Mis juhtus Johan Randvere ja Evelin Samueliga?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 19:28
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 19:22 22 viimne taks. Selleks vanuseks olid paljud tüdrukud lapseootel. Ilma lapseta 25a oli ikka juba vana ja mõeldi, et mis tal viga võiks olla, et last pole.
Selline 30a esimene laps saada on täitsa ok, on u´viimase 5a trend.
25 aastat tagasi, kui sündis mu esimene laps, olin natuke üle 30. See oli minuealiste sõbrannade titebuumi aasta. Enne 25. eluaastat sai minu klassikaaslastest (ca 20 tüdrukut) lapse vist 3? Umbes nii. Enamik sünnitas 30. eluaasta ümber. Kordan, et see oli aastal 2000 ja selle ümber. Seega viiesti viimasest aastast pole küll mõtet rääkida.
Sügaval nõukaajal ehk oli kombeks tõesti enne 25-ndat eluaastat abielluda ja lapsi saada, kuid 18 oli ikka ka 80-ndate alguses väga varajane emapõlv.
Ainus asi, et naise fertiilsus hakkab vähenema alates 25ndast eluaastast. 30+ naise näitajad ei ole enamasti nii head kui kahekümnendates naise omad. Munarakud on nooremana kvaliteetsemad. 30. eluaastast on poolte naiste viljakus vähenenud ja 40. eluaastast pooled juba viljatud.

Tegelikult on lausa nii, et naine, kes tahab loomulikul moel vähemalt kaks last saada, peaks hiljemalt 27-aastaselt hakkama laste tegemisega pihta.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 19:52
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 13:10
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 13:00
Endiselt sama naiivne ja rumal?! Sinuga on siis küll pahasti läinud...
Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.

Üldsegi, ei tasu võrrelda tänapäevaseid 20-aastaseid tolleaegsetega. Ehk siis, nõuka ajal noored olnud inimesed ei olnud sellised lumehelbekesed ja eluvõõrakesed nagu tänapäevased 20-aastased. Sellel ajal oli 20-aastane juba täiesti küps ja iseseisev, endaga ise hakkamasaav, täiskasvanud inimene.
No ootused olid veidi teistsugused. Tänapäeval esitakse noortele palju rohkem tingimusi (ikka, et korralik haridus, edukas karjäär, kinnisvara...). Näiteks latt selles osas, millal noort peetakse oma perekonna loomise vääriliseks, on palju kõrgemal kui vanasti. Mis tähendab, et ka noored ise põevad kõige osas palju rohkem: "Kas ma ikka olen piisav?"

Mina sünnitasin 1993, 22-aastasena. Oma kahetoaline korter oli olemas, töökoht olemas, kesk-eri omandatud ja kõrgkooli läksin, kui laps läks lasteaeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 19:46
Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 19:32Küll on vanad emad jubedad. Minu minia sai äsja 30 ja sünnitab kohe planeeritud kolmanda lapse. Siis on soovitud laste hulk täis. Mõlemad kõrgharitud ettevõtjad, naine on hetkel omandamas teist kõrgharidust. Iluus maja ja kõik muu olemas, reisivad umbes kuuel korral aastas, mitte midagi laste tõttu tegemata ei jää, vähemalt ilusad noored vanemad. Üks tuttav sünnitas 4-nda lapse 43-selt, seda on küll päris hirmus vaadata. Laps on 16 ja ema kohe 60.
Mina 30-aastaste ja vanemate naistega enam seksida ei taha, keha neil juba na närbunud. Ja kui veel kolm last on sünnitanud...Ei, üldse ei tõuse. Käin parem kuus korda aastas Tais.
Kes sulle putru pakkus? Sinusugust keegi ei märkakski, ammugi ei tahaks seksida.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 19:22 22 viimne taks. Selleks vanuseks olid paljud tüdrukud lapseootel. Ilma lapseta 25a oli ikka juba vana ja mõeldi, et mis tal viga võiks olla, et last pole.
25 aastat tagasi, kui sündis mu esimene laps, olin natuke üle 30. See oli minuealiste sõbrannade titebuumi aasta. Enne 25. eluaastat sai minu klassikaaslastest (ca 20 tüdrukut) lapse vist 3? Umbes nii. Enamik sünnitas 30. eluaasta ümber. Kordan, et see oli aastal 2000 ja selle ümber. Seega viiesti viimasest aastast pole küll mõtet rääkida.
Sügaval nõukaajal ehk oli kombeks tõesti enne 25-ndat eluaastat abielluda ja lapsi saada, kuid 18 oli ikka ka 80-ndate alguses väga varajane emapõlv.
Jah, see oli tõesti varajane emapõlv, sest see eeldas, et tüdruk leidis peika juba varakult (mida kõigis peredes soovitavaks ei peetud). Kuid teisalt, kui nii läks, et noortel tekkis varajane suhe ja varajane rasedus, siis seda varajast abielu (enne lapse sündi püüti ära abielluda, et oleks nagu peab) ja emapõlve peeti 80.-tel ikkagi palju aktsepteeritavamaks kui praegu.

Ei nõutud neiult ega noormehelt: "Sul peab kindlasti olema juba tööalane karjäär, omaette maja/korter - enne ei tule laps kõne allagi!" Eelkõige oodati, et noortel poleks kodutöödel (milline iganes see kodus siis oli, kasvõi vanemate tagatuba) nö. käed tagumikust välja kasvanud - kui oli vaja kodu remontida, kütta, küürida-koristada jne. Ning et ka mingil palgatööl viitsitaks käia, et leib lauale teenida. Need ootused olid noorele lapsega perele alguseks. Küll aja jooksul jõuavad ka parema eluni, kui mõistust-elu-tervist, arvati.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 20:15 Ainus asi, et naise fertiilsus hakkab vähenema alates 25ndast eluaastast. 30+ naise näitajad ei ole enamasti nii head kui kahekümnendates naise omad. Munarakud on nooremana kvaliteetsemad. 30. eluaastast on poolte naiste viljakus vähenenud ja 40. eluaastast pooled juba viljatud.

Tegelikult on lausa nii, et naine, kes tahab loomulikul moel vähemalt kaks last saada, peaks hiljemalt 27-aastaselt hakkama laste tegemisega pihta.
No mina rasestusin 38-aastaselt küll kohe järgmisel kuul pärast pillide ärajätmist.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 20:33
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 20:15 Ainus asi, et naise fertiilsus hakkab vähenema alates 25ndast eluaastast. 30+ naise näitajad ei ole enamasti nii head kui kahekümnendates naise omad. Munarakud on nooremana kvaliteetsemad. 30. eluaastast on poolte naiste viljakus vähenenud ja 40. eluaastast pooled juba viljatud.

No mina rasestusin 38-aastaselt küll kohe järgmisel kuul pärast pillide ärajätmist.
Jutt ei käi sinust, vaid sellest, milline üldiselt naiste fertiilsus on.
Külaline

Mida su süstija räägib, kas näokuju modelleerida pole võimalik? Inimesed kujundavad süstidega oma lõuga, lõdvestavad lihaseid, lisavad näkku ja võtavad ära.
Oma vajunud buldogipõski sa küll mingi asjaga ära ei süsti.
Külaline

Mis mõttes "emapõlv"? Saan aru, et on tuletatud sõnast lapsepõlv või poismehepõlv, aga sellist sõna nagu emapõlv ei ole olemas.

Hämming! Ja siis sellised heidavad siin noorelt emaks saanutele ette naiivsust, rumalust ja pooleli jäänud haridusteed.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 20:53
Mida su süstija räägib, kas näokuju modelleerida pole võimalik? Inimesed kujundavad süstidega oma lõuga, lõdvestavad lihaseid, lisavad näkku ja võtavad ära.
Vabandust, aga 55.a naisel pole mingeid buldogipõski, need võivad tekkida 65-70 vanuses ja ülekaalulistel.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:32
Vabandust, aga 55.a naisel pole mingeid buldogipõski, need võivad tekkida 65-70 vanuses ja ülekaalulistel.
Ära seleta. Juba Mallukal on näha teatud vajumist. Nägu vajub kandiliseks ja lõua- ja kaelajoon häguseks juba palju varem kui 55.
Külaline

15 aastaga nüüd küll mingeid buldogipõski ei tule, dziisas, kas siis üldse enda eest hoolt ei kantud, nägu ei toestatud? Lasti kortsu vajuda ja volüümi kaotada? Õnneks on tönapäeval kõik vaid otsustamise kaugusel- näo ringlõikus maksab 9000 eurot, kuu aja pärast oled ilusa ja puhanud näoga ning 10-15 aastat noorem. Haige liiges pole probleem-põlve artroskoopia alla 2000, uus puus 6000, otsustamisest alates kahe kuu jooksul saab vahetatud, ei mingeid Tervisekassa aastaseid järjekordi ega ebameeldivaid haiglaid. Patt oleks tänapäeval mingi vanuse pärast muretseda.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 21:35
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:32
Ära seleta. Juba Mallukal on näha teatud vajumist. Nägu vajub kandiliseks ja lõua- ja kaelajoon häguseks juba palju varem kui 55.
Mallukal pole mitte midagi häda, väga hea näeb välja. Kui sa nii kole oled, miks sa end ilusüstidega ei turgutanud? Kui oled end lappesse lasknud, ei aitagi peale opi midagi. Marju K. näeb väga ilus välja, kohe 50, võtke eeskuju. Tasub alates 40-ndatest igal aastal mõni tuhat investeerida, et oma nägu viisakas hoida.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:39
15 aastaga nüüd küll mingeid buldogipõski ei tule, dziisas, kas siis üldse enda eest hoolt ei kantud, nägu ei toestatud? Lasti kortsu vajuda ja volüümi kaotada? Õnneks on tönapäeval kõik vaid otsustamise kaugusel- näo ringlõikus maksab 9000 eurot, kuu aja pärast oled ilusa ja puhanud näoga ning 10-15 aastat noorem. Haige liiges pole probleem-põlve artroskoopia alla 2000, uus puus 6000, otsustamisest alates kahe kuu jooksul saab vahetatud, ei mingeid Tervisekassa aastaseid järjekordi ega ebameeldivaid haiglaid. Patt oleks tänapäeval mingi vanuse pärast muretseda.
Väga vabandan, aga kuidas näeb välja näo toestamine? Ja, mida tähendab lasti näol kortsu vajuda ja volüümi kaotada?
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 20:45

Jah, mina olen raudselt tohutu erand.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 21:44
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:39
Väga vabandan, aga kuidas näeb välja näo toestamine? Ja, mida tähendab lasti näol kortsu vajuda ja volüümi kaotada?
Tähendab seda, et kui su nägu kaotab volüümi, lisad volüümi. Kui lähed kortsu, silud kortsud sirgeks, mitte ei lase neid sügavamaks minna. Tänapäeval alustavad naised sellega juba 25-30.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:49
Guest kirjutas: 23 Nov 2025 20:45
Jah, mina olen raudselt tohutu erand.
Sa ei pea raudselt olema mingi tohutu erand. Jutt käib üldiselt naiste fertiilsustasemest. Mina rääkisin sellest, et alates 25-ndast eluaastast algab naisel fertiilsuse langemine. Mis aga ei tähenda, et siis on võimatu rasestuda, vaid seda, et rasestumine on aasta-aastalt järjest raskem. Ja triipe tuleb tavaliselt kauem oodata.

Loomulikult on võimalik rasestuda loomulikul teel ka 40-aastaselt, aga mitte kõikidel naistel.

Ja üldsegi, mida sa vaidled vastu sellele, mis on teaduslikult kindlaks tehtud? See ei ole ju ometi mingi minu väljamõeldis.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 21:04
Mis mõttes "emapõlv"? Saan aru, et on tuletatud sõnast lapsepõlv või poismehepõlv, aga sellist sõna nagu emapõlv ei ole olemas.

Hämming! Ja siis sellised heidavad siin noorelt emaks saanutele ette naiivsust, rumalust ja pooleli jäänud haridusteed.
Validool! Ruttu validool sisse! Kirjutati sõna, millest saan küll aru ja mille tuletuskäik on loogiline, aga ma näen sellist sõna esimest korda! Kiirabi! Tuletõrje! Merepääste!
Külaline

Nii oli. 25-lt oli juba tavaliselt teine laps ka käes. Kui ühtegi polnud, siis vaadati juba, et mingi vanatüdruk või muu viga küljes.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Nov 2025 01:16
Nii oli. 25-lt oli juba tavaliselt teine laps ka käes. Kui ühtegi polnud, siis vaadati juba, et mingi vanatüdruk või muu viga küljes.
17-18aastaselt lõpetati keskkool ja järgmise viie aasta jooksul vähemalt üks laps saada ja 25ndaks teine laps saada oli pigem norm kui haruldane asi.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Nov 2025 01:21
17-18aastaselt lõpetati keskkool ja järgmise viie aasta jooksul vähemalt üks laps saada ja 25ndaks teine laps saada oli pigem norm kui haruldane asi.
Igatahes ei olnud norm see 1. laps 18-aastaselt saada, ärge seletage!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 6 külalist