Mida söödavat pakud külalisele, kui ettevalmistusteks aega napib?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 15:40Kuidas selline olukord üldse saaks tekkida, et lambist mingid inimesed sulle koju tulevad?
Mis seal imelikku on? Meile ikka aeg-ajalt mõni sõber helistab, et tuleks korra läbi ja räägiks juttu. Kui ei sobi, siis nii ütlengi aga tihtipeale sobib.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 16:13
Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 15:40Kuidas selline olukord üldse saaks tekkida, et lambist mingid inimesed sulle koju tulevad?
Mis seal imelikku on? Meile ikka aeg-ajalt mõni sõber helistab, et tuleks korra läbi ja räägiks juttu. Kui ei sobi, siis nii ütlengi aga tihtipeale sobib.
Ja siis joote šampanjat, üks näpp peenelt püsti, ja lurtsutate oliive peale?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 17:03
Ja mis selles siis halba on?
Ma sooviks ka, et mul kodus varuga šampat oleks 😃 aga ei ole 🫣 oliivid süüakse ka kohe ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 17:12
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 17:03

Ja mis selles siis halba on?
Ma sooviks ka, et mul kodus varuga šampat oleks 😃 aga ei ole 🫣 oliivid süüakse ka kohe ära.
:D :) ;) :( :o :shock: :oops: :P :x :lol: 8-) :? :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :ugeek: :geek: :mrgreen: :| :arrow: :idea:
Külaline

Minul on olnud 2 korda (erinevate inimestega) juhus kus minu viidud kook pandi kappi ja ei pakutud mitte midagi.
Ühes küsisin lahkumise ajal lapsele vett juua, seda anti.
Kas see on Lõuna-Eesti eripära?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 18:00 Minul on olnud 2 korda (erinevate inimestega) juhus kus minu viidud kook pandi kappi ja ei pakutud mitte midagi.
Pole siis vaja kutsumata külla ronida.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 18:00 Minul on olnud 2 korda (erinevate inimestega) juhus kus minu viidud kook pandi kappi ja ei pakutud mitte midagi.
See on su sõprade eripära. Me siin lõunas oleme väga külalislahked.
Külaline

Ei, meil on normaalsed võõrustajad ja normaalsed külalised.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 18:13See on su sõprade eripära. Me siin lõunas oleme väga külalislahked.
Sinu sõnadest lausa õhkub tigedust.
Külaline

Tunnise etteteatamisega jõuab saiataigna kerkima panna, küpsema läheb siis kui külalised kohal. Külmikus juustu, sinki, juustumoosi, moosi jne ikka leidub. Teed saab ka.
Külaline

Unustasid ära selle tordi? Mina oleks selleks küll võimeline. Ei ole L-Eestist 🫣
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 20:31Unustasid ära selle tordi? Mina oleks selleks küll võimeline. Ei ole L-Eestist 🫣
Selle poole tunnikesega mis ma neid kunagisi naabrinaisi vaatamas olin? Ok, nad ei olnud küll enam noored, aga ikkagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 20:44
Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 20:31Unustasid ära selle tordi? Mina oleks selleks küll võimeline. Ei ole L-Eestist 🫣
Selle poole tunnikesega mis ma neid kunagisi naabrinaisi vaatamas olin? Ok, nad ei olnud küll enam noored, aga ikkagi.
Ja oma süüd ei osanud lahti teha, et tahaks seda torti maitsta?
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 20:46Ja oma süüd ei osanud lahti teha, et tahaks seda torti maitsta?
Mul koogist suva, võin neid tonni ka osta, lihtsalt imelik oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 20:53
Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 20:46Ja oma süüd ei osanud lahti teha, et tahaks seda torti maitsta?
Mul koogist suva, võin neid tonni ka osta, lihtsalt imelik oli.
Lõuna-Eesti kommetega pole sel küll mingit pistmist. Imelik sellist küsimust üldse esitada.
Ütle siis torti üle andes, et tõin maitsmiseks, tahaksime proovida.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Okt 2024 21:02Ütle siis torti üle andes, et tõin maitsmiseks, tahaksime proovida.
Mina räägin aiast ja sina pidevalt aiaaugust :lol: kook/tort
Maitsmine on elementaarne, ei ole seda küll kuskil mujal ütlema pidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 20:25 Tunnise etteteatamisega jõuab saiataigna kerkima panna, küpsema läheb siis kui külalised kohal. Külmikus juustu, sinki, juustumoosi, moosi jne ikka leidub. Teed saab ka.
Pärmitaigen kerkib ikka paar tundi ja tunnike tahab ahjus olla. Aga eks te pea selle aja juustumoosiga vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 20:25 Tunnise etteteatamisega jõuab saiataigna kerkima panna, küpsema läheb siis kui külalised kohal. Külmikus juustu, sinki, juustumoosi, moosi jne ikka leidub. Teed saab ka.
Ma ei kujuta ette, mis inimesed need on, kes teatavad teistele, et tulevad nüüd neile külla. Samamoodi ei kujuta ette neid, kes selle peale siis vastavad, et oi, kui tore - ja siis hulluvad, mida külalistele süüa pakkuda.

Katsuge ikka normaalsed olla. Minge külla siis, kui teid kutsutakse. Ja võtke külalised vastu siis, kui see teile ikka reaalselt sobib. Elementaarne viisakus nagu.
Külaline

Valgamaal tehakse sellist asja üpris sageli. Ma võtan Valgamaal mõnele inimesele ootamatult külla minnes väikese koogitüki kaasa, siis ei ole kahju kui kappi pannakse. Samas kõik ei pane ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 15:40
Külaline kirjutas: 11 Okt 2024 05:55 Mida söödavat paned lauale, kui külalise tulekuni on aega üks tund ja sul ei olnud aega ettevalmistusi teha?
Kuidas selline olukord üldse saaks tekkida, et lambist mingid inimesed sulle koju tulevad?
Selline olukord saab tekkida, kui nt päeval tööl olles lepid tuttavaga kokku, et ta tuleb kell 20 sinu juurde. Kui reeglina lõpeb sul tööpäev kell 17, aga vot just sel korral saad ootamatu tööülesande, mida ei ole võimalik tegemata jätta ja millele kulub paar tundi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: donna Anna ja 4 külalist