Jah ilmselt märkab ta kaasa võtta igapäevased ravimid. Nt insuliin , vererõhu vastum, südamerohud. Aga kas ka need ravimid, mida igapäevaselt ei lähe vaja. Vaid teatud olukordades.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 09:32Kui inimene põgeneb teisele maale, eks ta siis ikka märkab oma ravimid kaasa võtta. Mis sa ise siis oleks teinud? Jätad oma koerad ja kassid sinna koju üksi nälgima või? Allergiku jaoks paha lugu küll, aga koeri ja kasse on ju igal pool, neid pole võimalik vältida mitte kuidagi. Mul on näiteks hallituse vastu allergia, olen pidanud töökohta vahetama sellepärast, et mõnes töökohas õhkkond pole sobiv. Praegu ka pean niisutama õhku, võtma ravimeid, et saaks tööl käia. Kui on veidi vanem maja, hakkavad silmad punetama ja vett jooksma, midagi pole sinna teha. Mu koeral on allergia tolmu vastu, ka võtab ravimeid igapäevaselt. Midagi pole sinna teha, sa ei saa oma keskkonda alati kontrollida ja allergik peab sellega arvestama.Kas kõik allergikud märkasid võtta kaasa oma tabletid?
Lemmikloomad restoranis/kohvikus
-
Külaline
-
Külaline
Eks siis hakkavad silmad kipitama, nina läheb punaseks ja inimene lepib sellega. Ilmselt on põgenikul suuremaidki probleeme või mis sina arvad? Ma ka ei jätaks oma koera maha sellepärast, et mõnel võib olla allergia.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 09:47Jah ilmselt märkab ta kaasa võtta igapäevased ravimid. Nt insuliin , vererõhu vastum, südamerohud. Aga kas ka need ravimid, mida igapäevaselt ei lähe vaja. Vaid teatud olukordades.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 09:32Kui inimene põgeneb teisele maale, eks ta siis ikka märkab oma ravimid kaasa võtta. Mis sa ise siis oleks teinud? Jätad oma koerad ja kassid sinna koju üksi nälgima või? Allergiku jaoks paha lugu küll, aga koeri ja kasse on ju igal pool, neid pole võimalik vältida mitte kuidagi. Mul on näiteks hallituse vastu allergia, olen pidanud töökohta vahetama sellepärast, et mõnes töökohas õhkkond pole sobiv. Praegu ka pean niisutama õhku, võtma ravimeid, et saaks tööl käia. Kui on veidi vanem maja, hakkavad silmad punetama ja vett jooksma, midagi pole sinna teha. Mu koeral on allergia tolmu vastu, ka võtab ravimeid igapäevaselt. Midagi pole sinna teha, sa ei saa oma keskkonda alati kontrollida ja allergik peab sellega arvestama.Kas kõik allergikud märkasid võtta kaasa oma tabletid?
-
Külaline
no ja kui sa vaid teaksid, milliseid jälke haigusi ja parasiite inimestel leiduda võib - kindlasti keelaksid nad avalikes kohtades kohe ära
-
Külaline
Ega ei peagi. Kui sa ainult teksid, mis elukaid ma seljakotis kaasas kannan.Guest kirjutas: ↑04 Sept 2025 20:36No aga siis laseme igasugused lemmikloomad igale poole kaasa. Hampstrid, kodurotid, merisead, minisead, kassid, maod, papagoid jne ka avalikus söögikohas.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2025 20:22Miks ei ole OK? Sul mingi asjalik põhjendus ka on peale su iganenud põhimõtete? (Mind muide ei segaks vaikselt istuv koer ka teatris, tööl ega isegi mitte arsti kabinetis.)Guest kirjutas: ↑04 Sept 2025 20:12 Koera koht ei ole söögikohas! Mingist väliterrassist saan veel aru aga siseruumis kindel ei. Isegi kui koer istub ilusti jalgade juures ja on vaikselt, ei, ka siis ei ole okei. Mis edasi? Teatrisse, kooli, arsti kabinetti? Istub ju vaikselt teine?
Miks peavad just koerad need erilised koduloomad olema?
-
Külaline
Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
Kui ta nüüd peale jalutuskäiku läheb hoopis kohvikusse, siis transpordib puugid sinna ka. Mõni võib maha pudeneda. Sama võib olla ju ka inimesega kes peale metsas käiku teel koju käib läbi söögikohast ja istub toolile.
Ka teiste koertega kohtudes võib su koer saada kirbud.
Nii et vabalt võib saada kohvikust kirbud või puugi. Aga sel juhul ei saa süüdistada kohvikut küll, kuigi see tuleks mõttesse.
Kui ta nüüd peale jalutuskäiku läheb hoopis kohvikusse, siis transpordib puugid sinna ka. Mõni võib maha pudeneda. Sama võib olla ju ka inimesega kes peale metsas käiku teel koju käib läbi söögikohast ja istub toolile.
Nii et vabalt võib saada kohvikust kirbud või puugi. Aga sel juhul ei saa süüdistada kohvikut küll, kuigi see tuleks mõttesse.
-
Külaline
Mina arvan, et loomade kaasavõtmine söögi kohtadesse on looma piinamine.
-
Külaline
Mis loll jutt see on. Normaalne omanik paneb koerale regulaarselt kirburohtu, mis kaitseb ka puukide eest. Samamoodi teeb ta koerale ussitõrjet ja vaktsineerib. Tavaliselt need, kes looma eest eriti ei hoolitse, ei tari neid ka kuskile kaasa.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:17 Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
-
Külaline
Need pole vist kuigi tõhusad, et hoiaks kirbud ja puugid eemal. Või ei saa need putukad sellest kohe aru, et koeral on see tõrje tehtud. Ega isegi metsas käies paned puugitõrjet aga ikka võid leida puugi endalt.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:20Mis loll jutt see on. Normaalne omanik paneb koerale regulaarselt kirburohtu, mis kaitseb ka puukide eest. Samamoodi teeb ta koerale ussitõrjet ja vaktsineerib. Tavaliselt need, kes looma eest eriti ei hoolitse, ei tari neid ka kuskile kaasa.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:17 Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
-
Külaline
Need on väga tõhusad ja ei saa võrrelda mingi spreiga, mida inimesed endale peale lasevad. Koerte kirbu- ja puugirohi läheb vereringesse.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:37Need pole vist kuigi tõhusad, et hoiaks kirbud ja puugid eemal. Või ei saa need putukad sellest kohe aru, et koeral on see tõrje tehtud. Ega isegi metsas käies paned puugitõrjet aga ikka võid leida puugi endalt.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:20Mis loll jutt see on. Normaalne omanik paneb koerale regulaarselt kirburohtu, mis kaitseb ka puukide eest. Samamoodi teeb ta koerale ussitõrjet ja vaktsineerib. Tavaliselt need, kes looma eest eriti ei hoolitse, ei tari neid ka kuskile kaasa.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:17 Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
-
Külaline
Osade toime on peale hammustust. Osad peletavad puuke eemale. Aga see ei takista siiski seda et karvadesse ei või need puugid kinni jääda. See pole mingi kindel kaitse.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:39Need on väga tõhusad ja ei saa võrrelda mingi spreiga, mida inimesed endale peale lasevad. Koerte kirbu- ja puugirohi läheb vereringesse.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:37Need pole vist kuigi tõhusad, et hoiaks kirbud ja puugid eemal. Või ei saa need putukad sellest kohe aru, et koeral on see tõrje tehtud. Ega isegi metsas käies paned puugitõrjet aga ikka võid leida puugi endalt.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:20
Mis loll jutt see on. Normaalne omanik paneb koerale regulaarselt kirburohtu, mis kaitseb ka puukide eest. Samamoodi teeb ta koerale ussitõrjet ja vaktsineerib. Tavaliselt need, kes looma eest eriti ei hoolitse, ei tari neid ka kuskile kaasa.
-
Külaline
Meil saavad koerad tabletti, mis on nii parasiitide kui ka puukide vastu. Elame maal ja kummalgi koeral pole mitte ühtegi puuki küljes olnud. Ma arvan, et inimesed, kellel endal loomi pole, mõtlevad natuke liiga palju üle nende asjadega.
-
Külaline
Sul on vale info. Sa vist ei tea midagi loomadest, tundub mulle.Osade toime on peale hammustust. Osad peletavad puuke eemale. Aga see ei takista siiski seda et karvadesse ei või need puugid kinni jääda. See pole mingi kindel kaitse.
-
Külaline
Ega tahagi teada. Soovin einestada ilma pudulojusteta.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 11:27Sul on vale info. Sa vist ei tea midagi loomadest, tundub mulle.Osade toime on peale hammustust. Osad peletavad puuke eemale. Aga see ei takista siiski seda et karvadesse ei või need puugid kinni jääda. See pole mingi kindel kaitse.
-
Külaline
Siis mine sinna, kus nad pole lubatud. Valik on olemas. Foorumis lolli jutu ajamine sind kuidagi ei aita.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 11:47Ega tahagi teada. Soovin einestada ilma pudulojusteta.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 11:27Sul on vale info. Sa vist ei tea midagi loomadest, tundub mulle.Osade toime on peale hammustust. Osad peletavad puuke eemale. Aga see ei takista siiski seda et karvadesse ei või need puugid kinni jääda. See pole mingi kindel kaitse.
-
Külaline
Sind aitab?Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 11:48Siis mine sinna, kus nad pole lubatud. Valik on olemas. Foorumis lolli jutu ajamine sind kuidagi ei aita.
-
Külaline
Juba perekooli päevil keegi kriiskas, et vastikud loomad tungivad linnadesse, mida nad endast mõtlevad. Võtku teatavaks, et see on inimeste tsoon.
Keegi täiega vihkas seal loomi, nii koduloomi kui ka metsloomi.
-
Külaline
Kas mina tuututan, et loomad segavad ja igalt poolt mulle kirpe ja puuke kaela sajab?
-
Külaline
Selline inimene ilmselt vihkab ka kõiki teisi inimesi. Sügavam põhjus on see, et vihkab ka ennast, siis ei meeldigi keegi ega miski.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 13:27 Juba perekooli päevil keegi kriiskas, et vastikud loomad tungivad linnadesse, mida nad endast mõtlevad. Võtku teatavaks, et see on inimeste tsoon.
-
Külaline
Mina olen sisemas konservatiivne. Välja näitan leplikkust Sest nii peab. Mind ajab see olukord ennast vihale.
Mulle ka ei meeldi koerad söögikohas. Neil on koerahais. See on ainuke lõhn mis mis öökima paneb. Omanik oma koera haisu ei tunne enam. Mina tunnen. Nii vastik on. Aga ma pean olema tore inimene, loomasõbralik ja muudkui naeratama, sest " loomad on nii armsad". Ei ole. Koertel on vastik koerahais.
Mulle ka ei meeldi koerad söögikohas. Neil on koerahais. See on ainuke lõhn mis mis öökima paneb. Omanik oma koera haisu ei tunne enam. Mina tunnen. Nii vastik on. Aga ma pean olema tore inimene, loomasõbralik ja muudkui naeratama, sest " loomad on nii armsad". Ei ole. Koertel on vastik koerahais.
-
Külaline
Söögikohas olevad koerad mind ei häiri, ma pole kohanud mitte ühtegi halvasti käituvat tegelast. Kõik sotsialiseeritud ja silmnähtavalt kära-müraga harjunud, ei tee väljagi ümberringi toimuvast. Sellist vaatepilti pole veel ette tulnud, et kellegi koer laua taga sööks, inimesi tüütaks vms. Käitumisprobleemidega koer oleks tüütu eelkõige tema omanikule ja ilmselt ei võetakski teda jalutuskäikudele avalikku kohta kaasa, sest temast on rohkem muret, kui asi väärt on.
Minu jaoks on kahtlased hoopis inimesed, kellele loomad ei meeldi, sest see tundub nagu mingisugune isiksusehäire. See omakorda muudab ettevaatlikuks, sest inimene, kel on mingi rike empaatiavõimega, tundub automaatselt kuidagi ebausaldusväärne ja ohtlik. Siin on ka selgelt üks väga häiritud tegelane, kes ei jäta endast meeldiva inimese muljet. Ennem kardaks selliseid kui söögikohast koeralt puuki/kirpu saada vm totrat.
Minu jaoks on kahtlased hoopis inimesed, kellele loomad ei meeldi, sest see tundub nagu mingisugune isiksusehäire. See omakorda muudab ettevaatlikuks, sest inimene, kel on mingi rike empaatiavõimega, tundub automaatselt kuidagi ebausaldusväärne ja ohtlik. Siin on ka selgelt üks väga häiritud tegelane, kes ei jäta endast meeldiva inimese muljet. Ennem kardaks selliseid kui söögikohast koeralt puuki/kirpu saada vm totrat.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 12 külalist