Kogumine on tarkade lõbu

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 11:24 Saarest ilmus kunagi pikk artikkel (ei viitsi otsida) kust selgus, et ta koos 3 sõbrannaga on pigem laenumiljonär.
Mitte artikkel, vaid ta enda blogipostitus https://kristiinvesteerib.ee/kaks-ja-po ... e-korterit
"Suvele läksime vastu sellega, et tähistasime Lores õhtusöögiga kinnisvaraportfelli brutomiljonit, netomiljonit lubasime NOAsse tähistama minna. 🙂"

Pole ta kunagi varjanud, et ostab üürkaid laenuga, niimoodi kinnisvaraäris üldiselt ju tehaksegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 12:07 Soovitan lugeda. Kui pole ligipüääsu maksa see 1 € ja loe.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12031 ... a#cxrecs_s

Mina lahkun ka teisest sambast. Saan tipust raha veel -20% tulumaksuga kätte. Võimul on teatud tuntud seltskond kellel pole midagi püha. Ei imesta kui nad ka pensionireformi teevad. Vol 2. Kõik pankadele ja natuke riigile.
Isver, kui rumal.
Külaline

Rumalad inimesed tunneb ära kahe asja järgi-vandenõud igal pool ja pensioniraha väljavõtmine.
Elaksite kenasti 400 euroga ära, kui peaks homme pensionil olema? Uskumatu.
Külaline

Minul on TÄPSELT sama kogemus. Nii sarnane, et mõtlesin, kas oleme tuttavad :D
Minu puhul oli see sõber, kes kolis teise linna ja vahetas töökohta (töökoht oli kusjuures täiega viisakas!) ja siis hakkas järjest raha küsima. Tean, et pere tal aitas vahepeal arveid maksta, minu käest palus, et tasuksin õhtusöögid kui kokku saime või a la maksaksin ise takso eest jne. Olgu öeldud, et tegin seda hea meelega, sest tõesti arvasin, et inimesel suur muutus lõi jalad alt ära või pidi maksma korteri eest mitu kuud ette... Aga mitu kuud oli möödas ja siis hakkasin küll mõtlema, et mis toimub. Külas tal polnud käinud, aga lõpuks kui läksin, siis see oli ahiküttega kööktuba. Mitte, et sellel midagi viga oleks, aga tema töökohta arvestades jäi täiesti arusaamatuks, kuidas tal üldse raha pole, kui ta niivõrd odavas korteris elab.

Noh ja siis hakkaski peale see finantsvabaduse jutt. Istusin seal tema "köögis", säär enam-vähem puudutas tema "voodit", ja ta muudkui seletas kuidas ta eesmärgid järjest hakkavad täituma (tal oli kaks eesmärki: reis ja auto) ja kui need tehtud, siis järgmisena tuleb korter, mille ta siis müüb ära ja vahetab suurema vastu ja suurema vastu ja hakkab neid välja üürima ja... No päriselt ka, see oli nagu mingi vaimust vaevatu jutt. Kohutavalt imelik oli istuda seal, ta oli nagu ära tehtud. Ma siis nagu vargsi juhtisin tähelepanu, et päris nii ei saa, et teised tasuvad kulud ja siis sina "kogud", säästmine ja kogumine on ikka see, et opereerid iseenda sissetulekute piires. Ja ta ütles selle peale, et "ressursse enda ümber tulebki ära kasutada".

Kahjuks me läksime tollel õhtul väga tülli ja ma pole tänaseks temaga umbes 2 aastat suhelnud (mitte minu initsiatiivil, ta oli südamest solvunud, et ma arvasin, et ma ei peaks heast südamest talle jätkuvalt raha andma, et sõbrana toetada tema finantsvabaduse plaane......) natuke valutan südant siiani, aga no mis seal ikka.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 13:09 Rumalad inimesed tunneb ära kahe asja järgi-vandenõud igal pool ja pensioniraha väljavõtmine.
Hakkavad virelema ja jäävad oma täiskasvanud lastele kaela.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 13:09 Rumalad inimesed tunneb ära kahe asja järgi-vandenõud igal pool ja pensioniraha väljavõtmine.
Mina ei pea 400 € kuus ära elama ei praegu ega ka 25 aasta pärast.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 12:32
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 11:24 Saarest ilmus kunagi pikk artikkel (ei viitsi otsida) kust selgus, et ta koos 3 sõbrannaga on pigem laenumiljonär.
Mitte artikkel, vaid ta enda blogipostitus https://kristiinvesteerib.ee/kaks-ja-po ... e-korterit
"Suvele läksime vastu sellega, et tähistasime Lores õhtusöögiga kinnisvaraportfelli brutomiljonit, netomiljonit lubasime NOAsse tähistama minna. 🙂"

Pole ta kunagi varjanud, et ostab üürkaid laenuga, niimoodi kinnisvaraäris üldiselt ju tehaksegi.
Ega seda reklsami mainitud. Oli ajakirjaniku poolt kirjutatud pikk faktidega jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 13:29
Hakkavad virelema ja jäävad oma täiskasvanud lastele kaela.
Kõik ei ela nagu sina. Saavad pensioni 500 € kuus + 2 sambast 45 € juurde. Minu pärast ei peaks üldse pensioni maksma. Ikka ise tuleb elu elada nii, et ei jää laste, riigi kaela. Seega räägi enda eest. Ära üldista.
Külaline

Keskmist või alla selle teeniva palga saajat ei päästa see teine sammas kuidagi. Pole neil seal sambas suurt midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 13:45
Keskmist või alla selle teeniva palga saajat ei päästa see teine sammas kuidagi. Pole neil seal sambas suurt midagi.
See 30 000 on mingi raha küll, ei saa öelda, et see pole suurt midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 13:39
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 12:32

Ega seda reklsami mainitud. Oli ajakirjaniku poolt kirjutatud pikk faktidega jutt.
Mis asi on reklsam : :roll: ?
Näita siis seda pikka ajakirjaniku juttu. Mis fakte seal on, mida Kristi enda postituses ei ole?
Külaline

Kas sa oled uurinud pensionikalkulaatorist, et palju see 2.sammas sulle juurde annaks? Mina olen. Mul on pensionini veel pool aastat vaid.
2.sambasse on hetkel kogunenud ca 16 tuhat.
Kui ma ei võtaks seda raha välja, siis saaksin ma pensionikalkulaatori põhjal tulevikus oma 650€sele pensionile juurde ca 70€ kuus miinus maksud miinus fonditeenustasud ja kogu mu 16tuhat saaks 14a pärast läbi. Ehk siis vanadekoduealisena 80+ pole mul enam sellest sambast midagi järgi.
Kui ma võtan 2 samba kogu täiega välja, maksan küll 10% riigile TM, aga ma saan reaalselt kätte 14,4 tuhat. Kui ma selle eest ostan nüüd kas Merko aktsiaid või LHV 10,5% võlakirju, teenin ma intressidena või dividendidena igal aastal keskmiselt kuus samapalju või rohkemgi, kui oleks olnud see 2.sambast tulnud lisapension, aga võlakirjad/aktsiad on igal hetkel müüdavad ning ka pärandatavad, seega teenin juurde ja raha jääb alles ka.
Samasuguse järelduseni on jõudnud ka mõned teised mu tuttavad, kel kohe-kohe pensioniiga lähenemas ja kes nagunii aktsiaid/võlakirju varemgi opstntud
Külaline

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Sul ei ole seal 30 000 €. Ära valeta. Või kuulud sa 15% nn paremiku hulka eestis. Võta tulumnaks maja 22% ja sul oleks 24 500. Lisaks jõuab see sammas kukkuda veel 30%. Et sammas oleks kasulik oleksid pidanud teenima viimased 20 a 2 ja enam keskmist eesti palka
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 14:38
Kas sa oled uurinud pensionikalkulaatorist, et palju see 2.sammas sulle juurde annaks? Mina olen. Mul on pensionini veel pool aastat vaid.
Kui ma ei võtaks seda raha välja, siis saaksin ma pensionikalkulaatori põhjal tulevikus oma 650€sele pensionile juurde ca 70€ kuus miinus maksud miinus fonditeenustasud ja kogu mu 16tuhat saaks 14a pärast läbi. Ehk siis vanadekoduealisena 80+ pole mul enam sellest sambast midagi järgi.
Kui ma võtan 2 samba kogu täiega välja, maksan küll 10% riigile TM, aga ma saan reaalselt kätte 14,4 tuhat. Kui ma selle eest ostan nüüd kas Merko aktsiaid või LHV 10,5% võlakirju, teenin ma intressidena või dividendidena igal aastal keskmiselt kuus samapalju või rohkemgi, kui oleks olnud see 2.sambast tulnud lisapension, aga võlakirjad/aktsiad on igal hetkel müüdavad ning ka pärandatavad, seega teenin juurde ja raha jääb alles ka.
Samasuguse järelduseni on jõudnud ka mõned teised mu tuttavad, kel kohe-kohe pensioniiga lähenemas ja kes nagunii aktsiaid/võlakirju varemgi opstntud

Õige arutelu ja arvutsukäik. Lisaks ei pannud riik sulle mingit 4% juurde vaid võttis selle sinu nn esimesest samabst mille tõttu sa kaotad esimese samba rahast kuus ca 35-40 €. Ehk siis rteaalne kasu sul ca 30-35 € Ja nüüd parim osa. Mis on sinu 70 € miinus maksud väärt 15 aasta pärast. Tore, et on inimesi kes oskavad veel arvutada. 2020 kukkus pensionifond 30%. Nüüd 4 aastaga on tõusnud ca 25% ja seda näidatakse kui suurt võitu.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 14:58
[/quote]

[/quote]

Sul ei ole seal 30 000 €. Ära valeta. Või kuulud sa 15% nn paremiku hulka eestis. Võta tulumnaks maja 22% ja sul oleks 24 500. Lisaks jõuab see sammas kukkuda veel 30%. Et sammas oleks kasulik oleksid pidanud teenima viimased 20 a 2 ja enam keskmist eesti palka
[/quote]

Vaatasin 28 715 hetkel. Pensionini 12 aastat.
Gitsa

Postitus Postitas Gitsa »

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 15:02
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 14:38

Õige arutelu ja arvutsukäik. Lisaks ei pannud riik sulle mingit 4% juurde vaid võttis selle sinu nn esimesest samabst mille tõttu sa kaotad esimese samba rahast kuus ca 35-40 €. Ehk siis rteaalne kasu sul ca 30-35 € Ja nüüd parim osa. Mis on sinu 70 € miinus maksud väärt 15 aasta pärast. Tore, et on inimesi kes oskavad veel arvutada. 2020 kukkus pensionifond 30%. Nüüd 4 aastaga on tõusnud ca 25% ja seda näidatakse kui suurt võitu.
Siis on ikka eriti kehv pensionifond valitud. Vaatasin just pensionikeskuse statistikat - minu pensionifond on viimase 5 aasta jooksul tõusnud keskmiselt üle 10% aastas. Ehk siis üle 50% kokku viie aastaga.
Külaline

Mul ei ole mitte ühtegi sellise mõtteviisiga tuttavat. Säästmine on eelkõige mõtteviisi ja suhtumise, mitte sissetuleku suuruse küsimus.
Külaline

Olen viimased 25 aastat pannud kõigist oma erasissetulekutest 20% kõrvale. Selle raha kasutan reisimiseks. Poole dividendituludest investeerin tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 14:22

Näita siis seda pikka ajakirjaniku juttu. Mis fakte seal on, mida Kristi enda postituses ei ole?
Kuidas sa suudad nii saamatu olla
https://www.ohtuleht.ee/tarbija/1099595 ... gest-pisku
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 20:47
Külaline kirjutas: 23 Aug 2024 14:22

Kuidas sa suudad nii saamatu olla
https://www.ohtuleht.ee/tarbija/1099595 ... gest-pisku
Mida sa sellega nüüd tõestad? Et inimesel pole võimalik miljonäriks saada?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline