Koduste tööde jaotus mehe ja naise vahel

seks, suhted ja pereteemad
industriaalbeib
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas industriaalbeib »

kägu kirjutas: 04 Juun 2024 00:05 Minu arust on täpselt sama inimene. Esimesed päevad oli vagur, nüüd hakkab jälle tulema, varsti on samasugune nagu varem. Aga tegin ka konto, saab ära ta siis peita ja ei pea tema postitusi lugema. Miinustab ka juba hoolega jälle.
Ma pakun ka, et on sama inimene. Vanadel kägudel tuleb seda nime kuuldes okse kurku, mul siiani mõnest tema postitusest trauma. Vaevalt mõni naisterahvas soovib, et teda sellega seostatakse.
Aga vähemalt niipalju on tast kasu, et registreeritud kasutajate arv foorumis suureneb, sest mul oli plaanis jäädagi siin külalisena käima, aga tema pärast tuli konto teha.
Kah kägu

Postitus Postitas Kah kägu »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 19:00 Kui mees teeb remonti mida naine üldse teha ei oskagi, siis tema tegemine ongi rohkem väärt kui nõudepesemine. Miks üks teenib 5000 eurot kuus ja teine 1000, kuigi töötunnid on samad? Ei saa ehitada kõiges võrdset sotsialismi. Tähtis ole mitte tegevuse oskus või selle hind, vaid tükitöö? Kui mees on kodu ilusaks teinud, tööl käinud ja raha teeninud mida jagab perega, siis on tal ka õigus seal diivanil lesida ja õlut juua.
Mina näiteks oskan remonti teha. Olen igas oma kodus teinud kõik remondid ise või koos mehega.

Palk on mul mehest suurem. Küll mitte 5000 vs 1000, aga siiski. Reaalsed tööpäevad on minul pikemad kui temal.

Sa ikka arvad, et mina üksi pean kodutöödega rabelema? Ja mees võib pärast töölt tulemist jalad seinale panna ja puhkata?
Kägu

Postitus Postitas Kägu »

Kah kägu kirjutas: 04 Juun 2024 09:14
Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 19:00 Kui mees teeb remonti mida naine üldse teha ei oskagi, siis tema tegemine ongi rohkem väärt kui nõudepesemine. Miks üks teenib 5000 eurot kuus ja teine 1000, kuigi töötunnid on samad? Ei saa ehitada kõiges võrdset sotsialismi. Tähtis ole mitte tegevuse oskus või selle hind, vaid tükitöö? Kui mees on kodu ilusaks teinud, tööl käinud ja raha teeninud mida jagab perega, siis on tal ka õigus seal diivanil lesida ja õlut juua.
Mina näiteks oskan remonti teha. Olen igas oma kodus teinud kõik remondid ise või koos mehega.

Palk on mul mehest suurem. Küll mitte 5000 vs 1000, aga siiski. Reaalsed tööpäevad on minul pikemad kui temal.

Sa ikka arvad, et mina üksi pean kodutöödega rabelema? Ja mees võib pärast töölt tulemist jalad seinale panna ja puhkata?
No selle loogika järgi peaks mees kodutöid tegema ja sina diivani peal peesitama. Kes rohkem teenib ja kes remonti teeb, selle pilli järgi käib peres asi. Sest remont on väärtuslikum töö kui nõudepesu ja nõudepesija pole oma kohta peres ära teeninud. Või siis kahtlustan, et Revolvri arvates kehtib loogika ainult meeste suunal.
Kägu perekoolist

Postitus Postitas Kägu perekoolist »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 20:28
Kägu perekoolist kirjutas: 03 Juun 2024 19:02 Eh, siin seda teemat lugedes (eriti Revolvrit) mõistan veel rohkem, kui väga mul on ikka mehega vedanud. Mina ei ole mingeid töid talle jaganud, ise võttis kätte ja teatas, et kui mina teen süüa, siis tema koristab. Ja nii ongi. Mulle söögitegemine meeldib, koristamine mitte ja olen väga rahul sellise jaotusega. Kusjuures tegemist on just selle vanema põlvkonna mehega, kes paljudel juhutdel vist tõesti arvab, et kodutööd on naiste rida.
Kiidan ma meest muidugi ka pidevalt, enamasti mitte otseselt köögi koristamise eest kuigi vahel ka seda), aga põhjust leiab alati. Tema kiidab mind ka Ja kinke teen mehele ma ka (ja seda mitte tasuks kodutööde eest), vastu neid ei oota. Aga olen ikka lilli vahel saanud ja seda mitte tasuks kodutööde eest) ja selle üle väga õnnelik. Raha teenime mõlemad, kodus panustame mõlemad, kinke teeme ja kaasat kiidame mõlemad.. ideaalne elu vist :)
Ma räägin ju sama juttu mis sina, ainult et sa ei suuda tunnistada et minul on õigus. Võib-olla te ei oskagi süüvida sellesse mida loete ja hakkate kohe rääkima kuidas teil on? Tundub sedasi.
Miks sa arvad, et ma ei suuda tunnistada, et sul on õigus? Jah, osaliselt ongi sul õigus - ses osas, et kodune elu ei pea käima mingi sunduse ega dikteerimise järgi kumbagi pidi. Ja ses osas ka, et tähelepanu ja kiitmine ei ole oluline mitte ainult naistele, aga ka meestele.

Aga jään sinuga eriarvamusele osas, et sinu arvates ükski naine seda ei mõista ja kõikides peredes käib kogu elu mingite jonnivate naiste tujude järgi. Ma siiski arvan, et enamus peredes käib elu nii nagu minu peres käib - mõlemad peres teevad mingeid asju, mis on olulised. Ja need toimetused ja tööd jagunevad loomulikul viisil, nii nagu konkreetsele perele kõige paremini sobib. Ja samuti on enamuses peredes kindlasti ka teineteisest hoolimine ja tunnustamine vastastikune, nii et ka naine tunnustab meest, mitte ainult vastupidi.

Ehk siis enda pere tõingi näiteks sellena, kus see, mida sina pea võimatuks pead tegelikult toimib nii, et me mõlemad rahul oleme. Keegi kedagi ei sunni ja elu toimib kenasti.
Karamell

Postitus Postitas Karamell »

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:41 Mode, ole hea ja kustuta selle anonüümse stalker spämmija jamad ära, ta on siin ainult minu pärast, mitte teema pärast.
“Õpetaja, palun saada Mari klassist välja, tal on roosa pluus aga mulle meeldivad ainult rohelised pluusid! Aitäh!”

Kõik on siin teema pärast. :D :roll:
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 11:41 Mode, ole hea ja kustuta selle anonüümse stalker spämmija jamad ära, ta on siin ainult minu pärast, mitte teema pärast.
Ta räägib rohkem teemasse kui sina. Ja kohe jookseb kitule! Kahhh mees... Usu mind, me ÜKSKI ei ole siin sinu pärast.

Meie peres on nii, et teeb see, kes paremini oskab ja/või kellel on hetkel aega ja/või kellel see kohustus rohkem meeldib ja/või kui teine palub, et tee palun see asi ära. Kodused tööd poile ammu enam need mis vanasti talus või maailmasõja ajal, masinaid on sada kümmet sorti (vt koduteemas suur teema masinatest, mis elu lihtsamaks teevad), niiet pole näha, et see nii tohutu koorem oleks. Tüütu- jah, pidevalt korduv ja lõputu-jah, aga mitte mingi eluküsimus.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Kah kägu kirjutas: 03 Juun 2024 21:23 Mida rohkem ma Revolvri kommentaare loen, seda kohutavamaks läheb. Üldiselt, tundub, et ta on lihtsalt kade, et teistel on normaalsed mehed, samal ajal, kui tema mees on õllelibistajast diivanikaunistus.
Pisiparandus: ta ise ongi see õllelibistajast diivanikaunistus.
Kah kägu

Postitus Postitas Kah kägu »

Barbara kirjutas: 04 Juun 2024 16:02
Kah kägu kirjutas: 03 Juun 2024 21:23 Mida rohkem ma Revolvri kommentaare loen, seda kohutavamaks läheb. Üldiselt, tundub, et ta on lihtsalt kade, et teistel on normaalsed mehed, samal ajal, kui tema mees on õllelibistajast diivanikaunistus.
Pisiparandus: ta ise ongi see õllelibistajast diivanikaunistus.
Jah, nüüd ma sain aru, et see on seesama vanamees. Oleksin võinud kohe aru saada, selle asemel, et vaidlema hakata.

Nii kahju! Lootsin väga, et ta siia foorumisse ei tule.
Külaliiine

Postitus Postitas Külaliiine »

Kah kägu kirjutas: 04 Juun 2024 16:11
Nii kahju! Lootsin väga, et ta siia foorumisse ei tule.
Kasutajana saad blokkida tema jutukesed, nagunii midagi tarka sealt lugeda pole :) Kliki nimele ja "lisa vaenlaseks" ja oledki lahti. Ohhhh, oleks see olnud vanas foorumis võimalik...!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:39
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:38
Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:31
Miks sa siis nii ärevil oled sellest teemast? Miski sulle ei meeldi, midagi ei taha, mehele kiitust ka ei raatsi anda. Kumbki üksteist ei kiida, tähtpäevi siis ka ei pea? Suhe on nagu mingi kohustused? Siis ikka väidad kuidas söögitegemise eest kiidate üksteist... tundub, et sul on pereelu kiivas ja elad seda siin välja. Tööl käid siis ka preemiat vastu ei võta, sest töötegemine ongi sinu kohus? oehhhhh, raske midagi tarka arvata, olete 20 aastased?
Aga, miks sina nii ärevil oled?

Ja ära hakka trollima! Jutt käib kodutööde tegemise eest kiitmisest, mitte sellest, et meie peres mitte kumbki üksteist mitte kunagi ei täna, kiida ega meelest pea.

Miks me 20-aastased peaksime olema?
Ma selgitasin sulle oma arvamust, ometi sulle ei meeldi teiste arvamused. Sa ise trollid, minu jaoks teema selge ja läbi, aga sa ei suuda leppida. Tahad edasi tülitseda, sest see oligi sinu eesmärk?
Ega sullegi teiste arvamused meeldi või mis?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Kui ülejäänud, ilmselt suuremalt jaolt veidi vaimselt stabiilsemad kasutajad, ei vastaks ta provokatsioonidele, siis hakkaks tal igav ja neid jobutusi jääks vähemaks. Praegu te ise toidate trolli. Pange blokk peale või kasvatage iseloomu ja lihtsalt ärge vastake neile postitustele.
Külaline

Teemaalgataja mees vist logeleb kodus.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 06:21 Teemaalgataja mees vist logeleb kodus.
Täiskohaga töötab. Suvatseb aidata nagu normaalne inimene, ei oota naisepoolset teendamist ja ümmardamist. Töötab rohkemgi kui mina, palk kordades kõrgem.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2024 06:21 Teemaalgataja mees vist logeleb kodus.
Millest sa küll seda järeldad? TA kirjeldatud mehe tegevused võtavad päevast umbes tunni. Kas teie mehed passivad diivanil?
Pidasin nädal tagasi 12 inimesega sünnipäeva. Lauad jäid õhtul vedelema, nagu oli. Hommikul minu tõustes oli mees kõik ära koristanud, nõud masinas pesnud ja välja võtnud, elutoa ja köögi koristanud, laudlinad pessu visanud ning prügi välja viinud. Elementaarne. Oleks mina varem tõusnud, oleksin ise teinud.
Külaline

Mees peab kodus koristama viiskümmend protsenti majapidamistöödest, või palkab enda asemel koristaja
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:43 Mees peab kodus koristama viiskümmend protsenti majapidamistöödest, või palkab enda asemel koristaja
Kuidas täpsemalt see majapidamistööde koristamine käib?

Aga mina ei taha mehega seda va vanainimeste asja enam teha, sest ta on jube paksuks ja higistavaks läinud. Õnneks tal selleks nüüd sekretutka, nii et minul vähemalt sel osas rahu majas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist