohtisid päevas tarbida 20 punkti), millele lisaks siis olid mingid ostujuhid vmt, kus olid välja arvutatud paljude toodete punktisummad. Samas on mul ka meeles see umbkaudne valem, mille järgi sai suvalise toote toitumisalase info ümber arvutada punktideks ja see oli mu arust selline, et 100g toote punktid võrdusid 100g toote kalorsus/50+rasv/12-kiudained/5 ja neid kiudaineid tohtis kokku maha võtta ainult kuni 1 punkti jagu. No ja siis oli nimekiri neist nullpunktitoodetest, millega sai magu täita, kui ei suutnud koguseid ohjeldada ja ikka tahtsid, et kõht tühjusest ei kõmiseks :)
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:38
Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:37 Kalorite lugemine on AINUS, mis minul on kaalu alandanud. Olen proovinud erinevaid dieete - vahelduvpaastust lchf-ni.
Täitsa kahju kohe, et enam kaalujälgijaid ei ole. Kas kellelgi on need materjalid alles?
Tänan meeldetuletuse eest😊 Minul on, aga ära ei raatsi jagada. Võtsin ka selle süsteemiga kunagi hästi alla! Figuurisõbrad pakuvad sarnast süsteemi, vaata sinna!😉
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 14:59
Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:38
Tänan meeldetuletuse eest😊 Minul on, aga ära ei raatsi jagada. Võtsin ka selle süsteemiga kunagi hästi alla! Figuurisõbrad pakuvad sarnast süsteemi, vaata sinna!😉
Mul on ka mõni raamat alles. Aga nende viga on see, et kõiki tooteid, mille kaloraaž seal ilusti välja toodud, enam ei tehta ega müüda.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 15:46 Kalorite lugemine on kõige lollim asi üldse. Oluline on mida sööd, mitte kogus. Taimne toit tõstab insuliini. Insuliin stimuleerib kasvu. See tähendab et sul on biokeemiliselt võimatu kaalu kaotada. Sa ei saa ju samaaegselt rasva koguda (kasvada) ja rasva põletada. See tähendab ka seda, et isegi kaloridefitsiidis on võimalik juurde võtta.

Funniest shit mida ma oma elus kuulnud olen :D Mis see õige toitumine muidu on, milega 1kg rasva päevas kaotab?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 15:00
Külaline kirjutas: 28 Dets 2024 15:46 Kalorite lugemine on ...
Funniest shit mida ma oma elus kuulnud olen :D Mis see õige toitumine muidu on, milega 1kg rasva päevas kaotab?
Ei teagi vä? See on harakiri!
Külaline

Neile, kelle KMI on 35 ja kellel on kaasuv haigus, võib Inglismaal peagi määrata tirtsepatiidi ja vastavad ametid väidavad, et see on isegi tõhusam kui Wegovy/Ozempic ehk semaglutiid. Täpsemalt siin: https://terviseleht.eu/
Võiks selle KMI-jama juba ära unustada ükskord. Kulturistid üle 35 KMI-ga soovi korral kõik kaalualandusravimeid tarbima!!!

Natuke lihaselisemad suure kondiga inimesed samuti!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2025 09:27
Neile, kelle KMI on 35 ja kellel on kaasuv haigus, võib Inglismaal peagi määrata tirtsepatiidi ja vastavad ametid väidavad, et see on isegi tõhusam kui Wegovy/Ozempic ehk semaglutiid. Täpsemalt siin: https://terviseleht.eu/
Võiks selle KMI-jama juba ära unustada ükskord. Kulturistid üle 35 KMI-ga soovi korral kõik kaalualandusravimeid tarbima!!!

Palju neid lihasmägesid ja kulturiste siis on. Iga terve mõistusega inimene näeb ka peeglist, kas ta on ülekaaluline või ei ole. Üldiselt KMI peab täiesti paika.
Külaline

Väga paljud mehed on sellised, kes peavad ennast lihaselisteks natuke suurema kondiga inimesteks. Aga tegelikult on ikka paras õllekõht ees, lihastest on ammu ainult mälestus ja mingit suurt konti pole olemas. Need mehed on kõik nii 20 kg ülekaalus. Aga mingi enda lohutamine käib, et see KMI ei näita midagi, mees peabki suurem olema jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2025 09:27

No aga nad ongi ju ülekaalulised, need KMI35 kulturistid ja 'suure kondiga lihaselised' inimesed. Mille vastu sa vaidled? Kas sina arvad, et ainult rasvkoest tulnud liigsed kilod on ülekaal, lihasmass ei anna ülekaalu või milles su loogika on? Küsi kulturisti põlveliigestelt, mida nemad arvavad?
Jh, nad ei peaks tarbima semaglutiidi, kuid see ei ole argument väitmaks, et lihaseline KMI35 ei ole ülekaal.
Külaline

Selle kulturistide jutuga meenub, kuidas üks välismaine (vist üsna tuntud) naiskulturist, kes oli end hiigel-lihasmäeks treeninud kurtis, et ei õnnestu lapseootele jääda.
Oli ülitige arsti peale, kes oli soovitanud tal kaalu alandada. Et mis mõttes nagu, ega kulturist ei ole ju ometigi paks, et peaks kaalu alandama. Et tema keha on ju nii tervislikus seisus ja ta on oma keha eest hoolitsemisega väga palju vaeva näinud, mitte olnud laisk ja lodev.

Nii palju tädi mõistus ei võtnud, et tegelikult oligi tema mitterasestumise süü tõenäoliselt just see ebanormaalseks treenitud keha. Ja ilmselgelt oli ta sisse söönud-joonud ka mingeid asju, mis kõik komplektis mõjusidki tema fertiilsusele just nii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline