Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 19:20
Juustup kirjutas: ↑12 Juul 2024 19:11
Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 18:53
Ehk siis see, kes väitis, et igaüks teab mõnda sellist last, kel sugu vahetatakse, lihtsalt valetas? Ok siis.
Ja ei, mina ei tea tõesti ühtegi sellist last. Ei sellist, kel soovahetus käimas ega ka sellist, kes sellest mõtleks või kelle jaoks see üldse mingi teema oleks. Olen muidu selles eas, et mul, mu sõpradel ja lähedaste lapsed on hetkel vanuses 12-30. Ja mitte ükski neist lastest ja noortest ei ole rääkinud, et see praegu (või kuni 15 aastat tagasi, kui vanimad neist olid teismelised) teismeliste seas mingi teema oleks.
Üldse ei tunne ma isiklikult ühtegi soovahetuse läbi teinud inimest. Tean küll, et ühe sõbranna tuttav vanuses 40+ meest naiseks muutus. Ja mu oma vanima poja tuttav muutus samuti mehest naiseks natuke alla 30-aastasena. Kumbagi neist ma isiklikult ei tea, aga igatahes ei olnud kumbki selle pmuutumise ajal teismeline.
Räägin ühe tõestisündinud loo.
Minu ema elab ühes Euroopa riigis(mitte Eestis) ning tema kohalikul mehel on varasemast suhtest tütar.
Imeilus skandinaavia neiu, suurte siniste silmade ning tagumikuni paksude naturaalsete heleblondide juustega, no ütleme nii et loomulik põhjamaade kaunitar.
"Heaoluriik" kus propageeritakse homopropagandat aga saavutas selle, et see neiu puberteedieas teatas, et tema HAKKAB lesbiks. Õnneks midagi muud ei juhtunud kui see et lõikas oma juuksed maha, vahetas riietumisstiili ja hakkas oma LGBT propagandat kõigiga jagama. Minu ema abikaasa, ehk siis kõnealuse neiu isa, vaatas vaikides ja leppides seda kõike pealt.
Ühel kenal päeval tuli see neiu aga mingi ankeediga- tegu oli blanketiga kuhu vanemad pidid allkirja andma soovahetuseks.
ÕNNEKS hoolimata oma euroopalikust hüpertolerantsusest polnud kumbki lapsevanem sellega nõus.
Tüdruk märatses, ütles et täisealisena teeb kindlasti ära selle operatsiooni.
Tänaseks on ta sellest kõigest üle saanud ja ilmselt ka vanematele südames tänulik, et ta end sandistada ei lasknud. Puberteet on niigi karm, kui propagandamasin ka veel kõrval on, võibki juhtuda et mõni noor inimene sandistab end ja hiljem kahetseb, kuid siis on juba hilja.
Ja kui ta peale aastatepikkust kaalumist selle tee ette siiski võtab, teab ennekõike tema ise(aga ka tema vanemad) et see oli tõesti tema soov, mitte tuju.
/Juustup
Ma arvan, et keegi oleks pidanud sulle panema keelu ka tätoveerimiste kohta, aga mitte ükski inimene seda ei teinud, sest sind ümbritsesid yes-inimesed. Olen täiesti nõus, et inimene peab olema väga kindel ja veendunud ja paraku aju areneb veel varastes 20ndates. See, kes sind ümbritseb sinu noores eas, parem olgu hea eeskuju. Soovahetus polegi kerge teema, nagu pole ka tätoveerimine.
Aga siiski oligi tütar juba lesbi, kui ta oleks muutnud end meheks, siis oleks ta olnud naisega heterosuhtes.
Oi ja kuidas mu ema mind keelas! Ta põhifraas oli, et ta tahab minust "inimest" kasvatada

Kuna ta ise on olnud terve elu pigem sõnakuulelik ning haridusele orienteeritud, siis kui 14 aastane Juustup kukkus tatoveeringut lunima pidi ta pikali kukkuma. Eks ma olen tahtmatult talle neid shokiteraapiaid läbi elu teinud- mitte meelega, me oleme lihtsalt väga erinevad.
Oma tatoveeringut ma ei saanudki tookord.
Esimese tatoveeringu tegin ma umbes 27 aastaselt(võin eksida) ja see võimalus avanes mul täiesti puhtjuhuslikult. Olin sõbra juures ning tal oli tatoveerija juurde aeg pandud ja ma läksin kaasa. Eks me siis jutustasime seal ja siis ma rääkisingi, et ma kunagi jubedalt tahtsin tatoveeringut. Tatoveerijal aega oli ja saigi minu esimene tatoveering tehtud! Kordagi pole kahetsenud. Aga see jutt, et valus pole on küll müüt- on ikka küll valus, vähemalt minul oli. Kõik sõltub muidugi ka kohast kuhu seda tehakse.
Aga no olgem ausad- tatoveerimine on siiski sada korda leebem protseduur kui soovahetus.
/Juustup