Mis siis valesti on? Kaal näitabki 1l elavhõbedaga veepudeli kaaluks 13.6kg. Ja veel ca 1kg
Kaal näitab massi. Vahet pole, mida sa sinna kaalu peale paned. Kas elavhõbeda, saia või vee
Mis siis valesti on? Kaal näitabki 1l elavhõbedaga veepudeli kaaluks 13.6kg. Ja veel ca 1kg
Ei tea, ei pese geeliga. Tabletid mugavaimad.
Mida Te füüsika tunnis tegite? Mahukaal ja mass on kaks väga erinevat asja.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 10:48Mis siis valesti on? Kaal näitabki 1l elavhõbedaga veepudeli kaaluks 13.6kg. Ja veel ca 1kgAnts kirjutas: ↑27 Juun 2025 22:21Kui liiter vett tavalises 1 L pudelis kaalub ca 1 kg siis sama pudel täidetuna elavhõbedaga kaalub 13,6 kg. Jätame igasugused temperatuuri mõjud jmt välja. Appi!Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2025 21:41
Kui googeldaga g to ml, siis praktiliselt on sama. Vahet ei ole ju mis aine on.
Kaal näitab massi. Vahet pole, mida sa sinna kaalu peale paned. Kas elavhõbeda, saia või vee
Ilmselt olete tulnukas, sest kui alukate pesemiseks pesuvahendit nanoliitrites mõõta siis inimese füsioloogiat ja metabolismi arvesse võttes ei tohiks alukaid jalgagi panna. Enne killu rebimist tehke endale selgeks, mis asi on nano-, mikro-, milli-, senti-, detsi-, kilo- jne ...Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 08:07Mul triipudega probleeme õnneks pole, pean hügieenist lugu. Aga sellegipoolest tore, et kogenud triibuteadlane siin nõu annab, ehk mõnel sinuga sarnased probleemid ja saab siit väärt ideidAnts kirjutas: ↑28 Juun 2025 00:54No kui nanoliitrites pesuvahendit doseerida siis peab ikka õite väike triip olema, ilmselt ka nanomeetrites. Vaadake oma auku ja kas see on nanomeetris või pigem sentimeetris? Detsimeetrised ei pea sõna võtma, võib kajama hakata.Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2025 23:36 Küll siin ühel triipudega palju kogemusi ja täitsa kohe vaevab see teema. Soovitan järgmine kord wc-s käies tagumine ots korralikumalt puhtaks pühkida.![]()
Nina nokkisin füüsika tunnis.Ants kirjutas: ↑28 Juun 2025 23:00Mida Te füüsika tunnis tegite? Mahukaal ja mass on kaks väga erinevat asja.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 10:48Mis siis valesti on? Kaal näitabki 1l elavhõbedaga veepudeli kaaluks 13.6kg. Ja veel ca 1kg
Tahtsin lihstalt aidata ja viidata, et kasutada köögikaalu ml koguse teada saamiseks, kuna pesuvahendil on see piisavalt täpselt veega sama ehk mahukaalul ja massil vahet pole.
Aus ülestunnistus on pool võitu (nina nokkimine). Viskoossus ei tähenda mahukaalu.
Kuidas see teemaga suhestub?Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 23:31Su Teietamise ja kõne maneeri järgi arvangi, et oled vana. 60+ pakuks.
Ariel Geelkapslid, Colour , 13 tk - nii on pakendil kirjas. 1 kapsel - 4-5 kg pesu.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2025 09:14Mis õudusi sa ometi kasutad? Saan lapslit kasutada ka mõne trenniriide pesuks, ei mingit vahtu, ei mingit lõhna-Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2025 00:11Nõus, olin esimest korda kapslit kasutades lausa hämmingus - tohutu üledoseerimine, palju pesu, üksainus kapsel ja pärast 5 korda kordusloputust, et vahust puhtaks saada.Ants kirjutas: ↑26 Juun 2025 15:59 Kui pudelist valamine lödistamine on siis ... vanad eestlased räägivad, et tuleb hommikul juba võtta pisut õuhkat ja siis käed enam ei värise. Saab instrumendile pihta.
Kapslitega on minu arvates see jama, et ... no kui on ikka eriti suur perse ja lausa kümme paari sebraga alukaid varutud siis jah, kapsel on mugav. Väiksema ahtriga/triipudega aga mõttetu üle doseerimine.
Aga kuidas see teemaga suhestub, et räägid siin pidevalt mingist kaalumisest ja ümber arvestamisest grammidesse, vahepeal ka inimese kehas olevast vee protsendist?
Pole vaja mind teietada, triibumees. Mul on need selged ning pesuvahendit mõõta tarvis pole, kasutusel kapslid.Ants kirjutas: ↑28 Juun 2025 23:04Ilmselt olete tulnukas, sest kui alukate pesemiseks pesuvahendit nanoliitrites mõõta siis inimese füsioloogiat ja metabolismi arvesse võttes ei tohiks alukaid jalgagi panna. Enne killu rebimist tehke endale selgeks, mis asi on nano-, mikro-, milli-, senti-, detsi-, kilo- jne ...Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 08:07Mul triipudega probleeme õnneks pole, pean hügieenist lugu. Aga sellegipoolest tore, et kogenud triibuteadlane siin nõu annab, ehk mõnel sinuga sarnased probleemid ja saab siit väärt ideid![]()
Kooki ikka ju küpsetate, mis sest, et nanoliitrit ei oska mõõta. Kaaluge siis, lihtsam. Põhikooli füüsika.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2025 02:00Aga kuidas see teemaga suhestub, et räägid siin pidevalt mingist kaalumisest ja ümber arvestamisest grammidesse, vahepeal ka inimese kehas olevast vee protsendist?
Pesugeeli kogust mõõdetakse milliliitrites ja mingit kaalumist ega ümberarvestust pole vaja. Puhas srosetu jutt.
Lisage koduperenaistele ka seos cm³ ja nL vahel. Kui 105 g asemel kasutada 100 g kas siis jäävad riided pisut mustaks?Tõutäkk kirjutas: ↑29 Juun 2025 09:36 Chat GPT vastus.
Pesugeelide erikaal (tihedus) on tavaliselt vahemikus 1,02–1,10 g/cm³ sõltuvalt tootest ja koostisest. Täpse väärtuse saad tavaliselt pakendi tehnilisest infost või mõõtes ise (nt kaaludes kindla mahuga proovi).
Kui vajad, võin aidata ka ligikaudse väärtuse arvutamisel või konkreetse toote info leidmisel.
Mis tähendab seda, et kaaluga mõõtes, tuleks ca 5% juurde panna, 100ml=105g
Ariel ongi kõige suurem õudus. Lisaks haiseb. Kasutan vaid neid: https://www.rimi.ee/epood/en/products/d ... /p/7252908Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2025 00:49Ariel Geelkapslid, Colour , 13 tk - nii on pakendil kirjas. 1 kapsel - 4-5 kg pesu.Guest kirjutas: ↑27 Juun 2025 09:14Mis õudusi sa ometi kasutad? Saan lapslit kasutada ka mõne trenniriide pesuks, ei mingit vahtu, ei mingit lõhna-Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2025 00:11
Nõus, olin esimest korda kapslit kasutades lausa hämmingus - tohutu üledoseerimine, palju pesu, üksainus kapsel ja pärast 5 korda kordusloputust, et vahust puhtaks saada.
Arieliga on kindel, et riided saavad puhtaks. Mida mustemad riide ja kangemad plekid, seda enam soovitan Arieli.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 13:24Ariel ongi kõige suurem õudus. Lisaks haiseb. Kasutan vaid neid: https://www.rimi.ee/epood/en/products/d ... /p/7252908
Mina olen see, kes kasutatavat vahendit väga vähe doseerib. Seega olen üsna kindel, et mu riided ei haise sõltumata vahendist.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2025 10:28 Eespool kurtsid paljud, et võõras pesuvahend pidavat haisema, aga vot see, millega nemad pidevalt pesevad, see ei haise.
Seletus sellele fenomenile on ju väga lihtne: nimelt harjub nina ära selle lõhnaga, mis pidevalt kodus on. Seetõttu sa enam ei tunnegi seda, seevastu kõik "võõrad" vahendid näivad ülivängelt haisevat.
Ma ise kasutasin kunagi ammu Arieli, seejärel Omo ja praegu on Mayeri. Ning üleminekute ajal on uus pesuvahend tundunud umbes kolm kuud kuni pool aastat talumatult tugevalõhnaline, terve ruum tundub selle järele haisevat. Praegu aga, mil olen Mayerit kasutanud u 8 aastat, ei tunne ma selle lõhna enam absoluutselt mitte. Seevastu Arielist, mis mulle kunagi nii mõnus ja lõhnatu tundus, tõttan poes nina kinni hoides mööda.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist