OMG, see teine uus foorum...

vana hea klassika
Kuri kägu

Postitus Postitas Kuri kägu »

Kui reklaami paremini eksponeerida, eks siis makstakse selle eest ka rohkem. Kas PK-s aktiivset reklaamimüüki üldse oligi?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 15:33 Väga kummaline on täiesti asjasse mitte puutuva programmeerija süüdistamine perekooli foorumi sulgemise osas, kui otsuse võttis vastu juhatus. Väga uskumatuks kisub see asi juba.
OK, rahune! Saime parema asemele. Kõik õnnelikud :D
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 15:33 Väga kummaline on täiesti asjasse mitte puutuva programmeerija süüdistamine perekooli foorumi sulgemise osas, kui otsuse võttis vastu juhatus. Väga uskumatuks kisub see asi juba.
Aga ütle siis mis seltskond oli see, kes kohe sulgemise päevaks Elundifoorumi valmis oli nikerdanud, kes on selle omanikud? Miks need on salastatud?
Arvaja

Postitus Postitas Arvaja »

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 15:41
Aga ütle siis mis seltskond oli see, kes kohe sulgemise päevaks Elundifoorumi valmis oli nikerdanud, kes on selle omanikud? Miks need on salastatud?
Ma vist ka ei tahaks, et mu nimi ja nägu oleks seotud mingi foorumiga. Mina sain teada, öelda ei tohi ega saa.
Arvaja

Postitus Postitas Arvaja »

Arvaja kirjutas: 04 Juun 2024 16:19
Ma vist ka ei tahaks, et mu nimi ja nägu oleks seotud mingi foorumiga. Mina sain teada, öelda ei tohi ega saa.
Ja ega ma 100% kindlusega ei tea ka :D
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 15:44
Mis vahet seal on? Sulle pakutakse foorumit, kasuta või ära kasuta. Milleks see tülitsemine? Miks tuleb keegi anonüümne inimene ja hakkab nõudma? Avalikusta oma isik, siis küsi midagi.
Tead, tegelikult see polegi suur asi. Lihtsalt see ülbus, millega viimastel päevadel käituti - ja praegu ju ka elufoorumis. See käis päris mitmetele inimestele närvidele. Ja nüüd lastakse auru välja selles osas. Ei ole see ka midagi halba. Kui käitud X moel, siis saad ka X tagajärjed. Ja keegi ju ei tee eriti midagi. Ma ei näe, et keegi neid sõimamas käiks. Siin ühe foorumi, ühes teemas, veids irvitamist.. no selle on nad ikka kuhjaga ära teeninud.
Mind isiklikult huvitab see olukord üldisemalt. Kuidas keegi nii hea võimaluse laseb vastu taevast. Ja mind muidugi väga huvitaks, et mis ta ise sellest mõtleb. Kas mõtlebki, et "õelad ja lollid kasutajad" või mõtleb, et sai krt vist ikka midagi valesti tehtud.
Vat on huvitav inimpsühholoogia. Aga kahjuks ma muidugi ei saa seda kunagi teada.

Ja mina kipun ka arvama, et vaene itimees Gabriel saab ülekohtuselt piku päid ja jalgu. Sest ma ei usu, et ühe organisatsiooni nii suurte otsuste taga on mingi suvaline itimees. Ma arvan, et ämmakad ise astusid kahe jalaga ämbrisse. Aga see protsess ja kogu see olukord on huvitav mõtiskleda.
Kägu3699

Postitus Postitas Kägu3699 »

vaatan, et kui siin foorumis on hetkel kommentaare tuhande ringis, siis elufoorumis pole sadatki...
Arvamus

Postitus Postitas Arvamus »

Minu jaoks see teine foorum EF on nagu selgelt mehe poolt tehtud, lisaks spordi alateema alla pandud vormel 1, jalgpall, tugitoolisport? Eelmine kasutajaskond olid naised, kas nüüd proovitakse kõigile meeldida?

Mis asi veel on “Dionysusekummardajate gastronoomiaparadiis”?? Ei kutsu kirjutama, mind vähemalt.

Vaatan, et see liikuva animatsiooniga header on ikka alles, suhtle vabalt, on sealt eemaldatud ja muudetud on ka EF logo natuke kunstilisemaks.

Kahjuks see anonüümsuse puudumine on põhjus, miks suurem osa on siin, mitte seal. Miks ma peaks tahtna olla kohas kus on ei tea mitu erinevat reeglit, tingimust, käsku? Ei taha

Mulle meeldib siinse foorumi laidback ja chill vibe. Pole liigset sõnadega vigurdamist, meeldiv disain.
Külaline

Arvamus kirjutas: 04 Juun 2024 17:43
Kahjuks see anonüümsuse puudumine on põhjus, miks suurem osa on siin, mitte seal. Miks ma peaks tahtna olla kohas kus on ei tea mitu erinevat reeglit, tingimust, käsku? Ei taha

Mulle meeldib siinse foorumi laidback ja chill vibe. Pole liigset sõnadega vigurdamist, meeldiv disain.
Julgen pakkuda, et hetkel on põhipõhjus siiski nende käitumine perekooli viimasel päeval. Ja mõne aja pärast saab põhjuseks see, et siin on elu ja seal mitte.
Anonüümsus on muidugi ka suur pluss arutle kasuks. No ei hakka vähegi isiklikumat asja kirjutama kasutajanime alt. Eesti on nii väike ja tegelikult on olukorrad nii spetsiifilised, et, kes tunneb, viib hoobilt kokku.
Külaline

Hüpik kirjutas: 04 Juun 2024 00:03
BellaBee kirjutas: 03 Juun 2024 21:33 Sain perekoolist viimasel päeval bloki, kuna mainisin ka arutle.ee
Esimene blokk 24aasta jooksul.
Kuna elufoorumit teeb sama käpard(Gabriel tegi perekoolifoorumit), siis mul sellesse seal usku ei ole.
Mina registreerisin sinna kohe alguses konto ja nüüd see jääb ilmselt ghostima, sest olin esialgu kogu aeg sisse logitud ja unustasin parooli ära. Alguses sai umbluu meiliaadressiga regada, aga siis keegi lobises teemas välja, et nii saab ja kohe pandi asemele ainult lingiga regamine, et peaks õige meili panema. Ühesõnaga, ma enam sisse ei saa ja ei taha ka ja kökimöki, kolisin siia üle. Neil on seal 86 liiget, ei tea, kui paljud on samamoodi nagu mina, et lootusrikkalt läksid algul sinna, aga kohe varsti pettusid?
Sa ei pruukinudki parooli unustada, see enam ei toimi. Vähemalt minul mitte. Panin ka kasutusest läinud hotiaadressi esialgu regades. Nüüd sama lugu, et justkui oleks kasutaja aga sisse ei saa. Vabalt võib olla, et seal suurem enamus nii ja teelikkuses istubki "poisike" üksi oma foorumis.
Ma ei tunne sealsest foorumist vähimatki puudust ka :)
turakas

Postitus Postitas turakas »

Mida tähendab OMG? Kas see on see ameerika ommakää?
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:20
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:10
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 00:18
Kinnitusmeil tuli [email protected], seega sama tüüp, kes perekooli viimasel ajal haldas. Mina kustutasin oma konto seal elufoorumis ära.
Vaatasin ka, et mis ettevõte nad on siis. https://89.ee/meie-vaartused/ järgi tundub päris korralik, palju kliente ja ilmselt suur tiim, kogu tekst on meie-vormis, kuid https://www.teatmik.ee/et/personlegal/1 ... 89-O%C3%9C võib arvata, et vaid 1 inimene ongi? Päris koomiline on selles valguses see "meie väärtused", "meie kollektiiv", meie-meie-meie :) Samas, hästi müüdud, vähemalt visiitkaart oleks mu jaoks veenev kui Perekoolist ei teaks.
Ma ei saa ühest asjast aru. Tavaliselt on ikka nii, et it firma teeb tehnilise lahenduse. Aga sisu haldab omanik ise. IT ei ole ju sisuloome, it on puhas kood.
Ja kui IT näeb, et tehnilise poole pealt on midagi võimatu või väga halvasti, siis ikkagi on omanik see, kes ütleb, kas vahetame, kas lõpetame ära või kas pakume seda või teist kasutaja poolt soovitud featuuri. IT-mees ise ei otsusta midagi.
Ehk et see on väga kummaline kuidas perekoolis siis see IT-mees ise pakkus tehnilist tuge, haldas kasutajaid, kustutas teemasid (misasja???) ja üldse oli mees nagu orkester. Ma töötan it alal ja ma pole kunagi näinud, et niimoodi tehtaks.
Ma ei tea asjast lähemalt, aga kas pole võimalik, et ikkagi ämmaemandate liit - või mõned kindlad foorumiga seotud inimesed sellest liidust - on see peasüüdlane ja it mees lükati lihtsalt tanki?
Näiteks minu asutuse kodulehe muutmise paroolid jagatakse IT-toe poolt välja ka juhtkonnale. Nt koolitusjuht saab oma kätte modereerimise paroolid, et info koolituste kohta kiiremini kodulehele jõuaks, samuti pressiesindaja võib ise luua uusi teemasid, paigutada kodukale artikleid jm kirjutisi jne. Põhimõtteliselt saame ka muud sisu muuta, ehkki me pole IT-inimesed. Seega, miks ei võinud olla ka Ämmaemandate liidu juhatuse liikmete käes foorumi paroole, millega nad postitusi kustutama ja teiste inimeste postituste sisu muutma pääsesid. Vaevalt nad kõik seal usinasti muutmas-kustutamas olid, see tundus pigem ikka ühe aktivisti omaloominguna.
Külaline

No selle süüdistuse taustaks on mõte, et see üks arendaja oligi tegelikult süüdi foorumi sulgemises- tehnilise osaga hakkama ei saanud (foorumis olid tehnilised probleemid on regulaarselt) ja arvatakse, et sama isik oli ka põhiline moderaator, kes selle töö jaoks leidis motivatsiooni vaid selles osas, et arutle foorumi mainimisi kustatada ja kõiki mainijaid blokkida. Ehk siis arvatakse, et see Gabriel tegi nii tehnilist osa kui ka sisulist modereerimist ja mõlemat nii kehvalt, et põhjustas foorumi sulgemise- mida üritas oma kasuks keerata, kuid feilis ka selles.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Keegi võiks siis kirjutada artikli pealkirjaga Perekool on surnud elagu Perekool ja siis rääkida lahti toimunu.
Kas seda foorumit ei saaks ümbernimetada Perekooli foorumiks, või on see kaubamärgiga kaitstud?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 05 Juun 2024 07:29 Keegi võiks siis kirjutada artikli pealkirjaga Perekool on surnud elagu Perekool ja siis rääkida lahti toimunu.
Kas seda foorumit ei saaks ümbernimetada Perekooli foorumiks, või on see kaubamärgiga kaitstud?
Miks peaks selle ümber nimetama perekooli foorumiks? Pole vähimatki põhjust, see ei annaks mitte midagi juurde. Pealegi on Perekooli maine Ämmaemandate MTÜ ja foorumihaldaja poolt nii alla veetud, et see nimi olnuks suisa kahjulik. Vaata kasvõi, mis artiklid viimasel ajal on ilmunud, kuidas mustatakse Perekooli kasutajaid, valetatakse sulgemise põhjuste kohta...

Aga meedia võiks nüüd lõpuks tõde ka kajastada, see on tõsi!
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 15:11
Maasikas kirjutas: 04 Juun 2024 15:03
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:48

No misiganes tehniline tugi. See pole kuigi oluline. Aga miks it-mees sisuga majandab, sellest osast ma ei saa aru. Ta pole ju sisuloome firma, ta on tehniline lahendus.
Võib-olla vaatas, et raha vedeleb ju maas. 70 000 aastas (või kui hakata asjaga normaalsemalt tegelema, siis saaks ju ka palju rohkem) pole väike raha Igapäevast tohutut tööd see ju ei nõua. Võtad ka pärast mingid vabatahtlikud moderaatorid, kes palka ei saa, blokid mõne ära, see pole ju väga koormav tegevus. Eriti kui anonüümsust ei lubagi, siis polegi midagi väga kustutada. Aga ülbik tundub see inimene küll olevat.
See 76 000 teenis perekool ettevõtlusega (https://www.err.ee/1609354413/ammaemand ... li-foorumi), sh siis ka perekooli lehel olevate reklaamidega. Kuidas tema seda perekooli raha endale nüüd saab? Hakkab ise pakkuma ämmaemandate koolitusi? Mis rumalust te veel kokku olete võimelised tootma?
Kui ta tegigi selle elufoorum lehe, siis sinna pole ta suutnud perekooli kasutajaid kaasata ja et seal mingi reklaamimüügiga arvestavat raha oleks võimalik teenida, peaks tal olema 10 000 liitujaid ja tuhandeid igapäevaseid kasutajaid. Siis kah teeniks kuus ehk 5000 eurot.
Mida rohkem on foorumil kasutajaid ja liiklust, seda suurem peab olema ka server, see maksab jälle rohkem. Ma pigem arvan, perekooli foorumi tulud ja kulud olidki seal ehk 3000-5000 eurot plussi ja arvestades neid foorumi tehnilisi jamasid, lisaks ka ajakirjanduslikku jama, siis nad otsustasid selle asja ära lõpetada, sest arvatavasti perekooli juhatusest keegi ise foorumit kunagi ei kasutanudki.
Seda on nad ise kusagil välja öelnud, et peamine arvestatav tulu tuleb Perekoolist (kus, enam ei mäleta ja otsida ka praegu ei viitsi, keegi kindlasti mäletab paremini). Perekooli kasutajaid oli ka mingi 56000või sinnakanti.
Igatahes pidi perekool ju nii hea asi olema, et selle parameetreid teadev inimene seda ise endale teha tahtis.
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 15:05
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:48
Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 14:35 Väikestel ettevõtetel ongi raske end tutvustada. Kui meie vormis ei kirjuta, siis oled üksiküritaja ja nendega ei taheta eriti äri teha, sest üks inimene on üks inimene. Meie vorm naljakalt kõlab jah, aga eesti keel on selline.

Perekool oli Wordpressi peale tehtud ja see on tasuta tarkvara, seal ei ole vaja midagi kellelgi väga programmeerida kui ainult pluginaid mudida. Ka see foorum on tasuta rakenduse peal, st keegi ei loo tühjast kohast midagi.
Wordpressi foorumi plugin oligi väga väikeste võimalustega ja ehk ta siis majandas MYSQL põhiselt, nii oli kiirem. Teised seda teha ei osanud, jäigi üle tema modereerimine.
No misiganes tehniline tugi. See pole kuigi oluline. Aga miks it-mees sisuga majandab, sellest osast ma ei saa aru. Ta pole ju sisuloome firma, ta on tehniline lahendus.
Jääb sinu etteheide arusaamatuks. Kui talle anti list ette - kustuta need ja need teemad/kommentaarid, siis ta kustutaski. Kuna tal on oma firma ja omad projektid kukil, siis ei olnudki tal seda aega kohe reageerimiseks. Tegi siis kui aega leidis.
Millest sa räägid, mis list??? Vaatad lakke, mõtled välja ja muudkui kirjutad?
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Seda on nad ise kusagil välja öelnud, et peamine arvestatav tulu tuleb Perekoolist (kus, enam ei mäleta ja otsida ka praegu ei viitsi, keegi kindlasti mäletab paremini). Perekooli kasutajaid oli ka mingi 56000või sinnakanti.
Igatahes pidi perekool ju nii hea asi olema, et selle parameetreid teadev inimene seda ise endale teha tahtis.
Ma pakun, et asi on palju lihtsam. Kodanik G, kelle väikefirma viimasel ajal PK haldas, nägi võimalust oma väikefirmale reklaami teha, tehes uue foorumi. Kinnituskirjad ja värgid tulid ju tema meiliaadressilt.

Pigem isegi ei udu, et seal mingi täpne teave võimalike reklaamitulude kohta taga oli või üldse mingi pikem äriplaan. Selline vaatame-näeme värk rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juun 2024 07:46 Miks peaks selle ümber nimetama perekooli foorumiks? Pole vähimatki põhjust, see ei annaks mitte midagi juurde. Pealegi on Perekooli maine Ämmaemandate MTÜ ja foorumihaldaja poolt nii alla veetud, et see nimi olnuks suisa kahjulik. Vaata kasvõi, mis artiklid viimasel ajal on ilmunud, kuidas mustatakse Perekooli kasutajaid
Nõus, just kommenteerisin sama foorumi kasutajaabi all. Minu meelest ei sobiks "perekool" või midagi sarnast selle foorumi nimeks juba ka seetõttu, et praegune kasutajate profiil on hoopis teistsugune, kui see kunagi varasematel aegadel perekoolis oli. Nüüd tullakse siia ikka rohkem ajaviitejuttude jm laia ringi teemade pärast, mitte niivõrd pereteemasid arutama.
Külaline

kaegu kirjutas: 05 Juun 2024 08:24
Ma pakun, et asi on palju lihtsam. Kodanik G, kelle väikefirma viimasel ajal PK haldas, nägi võimalust oma väikefirmale reklaami teha, tehes uue foorumi. Kinnituskirjad ja värgid tulid ju tema meiliaadressilt.

Pigem isegi ei udu, et seal mingi täpne teave võimalike reklaamitulude kohta taga oli või üldse mingi pikem äriplaan. Selline vaatame-näeme värk rohkem.
Olen kindel, et tegelikult on just vastupidi. Esiteks, mingit oma väikefirma reklaami ta ju ei tee- kes seda elufoorumit haldab, on ju sisuliselt salastatud, ühtegi nime välja öeldud pole, vaid mingi müstiline "grupp perekooli kasutajaid", tegemist pole eesti domeeniga, selle .com domeeni omanik on peidetud Taani hostingfirma taha. Ehk siis mingit firma reklaami pole, küll aga on palju "koduta" jäänud Perekooli foorumi kasutajaid ja on tegelikult üsna elementaarne mõelda, et kui selline hulk kasutajaid jääb ripakile, siis on see äriliselt hea võimalus neile uus pleiss kiirelt teha ja suure klikkide arvu numbriga reklaamimüüjate juurde minna. Ja see idee olekski toiminud, kui selle Perekooli ja Elufoorumi haldaja oleks vähegi normaalselt käituda suutnud, mida ta aga ei suutnud. Tegelikult on see suisa õpikunäide, kuidas suurepärane võimalus p-sse keerata puhtalt oma rumaluse ja ebaadektvaatse käitumisega, EBS võiks selle omale loengutes case studyks võtta. Ja seda pigem psühholoogia kui ettevõtluse loengus.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 4 külalist