Kellena te ei taha töötada?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 08:48 Mulle tundub, et ainsad, kes räägivad, kuidas rahakad inimesed ei peaks tööd tegema on need, kel pole raha. Ma ei tunne ühtki niisama passivat rahakat inimest. Selline elu on paduigav ja pole jätkusuutlik. Kunagi on pensioniiga nagunii ees, kui aega vedeleda.
Kas tõesti palgatööl mitte käimine võrdub sinu jaoks mitte millegi tegemisega?

Puust ja punaseks: kui sa oled miljonär, siis sul on võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui sulle meeldib. Sul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 19:01
Egalitaar kirjutas: 19 Nov 2025 12:57 Mitte üheski ametis kus peaksin suhtlema võõrastega.
Postitus on kustutatud
Miks sa minuga siin anonüümselt õiendad ja mind jälitad? Saada PM, saame reaalselt kokku. Siis võid seda otse öelda, mitte anonüümselt. Siis näen ka ära, mis mees (!?) sa oled.
Viimati muutis Egalitaar, 20 Nov 2025 23:39, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 19:43Lõpukirjandi teemad anti ju ometi kirjalikult ka ette, sa siis lugeda ka ei osanud või?
Ei, ainult suurtähti tundsin.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 23:39
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 19:43Lõpukirjandi teemad anti ju ometi kirjalikult ka ette, sa siis lugeda ka ei osanud või?
Ei, ainult suurtähti tundsin.
Aga kuidas sa siis kirjandit kirjutasid? Kas teil oli CapsLock lubatud?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 19:24
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 19:04 Kunagi oli Postimehes artikkel noorest mehest (tal olid ka naine ja lapsed), kes kusagil Eestis oma majas oli mürkmadude kasvataja. Ma enda jaoks sellest midagi õudsemat ei oska ette kujutada, kõikvõimalikud sibid, kassiirid ja telefonimüüjad kahvatuvad selle toreda ameti ees.
See on ju siis ikka hobi, mitte töö.
See oli töö. Ta kasutas oma terraariumi loomaaiana, müües pileteteid, ja lisaks oli ka mingi teema mürgi võtmise ja müümisega. Varahommikul läks nende jõletiste puuride juurde ja hakkas neid hooldama ja puure puhastama jne. Ikka täiskoormusega.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 20 Nov 2025 23:10Miks sa minuga siin anonüümselt õiendad ja mind jälitad? Saada PM, saame reaalselt kokku. Siis võid seda otse öelda, mitte anonüümselt. Siis näen ka ära, mis mees (!?) sa oled.
Me ei saa ju kokku saada, sa kardad võõraid inimesi, hakka seal siis veel sind elustama :lol: :roll:
Külaline

Iniseja kirjutas: 21 Nov 2025 07:41 Me ei saa ju kokku saada, sa kardad võõraid inimesi, hakka seal siis veel sind elustama :lol: :roll:
Sa nagunii ei julgeks kokku saada. Iniseja tüüp oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 19:56Puust ja punaseks: kui sa oled miljonär, siis sul on võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui sulle meeldib. Sul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha.
Probleem on ilmselt selles, et siinsed "miljonärid" on üksikud hundid. Neil ei ole omasuguste seltskonda kellega koos ringi trallida. Ei jäägi muud üle kui koos vaestega tööl käia.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 19:56
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 08:48 Mulle tundub, et ainsad, kes räägivad, kuidas rahakad inimesed ei peaks tööd tegema on need, kel pole raha. Ma ei tunne ühtki niisama passivat rahakat inimest. Selline elu on paduigav ja pole jätkusuutlik. Kunagi on pensioniiga nagunii ees, kui aega vedeleda.
Kas tõesti palgatööl mitte käimine võrdub sinu jaoks mitte millegi tegemisega?

Puust ja punaseks: kui sa oled miljonär, siis sul on võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui sulle meeldib. Sul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha.
Puust ja punaseks: Mul ongi võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui mulle meeldib. Mul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha. Kas said aru või peaks veel kolmandat korda sama rääkima?
Külaline

Guest kirjutas: 19 Nov 2025 20:23
Nõiamoor kirjutas: 19 Nov 2025 19:37
Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 18:23 Ma ei taha üldse töötada.
Mul vist hakkaks igav, sest mul pole nii palju hobisid ja raha, et rantjee elu elada.
Nõus, saaksin elada rantjee-elu juba 20 aastat, aga see on igav, seega töötan ka, meeldivas kohas, meeldivate inimestega, 6h päevas 2500 neto. Ei ole igav, aga samas pole palk paha ja säästan sotsmaksust päris korralikult. Koju jään siis, kui vihastan ja enam ei taha, sinnani chill.
Kas need meeldiva kohas ja meeldivate inimestega koos töötavad võiks selle ameti ka välja öelda, äkki inspireerib kedagi. Otsin elumuutust ja no ei suuda ühtegi normaalset tööd välja mõelda, mida palgatööna teha tahaks.
Külaline

Ausalt- iga kord, kui ma uudistest jälle loen, et keegi võitis lotoga 450 000, või et mõni suunamudija teenib lihtsalt blogimise ja videotega 30 000 kuus kätte, või et tiktokker teatab, et tema alla neljakohalise summa enam ühtegi videot ei tee.. siis vajuvad käed rüppe ja minu elu tundub ekstramõttetu :D Mis on mingi rabelemise mõte, kui reaalselt rikkaks ei saa. Õnneks on minu töö suhteliselt kerge ja hea palgaga, ning olen otsustanud, et ka tulevikus ma ühtegi füüsiliselt rasket tööd tegema ei hakka- see pisku raha pole seda väärt. Kuidas ise rikkaks saada, seda ma ei ole kahjuks veel välja mõelnud.
Mammut
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mammut »

Külaline kirjutas: 21 Nov 2025 14:38 Õnneks on minu töö suhteliselt kerge ja hea palgaga
Ja mis amet see selline on?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2025 10:57Puust ja punaseks: Mul ongi võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui mulle meeldib. Mul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha. Kas said aru või peaks veel kolmandat korda sama rääkima?
Oleks hea küll. Sul ju aega priilt käes.
Külaline

Mammut kirjutas: 21 Nov 2025 17:13Ja mis amet see selline on?
Minister. Konkreetse ministeeriumi jätaks esialgu enda teada.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Nov 2025 17:18
Külaline kirjutas: 21 Nov 2025 10:57Puust ja punaseks: Mul ongi võimalik hommikust õhtuni tegeleda endale meeldivate asjadega ja olla nendega hõivatud kasvõi 24h, kui mulle meeldib. Mul ei ole KOHUSTUST raha pärast midagi teha. Kas said aru või peaks veel kolmandat korda sama rääkima?
Aga ongi. Töötan, sest tahan, sina sellest ju aru ei saa, eksju. Ei peaks töötama ei mina ega ka mu järeltulijad, kui räägime rahast, mille eest niisama elada, olla, reisida, kulutada. Sa saaksid äkki miljonäriks, jätaksid töö kus kurat ja tõmbaksid kõik sirgeks, nagu kõik need tüüpilised lotomiljonärid. Seetõttu sinu mõtlemisega inimesed kunagi rikkaks ei saagi.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Nov 2025 17:19
Ainus minister, kellele meeldib foorumites ja blogides ringi kolada ning sõna võtta, on praegune sotsiaalminister.. See sõnavõtt oli tema kohta veel isegi liiga viisakas, nii et kes teab, äkki mõni teine siis veel ?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Nov 2025 17:24
Külaline kirjutas: 21 Nov 2025 17:18
Aga ongi. Töötan, sest tahan, sina sellest ju aru ei saa, eksju. Ei peaks töötama ei mina ega ka mu järeltulijad, kui räägime rahast, mille eest niisama elada, olla, reisida, kulutada. Sa saaksid äkki miljonäriks, jätaksid töö kus kurat ja tõmbaksid kõik sirgeks, nagu kõik need tüüpilised lotomiljonärid. Seetõttu sinu mõtlemisega inimesed kunagi rikkaks ei saagi.
Mul on sama lugu, ei peaks enam töötama, aga samas pole pensionär ja tervis kõige paremas korras, seega minu jaoks kahetpidine olukord. Kuna laps veel õpib, ei saa ka lihtsalt kuhugi ära rännata. Tundub lihtne, et muudkui harrasta, aga tegelikult piirab seda meie kliima ja sõpruskond käib kõik tööl. Olen mõelnud otsida mingi töö, kus saaks käia 2-3 päeva nädalas, aga tõenäoliselt pole see lihtne.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Nov 2025 17:43
Guest kirjutas: 21 Nov 2025 17:19
Ainus minister, kellele meeldib foorumites ja blogides ringi kolada ning sõna võtta, on praegune sotsiaalminister.. See sõnavõtt oli tema kohta veel isegi liiga viisakas, nii et kes teab, äkki mõni teine siis veel ?
Mammut küsis tegelikult minu postituse kohta, kus ma kirjutasin, et mul on lihtne töö. Keegi teine Guest võttis üle ja kirjutas minu asemel, et "minister". Ma ei ole minister, olen hoopis turvakonsultant ja töötan vaid välismaiste klientidega. Minu taust ja koolitused on vastavad, lihtsalt "inimene tänavalt" ei saa seda päevapealt tegema hakata.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 08:33 Mulle ka ei meeldi müügitöö, eriti kaubanduskeskuses toiduosakonna ees. Minu kodupoes on nad praegu ka end sisse seadnud, lipsud-ülikonnad-särav naeratus ja kui leiba ostma lähed, siis hüpatakse ligi. Eile ehmatasin päris korralikult, kui end äkki nende seltsist leidsin. Samas ei taha ju inimestele halvasti ka ütelda, et kerige p...sse (kuigi mõtlen seda), sest saan aru, et eks nemadki teevad lihtsalt oma tööd ja elada tahame kõik.

Iga töö vajab teatud isikuomadusi. Ilmselgelt ei sobi introverdile nt õpetaja amet. Ja samas jälle ka vastupidi - õpetaja, kes on harjunud klassi ees paljude inimestega suhtlema, ei pruugi toime tulla mõne pikaajalist süvenemist nõudva tööga nagu näiteks paksu raamatu tõlkimine või toimetamine.
Jah, nn. "pähemaaärija" või telefonimüüja, kes peab ründama suvalisi inimesi oma müügijutuga, oleks ka minu õudusuneägu-töö. Tõsi, mitte kõigil müügiinimestel pole nii nõme töö. Müügiinimesed, kes töötavad firmades ja müüvad midagi (näiteks laboritarbeid, loomasööta...) on normaalsem ametikoht, sest seal kliendid või potentsiaalsed kliendid, kellega suheldakse, on ise huvitatud vastava kauba ostmisest, mitte pole suvalised täiesti huvitud inimesed.

Headest õpetajatest pean väga lugu, aga ise õpetajana töötada ei tahaks. Ei, mitte sellepärast, ei salliks lapsi. Aga esiteks, õpetaja töös tuleb ju päev otsa rääkida-rääkida-rääkida ja nii palju suhtlemist oleks ilmne liig. Teiseks, mulle ei jää inimeste näod väga kiiresti ja hästi meelde ja seega kardan, et ma ajaks segi õpilased ja eriti veel lapsevanemad! See oleks jube :oops: Kui lapsed käisid lasteaias, siis tundus imeline, kuidas lasteaiaõpetajad suudavad kõik lapsevanemad nii hästi meelde jätta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist