Rikaste raske elu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:29 Sa ise viskaksid püssi põõsasse ja lepiksid vähemaga?
Jah, mina lepiksin. Oleks, et praegu midagi ei saa, siis muidugi võitleksin laste nimel, aga 6000 eurot kuus on enam kui küll. Rohkem kui enamikul peredel elamiseks on. Ma olen üsna ebausklik ja usun vanasõna, et suur tükk ajab suu lõhki.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:38
Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:29 Sa ise viskaksid püssi põõsasse ja lepiksid vähemaga?
Jah, mina lepiksin. Oleks, et praegu midagi ei saa, siis muidugi võitleksin laste nimel, aga 6000 eurot kuus on enam kui küll. Rohkem kui enamikul peredel elamiseks on. Ma olen üsna ebausklik ja usun vanasõna, et suur tükk ajab suu lõhki.
2 korterit ka ju käes. Võiks oma energia panna uue rikkuri otsimisele, kui muud moodi raha teha ei oska. Eks see vanus ka siin mängib ju rolli, peab kiirustama.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:01
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 15:12
Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:55 Ma vaatan, et siin foorumis on erinevate teemadega silma paistnud huvitav ilming, mida mujal pole eriti kohanud. Ei tea kas see on eestlaslik alaväärsuskompleks või on siinse külastajaskonna hulgas määravas osas neid mitte kõige edukamaid, aga niipea, kui keegi ütleb midagi positiivset enda kohta, et on rikas või teinud tarku otsuseid, saab kohe osaks mürgiseid märkuseid. Muidugi sõltub see ka iseloomust, kas vaatad rikast naabrit tigedalt või on neutraalselt, aga kindel on see, et ärritab meid ainult see, mis on meile probleemiks ja mille osas end viletsamana tunneme. Oleks igati targem püüda seda mitte välja näidata.
Äkki on targem hoopis ennast mitte kõva häälega imetleda? Oi, küll ma olen ilus, tark ja rikas! Kas sul ei oleks imelik tunne suhelda sellise inimesega, kes hoopleb? Ainult alaväärsuskompleksidega inimene imetleb end kõva häälega. Täiesti kindlasti on sellisel inimesel mingi puudujääk. Enamasti on see tulnud lapsepõlvest.

Lisaks võiks hooplevad inimesed selle ära õppida, et raha armastab vaikust.
Ja kust võib järeldada, et MINA kedagi halvustasin. Ärge pange ühte patta erinevaid kommentaare, mis kokku paistavad langevat. Mina tutvustasin enda mõtteviisi, et ei usaldanud ja hakkasin kindlustama ennast, soovitades seda teha ka teistel, kellel sellised olukorras võivad tekkida. Olen seda mõtteviisi levitanud aastaid ja mingit uhkustamist või kellegi halvustamist selle taga ei ole.
Ja, kus MINA kirjutasin midagi halvustamisest? Vastasin konkreetselt sinu kommentaarile, kus sa ei suuda kuidagi mõista, miks inimene ei võiks ennast upitada ja teistele oma rikkust ja tarkust kuulutada.

Alaväärsuskompleks on ikka enda kõva häälega eneseimetlejal, mitte neil, kes ei soovi sinu eneseimetlemisele kaasa kiita.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:27Ühe artikli panin juba, loe seda siis, kui ise midagi ei mäleta, kuidas see asi oli täpsemalt.
See artikkel nüüd küll ei ütle, kuidas asi täpselt oli. See on artikkel, kus vahelejäänud mees näiliselt vabandab samal ajal oma armukest ja laste ema mustates.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:30Aga, samal ajal ei saa ka see, kellele pärandati aktsiad, nõuda, et aktsiate asemel saaks raha.
Ma olen aru saanud, et antud juhul on tegu sundosaga ja sel juhul on õigus nõuda sundosa asendamist rahaga. Selle üle see vaidlus vist käibki ju?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 17:15
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:27Ühe artikli panin juba, loe seda siis, kui ise midagi ei mäleta, kuidas see asi oli täpsemalt.
See artikkel nüüd küll ei ütle, kuidas asi täpselt oli. See on artikkel, kus vahelejäänud mees näiliselt vabandab samal ajal oma armukest ja laste ema mustates.
Ta vabandab oma naise ja laste ees, väljapressija ees ta ei vabanda. TT seda avalikustamist alustas, samas Kroonikas oli ka temapoolne versioon, kus halas, et mees tema ja lastega enam ei suhtle ja kuidas teda on hätta jäetud. Selle peale mees lugeski ette kõik rahalised hüved, mida TT oli juba saanud, aga esitas nõudmise 500 000 euro peale. TT alustas väljapressimist juba ammu enne mehe surma, kui ta veel ei teadnudki, et mingit pärandust loota oleks.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 17:18
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 13:30Aga, samal ajal ei saa ka see, kellele pärandati aktsiad, nõuda, et aktsiate asemel saaks raha.
Ma olen aru saanud, et antud juhul on tegu sundosaga ja sel juhul on õigus nõuda sundosa asendamist rahaga. Selle üle see vaidlus vist käibki ju?
Vist on asi ka selles, et mehel surma hetkel polnudki enam mingeid miljoneid ega suuri osalusi, kõik pani naise ja laste nimele. Pangaarvel oli "vaid" 600 000, millest see sundosa siis määratakse pluss osalus ühest firmast. Aga TT on pahur, sest need teised lapsed said ju palju-palju rohkem ja tema ise üldse mitte midagi. See on asi, mis teda siin käima ajab. Samas mees saatis ta juba enne surma kukele, seega tal päris vedas, et mees ära suri, on midagigi saada. Oleks mees edasi elanud, oleks ehk ka 300 eurot elatist maksnud ja kogu moos.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 16:38
Ainult et nagu siin juba kirjutatud on, oleks tegu hüpoteetiliste dividendidega. Dividendide väljamaksmise otsust ei saa väikeaktsionärid enamasti mõjutada. Ja nad ei saa ka mõjutada firma tegevust. See 2x3000 ei ole garanteeritud igakuine summa lastele, vaid on hüpoteetiline dividend, mis sõltub otseselt ettevõtte käekäigust enamusosaluse omanikest.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:29
atelu kirjutas: 15 Veebr 2026 16:07 kui näed lähedalt, et peres opereeritakse sadade miljonitega, aga sulle pakutakse ainult üht miljonit....
ärihingega tegelane hakkab kauplema suurema osaku üle.
Iseenesest pole see vale, eriti, kui mängus on väikesed lapsed, kes ise enda eest seista ei saa.

See ongi selline intrigeeriv case, mis paneb mõtlema, kuidas ma ise TT asemel sellises olukorras käituksin. Ma pole küll suurem asi võitlejahing, aga ilmselt oleksin samuti palganud advokaadi ja nõustaja. Suure tõenäosusega talle just sellist nõu anti, et tasub nõuda enamat, kui hetkel pakutu. Sa ise viskaksid püssi põõsasse ja lepiksid vähemaga?

Ma sureks häbi pärast ära, kui TT asemel oleksin
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 17:19Ta vabandab oma naise ja laste ees, väljapressija ees ta ei vabanda. TT seda avalikustamist alustas, samas Kroonikas oli ka temapoolne versioon, kus halas, et mees tema ja lastega enam ei suhtle ja kuidas teda on hätta jäetud. Selle peale mees lugeski ette kõik rahalised hüved, mida TT oli juba saanud, aga esitas nõudmise 500 000 euro peale. TT alustas väljapressimist juba ammu enne mehe surma, kui ta veel ei teadnudki, et mingit pärandust loota oleks.
No ongi ju nii, kumbki inimene näeb asja oma mätta otsast ja kummalgi on loost oma versioon. Ja ametlikul abikaasal on kindalasti veel kolmas variant. Eks igaüks püüab justnimelt ennast paremas valguses näidata.
Aga seda kanakarja kambakat siin tehes te unustate ära, et justnimelt mees oli see, kes oma naist pettis ja väljaspool abielu 2 last sai. Tema tegi otsuse abieluvälist suhet alustada ja tema tegevuse tulemusena see supp kokku keedeti.
Külaline

Aga seda kanakarja kambakat siin tehes te unustate ära, et justnimelt mees oli see, kes oma naist pettis ja väljaspool abielu 2 last sai. Tema tegi otsuse abieluvälist suhet alustada ja tema tegevuse tulemusena see supp kokku keedeti.
Muidugi oli mees süüdi, aga vähemalt kahetses seda. Lapsed tunnistas omaks ja kindlustas enda äranägemise järgi ka ära. Ainuke asi, et TT ei soovi mehe sooviga kuidagi leppida ja proovib välja pressida rohkem, kui mehe soov oli talle anda. Mees ei tahtnud talle isiklikult jätta mitte midagi, võiks seda soovi siis austada. Aga ei, naisterahvas arvab, et ajutine voodisuhe rikkuriga peab talle elu lõpuni leiva lauale tooma.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 13:55 Ma vaatan, et siin foorumis on erinevate teemadega silma paistnud huvitav ilming, mida mujal pole eriti kohanud. Ei tea kas see on eestlaslik alaväärsuskompleks või on siinse külastajaskonna hulgas määravas osas neid mitte kõige edukamaid, aga niipea, kui keegi ütleb midagi positiivset enda kohta, et on rikas või teinud tarku otsuseid, saab kohe osaks mürgiseid märkuseid. Muidugi sõltub see ka iseloomust, kas vaatad rikast naabrit tigedalt või on neutraalselt, aga kindel on see, et ärritab meid ainult see, mis on meile probleemiks ja mille osas end viletsamana tunneme. Oleks igati targem püüda seda mitte välja näidata.
Tead vanasõna, et enesekiitus haiseb? See on see "huvitav ilming" lihtsalt öeldes. Mitte kuidagi ei ole see seotud sellega, kas kommenteerijal endal on palju või vähe raha. Eneseupitamine on kergelt hale, aga no, kes koera saba ikka kergitab, eksole...
Külaline

Tead vanasõna, et enesekiitus haiseb? See on see "huvitav ilming" lihtsalt öeldes. Mitte kuidagi ei ole see seotud sellega, kas kommenteerijal endal on palju või vähe raha. Eneseupitamine on kergelt hale, aga no, kes koera saba ikka kergitab, eksole...
Kas see enda kiitmise mitte heaks tooniks pidamine on ainult eestlastele iseloomulik? Mul on kolleeg ukrainlane, kogu aeg kiidab ennast. Imetleb ennast peegli ees, keerutab seal edasi ja tagasi igal vabal hetkel. Kui näiteks ühe eestikeelse sõna välja punnitab, terve päev kiidab ennast. Oma tööd kiidab hommikust õhtuni, et küll tema tegi kõik nii hästi. Minu käest punnitab ka kogu aeg komplimente välja, et noh, kas olin ju nii ülitubli, vaata, kui hästi ma seda tegin, kas ma pole tubli, et nelja aastaga oskan eesti keeles juba numbreid lugeda. Minu jaoks on see kõik kuidagi imelilk.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 17:29 Aga seda kanakarja kambakat siin tehes te unustate ära, et justnimelt mees oli see, kes oma naist pettis ja väljaspool abielu 2 last sai. Tema tegi otsuse abieluvälist suhet alustada ja tema tegevuse tulemusena see supp kokku keedeti.
Ei unusta! Ma mõtlen kogu aeg, et kas tõesti vanamees on rõõmsalt paradiisis, kui sellise s.taraja siia maha jättis?!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 17:35
Muidugi oli mees süüdi, aga vähemalt kahetses seda. Lapsed tunnistas omaks ja kindlustas enda äranägemise järgi ka ära. Ainuke asi, et TT ei soovi mehe sooviga kuidagi leppida ja proovib välja pressida rohkem, kui mehe soov oli talle anda. Mees ei tahtnud talle isiklikult jätta mitte midagi, võiks seda soovi siis austada. Aga ei, naisterahvas arvab, et ajutine voodisuhe rikkuriga peab talle elu lõpuni leiva lauale tooma.
10 aastat suhet koos lahe ühise lapsega ei ole mingi ajutine voodisuhe.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 19:01
Kuidas siis ei ole, kui see suhe lõppes juba enne teise lapse sündi ära. Kas nüüd peab siis see armuke sellest elu lõpuni elama?
Külaline

Ma usun, et sel mehel oli neid naisi rohkemgi kui see TT. See vist on enamike rikaste meeste elustiil.
Lihtsalt üks tädi oli kaval ja teadis, kuidas end laste abil ära kindlustada. Vaevalt, et mehe soovil või initsiatiivil need lapsed saadi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 20:15Vaevalt, et mehe soovil või initsiatiivil need lapsed saadi.
Olgu, esimene laps "juhtus." Aga kui mees kindlalt poleks rohkem lapsi soovinud, oleks olnud tema asi see omalt poolt niimoodi korraldada. Järelikult tal kas oli suva või siis ikka tahtis.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 19:04
Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 19:01
Kuidas siis ei ole, kui see suhe lõppes juba enne teise lapse sündi ära. Kas nüüd peab siis see armuke sellest elu lõpuni elama?
Oligi ju 10 aastat suhet, mida sa vaidled? Ajutine voodisuhe on midagi muud. Nad käisid ja olid igal pool koos.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 19:08
Külaline kirjutas: 14 Veebr 2026 16:03
Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 14:57 Ju ta siis ei ole selline kasuahne, kaval ja ettenägelik. Ilmselt siiras naine, kes ei oodanud oma mehest sellist käitumist. Milleks sellist joont inimeses halvustada ja parastada?
Sest on ju saanud seda lillekese elu elada küll! Samal ajal, kui meie teised hambad ristis tööl käisime, et lapsi kasvatada ja pangalaenu tasuda. Nüüd saab ka teada, mis on kohustused ja majanduslikud võimalused.
Kõik ei käi hambad ristis tööl. Tööl saab käia ka rõõmuga, reedel ära minnes juba esmaspäeva oodates. Korralikku haridust ja viisakat palka omades. Ma pole mitte kunagi töötanud hambad ristis.
Mida toredat on töölkäimises? 🤮
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist