„Mind töödeldi tundide viisi

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 17:00Jah, sul on arusaamisega suuri raskusi. Siin on korduvalt seletatud millest saaks uurimist alustada.
Eks alusta siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 13:37
Tolmukübe kirjutas: 18 Dets 2025 12:55 Kust sa tead, et mutike vaikselt siristas nagu inglike, et soovib summat välja võtta? Vbl teller hakkas vastu, mutt põrutas rusikaga lauale, lubas politsei kutsuda, et tema raha.. Sa ei tea ju.
No kui sa seda summat arvele tahad kanda, siis põruta pangas rusikatega palju tahad, kui ära ei tõesta, mis päritolu raha see on, ei kanna sa midagi. Olgu pealegi sinu raha. Miks välja võtmisel siis teisti on?
Mis ajast see nii on? 2011 kandsin kahele inimesele kummalegi 90 000 eurot, mitte keegi ei küsinud. Mõni aasta tagasi kandis ämm mu lapsele 50 000 eurot. Tõesti, mingi aeg hiljem pidi laps pangale aru andma, kes ja miks kandis, sest 50K on vist see piir, kus rahapesu teemal võetakse ühendust. Saadeti meilile mingi küsimustik, millele pidi vastama, kogu lugu. Seda, et ülekannet lausa teha ei saa, ma küll ei tea ja ei kujuta ette ka. See oleks ikka räme õiguste rikkumine.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 17:00
Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 16:02Mina küll ei saa aru, millest te siin heietate.
Jah, sul on arusaamisega suuri raskusi. Siin on korduvalt seletatud millest saaks uurimist alustada.
Ja sulle on korduvalt seletatud, miks see on rumal jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 17:39Eks alusta siis.
Ok, selge, sina oled ju meie SEE.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 18:15
Tolmukübe kirjutas: 18 Dets 2025 12:55 Kust sa tead, et mutike vaikselt siristas nagu inglike, et soovib summat välja võtta? Vbl teller hakkas vastu, mutt põrutas rusikaga lauale, lubas politsei kutsuda, et tema raha.. Sa ei tea ju.
No kui sa seda summat arvele tahad kanda, siis põruta pangas rusikatega palju tahad, kui ära ei tõesta, mis päritolu raha see on, ei kanna sa midagi. Olgu pealegi sinu raha. Miks välja võtmisel siis teisti on?
Mis ajast see nii on? 2011 kandsin kahele inimesele kummalegi 90 000 eurot, mitte keegi ei küsinud. Mõni aasta tagasi kandis ämm mu lapsele 50 000 eurot. Tõesti, mingi aeg hiljem pidi laps pangale aru andma, kes ja miks kandis, sest 50K on vist see piir, kus rahapesu teemal võetakse ühendust. Saadeti meilile mingi küsimustik, millele pidi vastama, kogu lugu. Seda, et ülekannet lausa teha ei saa, ma küll ei tea ja ei kujuta ette ka. See oleks ikka räme õiguste rikkumine.
See on reguleeritud nii, et pankades on ülekande päevalimiit, mida ise saad muuta, max 20 tuhat. Kui tahad suuremat limiiti, siis pead suhtlema töötajaga. See välistab korraga rohkem kui 20 tuhande üle kandmise ilma pangatöötajaga suhtlemata. Mina näiteks ostsin autot nii, eelnevalt sain sugulaselt laenu. Kõigepealt pidin andma selgitusi, miks mulle kanti suur summa ja siis pidin taotlema päevalimiidi muutmist. Tegelikult ajaliselt oli vist vastupidi, päevalimiit kõigepealt ja alles millalgi hiljem küsiti, et miks ma sain sel ja tol kuupäeval suurema summa raha.
Memmekestelt raha ära võtmine käib tõenäoliselt ikkagi mitmes osas, ei soovita panga tähelepanu äratada.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 19:07
Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 17:39Eks alusta siis.
Ok, selge, sina oled ju meie SEE.
Kuule, võta nüüd kokku ennast. Loogiline, et pangad ja politsei teevad kõik, mis võimalik. Kui sinu arust on veel võimalusi, mis on kasutamata, siis tõesti, mine ja hakka pihta, jaga neile oma tarkuseteri. Siis saad teada, et tegelikult on sul mitte tarkuseterad, vaid jänesepabulad.
Külaline

"Rahapesu Andmebüroole (RAB) tuleb teavitada, kui kohustatud isik teeb sularahas tehingu üle 32 000 euro või selle ekvivalendi, kas ühe maksena või mitme omavahel seotud maksena aasta jooksul, ning kui see ületab piirmäära, teavitamine peab toimuma koheselt või niipea kui tehing tuvastatakse."
Külaline

Kui pätt ütleb sulle, et müü Tallinnas 2 korterit ära, kuidas seda siis toimetad? Kust ostja leiad?
Külaline

Lasnagorskis piisab ehk kuulutusest trepikojas.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 19:43 Lasnagorskis piisab ehk kuulutusest trepikojas.
Kuulutuse trepikotta võid ju panna, aga kust sa maksujõulise ostja leiad?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 19:23Rahapesu Andmebüroole (RAB) tuleb teavitada, kui kohustatud isik teeb sularahas tehingu üle 32 000 euro või selle ekvivalendi, kas ühe maksena või mitme omavahel seotud maksena aasta jooksul, ning kui see ületab piirmäära, teavitamine peab toimuma koheselt või niipea kui tehing tuvastatakse."
Siin ju räägitakse sularahast, füüsilistest eurodest või ekvivalendist (rublad, dollarid), mida antakse käest kätte. Küsimus oli ülekannete kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 19:48
Guest kirjutas: 18 Dets 2025 19:43 Lasnagorskis piisab ehk kuulutusest trepikojas.
Kuulutuse trepikotta võid ju panna, aga kust sa maksujõulise ostja leiad?
No näed, vanaprouad leidsid. Eks kortereid ikka müüakse ja ostetakse, kui hind on ok.
Me panime ka kuulutuse trepikotta, alumine naaber kohe soovis.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 19:15

See on reguleeritud nii, et pankades on ülekande päevalimiit, mida ise saad muuta, max 20 tuhat. Kui tahad suuremat limiiti, siis pead suhtlema töötajaga. See välistab korraga rohkem kui 20 tuhande üle kandmise ilma pangatöötajaga suhtlemata. Mina näiteks ostsin autot nii, eelnevalt sain sugulaselt laenu. Kõigepealt pidin andma selgitusi, miks mulle kanti suur summa ja siis pidin taotlema päevalimiidi muutmist. Tegelikult ajaliselt oli vist vastupidi, päevalimiit kõigepealt ja alles millalgi hiljem küsiti, et miks ma sain sel ja tol kuupäeval suurema summa raha.
Memmekestelt raha ära võtmine käib tõenäoliselt ikkagi mitmes osas, ei soovita panga tähelepanu äratada.
Nii oligi. Tegin panka kõne ja tõstsin limiidi 100 tuhande peale. Ütlesin, et limiit kestab 3 päeva, siis langetage tagasi. Juba küsivad auto kohta? Kui palju see siis üle 50 tuhande oli ja miks sa seda laenad, mitte ei liisi?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 20:49Nii oligi. Tegin panka kõne ja tõstsin limiidi 100 tuhande peale. Ütlesin, et limiit kestab 3 päeva, siis langetage tagasi.
Me tegime samuti. Neti teel suhtlemisega tõstsime limiidi 100 000 peale ja kuulimiidi 150 000 peale. Jätsime endale võimaluse ise limiite väiksemaks muuta.
Aga see ei puutu kuidagi sularaha väljavõtmisesse pangast. Keegi siin arvas, et ka siis peab midagi tõestama. Ei pea.
Kui raha on juba pangas, seega on pank selle legaalseks tunnistanud. Nt on laekunud notari deposiitkontolt. Korteri/maa/maja müügist saadud raha kohta ei küsi pank midagi, kui tuli notari kontolt.
Kui tahad suurema summa sulas välja võtta, pead lihtsalt panka teavitama, et neil see summa olemas oleks, ei muud. V-o kulub paar päeva.
Ei tea, kas kõigi pankade kõigil telleritel on kohustus vanemat inimest usutleda, et milleks vaja.
Või vanemaid firmajuhte küsitleda, et miks raha välja võtate. Miks nad peaksid seda tegema?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 20:49
Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 19:15

Nii oligi. Tegin panka kõne ja tõstsin limiidi 100 tuhande peale. Ütlesin, et limiit kestab 3 päeva, siis langetage tagasi. Juba küsivad auto kohta? Kui palju see siis üle 50 tuhande oli ja miks sa seda laenad, mitte ei liisi?
Mina rääkisin 20 tuhandest, kui tähele paned. Miks ma peaks liisima, kui saan intressita laenu võtta ja kohe välja osta?
Külaline

Miks ma peaks liisima, kui saan intressita laenu võtta ja kohe välja osta?
Sinu business idea on ju selle arvelt, et sugulane, kes sulle intressita laenu annab, saab vastu pükse. Ei tasu sellega hüpata, kui rahaliselt arukas sa ikka oled.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kus see sugulane vastu pükse saab, kui raha tal nagunii pangas seisab, võib ju sõbramehe poolest vahepeal välja ka võtta ja laenata. Ega's siis kõik inimesed oma raha kasvama ei pane, mõned hoiavad ka niisama.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Dets 2025 06:50
Miks ma peaks liisima, kui saan intressita laenu võtta ja kohe välja osta?
Sinu business idea on ju selle arvelt, et sugulane, kes sulle intressita laenu annab, saab vastu pükse. Ei tasu sellega hüpata, kui rahaliselt arukas sa ikka oled.
Mina ei hüppagi, sina hüppad.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Dets 2025 08:26 Kus see sugulane vastu pükse saab, kui raha tal nagunii pangas seisab, võib ju sõbramehe poolest vahepeal välja ka võtta ja laenata. Ega's siis kõik inimesed oma raha kasvama ei pane, mõned hoiavad ka niisama.
Täpselt nii. Seda raha oli vaja pealegi täpselt paariks nädalaks ainult.
Külaline

Täna siis läks konksu otsa raamatupidaja, kes 4 firma rahad kelmidele andis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist