Mida õhtuks süüa teete?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 14:42
Juustup kirjutas: 15 Juul 2024 14:15 Kuna olen viimasel ajal väga palju salatitest toitunud, siis täna teen ahjuvõileibu.

Minu retsept on järgmine:

Teen saiaviilud ühelt poolt ketsupiga kokku ning jaotan ahjuplaadile. Praen peekoni, panen saiadele. Praen sibula, segan selle toore hakkliha juurde. Hakkliha sisse panen ühe muna ning soola- pipart.
Segan hakkliha segu läbi ning katan sellega saiad ja peekoni. Lähevad ahju. Kui on pooleldi valmis siis lisan peale tomativiilu ja lasen edasi küpseda. Siis pisut pipart tomatile peale ning peale viil(või kaks) juustu. Kui tahta eriti krõbedat saia alla, siis soovitan saia natuke üle röstida ning hakklihast võimalikult mahla välja pigistada eelnevalt- sai jääb krõbedam.
Olen ka shampinjoni sabasid sinna toppinud, kui need üle on juhtunud olema

/Juustup
Kust Jeemenis peekonit saab? Või neil on mingid kalkuni/veisepeekonid asenduseks? Ma üldse ei arva, et sa luiskad Jeemeni kohta, siiralt huvitab :D
Veise peekonit saab jah. Suitsutatud kujul on see muidugi meeletu delikatess ja seda ma nägin ainult Egiptuses.
Ma olen kindel, et siin on kõik tegelikult olemas, aga mingites ekstra poodides ja ropu hinnaga. Selles mõttes on elu Egiptuses ikka valgele inimesele oluliselt lihtsam.
Küll aga on nik siin kui üldse lähis-idas meeletu valik mereande ! Eestis on need ju ropult kallid, siin saad poolmuidu kui õigel ajal õiges kohas oled.
Oh ja no muidugi see lõputu chapatis(kohalik sai..) ma vist võiksin oma toa seinu sellega varsti vooderdama hakata. Ostad tüki kana,antakse hunnik kohalikku leiba peale. Kui vastu ei võta, vaadatakse imelikult ja solvutakse. Olen alla andnud ja võtan kaasa aga ma ei suuda neid ära süüa. Olen pimedas kuhugi kilekotiga ära poetanud, alati on kiirelt ka ära kadunud. No ei jõua mina seda saia kilode viisi ära süüa.
Samas ma võin öelda, et nende värske sai on suussulav. Mul on plaanis lähiajal Egiptusesse sõita ning seal on mul Eesti merevaiku- tahan ära proovida kohaliku värske chapatise Eesti merevaiguga. Usun, et need kaks klapivad veatult!:)

/Juustup
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Misasjad on šampinjonisabad?
Juustup

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 14:42
Juustup kirjutas: 15 Juul 2024 14:15 Kuna olen viimasel ajal väga palju salatitest toitunud, siis täna teen ahjuvõileibu.

Minu retsept on järgmine:

Teen saiaviilud ühelt poolt ketsupiga kokku ning jaotan ahjuplaadile. Praen peekoni, panen saiadele. Praen sibula, segan selle toore hakkliha juurde. Hakkliha sisse panen ühe muna ning soola- pipart.
Segan hakkliha segu läbi ning katan sellega saiad ja peekoni. Lähevad ahju. Kui on pooleldi valmis siis lisan peale tomativiilu ja lasen edasi küpseda. Siis pisut pipart tomatile peale ning peale viil(või kaks) juustu. Kui tahta eriti krõbedat saia alla, siis soovitan saia natuke üle röstida ning hakklihast võimalikult mahla välja pigistada eelnevalt- sai jääb krõbedam.
Olen ka shampinjoni sabasid sinna toppinud, kui need üle on juhtunud olema

/Juustup
Kust Jeemenis peekonit saab? Või neil on mingid kalkuni/veisepeekonid asenduseks? Ma üldse ei arva, et sa luiskad Jeemeni kohta, siiralt huvitab :D
Absoluutselt kõike saab, mis ei ole sealihast. Kalkunivorst on niivõrd jäle, et ei kannata mingit kriitikat. Üldse kohalikud vorstid(minu meelest eranditult kõigis Lähis-Ida riikides) on suhteliselt jubedad. Salaami on normaalne, seda me siin siis sööme kui normaalset vorsti pole. Ühe "enam vähem" vorstilaadse toote olen avastanud, aga ütleme nii et see käib ja äärmisel juhul, Eesti toodetega ei anna võrreldagi. Egiptuses on Vene poed, sealt saab(hingehinnaga) vahel sinki ja korralikku vorsti, aga kunagi ei tea KAS saab ja hinnad on röögatud. Targem on paluda sõpradel tuua ja siis isu täis süüa või sügavkülma pista. Mina olen õppinud Eesti toitu igastahes meeletult hindama.
Millest võib veel und näha on korralik maksapasteet, kapsarullid, korralik suitsujuustu latt, kohukesed, normaalse maitsega energiajoogid(va redbull) ja hautatud kapsas. Ütleme nii et jõululauda Eesti traditsioonide kohaselt kokku panna on siin väga raske(aga kui kaval olla siis peaaegu võimalik)

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 16:09 Misasjad on šampinjonisabad?
Šampinjonivarred, mina kutsun neid hellitavalt sabadeks :D

/Juustup
Külaline

Täna tegin suppi hakklihast, nuudlitest ja külmutatud köögiviljadest.
Külaline

Sööme aeda ja külmikut tühjaks enne puhkust. Keedetud ülejäänud soolaoad said supiks tomatite, värske sibula, pisikeste porgandite ja ohtra rohelisega. Hetkel on tomatiuputus.:) Homme mozarella salat tomatite ja basiilikuga, õhtuks isetehtud kananagitsad - tükeldatud ja tambitud kanafilee keefirimarinaadi, siis paneerin pankos. Kõrvale siis kurgi-tomati-soolaoa salat rõõsa koorega. Kukeseenekaste värske kartuliga on ka plaanis, seened juba võiga praetud ja ootavad külmikus järge. Magusaks nagu ikka isetehtud jäts, seekord maasikatega, neid veel tuleb.
Külaline

Kah kägu kirjutas: 05 Juun 2024 21:44 Hakkliha-kapsahautis (varajase kapsaga). Hakkliha sama palju kui kapsast (teismeline poiss muidu ei söö). Lisandiks varajane kartul. Arbuus.
Teismeline noormees võiks ju siis ise endale sellist eritoitu valmistada nagu tema kõrgeaususele meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 09:11
Kah kägu kirjutas: 05 Juun 2024 21:44 Hakkliha-kapsahautis (varajase kapsaga). Hakkliha sama palju kui kapsast (teismeline poiss muidu ei söö). Lisandiks varajane kartul. Arbuus.
Teismeline noormees võiks ju siis ise endale sellist eritoitu valmistada nagu tema kõrgeaususele meeldib.
Kui teisi peres kapsarohkus ei häiri, milleks jaurata millegi tühise kallal.
Külaline

Kõrvale siis kurgi-tomati-soolaoa salat rõõsa koorega.
See tundub küll päris õudne kooslus.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 11:53
Täpselt- see ongi tühiasi ja teismeline võiks seda juba mõista. Kui kogu lapsepõlve ja nooruse on tulevane mees saanud kogemuse, et võib naisega rahulikult iga absurdse asja kallal vigiseda (ja see annab tema jaoks soovitud tulemuse), siis kasvõi pojukese enda tulevase pereõnne huvides võiks ema sellistele lapsukese ultimaatumitele siiski reageerida, mitte kandikuga järel joosta.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 12:22
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 11:53
Täpselt- see ongi tühiasi ja teismeline võiks seda juba mõista. Kui kogu lapsepõlve ja nooruse on tulevane mees saanud kogemuse, et võib naisega rahulikult iga absurdse asja kallal vigiseda (ja see annab tema jaoks soovitud tulemuse), siis kasvõi pojukese enda tulevase pereõnne huvides võiks ema sellistele lapsukese ultimaatumitele siiski reageerida, mitte kandikuga järel joosta.
Millest sina nüüd räägid? Et kui õhtusöögiks on kapsahautis mõeldud, siis teismeline peaks oma portsu eraldi keetma ja ülejäänud pere keedab eraldi?
Ma panen 1 kg kapsa kohta 0,5 kg liha. Aga kui kellelegi peres meeldiks, et liha on samapalju kui kapsast, siis mis mul selle vastu saaks olla - siis tuleks kergelt kapsaga maitsestatud hakkliha 😃
Eks lapsed ikka aitasid nii lihtsa roa puhul - kogu hakkimise ja riivimise tegid nemad.
Külaline

Täna on menüüs Armeenia kanašašlõkk ja majoneesiga sealihašašlõkk. Mõlemad sain Maximast soodukaga. Eilsest jäänud keedukartulid praen pannil ära. Kasvuhoonest saab tomatit, kurki, redist, rohelist sibulat ja nendest tuleb hapukoorega salat.
Külaline

Teriyaki marinaadis lõhe (lapse lemmik), kõrvale türgi oad soola ja küüslauguga ning suvikõrvitsa-burrata salat seemnetega.
Külaline

Külmikus on kaks suurt pakki mozarellat, aias basiilikut, tomatit. Salatit aga enam ei taha. On teil ideid, mida nendest teha mingite lisanditega? Pizzat ei sööda meil aga saiatooteid. Kas mingi pajaroog/ahjuvorm tuleks kõne alla?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 16:51 Külmikus on kaks suurt pakki mozarellat, aias basiilikut, tomatit. Salatit aga enam ei taha. On teil ideid, mida nendest teha mingite lisanditega? Pizzat ei sööda meil aga saiatooteid. Kas mingi pajaroog/ahjuvorm tuleks kõne alla?
Pastat sööte?
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Moussakat saaks teha
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 16:51 Külmikus on kaks suurt pakki mozarellat, aias basiilikut, tomatit. Salatit aga enam ei taha. On teil ideid, mida nendest teha mingite lisanditega? Pizzat ei sööda meil aga saiatooteid. Kas mingi pajaroog/ahjuvorm tuleks kõne alla?
Pakuks ka pastaga miskit, nt:
1. Tuleb siiski salatilaadne aga mitte klassikaline salat- pärlkuskuss keeda puljongis, kurna, sega läbi pesto, pipra, soola ja vähese õliga, lase jahtuda. Segad sisse tomati (väga hästi sobivad ka päikesekuivatatud tomatid), kui on siis võioad ja peale rebid mozzarella ja basiiliku. Isiklikult laseks veel mõne törtsu palsamikreemi ka peale.
2. Pannile nats võid, tomatid, sibul, küüslauk, praed läbi ja lisad ürdid, toidukoore. Lõpus lisad meeldiva eelnevalt keedetud pasta ja peale rebid mozzarella.
Külaline

Täna tegin panniroa tatra, suitsukana, sibula ja porgandiga; kõrvale värsked soolakurgid.
Külaline

Ma grilliks või praeks ära paksemad baklazaaniviilud, tomatid lõikaks tükkideks ja hautaks sibula ja küüslaugu ja oliivõliga kergelt läbi, ja siis paneks kihiti baklazaan, tomatimöks ja mozzarella ja siis see ahju.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 22:08
Ma grilliks või praeks ära paksemad baklazaaniviilud, tomatid lõikaks tükkideks ja hautaks sibula ja küüslaugu ja oliivõliga kergelt läbi, ja siis paneks kihiti baklazaan, tomatimöks ja mozzarella ja siis see ahju.
Kõik korraga saab ka ahju panna. Maitsestada millegagi, mis veidi umamit juurde annab. Kui küps, saab läbi segada ja nt pastale või riisile valada. Või lihtsalt liha kõrvale süüa.
Mozzarellat annab hästi paljudes toitudes kasutada. Nt täidetud ja ahjus küpsetatud tomatites või paprikas, täidetud kanataskutes, lihapallides.
Paneeritud ja frititud pallid on ka hea snäkk.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist