Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:36Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:51
Eks ta vist kuskil lihakombinaadis töötas ja sealt neid vorste ja viinereid ära tassis. No midagi pole teha, mulle ikka ei meeldi selline elu, kus kõik varastavad ja valetavad. Paljudel on need kombed siiani küljes, ei saagi lahti enam. Siingi palju neid.
Kas sina pole iial musta palka saanud ja kõik oma tulud ikka ettevõtjana ausalt ära maksnud?
Nõukaaeg versus kaasaeg
-
Külaline
-
Külaline
Küll siit kuuleb huvitavaid asju. Kas sina siin loobid neid pärleid või on selliseid rohkem? Ühes teemas sai lugeda, et kui ei ropenda, puudub sul huumorimeel, oled igavene kuivik. Nüüd kui ei varasta ja ei peta, oled loll. No ilmne nõukogude aja pärandvara. Siis olid ka intelligendid põlatud ja varastamine au sees.Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.
-
Külaline
Oled sa üldse nõuka ajal elanud või niisama jahvatad oma ebapädevat juttu, kuidas tollal riigi tagant võttes maksis selle keegi teine kinni?Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:36Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:51
Eks ta vist kuskil lihakombinaadis töötas ja sealt neid vorste ja viinereid ära tassis. No midagi pole teha, mulle ikka ei meeldi selline elu, kus kõik varastavad ja valetavad. Paljudel on need kombed siiani küljes, ei saagi lahti enam. Siingi palju neid.
Kas sina pole iial musta palka saanud ja kõik oma tulud ikka ettevõtjana ausalt ära maksnud?
-
Külaline
Pidevalt loen siit seda ka, et kindlasti oled mingi loll, kes elab maal. Kas see on ka mingi solvang või? Ma ei ela maal, aga kui elaks, kas see oleks mingi jube asi või, mida peab inimesele nina peale viskama? Tubli inimene, keda siin ei mõnitata siis ropendab, joob, varastab jõudumööda, petab riiki ja elab linnas? Kas sain õigesti aru?Tundud selline rumalapoolne lillelaps, kes on kusagil kotis elanud, ilmselt pärapõrgu maakohas.
-
Külaline
Viimase aja sõimusõnadeks paistavaki olema "vaene", "kole" ja "maakas".
-
Külaline
Mõttetu snoob.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 21:19Pidevalt loen siit seda ka, et kindlasti oled mingi loll, kes elab maal. Kas see on ka mingi solvang või? Ma ei ela maal, aga kui elaks, kas see oleks mingi jube asi või, mida peab inimesele nina peale viskama? Tubli inimene, keda siin ei mõnitata siis ropendab, joob, varastab jõudumööda, petab riiki ja elab linnas? Kas sain õigesti aru?Tundud selline rumalapoolne lillelaps, kes on kusagil kotis elanud, ilmselt pärapõrgu maakohas.
-
Külaline
Elan maal. Olen selle üle väga õnnelik, et lõpuks suutsime endale maale maja ehitada. Unistasin sellest mitukümmend aastat.
Keegi peab "maakat" sõimusõnaks? Jumal temaga, ta ei tea, millist rahulolu tähendab maal metsade keskel elamine. Kui käin paar tundi linnas asju ajamas ja koju tagasi sõidan, siis juba naabri esimest tamme nähes tunnen, kui mõnus kõik on. Selline rahu!
Keegi peab "maakat" sõimusõnaks? Jumal temaga, ta ei tea, millist rahulolu tähendab maal metsade keskel elamine. Kui käin paar tundi linnas asju ajamas ja koju tagasi sõidan, siis juba naabri esimest tamme nähes tunnen, kui mõnus kõik on. Selline rahu!
See võib ka nõuka aja teene olla. Siis oli võimalusi oluliselt vähem, inimesed siis suhtlesidki omavahel, see oli nende tegevus, nüüd on igaüks ise urkas, kes käib reisimas, kes tegeleb ettevõtlusega, kes istub arvutis, kes veel midagi. Vene ajal neid võimalusi polnud, siis inimestel oli selline tegevus, koos istuda. Nüüd on neil muud tegevused. Nii võib olla, et vaesemates riikides inimesed siiamaani suhtlevad tihedalt omavahel, kuna neil muudeks meelelahutusteks lihtsalt ei jätku raha, või pole need kättesaadavad. Siis on omavaheline suhtluski tegevus ja meelelahutus.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 19:23 Kui mina olin väike, see oli 70-80-ndatel ja elasin Pärnus puumajade rajoonis, siis seal oli kombeks, et suveõhtuti istusid kõik emad maja ees pingi peal, jõid kohvi, tegid suitsu ja ajasid juttu. Ümberkaudsetest majadest möödakäijad tulid ka, tegid suitsu, ajasid paar sõna juttu, läksid edasi. Minu tänaval oli mitu maja ja hästi ühtehoidev rahvas elas neis: lapsed mängisid omavahel, kõik teadsid kõigist kõike, laenasid üksteiselt raha või toiduaineid, hoidsid üksteise lapsi, tegid koos hoovis töid, käisid üksteise sünnipäevadel. Seda ma meenutan heldimusega ja sellisest suhtlusest ma tunnen tänapäeval puudust. Arvan, et seetõttu on neid vaimseid probleeme, ärevust ja depressiooni tänapäeval ka rohkem, et pole enam sellist näost näkku suhtlemist, auru välja laskmist, aga ka õlatunnet, mida selline igapäevane omavahel läbikäimine andis. See küll pole nõukaaja teene, pigem internet ja arvutid on need, mis on sundinud inimesi omaette kapselduma ja suhtlemisest võõrduma. Palju nüüd näete kedagi kuskil pingi peal istumas ja juttu ajamas? Palju neid lapsigi linnas ringi jookseb? Sellest on mul väga-väga kahju.
-
Külaline
Jah, võib olla küll. Telekast polnud midagi vaadata, väga kuskile minna ka polnud - siis käidigi kogukondlikult läbi. Millest on tänasel külluseajastul suur puudus. Nagu öeldakse: igal asjal on kaks otsa.Tolmukübe kirjutas: ↑09 Juul 2025 07:43
See võib ka nõuka aja teene olla. Siis oli võimalusi oluliselt vähem, inimesed siis suhtlesidki omavahel, see oli nende tegevus, nüüd on igaüks ise urkas, kes käib reisimas, kes tegeleb ettevõtlusega, kes istub arvutis, kes veel midagi. Vene ajal neid võimalusi polnud, siis inimestel oli selline tegevus, koos istuda. Nüüd on neil muud tegevused. Nii võib olla, et vaesemates riikides inimesed siiamaani suhtlevad tihedalt omavahel, kuna neil muudeks meelelahutusteks lihtsalt ei jätku raha, või pole need kättesaadavad. Siis on omavaheline suhtluski tegevus ja meelelahutus.
-
Külaline
Ida-Euroopa mentaliteet, millest osad siiani välja pole tulnud. Ilmselt need ongi need tänapäeva "ettevõtjad", kelle issid omal ajal vabrikust suitsuvorsti virutasid. Jutu järgi tundud olevat mingi sahkerdajast väikeettevõtja, kes tundub oma nina alt kaugemale mitte nägevat.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:45Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:36
Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.
-
Külaline
Sinusugune ajukääbik vist töökohast ostmist ette ei kujuta, ainult vargajutt. Mis sul viga on?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 13:39Ida-Euroopa mentaliteet, millest osad siiani välja pole tulnud. Ilmselt need ongi need tänapäeva "ettevõtjad", kelle issid omal ajal vabrikust suitsuvorsti virutasid. Jutu järgi tundud olevat mingi sahkerdajast väikeettevõtja, kes tundub oma nina alt kaugemale mitte nägevat.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:45Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44
Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.
-
Külaline
Venelastel on siiani sama mentaliteet, nagu igal pool nõuka ajal oli. Täpselt samuti ütlevad, et kui sind petetakse, siis ise olid loll. Väikeettevõtja ongi sahkerdaja, sest ta äri on sellistel savijalgadel, et muidu ta ei tulekski välja jne, jne. Ja samas on nad ise esimesed, kes punuvad sinna, kus inimesed on ausad, kus sa ei pea kogu aeg valvel olema, mis sinult jälle pihta pannakse, poes ei pea valvama, et sulle valesti tagasi antakse jne, jne. Hea rahulik elu on sellistes kohtades. Kui kaotad midagi ära, saad selle alati tagasi, võõras inimene aitab sind, kui oled hädas jne, jne. Ma mäletan, kui üheksakümnendatel Taanis käisin, siis kõik see tundus lihtsalt ulme. Rattad olid lukustamata kaupluse ees, poes olid iseteeninduskassad (mille kohta mõtlesime, et kui lihtne oleks siin odavam kaup võtta), kui käisime tee ääres, suvaline auto peatus ja juht küsis, et mis me siin jalutame, et kas tahame, et ta viib meid kuskile. Imeelu tundus see nõukaajaga võrreldes. Ja 30 aastat hiljem pole siin ikka veel sinnani jõutud, ikka on osadel nõukaaja kombed sees.
-
Külaline
Ostan juba aastaid ettevõttest, kus töötan, omahinnaga pea kõik kodus vajamineva toidukauba. Arutlemutikese arust on see puhas vargus, kuidas ma seda muidu sain, eks.
-
Külaline
Jutt käib nõuka-ajal varastamisest. Tänapäevast - kas sina või keegi teine "ettevõtja" siin enne just küsis, et kas ise oled oma maksud kõik ausalt ära maksnud (jah, olen) ja rääkis mustalt palga saamisest. Maksude mitte tasumine on samamoodi kaudne vargus.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 13:50Sinusugune ajukääbik vist töökohast ostmist ette ei kujuta, ainult vargajutt. Mis sul viga on?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 13:39Ida-Euroopa mentaliteet, millest osad siiani välja pole tulnud. Ilmselt need ongi need tänapäeva "ettevõtjad", kelle issid omal ajal vabrikust suitsuvorsti virutasid. Jutu järgi tundud olevat mingi sahkerdajast väikeettevõtja, kes tundub oma nina alt kaugemale mitte nägevat.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:45
Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.
-
Külaline
Ilusti kokku võetud. Ega nendele väikeettevõtjatele-sahkerdajatele põhimõtet selgeks teegi. Nemad ajavad ikka oma joru. See Ida-Euroopa / vene mentaliteet kestabki meil täpselt senikaua, kuniks siinsed inimesed sellel lasevad kesta.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 14:19 Venelastel on siiani sama mentaliteet, nagu igal pool nõuka ajal oli. Täpselt samuti ütlevad, et kui sind petetakse, siis ise olid loll. Väikeettevõtja ongi sahkerdaja, sest ta äri on sellistel savijalgadel, et muidu ta ei tulekski välja jne, jne. Ja samas on nad ise esimesed, kes punuvad sinna, kus inimesed on ausad, kus sa ei pea kogu aeg valvel olema, mis sinult jälle pihta pannakse, poes ei pea valvama, et sulle valesti tagasi antakse jne, jne. Hea rahulik elu on sellistes kohtades. Kui kaotad midagi ära, saad selle alati tagasi, võõras inimene aitab sind, kui oled hädas jne, jne. Ma mäletan, kui üheksakümnendatel Taanis käisin, siis kõik see tundus lihtsalt ulme. Rattad olid lukustamata kaupluse ees, poes olid iseteeninduskassad (mille kohta mõtlesime, et kui lihtne oleks siin odavam kaup võtta), kui käisime tee ääres, suvaline auto peatus ja juht küsis, et mis me siin jalutame, et kas tahame, et ta viib meid kuskile. Imeelu tundus see nõukaajaga võrreldes. Ja 30 aastat hiljem pole siin ikka veel sinnani jõutud, ikka on osadel nõukaaja kombed sees.
-
Külaline
Sa siis väidad, et kui sul nõuka ajal midagi oli, oli see varastatud. Raha eest ei saanud midagi. Kui rumal sa oled? Kas sa üldse elasid sel ajal või vanaema rääkis?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 15:27Jutt käib nõuka-ajal varastamisest. Tänapäevast - kas sina või keegi teine "ettevõtja" siin enne just küsis, et kas ise oled oma maksud kõik ausalt ära maksnud (jah, olen) ja rääkis mustalt palga saamisest. Maksude mitte tasumine on samamoodi kaudne vargus.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 13:50Sinusugune ajukääbik vist töökohast ostmist ette ei kujuta, ainult vargajutt. Mis sul viga on?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 13:39
Ida-Euroopa mentaliteet, millest osad siiani välja pole tulnud. Ilmselt need ongi need tänapäeva "ettevõtjad", kelle issid omal ajal vabrikust suitsuvorsti virutasid. Jutu järgi tundud olevat mingi sahkerdajast väikeettevõtja, kes tundub oma nina alt kaugemale mitte nägevat.
-
Külaline
Tänapäeval inimene samamoodi otsib võimalusi, kuidas riigi tagant varastada. Ei näe erinevust inimeste mentaliteedis. Kinnisvara üüri pealt maksab makse vaid käputäis. Ja needki vaid sellepärast, et nende äritegevus on liiga avalik.
-
Külaline
Iluteenindajad ja ehitajad ka reeglina makse ei maksa, see ongi väga suuresti nõuka aja pärand.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 15:55 Tänapäeval inimene samamoodi otsib võimalusi, kuidas riigi tagant varastada. Ei näe erinevust inimeste mentaliteedis. Kinnisvara üüri pealt maksab makse vaid käputäis. Ja needki vaid sellepärast, et nende äritegevus on liiga avalik.
-
Külaline
Tõesti loll ettevõtja, kes kõik tulud ära maksab. Saaks veel aru, kui maksud maksaks. Lausa lollus on kogu tulu kuhugi ära maksta.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:45Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:36
Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.
-
Külaline
Kas sinu arust on see jätkusuutlik, kui kõik teenitu läheb maksudeks? Tähenärija oled muidugi kõva, aga mis su elus muud rõõmu on, eks.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 16:06Tõesti loll ettevõtja, kes kõik tulud ära maksab. Saaks veel aru, kui maksud maksaks. Lausa lollus on kogu tulu kuhugi ära maksta.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:45Kui vana sa oled? Lolli inimese tunnus tõesti. Ei usu, et oled ettevõtja või üldse oma elus kuhugi jõudnud.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:44
Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Tigger ja 5 külalist