Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 12:05
Juba kisubki teema kiiva… tehke sõjale eraldi teema
Nõus. Ega ma (olen see eelmise lehe viimane Külaline) ei tahagi palju sõjast rääkida, masendav teema ju. Aga mõnele silmnähtavalt naiivsele mõttele tahaks ikka vastata... rohkem ma enam siin seda ei tee.
Jutt käib parlamendivalimistest ja olulisel kohal saadikute põhimõtete hulgas on ka julgeolek, mida mõni selles foorumis ei pea mikski. Selleks, et lääne pool jalad tagumiku alt välja võetaks, peab keegi Euroopa parlamendis ka suu lahti tegema. Meie kui Venemaaga piirneva riigi jaoks on see eriti oluline teema ja iga normintellektiga eestlane saab aru, kui tähtis on praegu Ukrainat toetada. Muidu oleme ise Baltikumis järgmised, kuhu tullakse "natside" vastu võitlema, kes vaeseid kohalikke venelasi nende rahvuse pärast taga kiusavad, nende monumente ja ajaloolist mälu hävitavad, keeleoskust nõuavad jne. Selleks ajaks, kui NATO abi kohale jõuaks, ei oleks enam riiki, mida kaitsta.
Jutt käib parlamendivalimistest ja olulisel kohal saadikute põhimõtete hulgas on ka julgeolek, mida mõni selles foorumis ei pea mikski. Selleks, et lääne pool jalad tagumiku alt välja võetaks, peab keegi Euroopa parlamendis ka suu lahti tegema. Meie kui Venemaaga piirneva riigi jaoks on see eriti oluline teema ja iga normintellektiga eestlane saab aru, kui tähtis on praegu Ukrainat toetada. Muidu oleme ise Baltikumis järgmised, kuhu tullakse "natside" vastu võitlema, kes vaeseid kohalikke venelasi nende rahvuse pärast taga kiusavad, nende monumente ja ajaloolist mälu hävitavad, keeleoskust nõuavad jne. Selleks ajaks, kui NATO abi kohale jõuaks, ei oleks enam riiki, mida kaitsta.
Okei, eks sa jahu edasi siis sellest teemast, mina seda siin lugeda ei soovi. Meedias on sõjateemat nagunii juba aastaid söögi alla ja söögi peale nämmutatud. Kõikide inimeste jaoks ei ole sõda see esimene kriteerium, mille järgi valimistel oma valik teha.
Mina valin selle kes julgeb midagi välja öelda ja räägib asjadest nii nagu on.
Ei vali neid kes häbenevad ja kaasa googutavad jäädes viisakaks. Et kui käsk antud, siis samm pantud.
Okei, eks sa jahu edasi siis sellest teemast, mina seda siin lugeda ei soovi. Meedias on sõjateemat nagunii juba aastaid söögi alla ja söögi peale nämmutatud. Kõikide inimeste jaoks ei ole sõda see esimene kriteerium, mille järgi valimistel oma valik teha.
Keegi sunnib lugema või? Siiani oled suutnud silmaklappidega elada, et koledaid uudiseid ei näeks ja neile mõtlema ei peaks, aga nüüd ühtäkki ei suuda mööda kerida aruteludest, mida sa lugeda ei taha ja kukud teemasid modereerima, kus keegi millestki rääkida tohib.
Külaline kirjutas: ↑05 Juun 2024 14:09
Mina valin selle kes julgeb midagi välja öelda ja räägib asjadest nii nagu on.
Ei vali neid kes häbenevad ja kaasa googutavad jäädes viisakaks. Et kui käsk antud, siis samm pantud.
Tõutäkk kirjutas: ↑04 Juun 2024 05:19
Terras või Ratas. Reinsalut on ka Eestis vaja.
Valisin Terrase, kuid kaalun tõsiselt ümbervalimist Parempoolsete kasuks, seda just põhjusel, et küsitluste põhjal on parempoolsetel lootus seljatada Keskerakond ja saada Europarlamenti.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Valisin Parempoolseid ja Rainer Saksa. Kaljurand saab nagunii, Paet saab nagunii, Reinsalul on ka päris hea lootus (Toom saab ka nagunii). Kusjuures valisingi ümber, enne valisin Reinsalu, aga tema vast saab ka ilma minu hääleta, toetame väiksemaid. Saks on julgeolekuekspert, olnud presidendi kantselei direktor, välisministri nõunik, pole vast päris tuhm ja umbkeelne.
Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2024 23:40
Valin Yana Toomi. Esimest korda tegin oma otsuse valimiskompassi alusel.
Lisaks valimiskompassile (mis nagunii kajastab ainult väikest osa seisukohtadest) võiks tutvuda ka sellega, millega kandidaat tegeleb. Aga võib-olla oledki venemeelne, sellisel juhul muidugi õige valik.
XXVXX kirjutas: ↑04 Juun 2024 17:20
Olen kas juhtunud nägema või teiste omi ei olegi, aga ainult Madisoni sõnavõtte EP-s olen näinud. Valin tema. Naistelood ei huvita, need võivad ka fabritseeritud olla.
Ta pole oma naistelugusid eitanud. Minu arust on tegemist väga silmakirjaliku inimesega. Sai oma naistelugude pärast isakeselt noomida ja nüüd püüab siis oma perekonnaga siin üritustel käia ja reklaamis on ka Madison naise ja nunnu lapsega. Kes talle purjus peaga mööda baare hulkudes kordagi ei meenu. Vastikud on sellised tüübid.
Lisaks valimiskompassile (mis nagunii kajastab ainult väikest osa seisukohtadest) võiks tutvuda ka sellega, millega kandidaat tegeleb. Aga võib-olla oledki venemeelne, sellisel juhul muidugi õige valik.
Palun too mõni näide ilmestamaks Yana Toomi venemeelsust. Tänan.
Tegelikult klappisid selle kompassi arvates mu vaated enim hoopis Lauri Laatsi omadega, teisena tuli Toom. Kuna ma aga sellest Laatsist suurt ei tea, siis valisin Toomi.
Need kompassid on täielik jura. Mulle pakkus suht üheväärselt mitme erakonna tundmatuid nimesid.
Need kompassid on täielik jura. Mulle pakkus suht üheväärselt mitme erakonna tundmatuid nimesid.
Ju siis nende poolt välja öeldu klapib sinu mõttemaailmaga.
Palun too mõni näide ilmestamaks Yana Toomi venemeelsust. Tänan.
Tegelikult klappisid selle kompassi arvates mu vaated enim hoopis Lauri Laatsi omadega, teisena tuli Toom. Kuna ma aga sellest Laatsist suurt ei tea, siis valisin Toomi.
Yana Toom: jõuga eestikeelsele haridusele üleminek oleks uskumatu vägivald, mida ükski demokraatia endale lubada ei saa: https://yanatoom.ee/in-press-i.php?lang=ee&id=9227
"...üleminek täielikult eestikeelsele haridusele on vägivald rõhuva enamuse mitte-eestlaste suhtes, mis pole euroopalikus demokraatlikus ühiskonnas võimalik. Eestlastele ju ei meeldinud, kui totalitaarses NSVL-is käisid 1980. aastatel kõigest isegi kuuldused koolide vene keelele üle viimisest. Ei tohiks justkui olla keeruline mõista, mida kohalikud venelased nüüd tunnevad, ja mõista, et midagi niisugust teha ei tohi."
Kaugemale ei hakka isegi minema, ei soovi oma aega veel rohkem sellele kulutada. Võiksid ise giugeldada inimese tausta, keda sa valid.
Ju siis nende poolt välja öeldu klapib sinu mõttemaailmaga.
Tahad öelda, et Eestis kõik parteid räägivad sama juttu?
Minuarust on kõige hullem see, kui Peterson mandaadi saaks. Siis oleks kremli propagandal kont hambus, kuidas üht eurosaadikut Eestis koheldakse. Minge kindlasti kõik kohe valima, kella 8-ni on jaoskonnad avatud.