Kas balletti sa kunagi oled vaadanud? Ka ju võõrad inimesed tantsivad?Guest kirjutas: ↑04 Juul 2025 21:23 Mina olen see inimene, kes ei ole tantsupeost kunagi väga aru saanud. Need kes seal tantsivad, nendest saan aru, et nagu hobi ja nagu meeldib tantsida. Okei mingi hobi peab inimesel olema ja seltskond on tore, kellega aega veeta. Aga vaadata võõraid inimesi tantsimas? Mina sellest fenomenist aru ei saa. Laulmisest saan veel aru. Hästi laulvaid inimesi võib ikka kuulata, kui minu suur eelistus ei ole ka see.
Tantsupeo etendusel sa ei vaata konkreetseid tantsijaid, vaid seda, mis nende liikumisest kokku tekib. Efektid rõivastest, massist, kiiretest kohavahetustest, mõnest huvitavast tantsust. Ega kõik ei peagi kõiki huvitama, selge see, ning inimesed vaatavad ka tatnsupeol erinevaid asju. Minule meeldisid tantsupeod juba nooruses, kui ma ise veel rahvatantsija ei olnud, käisin neid alati vaatamas. Hiljem sai minust endast rahvatantsija ning mitu aastakümmet nägin tantsupidu seestpoolt. Nüüd vaatan jälle tribüünilt, eks ma oskan näha rohkemat kui need, kes pole ise tantsinud - märkan, kui tantsija peab 10 taktiga jõudma ületada terve staadioni joostes (see on korralik sprindi tempo), märkan korraga kerkivaid valgeid varrukaid, efektset ja kiiret uute tantsijate pealevoolu staadionile, täpset joondumist ja hästi lihvitud sünkroonsust jms. Tantsud ise on üsna marginaalse tähtsusega kogu selles komplektis. Kui on mõni tuttav lugu, siis varvas kõpsib kaasa, aga ma kunagi ei vaata konkreetselt tantsusamme, ikka suuremat pilti staadionil.