Mis toimub niiviisi käituva inimese peas?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 14:03
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 11:30
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 09:52 Empaatia puudus on tähelepanematus?
Nagu naised ise räägivad naistejuttude podcastis, et keskeas tähelepanu kaob kuhugi. On hädas sellega. Kas meestel ei või olla sama? Oleks ju meelevalne süüdistada naisi, kes unustavad midagi teise jaoks teha empaatiavõime puuduses.
Kas teil pole olnud nii et unustate ära midagi teise heaks? Või on teid unustatud või te soov unustatud? Eks tuleb mingi lahendus leida. Mõlemapoolselt. Aga siin käib üle vaid ärritus mõlemapoolselt. Emotsioon lööb üle. Ühed on ärritunud ubupäisuse üle ja empaatia puuduse. Teine ärritub teiste õiendamise peale. Võiks ju leida lahenduseks et minnakse siis poodi ja tuuakse need asjad ära. Aga kui pood on kaugel on muidugi keerulisem.
Mis te oleks lahenduseks teinud?
Vaata kui huvitavalt sa kirjutad - lahenduseks võiks olla see, et minnakse uuesti poodi. See "minnakse" pole kogemata sõnastus. Üks jätab tegemata, ütleb, et see on normaalne ja leiab, et probleemi peaks jagama. Kui soovid jagamist, siis palun väga! - ei pea lugu, ei peeta ka sinust lugu. Sellise inimese peale ei saa kindel olla.
Jaa, ma kirjutan nii. Mul on laps selline unustaja. Mida rohkem õiendada, ega asi paremaks muutu. Ta unustab. Ainult et ta saab haiget küll kui õiendada. Seepärast on parem kui keskenduda lahendusele.
Minnakse tähendabki seda et võin mina ka uuesti poodi minna. Las siis ajab ema pojaga juttu samal ajal.
Ja poeg õpibki järjekordselt, et tee asi lohakalt, siis teeb selle keegi teine ja järgmine kord enam ei saadeta ka.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 16:36 Ja poeg õpibki järjekordselt, et tee asi lohakalt, siis teeb selle keegi teine ja järgmine kord enam ei saadeta ka.
Sa arvad, et keskealine inimene enam midagi õpib? Ei ta õpi. Las olla pealegi tema ise edasi. Kuni midagi hästi teeb, seni on ju kõik talutav.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:04
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 16:36 Ja poeg õpibki järjekordselt, et tee asi lohakalt, siis teeb selle keegi teine ja järgmine kord enam ei saadeta ka.
Sa arvad, et keskealine inimene enam midagi õpib? Ei ta õpi. Las olla pealegi tema ise edasi. Kuni midagi hästi teeb, seni on ju kõik talutav.
Sa saad ikka aru, et jutt on poeskäimisest, mitte tuumafüüsikast?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 21:40
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:04
Sa saad ikka aru, et jutt on poeskäimisest, mitte tuumafüüsikast?
Ei ole jutt poeskäimisest. Jutt on justnimelt tuumafüüsikast - empaatia ja hoolitsemise õppimisest.
Külaline

Eks mehed on kõik näinud (ja oma poegadele seda tarkust edasi jaganud) "Siin me oleme" filmi, kus õpetatakse mehi kodutöid võimalikult lohakalt tegema, et naine edaspidi isegi ei paluks midagi teha.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 10:52
Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 09:52 Empaatia puudus on tähelepanematus?
Nagu naised ise räägivad naistejuttude podcastis, et keskeas tähelepanu kaob kuhugi. On hädas sellega. Kas meestel ei või olla sama? Oleks ju meelevalne süüdistada naisi, kes unustavad midagi teise jaoks teha empaatiavõime puuduses.
Kas teil pole olnud nii et unustate ära midagi teise heaks? Või on teid unustatud või te soov unustatud? Eks tuleb mingi lahendus leida. Mõlemapoolselt. Aga siin käib üle vaid ärritus mõlemapoolselt. Emotsioon lööb üle. Ühed on ärritunud ubupäisuse üle ja empaatia puuduse. Teine ärritub teiste õiendamise peale. Võiks ju leida lahenduseks et minnakse siis poodi ja tuuakse need asjad ära. Aga kui pood on kaugel on muidugi keerulisem.
Mis te oleks lahenduseks teinud?
Oleks kohe algselt ostnud õiged asjad. Inimesele anti ette nimekiri kuue elementaarse toiduainega. Ei olnud seal midagi eksootilist, mida üks mees tõesti võibolla ei leiaks üles. Ostab valmispitsa asemel külmutatud pitsa. See arusaadav, äkki polnud teist. Osta 2 kimpu mõne päevaga riknevaid banaane 80-aastasele vanainimesele on aga juhmus või ükskõiksus. Mind ärritaks ka veidi. Ei kujuta ette, et käituks nii oma haiglast tulnud emaga. Aga ei tea muidugi rohkem nendest TA peresuhetest. Kui ühekordne asi, siis pole loomulikult mõtet pöördesse minna.
Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 10:52Mind ärritaks ka veidi.
mind ärritaks väga. Algtekstis on aru saada, et see oli erakordne sündmus, mistõttu paluti erakordselt pojalt abi. Aga pojal oli kiire ja täitis ülesande vaid formaalselt, et keegi ei saaks öelda, et ta ei aidanud. Haaras esimesest ettejuhtuvast poest (bensiinijaamast?) suvalise ettejuhtuva pitsa ja hunnik banaane ja tomateid- käib küll! Teisi pudi-padi ei viitsinud otsida, võttis banaane rohkem.
Külaline

Ma olen seda teemat lugenud põhjalikult.
No kui ema ise ei õpetanud oma poega lapsest peale poes käima, mida siis nüüd 50-aastase mehe üle imestada?
Ma õpetan meie 10-aastast ülepäeva tomateid ja kurke valima, kartuleid ja mandariine ostma - et mida jälgida, et oleks hea asi. Et ei valiks mädaplekiga õuna või nähtavalt pruuni šampinjoni.
Nimekirja järgima õpetan samuti. Loeme koos, täpselt mida vaja. Lasen poest üles otsida ja vaatan, et tooks õige koguse.
Oma mehega oli ka algul probleeme, no ei osanud üldse mõelda, kui palju me sööme.
Aga siis ühel korral oli vaja osta toitu kaheksale inimesele turismitallu minekuks kolmeks päevaks ja tema peale jäid leivad-saiad ja katted.
No ostiski kõike - ühe leiva ja saia, ca 200 g vorsti ja juustu. Karbi toorjuustu ja 5 tomatit.
No siis kogu see seltskond koos õpetas teda mõtlema 😀
Hea oli, et mina ei pidanud seda seletama tookord.
Pärast sellist fopaad hakkas ilmselt aju tööle. Nüüd arvutab väga hästi, kui palju keegi midagi võiks süüa mingi aja jooksul.
Aastakümneid juba.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:44
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:39
Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 16:03
Sellepärast jätsid mehe maha, et tõi poest valesid asju või jättis midagi toomata?
Kui mees ei saa hakkama nii elementaarse asjaga, kui nimekirja järgi poest asju tuua, siis on ka muudes asjades raudselt vajakajäämisi. See on üldine suhtumine neil selline.
huvitav. minu mehe tugevaim külg ei ole ka šoppamine - nii et teen seda ise, pole probleemi. vannitoale uusi plaate ma panna ei oska - seda teeb mees. mehele meeldib jälle süüa teha - tore, mulle väga ei meeldi. küll aga tegelen mina pere finantspoolega, otsin välja sobiva reisi ja vaheyan vajadusel auto välja. mina lihtsameelne mõtlesin, et perekonnas nii käibki. aga võta näpsut - tuleb hoopis kiunuda, iriseda ja maha jätta.

Kuule sa keskklassi emme puhka jalga oma normtaadikese ja kommentaariga. Ilmselgelt ei jäeta kedagi maha vaid poenimekirja eiramise pärast. Loeb inimtüpaaz üldisemalt, tema suhtumine teistesse pereliikmetesse, kokkuhoid vaid pereliikmete soovide arvelt ja enda ülimaks pidamine ehk nartsissismus üldisemalt igapäevaelus.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 22:25 Huvitav kui poeg saata apteeki ravimeid tooma.
Toob pooled valed asjad, midagi toob kg kaupa, pooled asjad jätab toomata.
Apteeker pakub veel midagi juurde ka.
Suht sama jah, haiglast tulnud vanurile rasedustest
ja allahindlusega burgeemn viia. Peaasi, etmidagi viid kuigi teise inimese soovidest on ükskõik.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 01:03 Eks mehed on kõik näinud (ja oma poegadele seda tarkust edasi jaganud) "Siin me oleme" filmi, kus õpetatakse mehi kodutöid võimalikult lohakalt tegema, et naine edaspidi isegi ei paluks midagi teha.
Mis asja sa ajad? Kus kohas “Siin me oleme” filmismehi kodutöid lohakalt tegema ôpetatakse? Ära sousti.
Külaline

Inimesed reageerivad erinevalt. Erinevalt ilmselt varasematele kogemustele oma elus. Nt meie vanaema hüüatas pahaselt iga eksimuse peale, mida tegid- kas nüüd hakkabki nii olema!! Iga eksimus, viga tuli kohe eos juba ära lahendada pahameelega, et see enam iial ei korduks! Aga ikka juhtus et keegi tegi midagi valesti. Ja vanarma muudkui pahandas ja seletas kuhu see asi nii viib.tuues näiteks samuti asjasse mitte puutuvaid näiteid,nagu siingi. Maksad luminori arve swedpanka. Et ikka meelde jääks igaveseks kui suure eksimuse sa tegid!
Teine võib samas olukorras ohata, et nüüd kukkus küll halvasti välja. Mida teeme. Kas see vana ema on nõus ajama läbi täna selle söögiga või peab tooma need õiged asjad.
Külaline

Kuule sa keskklassi emme puhka jalga oma normtaadikese ja kommentaariga. Ilmselgelt ei jäeta kedagi maha vaid poenimekirja eiramise pärast. Loeb inimtüpaaz üldisemalt, tema suhtumine teistesse pereliikmetesse, kokkuhoid vaid pereliikmete soovide arvelt ja enda ülimaks pidamine ehk nartsissismus üldisemalt igapäevaelus.
Selline suhtumine kipub tõesti olema üldisem, mitte ainult mingi ühekordne asi, mis ilmneb üks kord elus. Minu eks oli samasugune enesekeskne inimene. Et ta poest tõi valed asjad, on üks asi, aga sama väljendus kogu suhtumises kodusesse ellu. Näiteks ei andnud lapsele õigel kellaajal antibiootikumi või andis vale annuse. Kui käisin lapsega kahekesi reisil, jäi mehe hooleks koer, kes on väga allergiline, tal on vaja ka täpsed rohud anda. Mees andis suvaliselt, pärast ravisin koera mitu kuud, et saaks tervise taas korda, see läks ka loomaarsti juures päris suure summa maksma. Tema arust oli see tühi-tähi ja koeral pole neid kalleid rohtusid tarviski. Kõike tegi kodus lohakalt ja üle jala, teistega arvestamata. Näiteks kingiti lapsele kallis käsitööšokolaad, mida ta endale alles hoidis, mees jõi ükspäev viskit ja tuli magusaisu, see oli eseimene, mis näppu juhtus ja sõi selle ära, kuigi oli ka tavalisi snickerseid ja twixe võtta. Nüüd oleme lahus, aga lastel on ikka pidevalt meeles, et isa usaldada ei saa mitte milleski, lubadusi ei pea, kõik teisi puudutavad asjad unustab ära jne. Mõtleb ainult endale.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 09:30Kui käisin lapsega kahekesi reisil, jäi mehe hooleks koer, kes on väga allergiline, tal on vaja ka täpsed rohud anda. Mees andis suvaliselt, pärast ravisin koera mitu kuud, et saaks tervise taas korda, see läks ka loomaarsti juures päris suure summa maksma. Tema arust oli see tühi-tähi ja koeral pole neid kalleid rohtusid tarviski
Ma muidu sinuga nõus.
Koer on kelle oma? Kui sina ta võtsid, siis pead sellega arvestama, et ise pead temaga hakkama saama ja mitte jätma teistele kantseldada.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 10:25
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 09:30Kui käisin lapsega kahekesi reisil, jäi mehe hooleks koer, kes on väga allergiline, tal on vaja ka täpsed rohud anda. Mees andis suvaliselt, pärast ravisin koera mitu kuud, et saaks tervise taas korda, see läks ka loomaarsti juures päris suure summa maksma. Tema arust oli see tühi-tähi ja koeral pole neid kalleid rohtusid tarviski
Ma muidu sinuga nõus.
Koer on kelle oma? Kui sina ta võtsid, siis pead sellega arvestama, et ise pead temaga hakkama saama ja mitte jätma teistele kantseldada.
Koer oli võetud ühisel otsusel. Mis mõttes kui koer on sinu oma, siis pole teiste asi kantseldada. Kas peres on koer kellegi konkreetse oma ja ei puutu teistesse? Isegi kui minu hoolde jäetakse jumala võõras koer, kellega mul pole mingit pistmist, siis ma annan talle rohtusid nii, nagu arst on määranud, kui ta on haige. Täiega imelik suhtumine. Kas mees ei ole pere liige, et temalt ei tohi kohe mitte midagi oodata? Lähed paariks päevaks ära, temale käib üle jõu lemmikloomade eest hoolitsemine, lilli ka ei kasta, sest tema neid ei ostnud jne, jne. Mis on sellisel juhul pereelu mõte.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 05:13
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:44
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:39

Kui mees ei saa hakkama nii elementaarse asjaga, kui nimekirja järgi poest asju tuua, siis on ka muudes asjades raudselt vajakajäämisi. See on üldine suhtumine neil selline.
huvitav. minu mehe tugevaim külg ei ole ka šoppamine - nii et teen seda ise, pole probleemi. vannitoale uusi plaate ma panna ei oska - seda teeb mees. mehele meeldib jälle süüa teha - tore, mulle väga ei meeldi. küll aga tegelen mina pere finantspoolega, otsin välja sobiva reisi ja vaheyan vajadusel auto välja. mina lihtsameelne mõtlesin, et perekonnas nii käibki. aga võta näpsut - tuleb hoopis kiunuda, iriseda ja maha jätta.

saan aru, et see "keskklassi emme" on sul mõeldud tõelise sõimusõnana? miks sa omale siis nii "ebanormaalse taadikese" võtsid, kui nii tark ja nutikas oled. üldiselt normintellektiga inimesed valivad siiski enne paariminekut pisut ja samas ei torma kohe lahku minema, kui mees poest sibulad tuua unustas. inimtüpaaž - irw.
Külaline

Ma muidu sinuga nõus.
Kui lähed komandeeringusse, siis annad koera koertehotelli, sest mees on puupea ja temalt ei saa oodata, et pere koera kantseldaks? Või ei käi 15 aastat kunagi mitte kuskil, sest võtsite koera ja see on loomulikult naise mure?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 10:46
Ma muidu sinuga nõus.
Kui lähed komandeeringusse, siis annad koera koertehotelli, sest mees on puupea ja temalt ei saa oodata, et pere koera kantseldaks? Või ei käi 15 aastat kunagi mitte kuskil, sest võtsite koera ja see on loomulikult naise mure?
no tegelikult on seal suur vahe, kas anda koerale süüa ja viia ta jalutama või doseerida mingit ülimat täpsust nõudvat ravimit. oma haige lapse juurest ei lähe ju ka reisile, samas kui terved lapsed saab isaga jätta küll.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 10:49
Ma muidu sinuga nõus.
no tegelikult on seal suur vahe, kas anda koerale süüa ja viia ta jalutama või doseerida mingit ülimat täpsust nõudvat ravimit. oma haige lapse juurest ei lähe ju ka reisile, samas kui terved lapsed saab isaga jätta küll.
ah, lugesin uuesti su kommentaari läbi - jätad ikka haige lapse mehele, kuigi ta antibiootikumi valesti doseerib......
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 10:51

ah, lugesin uuesti su kommentaari läbi - jätad ikka haige lapse mehele, kuigi ta antibiootikumi valesti doseerib......
Kui sa eeldad, et mees ei ole päris normintellektiga, siis tõesti vist ei saa jätta. Kui ma pean tööl käima, aga mees on kodus, siis ma tõesti ei arva, et peaks lapsele eraldi hoidja vaatama, sest mees ei ole vastutav täiskasvanu, kes on emaga võrdne. Sina näid arvavat, et mees on mingi debiil, kes ei saa hakkama ei rohu doseerimise ega üldse mitte millegagi. Mina jõudsin arusaamale, et sellist meest mul tõesti vaja ei ole, aga päris tavapäraseks käitumiseks ma seda ei pea.
Külaline

Ma muidu sinuga nõus.
Reisile ehk ei lähe, aga tööle ikka lähed küll, kui mees on tavaline täiskasvanud inimene, mitte puudega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist