Guest kirjutas: ↑02 Dets 2025 23:19
Külaline kirjutas: ↑02 Dets 2025 22:07Räägi enda eest, mina küll ei ole. Elu on ilus ja aina paremaks läheb. Salajuttude podcasti olen ära kuulanud kõik episoodid ja see on tõesti super meelelahutus. Palju nalja, reaalset elu, tervet huumorit - see ongi normaalne ja terve inimese elu.
Seda ma ju ütlesingi - me oleme mandunud.
See on tegelikult täiesti hirmutav, millist mõju kergeusklikele omab sotsiaalmeedia ja internet. Täna just lugesin ühest tuntud mudijast, kellel sadu tuhandeid jälgijaid ja kes kõigi nende filtrite varjus on kokaiinisõltlane. Ja selliseid on palju, näiliselt on kõik hiilgav, aga tegelik elu on midagi muud.
Või võtame youtube videod, väga paljud kuulavad isehakanud "meedikute" ja muiduteadjate lugusid ja usuvad kõiki jaburdusi, mida nad väidavad. Täiesti mõistmata, et seal ei ole eesmärk tõde kuulutada, vaid reklaamidega raha teenida. Mida shokeerivam jutt, seda rohkem külastajaid ja seda rohkem raha jookseb. See, et tegemist täiesti vale ja kahjulikugi infoga, ei häiri kedagi.
Minu sõbranna, kel halvaloomuline kasvaja, usub, et alternatiivsete meetoditega ja positiivse mõtlemisega saab sellest lahti. Avastas hiljuti lisaks muule ka sellise eduka youtube "terviseguru", kelle mõtteharjutusi igapäevaselt teeb. Kokku juba aasta aega raisanud sellele. Nüüd selgus, et ainus, kes selliste meetodite kasulikkusest midagi ei tea, on edasi arenenud kasvaja. Arvate, et nüüd siis lõpuks tuli maa peale ja suundus tavameditsiini juurde. Kahjuks ei, usk on ikka veel tugev.
See siis selle väite kohta, et kõik kõlbab müügiks, peaasi, et keegi ostab. Siin jah inimesed jagunevad, kes suudab sellise põhimõttega raha teha ja kes mitte. Mina isiklikult eelistaksin teenida raha millegagi, mis tegelikult vajalik ja kellelegi kasu toob. Aga südametunnistus pole enam moes.
Ja inimeste rumalus ainult süveneb.