Ja kust see raha siis tuleb sinu arust? Kui keegi ei soovi enam teenida. Kust tulevad kaubad ja teenused? Minu arust nõuka ajal juba prooviti seda varianti, et kõik võeti tööle tiksuma, kuigi nad tööd teha ei soovinud. Midagi poes ei olnud, selga polnud midagi panna. Käidi Soomes poes nutmas, et tahan ka kõike seda endale saada. Mis loll see siis rabab, kui temalt kõik ära võetakse mingite saamatute heaks.Jah, muidugi säilib ebavõrdsus, aga ilma vaesuseta. Sest sellele, mis on garanteeritud, saab ainult juurde teenida.
Kodanikupalk
-
Külaline
Nõukaajal oli tõesti "õigus tööle ja karm kohustus seda õigust kasutada", mis ei olnud teatavasti jä'tkusuutlik. Mõttetud töökohad jne. Peaasi, et kõik inimesed oleksid hõivatud ehk teisisõnu kontrolli all. Tihtilugu oldi formaalselt kusagil hingekirjas, tegelikult aga tehti midagi muud, mis midagi sisse ka tõi. Inimesed teesklesid, et teevad tööd, tööandjad teesklesid, et maksavad palka.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 18:56Ja kust see raha siis tuleb sinu arust? Kui keegi ei soovi enam teenida. Kust tulevad kaubad ja teenused? Minu arust nõuka ajal juba prooviti seda varianti, et kõik võeti tööle tiksuma, kuigi nad tööd teha ei soovinud. Midagi poes ei olnud, selga polnud midagi panna. Käidi Soomes poes nutmas, et tahan ka kõike seda endale saada. Mis loll see siis rabab, kui temalt kõik ära võetakse mingite saamatute heaks.Jah, muidugi säilib ebavõrdsus, aga ilma vaesuseta. Sest sellele, mis on garanteeritud, saab ainult juurde teenida.
Raha tuleb teatavasti Euroopa Keskpangast, kus seda trükitakse. (Vabandust, lihtsalt tõeteraga iroonia).
Mida tähendab "kui keegi ei soovi enam teenida"? Kas see on väide, et peaminister läheb koju koti peale, sest talle meeldib saada üksnes 545,52 eurot kuus ja ta on nõus umbes 5000 euiro kaotamisega, sest lihtsalt on nii tore elada 545,52 euro eest kuus lihtsalt seetõttu, et see tuleb justkui niisama?
OK, olen natuke leebem. Kas see on lihtsalt mõttemäng stiilis "aga mis siis, kui äkki, oh üllatust, selgub, et eestlane on tegelikult põhimõtteline askeet, keda ei huvita mingi meelelahutus, maja kesklinnas mäe otsas keset metsa mere ääres, uus ja naabrist parem auto, iga päev paar liitrit õlut pubis jne?
Palun lihtsalt selgitust, ei muud.
Kus ma olen avaldanud soovi ebavõrdsuse kaotamiseks? See oleks ju ebamotiveeriv! Ebavõrdsus ilma vaesuseta ei ole ebavõrduse kadumine. Ära omista mulle mõtteid, mida ma pole väljendanud. See on soovitus, mis sarnaneb korraldusega.Lepatriinu kirjutas: ↑05 Aug 2024 18:13Kuidas sinu nägemuses muidu peaks ebavõrdsus kaduma? Kui sa ootad kõigile tasuta pajukit, aga tööd peaksid edaspidi tegema ja ümberjagamisele kuuluvat hüve looma vaid osad inimesed? Need, kes tahavad rabada ja peaksid sinu arvates tahtma seda teha mitte ainult abivajajate, vaid ka õpitud abituse toetamiseks?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 17:24Jah, muidugi säilib ebavõrdsus, aga ilma vaesuseta. Sest sellele, mis on garanteeritud, saab ainult juurde teenida.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 16:32
Oh, ära nüüd sellele "nooremale põlvkonnale" küll mingit halo pea kohale riputa ja neid Ameerika avastamises kahtlusta. See situatsioon on ajaloos sadu kordi läbi mängitud. Teeme suure hurraaga revoluutsija,jagame varad ringi ja segame veidi kaarte ning oleme peagi tiiruga samas kohas tagasi - ikka on 10-20% eliiti ja ülejäänud rabavad ellujäämise nimel tööd teha.
Inimesed ei ole ju võrdsed. Osa ebavõrdsusest on ka töökuses ja valmisolekus ise pingutada.
Publiku tungival soovil aga lahtkame nüüd natuke kasutaja @Lepatriinu personaalküsimust
Lihtsalt huvitav teada, mis motiveerib sellise profiiliga inimest kaitsma praegust sotsiaalsüsteemi ja pidama ennastsalgavat võitlust kodanikupalga vastu.
Töötav üksikema rohkem kui ühe lapsega, seda teame, aga täpsemalt?
- Mitu last?
Kui suur on töötasu?
Kas laste isa(de)lt elatis laekub?
Kas elamispind on enda oma ja kui ei ole, siis kui suur on üür?
-
Külaline
Sa soovid siis elu, kus töötaksid ainult need, kel palk 8000+ eurot? Oskad sa palun selgitada, kes küpsetab sulle leiva ja veab selle poodi ja paigutab riiulitele jne? Kes hooldab su haiget ema, võtab vastu su lapse sünni, koristab pärast seda sünnitustoa? Kas kõigile neile töödele on tromijooks, kui näiteks see kahe lapsega üksikema saab üle mediaanpalga kodanikupalka niikuinii?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 19:59Nõukaajal oli tõesti "õigus tööle ja karm kohustus seda õigust kasutada", mis ei olnud teatavasti jä'tkusuutlik. Mõttetud töökohad jne. Peaasi, et kõik inimesed oleksid hõivatud ehk teisisõnu kontrolli all. Tihtilugu oldi formaalselt kusagil hingekirjas, tegelikult aga tehti midagi muud, mis midagi sisse ka tõi. Inimesed teesklesid, et teevad tööd, tööandjad teesklesid, et maksavad palka.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 18:56Ja kust see raha siis tuleb sinu arust? Kui keegi ei soovi enam teenida. Kust tulevad kaubad ja teenused? Minu arust nõuka ajal juba prooviti seda varianti, et kõik võeti tööle tiksuma, kuigi nad tööd teha ei soovinud. Midagi poes ei olnud, selga polnud midagi panna. Käidi Soomes poes nutmas, et tahan ka kõike seda endale saada. Mis loll see siis rabab, kui temalt kõik ära võetakse mingite saamatute heaks.Jah, muidugi säilib ebavõrdsus, aga ilma vaesuseta. Sest sellele, mis on garanteeritud, saab ainult juurde teenida.
Raha tuleb teatavasti Euroopa Keskpangast, kus seda trükitakse. (Vabandust, lihtsalt tõeteraga iroonia).
Mida tähendab "kui keegi ei soovi enam teenida"? Kas see on väide, et peaminister läheb koju koti peale, sest talle meeldib saada üksnes 545,52 eurot kuus ja ta on nõus umbes 5000 euiro kaotamisega, sest lihtsalt on nii tore elada 545,52 euro eest kuus lihtsalt seetõttu, et see tuleb justkui niisama?
OK, olen natuke leebem. Kas see on lihtsalt mõttemäng stiilis "aga mis siis, kui äkki, oh üllatust, selgub, et eestlane on tegelikult põhimõtteline askeet, keda ei huvita mingi meelelahutus, maja kesklinnas mäe otsas keset metsa mere ääres, uus ja naabrist parem auto, iga päev paar liitrit õlut pubis jne?
-
Külaline
Nojah. Jumal tänatud, kui see tuleb siis, kui mind enam ei ole. Ma tõesti ei tahaks näha seda, kuidas maailm taas kord uppi lendab, sest uus põlvkond arvab, et kommunims toimib ja siis avastab, et ega ikka ei toimi küll.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 15:37 Kodanikupalk tuleb nagunii, aga praegune töötav X-generatsioon (sündinud ajavahemikus 1965-1980) jõuab enne pensionile ära minna või maha surra. Milleniaalid juba ei hakka rügama nagu nende vanemad ja vanavanemad ning Z-genertsioon on üldse pigem nutitehnika ja tehisintellekti usku ning tarbib vähe. Ilmselt võtabki kodanikupalga kasutusele põlvkond, kes praegu on teismelised.
Mulle X-generatsiooni esindajana mahub pähe küll, kuidas tööd tegemata raha on võimalik saada. Tuleb seda lihtsalt piisavalt trükkida ja lennukilt laiali külvata. Aga mida selle raha eest ka saada võiks, kui keegi tööd ei tee ja midagi ei tooda, see mulle tõesti pähe ei mahu. raha on sel juhullihtsalt kasutu paber (elektrooniline märge andmebaasis), aga midagi sellega teha ei saa, sest mitte keegi ei vaevu enam tööd tegema.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 15:37 Muidugi ei mahu X-generatsioonile pähe, kuidas on võimalik ilma tööd tegemata raha saada, aga noorem põlvkond näeb selles ressursside õiglasemat jaotust. Mitte nii nagu oleme seni harjunud, et vara on kogunenud ca 10% eliidi kätte ja ülejäänud 90% on toimetulekupiiril vaevlev tööjõud, kes ei julge oma viletsast ja alamakstud töökohast loobuda, et mitte nälga jääda.
Kust otsast kodanikupalk on üle mediaanpalga? 545,52 eurot on üle mediaanpalga? Halloo!Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 21:37Sa soovid siis elu, kus töötaksid ainult need, kel palk 8000+ eurot? Oskad sa palun selgitada, kes küpsetab sulle leiva ja veab selle poodi ja paigutab riiulitele jne? Kes hooldab su haiget ema, võtab vastu su lapse sünni, koristab pärast seda sünnitustoa? Kas kõigile neile töödele on tromijooks, kui näiteks see kahe lapsega üksikema saab üle mediaanpalga kodanikupalka niikuinii?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 19:59Nõukaajal oli tõesti "õigus tööle ja karm kohustus seda õigust kasutada", mis ei olnud teatavasti jä'tkusuutlik. Mõttetud töökohad jne. Peaasi, et kõik inimesed oleksid hõivatud ehk teisisõnu kontrolli all. Tihtilugu oldi formaalselt kusagil hingekirjas, tegelikult aga tehti midagi muud, mis midagi sisse ka tõi. Inimesed teesklesid, et teevad tööd, tööandjad teesklesid, et maksavad palka.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 18:56
Ja kust see raha siis tuleb sinu arust? Kui keegi ei soovi enam teenida. Kust tulevad kaubad ja teenused? Minu arust nõuka ajal juba prooviti seda varianti, et kõik võeti tööle tiksuma, kuigi nad tööd teha ei soovinud. Midagi poes ei olnud, selga polnud midagi panna. Käidi Soomes poes nutmas, et tahan ka kõike seda endale saada. Mis loll see siis rabab, kui temalt kõik ära võetakse mingite saamatute heaks.
Hea küll, teie arvate, et kui on üksikema kahe lapsega ja iga laps saab ka kodanikupalka (peresse laekub 3x545,52=1636,56), siis on elu lill ja juurde polegi vaja? Summa on ju ilusam kui 545,52, aga ühe inimese kohta on ikka 545,52!
Mina pakun, et teie mainitud pagarid, hooldajad ja sanitarid jäävad oma tööd tegema, sest siis on nende sissetulek töötasu võrra suurem.
Miks nad peaksid oma töötasust loobuma ning leppima ainult kodanikupalgaga, kui neil oleks võimalik saada kodanikupalk + töötasu? Teisisõnu - on valida, kas 545,52 või 545,52+1000 ja teie meelest nad valivad esimese? Miks?
Ainuke selgitus - te ise ilmselt teeksite nii ning arvate, et kogu Eesti käitub teiega ühtemoodi. Või kui see nii ei ole, siis palun üksikasjalikku selgitust, miks kõik peale teie niimoodi peaksid tegema?
Viimati muutis lihtsalt1, 05 Aug 2024 22:15, muudetud 1 kord kokku.
Ennastsalgav Eesti kaitsja kodanikupalga eest @Lepatriinu ei ole siiani vastanud minu küsimusele,
kas sissetulek 545,52 eurot kuus ühe inimese kohta on tema meelest mõnus elu või mitte.
Miks mulle tundub, et sellele vastust ei tulegi? Tegelikult tean, miks, aga ootan veel.
kas sissetulek 545,52 eurot kuus ühe inimese kohta on tema meelest mõnus elu või mitte.
Miks mulle tundub, et sellele vastust ei tulegi? Tegelikult tean, miks, aga ootan veel.
-
Lepatriinu
- Teerajaja
- Kontakt:
See publik oled ju sina üksi? Endast on naeruväärne mitmuses rääkida.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 20:39 Publiku tungival soovil aga lahtkame nüüd natuke kasutaja @Lepatriinu personaalküsimustLihtsalt huvitav teada, mis motiveerib sellise profiiliga inimest kaitsma praegust sotsiaalsüsteemi ja pidama ennastsalgavat võitlust kodanikupalga vastu.
- Mitu last?
Kui suur on töötasu?
Lepatriinu sugused naised saavad enda ja oma lastega hästi hakkama, aga ei soovi oma palgast ja maksudest üleval pidada täiskasvanud laiskvorste. Mis siin siis nii keerulist aru saada, et asud kohe isiklikult ründama? Minu rahakotti pole sul midagi asja.
Ja kui tahad isiklikuks minna, räägi endast. Kas ja kui palju viitsisid koolis käia, kas ja mida teha oskad, kelle kulul praegu elad jne.
Viimati muutis Lepatriinu, 05 Aug 2024 22:19, muudetud 1 kord kokku.
Vaata, kullakene. Nüüd on häda käes, et oi, ründab isiklikult (muide, küsimustega). Aga teisi laiskvortideks sildistama oled vägev. Ühesõnaga - oled selle diskussiooni kaotanud.Lepatriinu kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:14See publik oled ju sina üksi?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 20:39 Publiku tungival soovil aga lahtkame nüüd natuke kasutaja @Lepatriinu personaalküsimustLihtsalt huvitav teada, mis motiveerib sellise profiiliga inimest kaitsma praegust sotsiaalsüsteemi ja pidama ennastsalgavat võitlust kodanikupalga vastu.
- Mitu last?
Kui suur on töötasu?
Lepatriinu sugused naised saavad enda ja oma lastega hästi hakkama, aga ei soovi oma palgast ja maksudest üleval pidada täiskasvanud laiskvorste. Mis siin siis nii keerulist aru saada, et asud kohe isiklikult ründama? Minu rahakotti pole sul midagi asja.
Viimati muutis lihtsalt1, 05 Aug 2024 22:20, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Ei, ma ei arva, et ema kahe lapsega elab selle 1636.56 väga hästi. Aga kuna see on üle mediaanpalga, siis ju üle poolte üksikemadest peavad hetkel sellise summaga hakkama saama ja saavad ka. Ok, osad muidugi saavad elatist ka, aga samas on kindlasti neid mediaanpalgast allapoole saajaid naiste hulgas rohkem kui meeste hulgas. Nii et ikka on õsna suur tõenäosus, et see kahe lapsega üksikema hetkel saab alla selle summa.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 21:56
Kust otsast kodanikupalk on üle mediaanpalga? 545,52 eurot on üle mediaanpalga? Halloo!
Hea küll, teie arvate, et kui on üksikema kahe lapsega ja iga laps saab ka kodanikupalka (peresse laekub 3x545,52=1636,56), siis on elu lill ja juurde polegi vaja? Summa on ju ilusam kui 545,52, aga ühe inimese kohta on ikka 545,52!
Mina pakun, et teie mainitud pagarid, hooldajad ja sanitarid jäävad oma tööd tegema, sest miks nad peaksid oma töötasust loobuma ning leppima ainult kodanikupalgaga, kui neil oleks võimalik saada kodanikupalk + töötasu? Teisisõnu - on valida, kas 545,52 või 545,52+1000 ja teie meelest nad valivad esimese? Miks?
Ei, mina ei ole pagar, hooldaja jne. Minu töötasu on üle 3000 ja mina tõesti tööst ei loobuks. Aga te ise toote ju kodanikuplaga põhiargumendina välja, et siis inimene ei ole sunnitud tegema lihttöid. Saab ka ilma hakkama. Seega, kes hakkab neid lihttöid tegema, mille eest just väga palju ei maksta?
-
Lepatriinu
- Teerajaja
- Kontakt:
Aga käid sa tööl? Või oled vähemalt käinud?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:18Vaata, kullakene. Nüüd on häda käes, et oi, ründab isiklikult (muide, küsimustega). Aga teisi laiskvortideks sildistama oled vägev. Ühesõnaga - oled selle diskussiooni kaotanud.Lepatriinu kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:14See publik oled ju sina üksi?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 20:39 Publiku tungival soovil aga lahtkame nüüd natuke kasutaja @Lepatriinu personaalküsimustLihtsalt huvitav teada, mis motiveerib sellise profiiliga inimest kaitsma praegust sotsiaalsüsteemi ja pidama ennastsalgavat võitlust kodanikupalga vastu.
- Mitu last?
Kui suur on töötasu?
-
Külaline
Minagi muigasin selle publiku soovi peale. Inimesel on suurushullustus. Päris naljakas tegelikult, ühelt poolt imestab, miks mina külalisena kirjutan ning siis tormab nimelist kasutajat isiklikult ründama. Nii et vastus küsimusele, miks mina anonüümselt kirjutan - eks ikka sellepärast, et ma ei viitsi mingite lihtsakeste isiklikke rünnakuid enda pihta lugeda.Lepatriinu kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:14See publik oled ju sina üksi? Endast on naeruväärne mitmuses rääkida.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 20:39 Publiku tungival soovil aga lahtkame nüüd natuke kasutaja @Lepatriinu personaalküsimustLihtsalt huvitav teada, mis motiveerib sellise profiiliga inimest kaitsma praegust sotsiaalsüsteemi ja pidama ennastsalgavat võitlust kodanikupalga vastu.
- Mitu last?
Kui suur on töötasu?
Ja kui tahad isiklikuks minna, räägi endast. Kas ja kui palju viitsisid koolis käia, kas ja mida teha oskad, kelle kulul praegu elad jne.
OK. Kui üksikema kahe lapsega ei ela selle 1636.56 euroga nii hästi kui tahaks ja ta saab võimaluse minna endale sobivale tööle, mille eest tööandjalt tuleb kätte 1000, siis on kogu pere netosissetulek 2636,56. Kui 2000, siis 3636,56 ... jne.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:19Ei, ma ei arva, et ema kahe lapsega elab selle 1636.56 väga hästi. Aga kuna see on üle mediaanpalga, siis ju üle poolte üksikemadest peavad hetkel sellise summaga hakkama saama ja saavad ka. Ok, osad muidugi saavad elatist ka, aga samas on kindlasti neid mediaanpalgast allapoole saajaid naiste hulgas rohkem kui meeste hulgas. Nii et ikka on õsna suur tõenäosus, et see kahe lapsega üksikema hetkel saab alla selle summa.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 21:56
Kust otsast kodanikupalk on üle mediaanpalga? 545,52 eurot on üle mediaanpalga? Halloo!
Mina pakun, et teie mainitud pagarid, hooldajad ja sanitarid jäävad oma tööd tegema, sest miks nad peaksid oma töötasust loobuma ning leppima ainult kodanikupalgaga, kui neil oleks võimalik saada kodanikupalk + töötasu? Teisisõnu - on valida, kas 545,52 või 545,52+1000 ja teie meelest nad valivad esimese? Miks?
Ei, mina ei ole pagar, hooldaja jne. Minu töötasu on üle 3000 ja mina tõesti tööst ei loobuks. Aga te ise toote ju kodanikuplaga põhiargumendina välja, et siis inimene ei ole sunnitud tegema lihttöid. Saab ka ilma hakkama. Seega, kes hakkab neid lihttöid tegema, mille eest just väga palju ei maksta?
Kui lapsi mitte arvestada, siis tema isiklik sissetulek on töökoha olemasolul vastavalt 1545,52 või 2545,52.
Üksik mediaanpalgaga inimene (eeldades, et see on 1553, ei hakka praegu kontrollima) saab praegu tööandjalt kätte umbes 1324, eks? Lisandub sümboolne lapsetoetus, mis on kahele esimesele lapsele 80 eurot lapse kohta. 160 eurot kuus. Kokku 1484 eurot kolme peale.
Kodanikupalgaga - tööandjalt 815,15, riigilt 545,52, kokku 1360,67 ning mõlemad lapsed saavad kumbki veel 545,52, kokku kogu perele 2451,71.
Kas selle kahe lapsega ja töötava üksikema olukord halveneb või paraneb kodanikupalga läbi? Ning öelge hea põhjus, miks peaks see üksikema loobuma 815,15 eurost?
Viimati muutis lihtsalt1, 05 Aug 2024 23:00, muudetud 1 kord kokku.
-
Lepatriinu
- Teerajaja
- Kontakt:
See oleneb sellest, mida teevad kaupade ja teenuste hinnad kroonilises tööjõukriisis. Sa ju oskad ikka näha seoseid nõudluse ja pakkumuse vahel? Saad ju aru, et raha väärtus sõltub sellest, mida selle eest osta saab?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:34OK. Kui üksikema kahe lapsega ei ela selle 1636.56 euroga nii hästi kui tahaks ja ta saab võimaluse minna endale sobivale tööle, mille eest tööandjalt tuleb kätte 1000, siis on kogu pere netosissetulek 2636,56. Kui 2000, siis 3636,56 ... jne.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:19Ei, ma ei arva, et ema kahe lapsega elab selle 1636.56 väga hästi. Aga kuna see on üle mediaanpalga, siis ju üle poolte üksikemadest peavad hetkel sellise summaga hakkama saama ja saavad ka. Ok, osad muidugi saavad elatist ka, aga samas on kindlasti neid mediaanpalgast allapoole saajaid naiste hulgas rohkem kui meeste hulgas. Nii et ikka on õsna suur tõenäosus, et see kahe lapsega üksikema hetkel saab alla selle summa.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 21:56
Kui lapsi mitte arvestada, siis tema isiklik sissetulek on töökoha olemasolul vastavalt 1545,52 või 2545,52.
Kas selle kahe lapsega ja töötava üksikema olukord halveneb või paraneb kodanikupalga läbi?
-
Külaline
Aga räägi alustuseks, mitu last sul on ja mis sinu palk hetkel on? On sul ka mees? Kui on, siis mis tema palk on?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:34OK. Kui üksikema kahe lapsega ei ela selle 1636.56 euroga nii hästi kui tahaks ja ta saab võimaluse minna endale sobivale tööle, mille eest tööandjalt tuleb kätte 1000, siis on kogu pere netosissetulek 2636,56. Kui 2000, siis 3636,56 ... jne.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:19Ei, ma ei arva, et ema kahe lapsega elab selle 1636.56 väga hästi. Aga kuna see on üle mediaanpalga, siis ju üle poolte üksikemadest peavad hetkel sellise summaga hakkama saama ja saavad ka. Ok, osad muidugi saavad elatist ka, aga samas on kindlasti neid mediaanpalgast allapoole saajaid naiste hulgas rohkem kui meeste hulgas. Nii et ikka on õsna suur tõenäosus, et see kahe lapsega üksikema hetkel saab alla selle summa.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 21:56
Kas selle kahe lapsega ja töötava üksikema olukord halveneb või paraneb kodanikupalga läbi?
Vastus sinu küsimusele. Loomulikult, on 2600 suurem, kui 1600. Aga on täiesti inimlik arvata, et kui su sissetulek ilma midagi tegemata on juba 1600, siis 1000 euro eest sa tööle küll ei lähe. Ja nii jõuabki selleni, et väiksemapalgalistele töödele inimesi ei leita. Mis tähendab seda, et need palgad hakkavad tõusma, mis tähendab omakorda seda, et toodete ja teenuste hinnad tõusevad, mis omakoda tähendab inflatsiooni. Ja see on lõpmatu ring - koos inflatsiooniga tõuseb ka kodanikupalk, mis tekitab uue inflatsiooni. Jne.
Miks te arutate kodankupalga näol mingist müstilisest 545eurisest kodankupalgast? Sellist ressurssi Eestil pole ja ilmselt ka lähiaastatel ei tule. Reaalne oleks 100-200eurine kodanikupalk, mida sisuliselt maksaksid meile võõrtööjõud ja hallipassimehed.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
1600 ei ole sinu sissetulek, vaid kogu pere sissetulek. Sinu isiklik tagatud sissetulek on 545,52 ja mina ei näe küll head põhjust veel ühest 1000 eurost keeldumiseks. Valivam muidugi oled, seda küll. Igasugust saasta vastu ei võta ja kui tööandja juures töötavad mölakad, kergitad kerge südamega kaabut.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:49Aga räägi alustuseks, mitu last sul on ja mis sinu palk hetkel on? On sul ka mees? Kui on, siis mis tema palk on?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:34OK. Kui üksikema kahe lapsega ei ela selle 1636.56 euroga nii hästi kui tahaks ja ta saab võimaluse minna endale sobivale tööle, mille eest tööandjalt tuleb kätte 1000, siis on kogu pere netosissetulek 2636,56. Kui 2000, siis 3636,56 ... jne.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:19
Ei, ma ei arva, et ema kahe lapsega elab selle 1636.56 väga hästi. Aga kuna see on üle mediaanpalga, siis ju üle poolte üksikemadest peavad hetkel sellise summaga hakkama saama ja saavad ka. Ok, osad muidugi saavad elatist ka, aga samas on kindlasti neid mediaanpalgast allapoole saajaid naiste hulgas rohkem kui meeste hulgas. Nii et ikka on õsna suur tõenäosus, et see kahe lapsega üksikema hetkel saab alla selle summa.
Vastus sinu küsimusele. Loomulikult, on 2600 suurem, kui 1600. Aga on täiesti inimlik arvata, et kui su sissetulek ilma midagi tegemata on juba 1600, siis 1000 euro eest sa tööle küll ei lähe. Ja nii jõuabki selleni, et väiksemapalgalistele töödele inimesi ei leita. Mis tähendab seda, et need palgad hakkavad tõusma, mis tähendab omakorda seda, et toodete ja teenuste hinnad tõusevad, mis omakoda tähendab inflatsiooni. Ja see on lõpmatu ring - koos inflatsiooniga tõuseb ka kodanikupalk, mis tekitab uue inflatsiooni. Jne.
Rusikareegel on minu meelest see, et miinimumpalgast tööandjalt kättesaadav summa ei tohiks olla kodanikupalgast väiksem.
-
Lepatriinu
- Teerajaja
- Kontakt:
Sa vist ei tea, kui palju praegu miinimumpalk on? See ei ole väiksem kui 545,52 eurot.lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 23:111600 ei ole sinu sissetulek, vaid kogu pere sissetulek. Sinu isiklik tagatud sissetulek on 545,52 ja mina ei näe küll head põhjust veel ühest 1000 eurost keeldumiseks. Valivam muidugi oled, seda küll. Igasugust saasta vastu ei võta ja kui tööandja juures töötavad mölakad, kergitad kerge südamega kaabut.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:49Aga räägi alustuseks, mitu last sul on ja mis sinu palk hetkel on? On sul ka mees? Kui on, siis mis tema palk on?lihtsalt1 kirjutas: ↑05 Aug 2024 22:34
OK. Kui üksikema kahe lapsega ei ela selle 1636.56 euroga nii hästi kui tahaks ja ta saab võimaluse minna endale sobivale tööle, mille eest tööandjalt tuleb kätte 1000, siis on kogu pere netosissetulek 2636,56. Kui 2000, siis 3636,56 ... jne.
Rusikareegel on minu meelest see, et miinimumpalgast tööandjalt kättesaadav summa ei tohiks olla kodanikupalgast väiksem.
Mis see "igasugune saast" on, mida tegema ei hakka? Haiglaõe, päästja töö? Need on rasked ametid, mille eeat praegu makstakse vähe. Kas need kohad jätame siis tühjaks, sest meil on kõigil garanteeritud sissetulek ja igasuguse saastaga me ei tegele?
Ega päästja ei võta oma väikest palka praegu lihtsalt vastu. Ta teeb selle eest kõigepealt rasket ja kogu ühiskonnale väga vajalikku tööd.
Miinimumpalk on praegu 820 eurot kuus, et sa teaksid.Lepatriinu kirjutas: ↑05 Aug 2024 23:40 Sa vist ei tea, kui palju praegu miinimumpalk on? See ei ole väiksem kui 545,52 eurot.
Kui rakenduks stsenaarium "eraldi lisamaks 29,75%", saaks töötaja sellest tööandjalt kätte 542,85 ehk peaaegu sama palju kui oleks tänavune vähim arutamisväärne kodanikupalk (seda ilma II sammast arvestamata). Seega on proportsioon peaaegu OK.
Aga nagu juba varem mainisin, ei pruugi see lisamaks olla nii suur, sest ma ei tea kõiki valitsussektori kärpekohti, mida kodanikupalk võib võimalikuks muuta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Piusa ja 3 külalist