Kuidas on võimalik tulla sellisele järeldusele? Kui ei kuulata siis ei austata ja karjumine tekitab hirmu mitte austust. Kui sa soovid oma lapsi/kaaslast/keda iganes allutada, siis seda eesmärki see täidab tõesti. Aga kui sind ei kuulata normaalse hääletooniga, siis äkki peaks vaatama endasse mitte teisi süùdistama hakkama? Võib-olla ei oska sina oma mõtteid edasi anda ja kuna sa ei saa oma tahtmist siis kasutad vägivaldset karjumist.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 08:13Mind huvitab jah, kuidas see tekib, et ei peeta lugu või ollakse hierarhias madalal kohal. Kas see on nii, et ei peeta lugu kui inimesest või hoopis teatud sorti käitumisest- karjumisest. Äkki ma karjun siis liiga vähe? Sest kui mõelda karjumisele, siis tavaliselt teised ehmatavad, tunnevad hirmu ja teevad kõik mida karjuja ütleb. Vastu hakata küll ei julge. Kuigi tahaks. Sest keegi ju ei taha, et ta peale karjutaks.Külaline kirjutas: ↑16 Veebr 2025 09:28Sest oled oma peres hierarhias madalal kohal, siis ongi savi. Miks see nii on läinud, et keegi sinust seal lugu ei pea, mõtle ise välja.Külaline kirjutas: ↑16 Veebr 2025 09:07 Ma ei saa aru ühest asjast. Karjumisest kellegi peale. Õigemini karjuja ülemvõimust teiste üle ja teiste kuuletumisest sellele.
Eks minagi ärritun vahel, saan vihaseks ja tõstan häält. Aga seda me peres keegi ei kuula. Ütlevad, et ära karju, rahune maha, või lähevad eemale. Ma nüüd küsiks, miks nii? Miks nad mind ei kuula. Kui samas räägitakse, kuidas kardeti kui vanem karjus nende peale. Või seda kui mees karjub. Kui mina kodus karjuma hakkan, siis "õpetakse "mulle rahunemist või ei tehta väljagi.
Minu jaoks on kergesti karjuma hakkavad inimesed ebastabiilsed. Neid on kerge mõjutada ja suunata käituma nii nagu vaja. Nad ise alati arvavad, et on hirmus võimukad ja tihtipeale veel on uhked oma käratuste peale ja eputavad teiste ees, et vot kuidas alles käratasin. Ja vot kuidas see, kelle peale karjusin, vaatas mind oma hirve silmadega. Ja nad eputavad sellega. Mul oleks piinlik, kui ma enda enesevalitsuse kaotaks sedasi ja keegi mind karjumas näeks. Lihtne on teisi ehmatada ja karjuda. Ja nad ei saa arugi, kui kerge on neid lugeda ja mõjutada.