Teile, vaidlushullud!!

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Vaidlemine on mõttetu tegevus. Teine asi on väitlemine, see on arendav ja lugupidav. Tähtis on argumente esitada, mitte niisama oma joru ajada, nagu vaidlejad tihtipeale teevad.

Väitlus
Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Väitlus
Väitlus on argumenteeritud arutelu, diskussioon, debatt, poleemika või dispuut. Kuigi mõistet "väitlus" võib mõista erinevatel viisidel, peetakse enamasti ...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 20 Mär 2026 07:52Vaidlemine on mõttetu tegevus. Teine asi on väitlemine, see on arendav ja lugupidav. Tähtis on argumente esitada, mitte niisama oma joru ajada, nagu vaidlejad tihtipeale teevad.
Kuula, kes räägib :lol: - i-mitmuse spetsialist (kes ei, mkmm, mitte silpigi pole oma i-mitmuse osas kellegagi vaielnud, ikka väidelnud hoopis :lol: )
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 19 Mär 2026 23:15
Guest kirjutas: 19 Mär 2026 08:43
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 23:34

Ma ei pea selliseid asju spetsiaalselt meeles hoidma. Need jäävad iseenesest meelde. Ma ei ole talle seda vaidlemist nina peale visanud. Välja arvatud kord, kus ta kukkus jälle minu kallal sarnasel teemal targutama. Aga, kuna siin on inimesi rohkem, siis ilmselt on need vaidlused ka teistele meelde jäänud. Kui ta jälle udujuttu (õigekirja teemal) hakkab ajama, siis sa ei peaks solvuma või häiritud olema, sest õigekiri on oluline. Ja siin peab lõppsõna jääma neile, kellel on õigus. Tulgu see siis pealegi läbi vaidluse.

Ilmselgelt oled sina palju suurem solvaja ja halvustaja siin foorumis, kui tituleerid teisi inimesi sellepärast jälitajaks, et neil on mälu korras.
Mälu võib korras olla, ega sellepärast ei pea teise kallal kogu aeg õiendama.
Kusjuures, kui ta mind "parandas", siis ma absoluutselt ei õiendanud temaga. Panin vaid ÕSi viite, kuidas on õige. Kui ta mingi teine kord jälle hakkas "parandama", siis tuletasin talle meelde, et ta on varemgi valesti parandanud. Ehk siis, ma lihtsalt tuletasin talle seda meelde, mitte ei õiendanud. Selle õiendamise oled sa ise omas peas välja mõelnud.
Eks sa ikka aeg-ajalt hoiad mind hambus, sa ei saa lihtsalt ise sellest aru. Ilmud jälle mingi aja pärast välja. Sina lihtsalt nimetad oma käitumist teistmoodi. Ja mis sellesse ÕS-i puutub, näed isegi, et mis täna vale, see homme õige, keel ju areneb kogu aeg, nii et mis sa neid ÕS-i viiteid topidki.. ? No mina topin ka, aga ma rohkem ei kobise, kui keegi edasi "valesti" kirjutab. Las kirjutab, mis see minu asi on. Ja Külalise kaitseks, pole ta mingi solvaja ega halvustaja, kui räägib nii, nagu on. Ega inimene pole sellepärast solvaja ega halvustaja, kui ta sust erinevalt asjadest aru saab.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Mär 2026 08:02
Külaline kirjutas: 19 Mär 2026 23:15
Guest kirjutas: 19 Mär 2026 08:43

Mälu võib korras olla, ega sellepärast ei pea teise kallal kogu aeg õiendama.
Kusjuures, kui ta mind "parandas", siis ma absoluutselt ei õiendanud temaga. Panin vaid ÕSi viite, kuidas on õige. Kui ta mingi teine kord jälle hakkas "parandama", siis tuletasin talle meelde, et ta on varemgi valesti parandanud. Ehk siis, ma lihtsalt tuletasin talle seda meelde, mitte ei õiendanud. Selle õiendamise oled sa ise omas peas välja mõelnud.
Eks sa ikka aeg-ajalt hoiad mind hambus, sa ei saa lihtsalt ise sellest aru. Ilmud jälle mingi aja pärast välja. Sina lihtsalt nimetad oma käitumist teistmoodi. Ja mis sellesse ÕS-i puutub, näed isegi, et mis täna vale, see homme õige, keel ju areneb kogu aeg, nii et mis sa neid ÕS-i viiteid topidki.. ? No mina topin ka, aga ma rohkem ei kobise, kui keegi edasi "valesti" kirjutab. Las kirjutab, mis see minu asi on. Ja Külalise kaitseks, pole ta mingi solvaja ega halvustaja, kui räägib nii, nagu on. Ega inimene pole sellepärast solvaja ega halvustaja, kui ta sust erinevalt asjadest aru saab.
Ma arvan, et sind hambus hoiavad siin mõned muud kommentaatorid, kes kohe ei suuda olla ilma ükskõik, mida torkamata, kui su nime näevad.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Mär 2026 07:52 Vaidlemine on mõttetu tegevus. Teine asi on väitlemine, see on arendav ja lugupidav. Tähtis on argumente esitada, mitte niisama oma joru ajada, nagu vaidlejad tihtipeale teevad.

Väitlus
Vikipeedia
Väitlus on argumenteeritud arutelu, diskussioon, debatt, poleemika või dispuut. Kuigi mõistet "väitlus" võib mõista erinevatel viisidel, peetakse enamasti ...
Ometigi sa miinustad usinasti neid, kes sind (sinu õigekirja) parandavad (igasuguse halvustamiseta).
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mär 2026 18:40
Tolmukübe kirjutas: 20 Mär 2026 07:52 Vaidlemine on mõttetu tegevus. Teine asi on väitlemine, see on arendav ja lugupidav. Tähtis on argumente esitada, mitte niisama oma joru ajada, nagu vaidlejad tihtipeale teevad.

Väitlus
Vikipeedia
Ometigi sa miinustad usinasti neid, kes sind (sinu õigekirja) parandavad (igasuguse halvustamiseta).
Samuti halvustamiseta - aga miks sa arvad, et just tema miinustab? Mina olen ka miinustanud, kui keegi ebaolulist viga parandab. Mõne vea parandamine on oluline, mõnda viga aga parandatakse küll lihtsalt ära panemiseks või halvustavas toonis.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mär 2026 11:32Oh kui loll ütlemine see "targem annab järele" on. Jooksed lihtsalt tülist või probleemist minema ja põhjendad seda sellega, et oled targem. Asi on vaja selgeks rääkida, probleem ära lahendada ning edasi minna. Mitte minema joosta, kõrvad kinni toppida ja teha, nagu kõik oleks korras.
Kõik vaidlused pole mitte omavaheliste probleemide pärast. Meie suguvõsas/tutvuskonnas ja eri vanuses inimeste vahel tuleb ette vaidlusi teemadel, mis kedagi isiklikult ei puudutagi. Ja vahel ongi kippunud ägedaks kätte.
Olen lahkunud, et mitte tülli minna omaenda mõne potentsiaalse liiga vänge ütlemise pärast, mis kedagi võiks solvata. Ja ka selleks, et ise rahuneda.
On ka selliseid vaidlusi ette tulnud, mis on nii mõttetud, et tõesti targem annab järele ja ei vala õli tulle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot] ja 9 külalist