Eee... Aga praegu ju ka ei ole sõda.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 06:55Guest kirjutas: ↑02 Jaan 2026 20:13A, miks sina ei oska praegu raha teha ja kiunud ja vingud, ega saa kuidagi elatud? Turg ei ole mitte kunagi KÕIGEGA hõivatud. Küsimus on vaid ideede ja oskuste puuduses, mitte sellest, et maailmas on kõik asjad juba välja mõeldud ja enam ei ole võimalik millegi uue ja tulusaga turule tulla.Guest kirjutas: ↑02 Jaan 2026 10:27
Tsiviilõppust marli maskiga mõtled koolimajas ja sireeniharjutust, mis oli täpselt üks kord?
Kirjuta provokatsioonidest palun? Kas oli mõnda? Lõhuti merekaableid või segati sidet laevadel, lennukitel? Kukutati mobiilimaste nagu Soome piiri ääres tehti? Eksis droone?
Sa oled ise imelik ja näita mulle, kus ma oma eelmises postituses vene ajast rääkisin, kirjutasin 90ndatest mil ka sinusugusel võinuks olla oskust elada. Ilmselt kupli alla antud pole ja ei osanud ka raha teha sel kuldajal. Kiun ja ving. Mine proovi praegu niimoodi alustada otsast mil turg kõigega hõivatud juba.
70ndate aastate alguses sündinud lapsena mäletan, et oli rangelt kaks korda aastas tsiviilõppused ja õhuhäired meie linnas. Kuni pea iseseisvusajani välja. USA poolt oli pidev sõjaoht õhus.
Ja, sa unustasid sujuvalt ära, milline oht varitses meid iseseisvusaja eel Venemaa poolt. Ja see oli isegi rohkem reaalne kui praegu. Tuletame meelde 1991. aasta jaanuaris Vilniuse ja Riia verised sündmused, kus OMON ja sõjavägi ründasid iseseisvuspüüdlusi. Kui ma ei eksi, siis oli seal hukkunuid. Tuletame meelde Tallinna teletorni ründamist, kus kõik rippus juuksekarva otsas.
Kuidas saab nii rumal ja nõme olla väitmaks, et küll sel ajal oli täiesti mugav ja ohutu elu? Ju polnud sa veel siis sündinud või olid nii titt alles, et ei mäleta isiklikult neid meeleolusid.
Aga oli ju mugav ja ohutu elada, ei juhtunud ju neid sinu hirmutamisi, mul on õigus. 75 aastat pole Eestis sõda olnud!
Sa ise elad hoopis eitamises, et meil on praegu palju ohtlikum foon Euroopas üleval kui oli toona. Kliimakatastroofidest tulenev ränne on alanud, suurriigid jagavad maailmakorda ringi. Lapsemäng oli toona.
Ja ole täitsa rahulik, kliimapagulasi ei huvita Eesti. Euroopas on palju paremaid riike, kuhu nad tahavad minna. Ja need, kes siin on, ei ole Eestis mingeid rahutusi korraldanud.