Ainus asi, et naise fertiilsus hakkab vähenema alates 25ndast eluaastast. 30+ naise näitajad ei ole enamasti nii head kui kahekümnendates naise omad. Munarakud on nooremana kvaliteetsemad. 30. eluaastast on poolte naiste viljakus vähenenud ja 40. eluaastast pooled juba viljatud.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 19:2825 aastat tagasi, kui sündis mu esimene laps, olin natuke üle 30. See oli minuealiste sõbrannade titebuumi aasta. Enne 25. eluaastat sai minu klassikaaslastest (ca 20 tüdrukut) lapse vist 3? Umbes nii. Enamik sünnitas 30. eluaasta ümber. Kordan, et see oli aastal 2000 ja selle ümber. Seega viiesti viimasest aastast pole küll mõtet rääkida.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 19:22 22 viimne taks. Selleks vanuseks olid paljud tüdrukud lapseootel. Ilma lapseta 25a oli ikka juba vana ja mõeldi, et mis tal viga võiks olla, et last pole.
Selline 30a esimene laps saada on täitsa ok, on u´viimase 5a trend.
Sügaval nõukaajal ehk oli kombeks tõesti enne 25-ndat eluaastat abielluda ja lapsi saada, kuid 18 oli ikka ka 80-ndate alguses väga varajane emapõlv.
Tegelikult on lausa nii, et naine, kes tahab loomulikul moel vähemalt kaks last saada, peaks hiljemalt 27-aastaselt hakkama laste tegemisega pihta.