Mille see teie “suhe” siis üldse seisneb? Koos ei ela, elustiilid täiesti erinevad, siitloetu põhjal on tundunud, et vaninimesed väga seksida ka viitsi. Sõidate kumbki oma autos Eesti äärealasid mööda ringi? Veate vanarauda ja tassite suuri esemeid?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:07Kuna me ei ela koos ja meil on erinevad käigud ja erinevad tegevused, siis loomulikult on meil kummalgi oma auto.
Autoga või autota?
-
Külaline
-
Külaline
Siin tahaks küll täpsustust. Kuidas inimene, kes praegu elab kuskil äärelinna magalas, sai endale lubada aastal 1981, 18(?)-aastaselt, kohe peale lubade saamist, oma isiklikku autot? Odavam auto - Moskvitš näiteks - maksis 5000 rubla, kasutatud tihtilugu rohkemgi, sest uue jaoks oli autoostu luba vaja, millega omakorda oli vaja mitu aastat järjekorras oodata, võrdluseks keskmine palk oli toona 200 rubla.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 11:02Mind ei ole vaja transportida. Mul on load 45 aastat ja täpselt sama kaua olen olnud ka autoomanik
-
Külaline
Ta parandas end hiljem - load on 35 aastat. 90ndate algul liikus meil juba igasugu autosid. Kes ja kust tõi, aga hingehinda need ei maksnud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:40Siin tahaks küll täpsustust. Kuidas inimene, kes praegu elab kuskil äärelinna magalas, sai endale lubada aastal 1981, 18(?)-aastaselt, kohe peale lubade saamist, oma isiklikku autot? Odavam auto - Moskvitš näiteks - maksis 5000 rubla, kasutatud tihtilugu rohkemgi, sest uue jaoks oli autoostu luba vaja, millega omakorda oli vaja mitu aastat järjekorras oodata, võrdluseks keskmine palk oli toona 200 rubla.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 11:02Mind ei ole vaja transportida. Mul on load 45 aastat ja täpselt sama kaua olen olnud ka autoomanik
-
Külaline
Vahetult enne rahareformi ostis siis omale auto? 1992a oli juba igal ühel 150 krooni taskus. Uus Passat maksis näiteks 1992 aastal 220 000 krooni. Mingi üsna viletsa auto sai vast alates 10000 kroonist. Arvestades kasvõi toonaseid kinnisvarahindasid (mis olid umbes auto hinnad), siis minu arvates natuke halb raha paigutamise viis. Kui juba nooruses hästi teenida, aga oma vabad vahendid kasutatud autodesse matta… Proua oleks miljonär praeguGuest kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:51Ta parandas end hiljem - load on 35 aastat. 90ndate algul liikus meil juba igasugu autosid. Kes ja kust tõi, aga hingehinda need ei maksnud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:40Siin tahaks küll täpsustust. Kuidas inimene, kes praegu elab kuskil äärelinna magalas, sai endale lubada aastal 1981, 18(?)-aastaselt, kohe peale lubade saamist, oma isiklikku autot? Odavam auto - Moskvitš näiteks - maksis 5000 rubla, kasutatud tihtilugu rohkemgi, sest uue jaoks oli autoostu luba vaja, millega omakorda oli vaja mitu aastat järjekorras oodata, võrdluseks keskmine palk oli toona 200 rubla.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 11:02Mind ei ole vaja transportida. Mul on load 45 aastat ja täpselt sama kaua olen olnud ka autoomanik
-
Külaline
Kas suhe saab eksisteerida ainult siis, kui inimesed elavad koos? Meil on praegu alles nn käimisperiood. Ja meie vanuses inimestel on tõepoolest erinevad tegemised elu jooksul välja kujunenud. Mina kraabin oma maakodus suurema osa ajast. Tema amet on selline, kus ta peab sageli peale töönädalat ka nädalavahetuse öösiti tööd tegema (meelelahutaja).Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:25Mille see teie “suhe” siis üldse seisneb? Koos ei ela, elustiilid täiesti erinevad, siitloetu põhjal on tundunud, et vaninimesed väga seksida ka viitsi. Sõidate kumbki oma autos Eesti äärealasid mööda ringi? Veate vanarauda ja tassite suuri esemeid?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:07Kuna me ei ela koos ja meil on erinevad käigud ja erinevad tegevused, siis loomulikult on meil kummalgi oma auto.
Vanarauast ei tea mina midagi. Siin keegi teine kirjutas sellel teemal. Minul on vedamisi muidugi ka maa ja linnakodu vahet - hoidiseid, köögivilju jne.
Nats naljakas tegelikult küll, et kõigepealt peab põhjendama, miks mehel auto on ja siis pean põhjendama, milles me suhe siis üldse seisneb.
-
Külaline
Käisin suvel sõbrannadega Soomes maasikaid korjamas. Tagasi tulin autoga. Mõistagi oli see vana, kasutatud ja odav auto. Esimese päris uue auto ostsin salongist palju aastaid hiljem. Aga enne seda pidasin ikka päris palju erinevaid autosid läbi.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 13:23Vahetult enne rahareformi ostis siis omale auto? 1992a oli juba igal ühel 150 krooni taskus. Uus Passat maksis näiteks 1992 aastal 220 000 krooni. Mingi üsna viletsa auto sai vast alates 10000 kroonist. Arvestades kasvõi toonaseid kinnisvarahindasid (mis olid umbes auto hinnad), siis minu arvates natuke halb raha paigutamise viis. Kui juba nooruses hästi teenida, aga oma vabad vahendid kasutatud autodesse matta… Proua oleks miljonär praeguGuest kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:51Ta parandas end hiljem - load on 35 aastat. 90ndate algul liikus meil juba igasugu autosid. Kes ja kust tõi, aga hingehinda need ei maksnud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:40
Siin tahaks küll täpsustust. Kuidas inimene, kes praegu elab kuskil äärelinna magalas, sai endale lubada aastal 1981, 18(?)-aastaselt, kohe peale lubade saamist, oma isiklikku autot? Odavam auto - Moskvitš näiteks - maksis 5000 rubla, kasutatud tihtilugu rohkemgi, sest uue jaoks oli autoostu luba vaja, millega omakorda oli vaja mitu aastat järjekorras oodata, võrdluseks keskmine palk oli toona 200 rubla.oleks ise suurema mureta oma peikale praegu auto ostnud
-
Külaline
Töötasin 1991 pere-ettevõttes baaridaamina. Ostsin 4 nädala teenistuse eest auto, kasutatud Žiguli 06, tuunitud mustade klaasidega lumivalge auto. Kuna meil toona mehega lube polnud, siis nn palkasime autojuhi, kes siis meie sõidutamise eest sai ülejäänud ajaks auto oma kasutusse.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 13:23Vahetult enne rahareformi ostis siis omale auto? 1992a oli juba igal ühel 150 krooni taskus. Uus Passat maksis näiteks 1992 aastal 220 000 krooni. Mingi üsna viletsa auto sai vast alates 10000 kroonist. Arvestades kasvõi toonaseid kinnisvarahindasid (mis olid umbes auto hinnad), siis minu arvates natuke halb raha paigutamise viis. Kui juba nooruses hästi teenida, aga oma vabad vahendid kasutatud autodesse matta… Proua oleks miljonär praeguGuest kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:51Ta parandas end hiljem - load on 35 aastat. 90ndate algul liikus meil juba igasugu autosid. Kes ja kust tõi, aga hingehinda need ei maksnud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:40
Siin tahaks küll täpsustust. Kuidas inimene, kes praegu elab kuskil äärelinna magalas, sai endale lubada aastal 1981, 18(?)-aastaselt, kohe peale lubade saamist, oma isiklikku autot? Odavam auto - Moskvitš näiteks - maksis 5000 rubla, kasutatud tihtilugu rohkemgi, sest uue jaoks oli autoostu luba vaja, millega omakorda oli vaja mitu aastat järjekorras oodata, võrdluseks keskmine palk oli toona 200 rubla.oleks ise suurema mureta oma peikale praegu auto ostnud
-
Külaline
Mina küll ei kujuta ette, et oleks kahepeale vaid 1 auto. Elame Kalamaja lähedal oma majas. Töötame absoluutselt erinevatel kellaaegadel ja kohtades. Mina käin hommikuti või õhtuti trennis, kuidas kunagi. Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:00Minu meelest see pole sugugi normaalne, kui kaheliikmeline leibkond ei suuda ühe autoga oma asju ära ajada, eriti veel linnas. Südalinn, Kalamaja, Pelgulinn, Kassisaba, Vanalinn peaks mingeid parkimisplatse täis olema? Meie majas on 9 korterit. Roheline hoov oleks “normaalne” asendada 18 parkimiskohaga? Paljud “normaalsed” inimesed ja arendajad peaaaegu alati muidugi teevadki seda, sellepärast paljud varem rohelised linnaosad ongi nii asfalteeritud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 11:02Mu meelest on üsna normaalne, kui paarisuhtes/perekonnas on kummalgi oma auto
-
Külaline
Sa vist ei saa päris hästi aru millele sa vastad?Guest kirjutas: ↑18 Juul 2026 22:28Tore. Tahaks näha seda Bolti juhti, kes rõõmsalt võtaks peale selle hunniku vanarauda, mis mul hetkel autos istub, et see ära viia. Muuhulgas lõkkes uste küljest lahti põlenud hinged ja käepidemed, teravate äärtega katuseplekiribad jmt.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 20:31Taksoga lähed ju ka, millal tahad. Bolt app, 2-3 minutiga takso ees, ülimugav. Vahest teen ka 20-30 km sõidud taksoga.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2026 20:09
Mulle oleks ebamugav. Sõltub teisest. Oma autoga lähen millal tshan ja tulen. Ei ela ka Tallinnas. Parkimine oma maja ees tasuta.
Kui selle ära viin, siis järgmine sõit on lastega ühele üritusele Lõuna-Eestis, kus majutus on üritusest 25km kaugusel. Hommikul üritusele esinema, õhtul tagasi. Jälle Bolt?
-
Külaline
Olen ise autoomanik ja sellest ei loobuks, aga sinu põhjendus on ikka ka päris jabur. Korra kuus maniküüri või pediküüri pärast autot pidada on küll päris jabur.Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.
-
Külaline
Kui ma nii saamatu oleks, ma ei kuulutaks seda nii valjult. Elab linnas ja ei saa midagi tehtud ilma autota, pole ime et inimesed paksud ja nii hädised on.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:13Mina küll ei kujuta ette, et oleks kahepeale vaid 1 auto. Elame Kalamaja lähedal oma majas. Töötame absoluutselt erinevatel kellaaegadel ja kohtades. Mina käin hommikuti või õhtuti trennis, kuidas kunagi. Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:00Minu meelest see pole sugugi normaalne, kui kaheliikmeline leibkond ei suuda ühe autoga oma asju ära ajada, eriti veel linnas. Südalinn, Kalamaja, Pelgulinn, Kassisaba, Vanalinn peaks mingeid parkimisplatse täis olema? Meie majas on 9 korterit. Roheline hoov oleks “normaalne” asendada 18 parkimiskohaga? Paljud “normaalsed” inimesed ja arendajad peaaaegu alati muidugi teevadki seda, sellepärast paljud varem rohelised linnaosad ongi nii asfalteeritud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 11:02Mu meelest on üsna normaalne, kui paarisuhtes/perekonnas on kummalgi oma auto
-
Külaline
Veider, et see maniküür ja pediküür sulle ette jäid, nagu ütlesin, käin ka trennis - kas siis hommikul enne tööd või pärast tööd. Ehk siis 4 x nädalas peaks kaaslane oma tööasju taksoga ajama. Kas see on mõistlik?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:34Olen ise autoomanik ja sellest ei loobuks, aga sinu põhjendus on ikka ka päris jabur. Korra kuus maniküüri või pediküüri pärast autot pidada on küll päris jabur.Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.
-
Külaline
Wow, saamatu mõistusega kodanik, ma töötan 25 km kaugusel ja ei kavatse sinna never mingi bussiga hakata sõitma, kui selle jaoks on olemas auto või takso. Kehakaal on korras ja tervis hea, sa vastik õelusehunnik.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:34Kui ma nii saamatu oleks, ma ei kuulutaks seda nii valjult. Elab linnas ja ei saa midagi tehtud ilma autota, pole ime et inimesed paksud ja nii hädised on.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:13Mina küll ei kujuta ette, et oleks kahepeale vaid 1 auto. Elame Kalamaja lähedal oma majas. Töötame absoluutselt erinevatel kellaaegadel ja kohtades. Mina käin hommikuti või õhtuti trennis, kuidas kunagi. Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 12:00
Minu meelest see pole sugugi normaalne, kui kaheliikmeline leibkond ei suuda ühe autoga oma asju ära ajada, eriti veel linnas. Südalinn, Kalamaja, Pelgulinn, Kassisaba, Vanalinn peaks mingeid parkimisplatse täis olema? Meie majas on 9 korterit. Roheline hoov oleks “normaalne” asendada 18 parkimiskohaga? Paljud “normaalsed” inimesed ja arendajad peaaaegu alati muidugi teevadki seda, sellepärast paljud varem rohelised linnaosad ongi nii asfalteeritud.
-
Külaline
Nagu näha, on meie seas igasuguseid lohhe, kes kasvõi käivad tunde jala ja ühistranspordiga, peaasi, et mingi mees majas.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 19:55Wow, saamatu mõistusega kodanik, ma töötan 25 km kaugusel ja ei kavatse sinna never mingi bussiga hakata sõitma, kui selle jaoks on olemas auto või takso. Kehakaal on korras ja tervis hea, sa vastik õelusehunnik.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:34Kui ma nii saamatu oleks, ma ei kuulutaks seda nii valjult. Elab linnas ja ei saa midagi tehtud ilma autota, pole ime et inimesed paksud ja nii hädised on.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:13
Mina küll ei kujuta ette, et oleks kahepeale vaid 1 auto. Elame Kalamaja lähedal oma majas. Töötame absoluutselt erinevatel kellaaegadel ja kohtades. Mina käin hommikuti või õhtuti trennis, kuidas kunagi. Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.
-
Külaline
Ära muretse, see kodanik annaks oma auto-mida tal kunagi pole ja ka olema ei saa-mehele ja ilmselt ise käib 2h bussiga bõi häälega. Mõistlik, sest kui ükski mees sind ei taha, pead olema madalam kui muru.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 19:55Wow, saamatu mõistusega kodanik, ma töötan 25 km kaugusel ja ei kavatse sinna never mingi bussiga hakata sõitma, kui selle jaoks on olemas auto või takso. Kehakaal on korras ja tervis hea, sa vastik õelusehunnik.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:34Kui ma nii saamatu oleks, ma ei kuulutaks seda nii valjult. Elab linnas ja ei saa midagi tehtud ilma autota, pole ime et inimesed paksud ja nii hädised on.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2026 15:13
Mina küll ei kujuta ette, et oleks kahepeale vaid 1 auto. Elame Kalamaja lähedal oma majas. Töötame absoluutselt erinevatel kellaaegadel ja kohtades. Mina käin hommikuti või õhtuti trennis, kuidas kunagi. Korra kuus maniküüris, pediküüris ka kindlasti hommikuti enne tööd.
-
Külaline
Mis selles halba on?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2026 22:51peaasi, et mingi mees majas
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Andy, Hanna, Semrush [Bot] ja 8 külalist